Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 110 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2013 21:04 Dyndy – čichavec perleťový
Dobrý den, mám cca 14 dní čichavce perleťového a jednoho medového. obě jsou to samičky. Dnes jsem u toho perleťového vypozorovala, jak mají dole ty fousky tak se mu roztřepili na dvě časti. Na dně máme bílý štěrk tak jestli si to nemohla odřít od něj a nebo jestli to není nemoc děkuji :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2013 20:26 Muž Zab01 [62] - Raci, krabi, krevetkyRe: Zab01
Tak jeden torakát dnes z ničeho nic pošel. Nedokážu si vysvětlit proč, po vylovení vypadá v pořádku, ani tečky na něm už nejsou, nebo aspoň nejsou vidět, druhý také nevypadá na první pohled dobře, neustále se zahrabává do písku a schíple tam leží. Netuším co jim je, skaláry ochotně přijímají krmivo, mladí ancistrusi se ve vodě krásně vykulili a rostou, pouze torakáti, kteří do té doby rostli opravdu jak z vody to během posledních několika dní nezvládají :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   12.05.2013 17:00 - Re: Zab01
Teplotu nezvyšuj pokiaľ nemáš liečivo!
Zvýšením teploty dosiahneš rýchlejšie množenie parazita,čo chceme pri použití liečiva dosiahnuť na účinnejšiu a rýchlejšiu liečbu.Ale ak ešte doma liečivo nemáš mohlo by takéto zvýšenie teploty spôsobiť doslova katastrofu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2013 15:33 Žena EditHa [91] - TetryRe: Zab01
S Obrněnkou jsem se také potýkala. Pokud to je ona tak si myslím , že je léčba jednodušší než u Kožovce. Tedy u mě tomu tak bylo. Na OOdinium jsem použila s úspěchem od Sera Omnipur. Obrněnka je dlouboučká a začíná hlavně na ploutvích. Krupička je větší a bílá, vystouplá. Každopádně co nejrychleji zvýšit teplotu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2013 14:47 mhron
Já nevím, ale mně se to jeví jako obyčejná krupička.

Sera rádce: "Při napadení Oodiniem je kůže ryb plná malých, bělavých nebo nažloutlých teček. Tečky na kůži mají maximální velikost 0,3 mm, takže jsou mnohem menší než tečky způsobené ichthyophtiriusem. Rozlišení obou nemocí je proto velmi snadné. Oodinium nejdříve napadá ploutve ryb, potom se rozšíří po celém těle. V pokročilém stádiu nemoci ryby vypadají jako by byly posypány moukou; povrch těla je šedavě opalizující. Šedavý povlak je dobře vidět, podíváme- li se po délce rybího těla. V závěrečném stádiu nemoci se šedivým povlakem potáhnou i oči ryb a odpadávají části ploutví a kůže. Tato nemoc je velmi nakažlivá."
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2013 14:12 Muž Zab01 [62] - Raci, krabi, krevetky – Pancéřníčci kropenatí + prsní ploutve u skalár, co to je prosím?
Dobrý den, zhruba před třemi týdny jsem si na akva burze koupil několik skalárů a 2 péřovce, všihcni vypadali na první pohled v pořádku, asi po 2 týdnech v karanténě jsem je vypustil do velkého akvária, kde mám další skaláry, pancéřníčky skvrnité, 2 pancéřníčky kropenaté a ancistrusi, kteří se mi nedávno vytřeli, tudíž tam mám vykulený plůdek, avšak zhruba před týdnem jsem lehce předělával dno, přisypal trochu písku, akva se lehce zkalilo, na několik dní jsem odjel do školy, zhruba po 3-4 dnech co jsem se vrátil byla voda ok, avšak na rybách se začali objevovat bílé, až žluté malinké tečky. Pelaáti jsou ok, pancéřníčci skvrnití jsou postižení nejvíce, mají takové malinké žluté tečky, místy to vypadá že na hřbetě i tenounký průhledný povlak, ne moc, ale přece jen občas je vidět. Jeden se pořád otírá o věci nebo zahrabává hlavu do písku a tak zlstane ležet, dřív to nedělal a teď tak je docela často, jinak jsou stále aktivní a přijímají potravu. Několik teček je občas vidět i na některém z ancistrusů, hlavně hřbet plus ploutve, je to ale asi jen na jednom, myslím si že dřív jsem si ničeho takového na něm nevšimnul, ryby kontoluju často kus od kusu. Dále skaláry, až na několik jedinců jsou velice aktivní a přijímají potravuju, ale na prsních ploutvích se jim začali objevovat také tyto tečky, konce prsních ploutví mají roztřepené, 2 z nich mají čas od času ploutev přilepenou k tělu a hýbou pouze jednou. Ostatní ploutve vypadají zatim ok, ale na prsních to má většina z nich, ne ve velkém počtu, ale ploutve jou roztřepené, minulý týden ještě nic neměli. Mám podezdření na Obrněnku hruškovitou, alespoň u těch torakátů. U skalár si nejsem jist, je možné, že jsem si z burzy dovezl i něco jiného a začalo se to projevovat až teď. Nebo opravdu nevím, s nemocema jsem se až do poslední doby nepotýkal téměř vůbec. Zde posílám několik fotek, na skalárech to není moc vidět, torakáty bylo lehčí vyfotit.

