Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 83 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2014 11:03 Deepinpeat Re: baletka
Pokud je to skutečně bakteriálního původu tak tabletový baktopur bude podle mě nejlepší i vzhledem k tomu, že díky ceně ho v prodejnách téměř nepoužívají, takže bych čekal, že tam snad bude nejmenší riziko nějaké rezistence. Víc bez zjištění citlivosti asi nevymyslíte.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2014 10:30 Žena baletka [624] Re: Deepinpeat
Rozumím.Radíte tedy omnipur nebo bactopur?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2014 09:29 Deepinpeat Re: Designer
Designer napsal: Ja na tyhle veci vzdycky lecim cele akvarium a okamzite dezinfikuji pomucky, ktere macim i v jinem akvariu. Vana s vodou, zalit Savem, a nahazet tam vsechny pomucky...
určitě, nemá smyl vyndat ryby a léčit patogen, když je vrátíte do prostředí, kde se to znovu vyskytuje. Různé kmeny bakterií přežívají týdny nebo měsíce i v nádržích bez hostitele. To že ostatním rybám nic není neznamená, že tu infekci nemají latentně taky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2014 09:16 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: baletka
Ja na tyhle veci vzdycky lecim cele akvarium a okamzite dezinfikuji pomucky, ktere macim i v jinem akvariu. Vana s vodou, zalit Savem, a nahazet tam vsechny pomucky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2014 14:16 Žena baletka [624] Re: Designer
Omnipur mám doma, Bactopur můžu pořídit během 15 minut. Akorát na výlov ryby z velkého zarostlého akva nemám tak úplně zbytečný čas... Dnes večer by to mělo projít. Než dorazím z práce, bude tma a ryby budou spát, tak snad ho někde vyčíhnu a oblbnu náhle rozsvíceným světlem. Případně vzhledem k pravděpodobného napadení i druhé ryby ... mám přeléčit celé akvo??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2014 09:01 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: baletka
Nedelej si z toho nejake trauma, bakterku muzes mit i v jinak dokonalem akvariu. S Bactopur direct muzes mit stesti a nebo smulu, je to ohledne citlivosti bakterii na tohle lecivo tak pul napul, nebo mozna lepe ve prospech ze zabere. Kdyz ne, muze zabrat Sera omnipur, s lecivem jeho slozeni mam dobrou zkusenost a uz jsem si ho taky pro strycka prihodu poridil, pac s bakteriemi jsem si uz uzil az az a nerad bych zase prisel o nejake krasne ryby, jako tehdy o Ramky uz z vlastniho odchovu :-( . Radeji mit tahle leciva po ruce hned, tohle uz nahode neponecham.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2014 22:21 Žena baletka [624] Re: Deepinpeat
Bakterka mě napadla jako první, ale nechtěla jsem nic hrotit a zkusila napřed intenzivnější výměny vody a sůl. Bez výsledku. Dusitany dlouhodobě na nule, dusičnany v koncentraci takové, aby to stačilo rostlinám. Jak jsem psala, ryba přišla zřejmě už načatá z prodejny. V karanténě se nic neprojevilo, ale jakmile přišla do akvária k ostatním rybám, zapůsobila asi změna prostředí. Tak nějak se mi to jeví... Strava je pestrá, akvárium zarostlé... Separé mám k dispozici, takže rybu zkusím odlovit a přeléčit. Tedy obě. Vzhledem k tomu, že dalších asi osmdesát (i několik stejného druhu) ryb se má dlouhodobě dobře, bych to na chybu prostředí neviděla. Ale možná mě vyvedete z omylu. Děkuji za tipy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2014 20:52 Deepinpeat Re: romant
Noooo, pokud je to chronický stav, tak samozřejmě není li zázemí pro možnost dvě, tak ten tabletový direct bude asi nejlepší řešení. Uplně nejlepší řešení by podle mě ale bylo měkká a kyselá voda (to může u druhů s tak širokým rozšířením záviset na původní lokalitě, některé populace budou dobře snášet hodně výluhů, jiné ne, u pravděpodobně dloudobě chované akvarijní populace bych byl spíš opatrný) dobře zpracovaná rostlinami + kvalitní živé krmení z čisté lokality. Přestože tohle jsou asi už dávno hodně akvarijní ryby, i tyhle populace budou hodně citlivé na zvýšené koncentrace dusíkatých látek, to bych zkontroloval. V některých oblastech už vodovodní voda může obsahovat tolik dusičnanů, že budou pokradmu strádat jen z toho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2014 19:50 R Muž romant [27987] Re: baletka
Bude se zřejmě jednat o bakteriální nákazu. Prostě mu tu tlamku užírají bakterie a to samý by sedělo i na tu druhou rybu, tedy podle tvého popisu, takže bych v separé ordinoval Bactopur direct. Samotného by mě zajímaly názory dalších diskutujících.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2014 19:45 Muž Amras [34]
Fotka k příspěvku Co myslíte? Ryba byla zřejmě těhotná
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2014 20:28 Žena baletka [624]
Fotka k příspěvku Zdravím, je někomu povědomé to, co vidí na fotce? Psala jsem před časem, že jsem u kakaďáka už při donesení z prodejny zpozorovala cosi jako "chybějící" část tlamy a diskutovali jsme zde, zda jde jen o mechanické poranění nebo něco jiného. Proces "ubývání" tlamy pokračoval a momentálně celá horní část vypadá jako ohlodaná s krvavými skvrnkami na dolní i horní vnitřní části tlamky. Kakaďák se v mezičase úspěšně vytřel a samička odvedla mladé, žere, nic evidentního ho netrápí, ale není rozhodně v pořádku. Proběhly výměny vody, solení, ale mám pocit, že by to chtělo separaci a léčbu. Akorát nevím čeho... Druhé rybě, která je v tomtéž akvu v nepořádku, stále chybí velké části ploutví, a ačkoliv se to přechodně zlepšilo, po dvou týdnech zase otrhánek. Ostatní ryby OK. Bitky, ze kterých by obě ryby mohly být poraněné, nepozoruji...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2014 11:20 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: barra
Musíš popracovať na hygiene akvária. Vymeň teraz 50% vody za odstatú, potom tak rob 3x do týždňa, neskôr raz do týždňa a uvidíš ako sa to zmení. Musíš vyhádzať všetko farebné a umelé z akvária. Takže hygiena, hygiena a hygiena. Keďže máš raka, tak rastliny živé by tam dlho nevydržali. Koľko je to pár rybičiek? Skús rovnako pogoogliť a použiť prípravok "No planária" snáď zaberie i na to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 17:34 saros3 Re: romant
tak trochu som ocakaval tuto odpoved :-) tak zatial dik ;-) budem sa drzat tvojich rad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 17:25 R Muž romant [27987] Re: saros3
Už více nespekuluj a měň tu vodu, někdy méně je více. Aquatan moc nepomůže a Fishtamin jsou vitamíny, který jsou sice výborný, ale tak trochu na nic, když jsou ryby ohrožovány na životě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 17:22 saros3 Re: romant
este ma napadlo.. co tak pridat aj aquatan? pripadne sera fistamin?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 17:16 saros3 Re: romant
Toxivec ale bohuzial nemam a momentalne niesu financie nazvys. cize len ta vymena vody a neskor pridavat nitrivec?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 17:08 R Muž romant [27987] Re: saros3
Tak v prezenatci čtu cosi o krupičce léčené Omnipurem, což není zrovna to přesný léčivo na krupičku, spíš Costapur, když zůstaneme u Sery a taky něco o koketování s Bactopurem, což je docela zabiják nitrifikačních bakterií, takže je možný, že se zde klasicky jedná o řetěz událostí. Stran těch bakterií, klidně ano, ale spíš ještě něco účinnějšího na nebazpečný N látky jako je Toxiveca teprve následně treba Nitrivec a kombinovat s těma výměnama vody.
Edit: Díval jsem se do prezentace Mini 50.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 16:57 saros3 Re: romant
dik za radu. skusim to. presun trval mozno hodinu, filter bol celu cestu namoceny v odcerpanej vode, dno som odkaloval 1x za tyzden s vymenou asi 1/3 vody.

