Co je to za nemoc?
0 01.08.2011 13:08 JagerMaister ahojte na jednej samici geophagusa sa na chrbtovej plutve objavila táto bodka samička žerie len je trocha utláčaná samcom foto dole
Tak pokud jsi společně s tou výměnou vody prováděl neustálou přestavbu akvárka, tak Tvoje akvárko je vpodstatě permanentně zakládaný a to se na zdraví ryb může velmi rychle projevit. Teď tomu určitě dej klid a nech celý systém se dostatečně stabilizovat a ostatní rybky jenom pozoruj a v případě nějakých příznaků reaguj stejně jako s touto rybkou.
Právěže jsem vodu poslední dva týdny měnil téměř každý druhý den, jsem pořád měnil rostlinky a kameny... Uvidím jak to půjde dál. Tu jednu nemocnou jsem dal do kbelíku, dal tam Framykoin tak uvidíme... Zatím přežívá a zdá se o něco méně nafouklá...
Meň jim častěji vodu a pozoruj je, je možnost že to ostatní ani nechytnou, bývá to způsobeno špatnými podmínkami v akva což by se výměnami vody mělo zlepšit
Ano, s největší pravděpodobností se nepletete
0 29.07.2011 17:40 janci82 – Je to vodnatelnost?
Dnes jsem u výpustě filtru objevil tuto rybku... Ihned odlovena do karanteny... myslím si že je to vodnatelnost :( Nepletu se?
Je zatím jediná kterou jsem objevil, ale nezdají se mi chováním (více lekavé, nelítají po akva jako obvykle) ani ostatní parmičky duhové a zvláště samice, i když břicho mají jen jakoby po krmení a šupiny neodstávají. Před dvěma týdny jsem čistil filtr, měnil některé vložky, přidal i nějaké nové rostlinky, výměna části dna.. no velká údržba... Hodnoty vody se mi nezměnili, mám je pořád stejné několik měsíců, jen teplota se teď drží trochu vyšší kolem 27°C. Je možné že je to z něčeho jiného než infekční? Nerad bych házel do akva ATB.
Starší reakce
Ancistruse odchovávám (i když v malém) a odchov přežije tak 95%, ti co předám do obchodu přežívají všichni.
Nic ve zlém. Ale u prodejce, kterému pravidelně hyne 80% rybek po dodávce bych si nic nekoupil. Koneckonců za normálních okolností by to ani nešlo neboť by zkrachoval.
No to je docela dost
Zas tak uplně mladý nebyl, v akvaristice už předtím taky chvíli byl a u mě dva měsíce, naschvál jsem si koupila takovýho, o kterém se říká, že vydrží a prd, ancíky už asi dále nebudu mučit
Děkuji moc za rady, ale než jsem stačila natočit vodu a počkat na vyprchání chloru, tak mi ancistrusík umřel, nevímjestli mám do akvária kupovat dalšího, to přeci neni normální, aby za necelé dva měsíce umřeli dva mladý. Chemikálie jsem do akvária žádné nedávala, tak nevím, čím by to mohlo být. Ale děkuji Katka
ancistrusům mohou ublížit i některá léčiva, po použití vypadaj v pohodě ale časem jim odejdou játra atd. I když nové přípravky už se většinou dělají tak aby jim neublížily
0 22.07.2011 15:22 xx – pro: kačí
Zkus ho dát tak na 2 hodinky do čisté vodovodní vody a sleduj jestli se jeho stav nezlepší. Když chybí rybě únikový reflex, obvykle je to s ní hodně zlé. Můj tip je otrava - buď chemie nebo dusíkaté látky.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na zvláštní chování ancistruse. Jeden mi už při tomto chování uhynul, tak se chci zeptat čím by mohla být způsobena špatná koordinace a nejspíše velká únava. Má problém přichytit se na sklo a plavat, leží už jen na míste, nechá na sebe sahat bez pohybu a po chvíli sebou škubne. Voda by měla být v pořádku, měním ji obden třetinu a testy jsou taky v pořádku, žádná jiná ryba problémy nemá. Přikládám fotku, myslím, že na první pohled vypadá zdravě, ale...
Poradte mi někdo, prosím, co s tím. Děkuji
0 22.07.2011 11:34 lomelinde – dania
ahoj měla bych dotaz.včera mi zemřela již druhá danie vždy vpohodě žraly plavaly a chovaly se normalně, ráno se jí na tlamičce oběvily jakoby zvedlé šupiny a přes den se to rozšířilo na celé tělo.ráno už plavala na hladině. mohl by jste mi prosím někdo poradit o co se jedná a co stím bojím se o ostatní rybky děkuju
Já bych v tý vodoléčbe pokračoval i nadále.
Tak sameček ma za sebou 4 dny vodoléčby, bile chomáčky se mu tam už nedělají nicméně malé vřídky zůstávají. Je ale viditelně čilejši než dříve, samičky prohání jak drak a postavil si nové hnízdo. Je od věci zkusit teď 3 denní léčbu pomocí eSha 2000?