imm.io/… - torakát1
imm.io/… - torakát2
imm.io/… - torakáti
imm.io/… - ancistrus
imm.io/… - ancistrus2
imm.io/… - skalár - omlouvám se za kvalitu, ale na prsní ploutvi je lehce vidět, že není vše v pořádku
imm.io/… - skalár2
imm.io/… - skalár3 - takto dávají občas odpočinout ploutvím, možná se jedná o BRP, ale divím se že to postihlo téměř všechny skaláry a pouze prsní ploutve.

Za všechny nápady či připomínky velice děkuji.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2013 13:34 Muž Zab01 [62] - Raci, krabi, krevetky – Piscinoodinióza - Obrněnka hruškovitá nebo něco jiného?
Dobrý den, zhruba před třemi týdny jsem si na akva burze koupil několik skalárů a 2 péřovce, všihcni vypadali na první pohled v pořádku, asi po 2 týdnech v karanténě jsem je vypustil do velkého akvária, kde mám další skaláry, pancéřníčky skvrnité, 2 pancéřníčky kropenaté a ancistrusi, kteří se mi nedávno vytřeli, tudíž tam mám vykulený plůdek, avšak zhruba před týdnem jsem lehce předělával dno, přisypal trochu písku, akva se lehce zkalilo, na několik dní jsem odjel do školy, zhruba po 3-4 dnech co jsem se vrátil byla voda ok, avšak na rybách se začali objevovat bílé, až žluté malinké tečky. Pelaáti jsou ok, pancéřníčci skvrnití jsou postižení nejvíce, mají takové malinké žluté tečky, místy to vypadá že na hřbetě i tenounký průhledný povlak, ne moc, ale přece jen občas je vidět. Jeden se pořád otírá o věci nebo zahrabává hlavu do písku a tak zlstane ležet, dřív to nedělal a teď tak je docela často, jinak jsou stále aktivní a přijímají potravu. Několik teček je občas vidět i na některém z ancistrusů, hlavně hřbet plus ploutve, je to ale asi jen na jednom, myslím si že dřív jsem si ničeho takového na něm nevšimnul, ryby kontoluju často kus od kusu. Dále skaláry, až na několik jedinců jsou velice aktivní a přijímají potravuju, ale na prsních ploutvích se jim začali objevovat také tyto tečky, konce prsních ploutví mají roztřepené, 2 z nich mají čas od času ploutev přilepenou k tělu a hýbou pouze jednou. Ostatní ploutve vypadají zatim ok, ale na prsních to má většina z nich, ne ve velkém počtu, ale ploutve jou roztřepené, minulý týden ještě nic neměli. Mám podezdření na Obrněnku hruškovitou, alespoň u těch torakátů. U skalár si nejsem jist, je možné, že jsem si z burzy dovezl i něco jiného a začalo se to projevovat až teď. Zde posílám několik fotek, na skalárehc to není moc vidět, torakáty bylo lehčí vyfotit.

imm.io/… - torakát1
imm.io/… - torakát2
imm.io/… - torakáti
imm.io/… - ancistrus
imm.io/… - ancistrus2
imm.io/… - skalár - omlouvám se za kvalitu, ale na prsní ploutvi je lehce vidět, že není vše v pořádku
imm.io/… - skalár2
imm.io/… - skalár3 - takto dávají občas odpočinout ploutvím, možná se jedná o BRP, ale divím se že to postihlo téměř všechny skaláry a pouze prsní ploutve.