a mohol by som pridavat aj nitrifikacne bakterie, vsak? tym snad nic neskazim... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 16:47 R Muž romant [27987] Re: saros3
Nevím jak dlouho trval ten přesun, jak se nakládalo s filtrem, zdali nebylo odkalováno dno a pod. což je zásadní pro zdárný restart akvária. Podle mě je akvo ve stavu ne zcela funkční nitrifikace a proto by ty výměny měly pomoci a to že měříš nějaký hodnoty, který jsou v nějakých mezích, na to já nedám a zvláště v tomto momentě, kdy bylo akvo přestěhováno, může se hodnota jednotlivých N látek velmi rychle měnit a klidně se může jednat o daleko většího zabijáka než jsou NO2,3 a tím je čpavek. Ovšem jsou to všechno úvahy a doměnky, když nevím měním vodu jak vo život.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 16:39 saros3 Re: romant
a v com by mohla byt zla kvalita vody?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 16:36 R Muž romant [27987] Re: saros3
Léčivo nasaď a to konkrétně vodoléčbu, takže denně měň min. tu 1/3 objemu vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2014 16:28 saros3 – Co je to za chorobu?
Prosim vas o radu. pred par dnami som prevazal akvarium (kedze som sa stahoval) a urobil som to takym stylom, ze som skoro vsetku vodu vypustil, ostalo tam iba tolko, aby boli rybky vo vode a zaroven aby nebolo akvarium tazke na prenos. Ale stala sa taka vec, ze po ulozeni akvaria na nove miesto a po napusteni odpustenej vody (s vymenou 1/3) mi zacali dochnut rybky. Neonky boli malatne hned a do par hodin bolo po nich. Jeden mecunik mi vyskocil a to mam skoro cele akva zakryte. Dalsia samicka mecuna uz vcera lapala po dychu (skoro stale pri hladine) a skoro vobec neplavala. Dnes som ju uz nasiel mrtvu na dne. Pozorujem belave flaky na tele poslednej samicky mecuna. Obavam sa ze si dlho nepozije. No Black Molly vyzeraju byt v pohode. Hodnoty NO2 a NO3 su v poriadku. Vpored dakujem za rady, lebo som uz zufaly. neviem ci mam nasadit liecivo, alebo to zmizne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2014 20:46 jana1h Re: Turbínka
Mně se právě taky moc nelíbí, ale víte, jak to je.. Mám ji ráda, byla to první rybička :-) Díky ní nás to chytlo a máme doma ještě velkou nádrž. Ale je pravda, že než aby se trápila... Ach jo. Tak děkuji za reakci, hezký večer.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2014 20:33 Žena Turbínka [2558] Re: jana1h
Tu bettu bych poslala na druhej břeh, nápadně zvětšená břišní dutina (napadení vnitřních orgánů) + ty šupiny, evidentně v kondici není a dle prvního mnou zmiňovaného příznaku ji čeká pomalé strádání. Plus je tu ještě věk ryby, u bett je to tak ten rok, kdy se láme chleba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2014 20:26 jana1h – Jedná se o nemoc? CO s tím?
Fotka k příspěvku Rovněž by mě zajímalo, má-li někdo zkušenosti s touto "nemocí" Na naší bettě to pozorujeme už cca měsíc, místo se jí už nezvětšuje, šupinky jí nechybí, ale jakoby... Nevím, jak popsat, podívejte na obrázek. Žádná jiná ryba v akvárku to nemá (je tam s ní ještě jedna samička a 5 rasborek) Toto aq v tomto složení rybiček máme rok, bílý flek na bettě je něco málo přes měsíc.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2014 20:11 barra – na dně
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2014 20:07 barra – a k tomu na vnitřní stěně akva tyhle bile hajzliky
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2014 20:01 barra Re: barra
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2014 20:00 barra – nejake larvicky ve filtru, v akvarku i na rakovi..:(
Fotka k příspěvku Prosim vas o radu..mam vnejsi filtr tetra 400 a 60l akva..v nem raka a par rybicek. Akva mam uz rok, ale filtr jsem si koupila od kamarada, ktery ho mel zabehnuty asi tak 3 mesice, ale potreboval výkonnější. Vycistila jsem ho a zapojila. Po par tydnech se mi v hadickach objevily, jakoby larvy..tak jsem ho cely vycistila, dukladne proplachovala a hadice dala nove. Filtracni naplne byly plny tech larev, nehybaly se..asi 1cm dlouhe tenke tmave hadatka. Jenze se to objevilo znovu, ale uz se mi to drzi i na dne v kaminkach a to odkaluju 1x tydne a zhruba pul nadrze dolivam cistou vodou. Dneska jsem si vsimla, ze i rak to na sobe ma. Proto pridavam fotky a budu doufat, ze mi poradite co je to zac a jak se toho zbavit. Dekuju
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2014 18:10 R Muž romant [27987] Re: Martinm400
Já zůstávám se svým názorem u toho nálevníka, ale chtěl bych aby se vyjádřil ještě někdo další, než se definitivně přikročí k medikaci. Silné zasolení vody(pol. lžíci na 30 litrů), to je to co bych teď jako první udělal.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2014 17:43 Martinm400 Re: romant
Fotka k příspěvku a druha
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2014 17:41 Martinm400 Re: romant
Fotka k příspěvku tady je prvni
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2014 17:07 R Muž romant [27987] Re: Martinm400
Zřejmě napadení nějakým druhem nálevníka, jako možné použití se nabízí Costapur, ale chtělo by to fotku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2014 08:30 Martinm400 – Pomoc
Potřebuji radu.
U nových mečovek v karanténě pod určitým úhlem je vidět bělavý nebo šedý povlak na šupinách.
Ryby se otírají o rostliny. Pohyb je občas trhavý, dělají prudké výpady.
Pří polykaní z tlamky ryby stoupa obláček bílého kouře.
coze