0 20.07.2011 12:27 GreenLine – Rybka
Dobrý den, před týdnem jsem si koupila skupinku živorodek do akvária, vypadali dobře, žrali plavali po celám akváriu. Ale dnes ráno jsem našla jednu rybičku mrtvou na dně. Neměla zježené šupiny, vypouklé oči nic co by svědčilo o nějaké nemoci, jen byla ohnutá jakoby do oblouku. Nevíte co to je? Jestli je to ňáká nemoc, nebo kde se stala chyba. Akvárium je zarostlé s filtrem a topením.
Pokud se ta rybka chová normálně, jako že normálně žere, plave, dýchý a nestraní se ostatních a je to jenom to jedno místo kde tu podle mě odřeninu na rybce pozoruješ, tak bych nasadil vodoléčbu v podobě častý výměny vody, klidně polovinu akvárka denně. Jestli máš možnost tu rybku odlovit do nějakýho menšího akvárka, tak bych tu vodoléčbu praktikoval tam a popř. přidal něco proti zaplísnění třeba Acriflavin a na podporu vitality třeba Fishtamin, jako vitamíny.
0 19.07.2011 12:41 zuzan – Krupička???
Dobrý den,
vrátil jsem se z dovolený a jak jsem dnes čistil akvarium zjistil jsem, že jedna neonka má na sobě 2 dosti velké bílé vystouplé tečky, jakoby bouličky (něco jako hlavička špendlíku, ikdyž menší). V akvariu jsem nemoc nikdy neměl, tak s tím nemám zkušenosti. Překvapuje mě to o to více, že dodržuji týdenní výměnu vody, odkaluji apod. Nevíte někdo co by to mohlo být a co s tím mám dělat? Vyfotit se mi to bohužel zatím nepodařilo..
Děkuji předem za reakce.
0 19.07.2011 10:08 Pavla – Black molla - bile tecky nebo povlak a lapani po vzduchu
Ahoj, manžel si pořídil akvárko, má 54l a v něm zatím 4 black molly a 2 panceříčci a 3 kytky, které na tom nejsou moc dobře. 1 z blackmoll má hlavně ploutve bíle lemované - nevím, jestli jsou to tečky nebo povlak - přijde mi, že obojí a okolo pusy taky. Navíc mi přijde, že i ostatní začínají mít pár teček na těle. Večer pořádně vyčistíme a vyměníme vodu, zvedla jsem teplotu cca na 30 stupňů. Ale pořád z těch popisů nemocí si nejsem jistá, oč se jedná, tudíž, ani léčba nemusí být správná. Můžete mi někdo poradit?
To foto je dost mizerné, zkusim lépe.
0 19.07.2011 08:05 Renata.k Prosím poraďte mi někdo ,mám tetru černou a na kořeni prsní ploutve se ji udělal černý uzlík nejdříve na jedné ,to ještě plavala dobře a teď i na druhé ploutvičce
,už se jí moc dobře neplave .Díky renča
0 18.07.2011 19:24 lomelinde – dania
ahoj měla bych dotaz.včera mi zemřela již druhá danie vždy vpohodě žraly plavaly a chovaly se normalně, ráno se jí na tlamičce oběvily jakoby zvedlé šupiny a přes den se to rozšířilo na celé tělo.ráno už plavala na hladině. mohl by jste mi prosím někdo poradit o co se jedná a co stím bojím se o ostatní rybky děkuju
díky,mám ji už pár roků,tak snad bych si všimla,že je jednooká
je to můj oblíbenec,takže mi šlo hlavně o to,aby to nebylo infekční,abych o ni nepřišla a aby se nemoc nerozjela.Jednooká mi vadit nebude
Rybvka bez oka může klidně existovat. Stává se, že akvarista někdy takovouto rybku již koupí, nebo o něj rybka příjde při nějakém souboji. Mám jednookou skaláru a klidně koexistuje s ostatními již více než tři roky.
nemocné oko
zdravím všechny a obracím se na vás pro radu.Dnes jsem zjistila u samice čichavce,že nemá jedno oko v pořádku.Hledala jsem v nemocích a nic mi k tomu nepasuje.Přikládám foto zdravého oka a nemocného.Napadlo mě taky,jestli jí to nemohl udělat sameček,občas se poperou.toto je foto zdravého oka Díky za názory
OK, zkusim to tak a pak dam vedet.
Můžeš zkusit aplikovat Esha 2000, pro ryby neškodný (přežili jej i moji importovaní L sumci), nevadí ani filtru.. Měl by mít celkem široký záběr. Ale není úplně dobré lít léčivo do vody, když ani nevíš co se jedná. Výměnou vody jak píše Romant nic nezkazíš, akorát pokud by jsi ji prováděl při aplikaci léčiva, tak musíš úměrně vyměněné vodě přidávat léčiva.