Za všechny nápady či připomínky velice děkuji.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 18:56 Žena EditHa [91] - TetryRe: Michal
Také jsem nakoupila v únoru ve Sklorexu a dvakrát po sobě léčila vyzdechalo mi celkem 88ryb.Až teď je akvárko zase takové jaké jsem si představovala. Ale ryby už tam nekoupím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 12:16 R Muž romant [27987] Re: finnnp
finnnp napsal: Tak ůdržbu akvária beru jako samozřejmost u každého akvaristy.I u naprostého amatéra.To možná Ty, ale jako samozřejmost to bohužel není a proto na to neustále poukazuji. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 12:08 Žena Nympheas [111] - Labyrintky
Ryba mohla být také oslabená a nezvládla přechod do nových podmínek vlivem stresu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 12:07 finnnp Re: romant
Tak ůdržbu akvária beru jako samozřejmost u každého akvaristy.I u naprostého amatéra.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 12:04 R Muž romant [27987] Re: finnnp
finnnp napsal: Dám ti jednu radu.Příště jsi rybičky kup od akvaristy nebo na Burze.Odpadne ti mnoho problémů.Obchod z živorodkami dnes drtí dovoz.Který je velmi nekvalitní.Nebyl bych tak kategoricky přísný. Je v tom co píšeš svoje pravda, ale taky to je o těch podmínkách v daným akváriu a tazateli, jako neregistrovanému účastníku bez prezenatce se takto dá radit jenom v těch obecných tezích, toť můj názor. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 12:00 finnnp Re: Michal
Dám ti jednu radu.Příště jsi rybičky kup od akvaristy nebo na Burze.Odpadne ti mnoho problémů.Obchod z živorodkami dnes drtí dovoz.Který je velmi nekvalitní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 11:51 Michal Re: finnnp
Rybku jsem koupil v Brněnském sklorexu, ti se na to specializují. Koupil jsem ji společně s dalším 5 ks gold molly, 6 ks plat, a 3 ks ancitrusů. Máme je od 21. břžezna. Ostatní jsou v pořádku, týká se to jen této jediné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 11:24 finnnp Re: Michal
Počítám,že rybu jsi koupil tak maximálně před třemi týdny.Jako zverimex bych to tipnul na Benji Shop nebo ZOO Shop.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 11:16 R Muž romant [27987] Re: Michal
Měl jsem za to, že tento pojem je již dostatečně zdomácnělý, asi není, nu což. ;-) Je to intenzivnější výměna vody, denně, či obden 1/3 objemu akvária. To akvárium neznám, radím univerzální nic nekazící radu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 11:08 Michal Re: romant
Vodoléčba - jak tomu mám rozumět? Co se pod tím skrývá? Jedná se ale jen o jednu jedinou rybku, všechny ostatní jsou zdravé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 07:06 R Muž romant [27987] Re: Michal
Tipoval bych na N látky, tedy na nic moc prostředí ve kterým se pohybuje a tudíž radím univerzální radu a tou je, vodoléčba, což možná bude spíš pro ostatní obyvatele, ale kdo ví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2013 23:10 Michal – Gold molly
Fotka k příspěvku Nevíte někdo co je to za nemoc? Gold Molly má černou skvrnu na těle a vyboulené jedno oko. Díky za radu. Michal
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   09.05.2013 13:29 R Muž romant [27987] Re: Nikol
To není o tom hrát si na boha, to je o tom, že když je to potřeba, tak utratit rybu by každý akvarista(ka) měl(a) umět. Emoce sem nepatří a onen přístup "aby se chudinka tolik neptrápila, odlovíme jí a budeme sledovat", ten nelze aplikovat vždycky. Někdy je prostě nutný sáhnout k tomu konečnýmu řešení, tak to chodí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2013 12:44 Žena Nikol [14] Re: Edit
Děkuji za rychlé odpovědi. V podstatě souhlasím s vámi oběma, jen si nerada hraju na boha. Hlavně, aby to byl ojedinělý případ.
Jdu studovat choroby. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2013 12:25 Žena EditHa [91] - TetryRe: jamajcan
nechtěla jsem to napsat takhle na tvrdo, nejefektivnější a rychlé zbavení se starostí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   09.05.2013 12:16 jamajcan Re: Nikol
Myslím,že tady bude eutanasie asi to nejlepší řešení.Zkus se podívat na www.akvarijni.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2013 12:08 Žena EditHa [91] - TetryRe: Nikol
já bych ho odlovila a sledovala v karanténě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2013 11:56 Žena Nikol [14]
Fotka k příspěvku a ještě jedna fotka
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2013 11:52 Žena Nikol [14] – Díra v břiše?
Fotka k příspěvku Prosím, poraďte! Ve společenské nádrži První pokus jsem včera objevila samečka pavího oka, který má bouli na břiše. Nicméně zájem o potravu měl a držel se s ostatními rybkami, v celku normální chování. Dnes se mu "protrhla" břišní stěna a z břicha mu něco čouhá. Vypadá to jako výkaly. V chování se nezměnilo skoro nic, jen se občas otírá o rostliny, předpokládám, že se toho chce zbavit. Co s tím? Utratit zvíře je pro mě dost obtížné, na druhou stranu mou "léčbu" přežilo pouze málo ryb :-(
Mrkněte na fotky.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 22:50 Marcela
Fotka k příspěvku tu je ta boulička
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 21:54 Marcela – Cichlidka
Tak už se starám jen o jednu ramirézku :-( je zatim ok, baští, hlenovitý výkal stále je, dávám entizol a vločky, má se na první pohled parádně... V tom článku s parazitama je, že mám zvýšit teplotu na 32 stupňů, přežije to horko vůbec? Jinak ryby v akvu jsou pořád OK, až moc živí :-) akorát jeden z čichavců má takovou bouličku - jakoby vyhřezlé maso u levé ploutve, ale zdá se, že mu to nijak nepřekáží, tak nevím :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 16:01 R Muž romant [27987] Re: Tomáš55
Pokud se ryba nechová nijak nestandartně, jako třeba zrychlený dýchání, lapání vzduchu u hladiny, tak bych to viděl jako normální. Žábry jsou do červena normálně u všech ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 14:36 Tomáš55 – Choroby z podvýživy
Ahojky! Moja ryba má červené žiabre a je to asi z podvýživy. V akváriu žerie o sto šesť. Ako to vyliečiť? Stačí iba viac kŕmiť? Ďakujem Vám za všetky Vaše reakcie. :-) :-) :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 14:25 R Muž romant [27987] Re: Marcela
To co ti radí kolega s těma vitamínama, to je velmi dobrá rada a dostat to do nich můžeš, že kápneš pár kapek na třeba rozmražený krmení před podáváním, nebo na granule, vločky, než se dají rybám, to se mě osvědčilo jako nejefektivnější, než jenom přidávání do vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 14:16 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Marcela
BTW, az budes rybu potrebovat utratit, udelej si led a nech ho v nejake nadobe rozpoustet. Az Ti tam poplavou jen zbytky ledu, hod tam rybu. Jednou sebou skubne a je po ni. Dostane teplotni sok. Pak ji tam chvili nech... Myslim, ze je to velice setrny zpusob a lidsky vypada take prijatelne.

