Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 7 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2021 18:50 Žena Misua [1] – Bílá kulička na neonce
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda někdo neví co by tohle mohlo být. Mám necelý rok založené akvárko a teď jsem nebyla nějakou dobu doma a jedna z mých neonek má na boku jednu bílou kuličku. Chová se normálně, žere bez problémů a vypadá jinak v pořádku.
Díky moc za odpověď.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.05.2021 07:01 Muž Libor [527] Re: Pista18
Podívej se v tomto odkazu:
www.akvarijni.cz/…
na termín vlasovec (v odstavci hlístice).
Je tam popsána i léčba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2021 09:23 Žena Pavla28 [210] Re: LucyL
No uvidíš, Betty jsou potvory, ona většinu času nic a pak si jde zalovit, potupně ti takto budou ubývat po jedné i ostatní rybky, určitě bych zvážila přestěhování Bettky jinam, i vhledem k ceně rybiček (Dania nejsou zrovna nejlevnější kousky)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2021 22:44 Muž Pista18 [0] – Skalare, nejake cervene stetiny im trcia z konecnika
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Mam v 200 litrovom 2-rocnom Juwel LIDO akvariu 4 skalare uz asi 5mesiacov.
Nedavno som si vsimol ze jeden sa zacal schovavat a nevychadza von ked krmim.
Na prilozenych fotka je vidiet ako mu trcia z konecnika nejake cervene stetiny.
Ale co som pozeral tak to maju aj ostatne skalare.
Na porovnie prikladam lad foto aj dalsieho skalara.

Mam v tej nadrzi aj krevety Red cherry - Neocaridina davidi a skalare si na nich obcas pochutnaju.
Moze byt, ze to co je na fotkach je zvysok kreviet?
Alebo to budu nejake parazity?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2021 22:31 xyzo – Aká je to choroba?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, rozmnožili sa mi mečúne, mám ich v malom akva, majú asi 3 týždne, normálne prijímali potravu, rástli avšak posledné dni niektoré z nich robia prudké nekoordinovane pohyby, a neviem čo im je, mám tam filter, teplomer, rastlinu, svetlo, slimaky co pozeru zvyšky...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2021 15:21 LucyL Re: Pavla28
Děkuju za radu,
Kamarád to bohužel nepřežil ale betta mi nikdy agresivní vůči ostatním rybám nepřišla, spíš tam tak klidně plave, dělá hlouposti a hraje si, ale nikdy jsem ji neviděla otravovat jiný ryby. Teď si ji budu radši víc hlídatv (ryby jsou spolu zhruba dva měsíce)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2021 14:27 Žena Pavla28 [210] Re: LucyL
Reaguji na přítomnost Betty, měla jsem obdobnou posádku a Betty mi Dania postupně vybíjeli, zaprvé jsou Dania velmi citlivé na stres a za druhé jsou naprosto bezbranné. Jak dlouho takto spolu žijí? Vhled nemocné rybky by odpovídal i poškození po napadení s následným zaplísněním ranek, nemyslím si že dáš ještě rybku dokupy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2021 12:41 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: Godamned
Nemá jen zježené šupiny, je i dost nadmutý. Dej mu pár dní dietu, ale podle mě se to nezlepší - je na cestě na druhý břeh. Přitlač na výměnách vody. Minimálně 30 %, teď pár dní po sobě klidně 50 %.

EDIT: Nepředokládám, že by to byla otrava - to by těch ryb bylo postiženo víc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2021 11:09 LucyL – Dánio
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,
včera odpoledne jsem si všimla u jednoho Dánia skvrnitého divného chování a takových jakoby "kuliček" na straně a těsně před zadní ploutví. Dánio nechce jíst, vypadá tak trochu jakopby se dusil (rychle otevíra tlamičku) a plave cukaně a jen trošku (oproti ostatním Dánií, ty jsou turbotrysky co pořád blbnou). Včera večer jsem ho radši přesunula do izolace ze strachu i o ostatní ryby. Teď před chvílí jsem se na něj zas koukala a nevypadá že by se lepšil, zpíš naopak.

Sdílí akvárium s dalšími Dánii, Bettou, pancéřníčky a od minulého týdne i se dvěma šneky (nevím jestli to může nějak s šneky souviset, jakože by mu něco přinesli). Ostatní ryby vypadají úplně vpořádku.

Máte někdo prosím typ co by to mohlo být a jak se to dá léčit, popřípadě jestli mohl nakazit i ostatní ryby.

Tohle je moje první akvárko, tak asi trochu panikařím ale budu ráda za každou radu.