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2014 17:49 R Muž romant [27987] Re: mates
Rybu poslat na druhej břeh, tento stav už nemí cenu řešit jinak. rybicky.net/nemoc/phialophora
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2014 17:42 mates – co je to za nemoc ?
Fotka k příspěvku Zdravím, koukal jsem všude možně ale prostě neodhalím co to může být za nemoc. Začala se projevovat po koupi nových rybek a postihla asi 6 ryb, které uhynuly. Zprvu to vypadalo, že ryby jsou pokousané, chybí jim šupiny ale žádnou dravější rybku v akvárku nemáme a ani po dlouhém pozorování nebylo vidět že by nějaké rybky na někoho utočily. Díky za případné odpovědi
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   29.09.2014 19:07 R Muž romant [27987] Re: Džouzif
Jemnolistý jsou v ohrožení, ale jak známo, každý akvo je originál a co u jednoho zaúčinkuje destruktivně, u jinýho nemusí, je to lotynka. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2014 19:00 Muž Džouzif [25] Re: Designer
Super, děkuju za pomoc, koupil jsem, aplikoval a uvidím jak to dopadne. Akva je teda teď úplně zelený. Jen se bojím o kytky aby je to úplně nezlikvidovalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2014 11:50 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Džouzif
Ja myslim, po tech Tvych pozorovanich, ze je to celkem jasne. Pouzij Omipur www.akvarista.cz/… , mel by na vsechny tyhle nerady zabrat, a jestli tam mas jeste neco, mel by si poradit s ledascim navic. Akorat musis prelecit cele akvarium, takze si ho rozhasis, zase se bude zabihat, ale s tim nic nenadelas.