A aby se Ti to neopakovalo, zacni pouzivat tohle:
www.akvarista.cz/…
Jak vidis, je tam primo na obalu Ramka a Tercovec, a je zcela jasne, proc. Nejak to do nich dostat musis, kdyz to nejspis nedostanou v tom, cim je ted krmis. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 13:41 Marcela
Díky moc za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 13:36 R Muž romant [27987] Re: Designer
Může být, však oni paraziti o nichž je řeč jsou přirozenou součástí střev ryb a je jenom otázka času, kdy jim okolnosti, podmínky v nádrži dovolí se namnožit na tolik, že už je to tzv. přes čáru. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 13:29 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Marcela
Ja bych ten Entizol pouzil na celou nadrz. Ostatni ryby mohou byt vuci vnitrnim parazitum odolnejsi, maji je v sobe, ale snadno si s tim poradi. Ramky jsou na tohle bohuzel nachylnejsi, a az je vylecis, das je zpet, budou nemoci oslabene, a kdyz neni cela nadrz prelecena, pozmoulaji nekde nejaky vykal od jine ryby, a maji to zpet. Kdyz se preleci cela nadrz, jasne ze to neni o tom, ze uz nikdy zadna ryba ty vnitrni parazity mit nebude, ale da to rybam sanci se s tim srovnat v dobe, kdy jsou Ti paraziti vyhubeni jak to jen slo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 13:17 R Muž romant [27987] Re: Marcela
Týden bych měnil vodu obden a můžeš přidávat ty huminy a třísloviny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 12:39 Marcela
Jak dlouho?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 12:32 R Muž romant [27987] Re: Marcela
Jako prevenci bych ordinoval vodoléčbu a rybky sledoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 12:27 Marcela
A co s ostaními rybkami v akvu? Zatím vypadají v pohodě... Mám tam 1x black molly, 2x parmičku nádhernou, 2x ancáka, 2x čichavce zakrslého, 2x sekavce příčnopasého, 3x pancéřníčka. Včera jsem tam nalila 2 víčka anti-algaenu (112ti litrové akva). Mám preventivně dokoupit ještě něco?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 11:18 R Muž romant [27987] Re: Marcela
Tu rybu, která je na tom hůř, jak popisuješ, bych doporučil šetrně uratit. Ta už je na cestě na druhej břeh a i když se Ti jí podaří třeba i vzkřísit, už to nikdy nebude ono, jak je na tom jednou takhle mizerně, bude z podrtžená napořád. Prostě to je potom takový plácání a přežívání. Toť moje zkušenost a názor. Jinak entizol na parazity, pokud to opravdu jsou, dobrá volba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 10:17 Marcela Cichlidka
No v akvu mám 2 ty cichlidky, dala jsem je už včera stranou, ptž jsem si večer u té 'zdravé' všimla hlenovitého výkalu. Shodou okolností mám doma entizol (že se tím léčí paraziti jsem se dočetla v článku z odkazu). Večer jsem těm separovaným ramirézkám dala entizol a teď čekám, co se bude dít. Ta umírající je pořád špatná, ale občas má záchvat škubání, nesmyslného plavání a točí se hlavou dolů na jednom místě a pak zase skomírá nehybně na dně... Druhá zatím OK, budu dávat vločky a sledovat výkaly, za 3 dny odkalím a dám znova tabletu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2013 19:59 R Muž romant [27987] Re: Designer
Jestli jsem byl ve svém vyjádření přísnější, to je možný, ale bez nějaký alespoň základní znalosti toho akva nemumím jinak. ;-) To co jsi napsal, s tím souhlas, to přirovnání k těm terčákům, to je velmi trefný. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2013 19:50 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
No jo, to vis, ale nejsme vsichni dokonali, takze i kdyz se staras jak nejlepe umis, stejne neco prijit muze. A specialne u nachylnejsich ryb, kterymi Ramky rozhodne jsou, to je hned. Kolik akvaristu se staralo jak umelo a Tercovci sli pod kytky? Myslim ze hodne, a ani dost casto nevedeli, proc se to rozjelo. A s Ramkama je to bohuzel trosku jako s Tercovci, skoro bych je nazval "Tercovci pro mensi akvaria", tedy s trochou nadsazky.