Pokud je ta nemoc již tzv. hodně rozjetá, tak bych používání léčiv považoval za kontraproduktivní opatření v kontextu co se může použitím léčiva způsobit a co tím vlastně získám. Prozatím bych se držel té výměny vody a ukáže se jak rychle to zlomí na tu či onu stranu. Výměna vody je ta nejlepší prevence, než použití byť sebešetrnějšího léčiva. Praktikuj tu vodoléčbu po dobu 3-4 dní a situace se vyjasní. Možná Tě moje doporučení neuspokojuje, ale tohle je můj přístup apohled na věc.
OK, a jak dlouho? Je to nejaka bakterialni nemoc? Nebude potreba pozdeji nejake lecivo, ze bych si jej preventivne koupil.
www.akvarijni.cz/…
EDIT: Jako první opatření bych aplikoval vodoléčbu v podobě intenzivní výměny vody. Klidně 50% objemu akva denně.
0 15.07.2011 20:28 maniac – ještě jedna fotak
Přikládám ještě jednu fotku.
0 15.07.2011 20:28 maniac – Co mu je?
Dobrý den,
prosím co je to za nemoc? Dostal ji můj sameček Čichavce zakrslého a projevuje se tak, že u tlamky a na spodním rtu má nějaký bílý/průhledný vřídek. Dřív mu z toho trčel malý vatový chomáček, teď už ne. Taky jsem si všiml, že se mu tlamka špatna zavírá. Žere zatím normálně jen je trošku více plachý. Jak a čím ho mám prosím léčit? Děkuji za jakoukoliv radu.
Starší reakce
Ahoj.
Ať nezakládám další dotaz , připojím se sem.
Poraďte co se to děje s mím skalárem.Posledni tři dny má na spodku břicha kolečko tak 10mm vypadaných šupin.Čím to může být? Je to nemoc nebo parazit??? Ryba normálně funguje , žere zdá se v poho žádná jiná ryby ji nenapadá.Je to největší skalára v akváriu.Fotka je na rychlo dělaná telefonem a jako na potvoru se nenechala pořádně vyfotit.Díky za pomoc
Starší reakce
Tak to vypada docela dobre. Rybicka byla celou noc v karantene, rano uz plavala a ted vecer uz se zase prohani s ostatnimi v akvarku. Takze asi to byla nejaka nahla slabost. Porad je trosku bledsi, neni tak pekne vybarveny, jako ten druhy samecek, ale zere, plave a nebyt toho vcerejsiho "incidentu", tak si ani nevsimnu, ze by mu neco melo byt...
Kazdopadne cast vody jsem vymenil a budu ho bedlive sledovat.
já bych vyměnila část vody a třeba druhý den to opakovala, tím se nic nezkazí a jestli už žádná rybička neumře tak jedině dobře
Že občas uhyne rybička bez zjevné příčiny se stává. V tomto je to stejné jako u lidí. Pokud si myslíš, že v nádrži je vše OK, nedělal bych si s tím starosti, zvláště u krátkověkých rybek.
Dobrý den. Ako je na tom rybička? Chodí sa nadychovat na hladinu alebo je pri dne?Javí aj iné príznaky? Napr. Nafúknuté brucho,zježené šupiny,rozpad plutiev? Aké velké je akvárium? Každopádne fotka rybičky a akvária by pomohla.
A skús ju prelovit do karantény.
Zdravim a prosim o radu. Mam 20l nanoakvarium, je jiz cca 2 mesice zabehnute a jsou v nem uz pres mesic krevetky (Red Cherry). Ted je to uz temer 14 dni, co sjou tam i endlerky (2 pary). Vsem se darilo vyborne, krevetky se mnozi...
Ted k problemu: dneska zcela nahle jedna endlerka prestala plavat, rano normalne cile plavala, byla krasne vybarvena (samecek) a zrala. Odpoledne jsem prisel z prace a jen lezela na brise na dne a prakticky nejevila znamky zivota, resp. drobny pohyb je videt u zaber (dycha), ale ploutvemi pohne jen zridka. Pro jistotu jsem ji prelovil mimo akvarium a dal ji odstatou cistou odstatou vodu. I barva je slabsi - cerne flicky prakticky zmizely.
Zadna dalsi rybicka, ani krevetka postizena neni, vsechno bezi jako by nic...
Napada nekoho neco? Mam koupit nejake lecivo? Mam obavy, ze timto tempem se chudera ani nedozije rana a ted uz nic nekoupim... Kazdopadne prosim o jakykoliv napad.
Zdenek
To ti tady asi tezko nekdo neco k tomu rekne,urceni diagnozy je slozite,procti si tady clanky o nemocech,prelov ji do karanteny a neco vyzkousej,tady je kazda rada draha.....
Zdá se mi že se to zvětšuje a rybka nemůže s tou ploutví moc hýbat.
A ještě jeden dotaz: Nemůže se rozmnožit?
Přidat reakci
1 ...... [159] ...... 227 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200535x