Nemam sice primo s timhle lecivem zkusenosti, ale uz jsem lecil lecivem s podobnym slozenim - Tetra General Tonic Konzentrat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2014 11:01 Muž Džouzif [25] Re: Designer
Asi 3 týdny zpět u 2 ryb bylo na ocasní ploutvi vidět něco, jako by je to užíralo. Po asi 5 dnech pošly. Ještě dříve (asi před měsícem) jsem jednu mrtvou rybku prohlížel pod mikroskopem a kousek od žáber se hýbal malý asi 0,5 mm červík (alespoň to tak vypadalo). Ta poslední co mi odešla, tak měla hodně zarudlé a odchlíplé žábry. Je to ale hodně postupné, už po dva měsíce skoro každých 14 dní vyndavám postupně mrtvolky.

Teď ta nemocná plave spíš u hladiny. V noci většina z nich spí u hladiny (těch malých) a jen pár jich je u dna. Jinak nic nepozoruju. Když jsem je koupil, byly víc než týden v karanténě.

Všechno to začalo po změně krmení (dřív Tetra Min), když jsem jim dával vločky bez značky za pár šupů (asi tak týden jsem je tím krmil). Teď jim dávám Tetra Guppy (od tý doby pozoruji občas bílé bobky).

Stejně vím, že je moje chyba, když jsem neměl akva v pořádku, pak můžou být jak píše Atika načaté a postupně je to oddělává. Ty menší drží všechny a ani u jedné nejsou příznaky. U takových stresů co měly s vodou bych se ani nedivil.

Edit: Ještě jedna věc k té nemocné - ocasní ploutvi pomalu nepoužívá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2014 09:23 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Džouzif
Nemaji ty ryby nejake dali priznaky? Neco viditelneho na tele a nebo nacate ploutve? A kde plave hlavou sikmo nahoru, spis nekoordinovane v celem vodnim sloupci a nebo u hladiny?

Kdyz se to objevuje na rybach postupne, myslim si, ze sis neco dotahl, a ani za to nemusis moct, protoze hodne veci se ani v karantene neda poznat, jak dlouho trva, nez se to plne rozvine.