A abych dal i svuj priklad, machal jsem novou rostlinu v hypermanganu pul hodiny, dost silnem, nebylo pres nej do kyble na rostlinu videt. Rostlina prezila, ale ryby se zacaly otirat. Vodu jsem pak menil co den polovinu, a nepomohlo, musela prijit eSHa 2000. A ani nevim, jestli to je diky rostline, to se ani nedozvim, ale nic jineho...

Vis, spravna pece o akvarium ano, to pises dobre, ale nejsme vsevedouci a obcas se stane, at se snazime sebevic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2013 19:46 Marcela Re: Designer
Výkalů jsem si nevšimla ani na dně nic takového neplave. Navíc má celé černé oči:-( kouknu na odkaz, díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2013 19:40 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Marcela
Nemela (pred tim nez prestala zrat) prusvitne hlenovite vykaly?

Z popisu se da jen hadat, ale zkus mrknout na:
rybicky.net/clanky/525-vnitrni-paraziti-u-tercovcu
Pokud je uz hodne vyhubla a dele nezere, dobre to nejspis nedopadne ani pri leceni. Muze mit v organismu nevratne zmeny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2013 19:39 R Muž romant [27987] Re: Marcela
Podle toho popisu ještě vzdoruje ale nemoc jí postupně umoří. To co to je nehodlám spekulovat, jediný co bych si vodolil poznamenat je, že nemoc nepříjde sama od sebe, ale musí k tomu mít podmínky a to je to nač bych se zaměřil. Prostě správná péče o akvárium, základ zdravých ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2013 19:34 Marcela – nežere
Ahoj, nechce nám žrát ramirézka :-( jen tam tak vlaje v proudu už par dní, ocasem nemrskne, je vyhublá :-( když kolem propluje kus vločky, ani nemá sílu ji nasát. Dá se s tím něco dělat nebo se mám smířir s tím, že mi umírá? Mám v akvárku 14 ryb, všechny ostatní jsou ok...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2013 22:24 Muž LiborSprysl [9015] Re: Eva_R
To asi ne, nejspíš by to bylo poslední cuknutí... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2013 22:23 Žena Eva_R [365] - Obojživelníci
Tak díky. Kdyby to bylo vyhozené, asi nemá cenu zkusit mu to ručně vrátit zpátky, co? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2013 22:07 radim
rybě stačí, když do sebe žrádlo vtáhne, pak už pracují tzv. požeráky
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [110] ...... 227

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 198234x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148?od=5451