Muze byt, ze Ti v akvariu radi zaberni cervi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2014 08:25 Žena Atika [134] Re: Džouzif
Spíš bych řekla, že už byly načaté ze dřív zvýšeným množstvím dusitanů a teď i když je filtr vyměněný potřebuje ten cca měsíc na pořádné zaběhnutí, tak je rozhoupané prostředí dodělává. Měnila bych ještě cca týden až 14 dní část vody častěji - alespoň 3 x týdně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2014 08:05 Muž Džouzif [25]
Zdravím, tak už jsem zase tady a pořád se stejným problémem. Jedna gupka opět plave hlavou nahoru, je malátná a zdá se mi, že má trochu roztáhlé žábry (víc než ostatní). Dal jsem na radu a vyměnil originál filtr Aquael Fan 1 za houbu 16x10x10. Po 3 týdnech se opět uvedená "nemoc" objevila. Za tu dobu jsem přidal 2x do vody Nitrivec, takže by už měli být nitrifikační bakterie vytvořeny i ve filtru. Akva postupně zarůstá, kytky rostou jak diví (hygrophila polysperma) a pomalu každý týden ustřihnu vrchloky s kořenama a rozsazuju. Když rostou kytky, tak bych to částečně viděl na hodně dusičnanů, ale každý týden měním skoro polovinu vody (nemám jak změřit, Jindřichův Hradec je na to sehnat testy mrtvé město a nikdo je ani nechce objednat).

Divné je, že postižené jsou vždy jen ty co jsem kupoval asi před 4 měsíci v akvaristice a nově narozené (stáří od 1 týdne po 1 měsíc) jsou po celou dobu zdravé. Může to být třeba jen stářím, že jsou víc náchylné na všechno?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 19:29 R Muž romant [27987] Re: Lukas
Plísňová infekce(Mykóza), nebo napadení druhem nálevníka, ale ať tak či tak, je to jednoznačně o podmínkách, tedy že v té nádrže není moc dobré prostředí pro zdárný život ryb a můžou se ukázat obdobný nezdoby. Léčba je, v první řadě zaměřit se na to prostředí, začít aplikovat vodoléčbu a to denní, zajistit správnou funkci filtru(nitrifikace), živý rostliny atd. Bez dalších informací o nádrži se moc nehneme z místa. Postup bych viděl následující, vyměnit polovinu vody, zaregistrovat se, zřídit prezentaci a bude se vidět, co se dále dozvíme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 19:08 Žena Turbínka [2558] Re: Lukas
Velikost nádrže? Splubydlící? Údržba? Filtrace? Krmení? Popis chování ryby? Žere? A ještě lepší fotku. Jinak je to věštění z kříšťálové koule, vypadá to s trochou fantazie jako nějaká zaplísněná rána a celkově ryba nevypadá v kondici - slepené s stažené ploutve.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 19:03 Lukas – co je to?
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2014 20:09 panwalter Re: pavelbartek
taková nemoc to být nemůže mám stejný druh ryby a takhle už vypadal od prodejce a navíc ta nemoc co si řekl má tyto následky: ryba je dezorientovaná,má něco jako obří bouli na břiše, když je tahle nemoc už pár dní tak vysí hlavou k hldině

jak jsem si všiml ryba na obrázku takovou bouli neměla
je hrozné jak někteří lidé uvidí jako první rybí nemoc v atlase zánět plynového měchýře a aby se vytáhli tak říkají že vý co je to za nemoc ale věčinou jen říkají první rybí nemoc kterou uvidí v atlase nemocí

ale k otázce toho kdo se ptal ta ryba na obrázku je úplně zdravá

přeji hezký den :-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 18:59 Muž kacercz [36]
Fotka k příspěvku Zdarec. Kancici maji tutok. Na stejne ploutvy. Prisli k tomu po nejakem projevu vzajemne naklonosti. Muze to byt Lymphocystis nebo jo? Ruzovy narustek/boule.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2014 10:55 Žena baletka [624] Re: Designer
Já mám vodu dost měkkou,teče nám tak z vodovodu. Sůl jsem začala pravidelně v malém množství přidávat na radu zkušenějších poté, co měly ryby dlouhodobě problémy a já netušila z čeho. Bylo mi řečeno,ze je to nedostatkem minerálů a zřejmě bylo. Od té doby jsem az doteď nic neřešila. Výluhy dávám, to je také pravidlo. Zkusím teď tu výměnu vody a uvidím, co bude :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2014 09:50 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: baletka
Jen k tomu soleni vody, jde o ryby z mekke a kysele vody, nemyslim si, ze jim ta sul dela dobre. Zatimco raselinovy vyluh by jim dobre delat mohl, od toho ze zpusobi kyselejsi vodu, az po antibakterialni pusobeni.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [83] ...... 227

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 198232x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148?od=4101