(na té ploutvi to vypadá možná jakoby ho to rozežíralo, možná nějaký parazit)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2021 12:23 Godamned Re: vlka
Díky, už je v provizorní karanténě. Našel jsem ještě že se to může vyskytnout u otravy zkaženou potravou, to se mi zdá docela pravděpodobné, vzhledem k tomu že živé krmení je vždycky trochu riskantní, ale nenapadá mě jak ho vyléčit, kdyby to bylo ono..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.05.2021 10:25 Muž vlka [3444] Re: Godamned
Neporadím ti co je to za nemoc, pokud je to nemoc, ale u mě, když se nějaká ,,anomálie,, vyskytne, tak jde rybička z AQ co nejdříve pryč...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2021 09:57 Godamned – Zježené šupiny, mám se bát?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrej, jeden sameček pavího očka má takhle zježené šupiny, zatím jediný příznak, automaticky si řikám vodnatelnost, akvárko je v háji. Může to být něco jiného? Mám ho oddělit? Něčím léčit? Vodu měním jednou týdně 15%, krmení hikari, dennerle, patentky od invitalu. Ostatní očka v pohodě, krevetky taky v pohodě. Díky
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.05.2021 08:34 R Muž Anthrax [4762] Re: julie r
Ahoj. U tohoto filtru bude celkem jedno jak se čistí. Má tak malý objem filtrační hmoty, že opravdovou filtraci budou muset obstarat dno a jiné povrchy v akváriu. Nebylo dno před úmrtím ryb nějak důkladněji čištěno? Může to být klidně otrava. Jinak je možné, že ryby byly načaté už z obchodu.
Doporučil bych ale na příště před nákupem ryb nastudovat minimální počty ryb a minimální objemy pro jejich chov. Akvárko má 50 l předpokládám, že jde o hrubý objem. Vody tam bude reálně max. 40 litrů, spíš méně.
Ohledně řas. Doporučuju založit a pečlivě vyplnit prezentaci nádrže prezentaci nádrže, doplnit rostliny a vyházet vápenité schránky mořských živočichů a obrátit se do tohoto tématu. rybicky.net/forum/484 :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2021 20:26 julie r – ztmavnutí tetry mechové
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku dobrý večer, moc vás prosím o radu. založila jsem nové akvárko - 50l. téměř měsíc jsme ho nechala zaběhnout, rostliny výborně prospívali. pak jsme na doporučení v obchodě pořídili 3 tetry mechové a 3 tetry pruhované + 2 sumečky pro začátek. zhruba po 3 týdnech jedna tetra mech. začala tmavnout, pak se začala nekoordinovaně pohybovat ve vodě, chvíli se nechala unášet proudem, hlavou nahoru, břichem nahoru, pak chvíli normál a tak dokola, oddělila jsme ji do sklenice a za chvíli chcípla. po pár dnech se to samé děje další a teĎ té poslední tetře mechové. zajímavé je, že se to střídá a po nějaké chvíli se začnou chovat normálně. v obchodě mi telefonicky nedokázali poradit, tmavnutí prý neznaj. jedině pro jistotu vyměnit část vody a přidat sůl 5g/10l. filtr pravidelně čistím, jen mechanicky ve vodě z akvárka, ne pod tekoucí vodou. po nasazení ryb začaly hnědnout rostliny, proti světlu jsou vidět nitě řas. svítím zářivkou, cca 8-10h. použila jsem hnojivo BIvoj.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.04.2021 20:18 Muž RAP [1553] Re: exbarson
Popravdě bych to viděl na úspěch pouze u toho modrožlutého.
Pokud není přesně znám původce, použil bych osvědčenou kombinaci esha exit + 2000.
Podle mne je to důsledek rozhozené biologické rovnováhy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2021 11:49 exbarson Re: RAP
Hodnoty jsou naměřené v akva, ke včerejšku. A ano, zářivky jsem měnil najednou, příště budu vědět... Lze nějak doléčit ty postižené jedince, kromě častější výměny vody? Díky moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.04.2021 09:06 Muž larix [1420] Re: DanS
DanS napsal: To je opravdu možné, že to proběhne i takto rychle - bez předešlých, byť krátkých, příznaků (apatie, nechutenství atd.)?
Áno, môže to byť otázka niekoľkých hodín. Práve nedávno som mal tiež s takýmto agresívnym kmeňom baktérií osobnú skúsenosť. V priebehu pár dní padlo cca 150 rýb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2021 05:57 Muž RAP [1553] Re: exbarson
Ty hodnoty jsou naměřené v akva?
Pokud si měnil více zářivek najednou, tak se řasové kalamitě nediv.
Jinak u všech rybek půjde o bakteriální infekci.
Spíš než uv lampou a cočkem bych problém řešil častější výměnou vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2021 22:46 exbarson – Vyžraná kůže
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Mám řadu let 220l akvárko. Poslední dobou (po výměně zářivek) jsem měl problémy s řasami. Nejdřív jsem to řešil filtrem s UV lampou (kam jsem přesunul keramiku ze starého), následně jsem začal hnojit CO2. Řasy se zlepšily. Hodnoty vody jsou v normě (NO2 -, NO3 15mg/l, PH 7.5, KH 8°, GH 7°). Mám ale problém s rybami - jeden tlamovec modrožlutý (mám celkem 3) měl před 5 dny na obou stranách bílé fleky (chybějící šupiny), viz foto, a postupně mu kompletně slezla na těchto místech kůže, teď to má vyžrané vyloženě do masa (viz další foto). Nemyslím, že jde o odřeniny, spíš mám obavu z parazitů. Pak jeden z tlamovců černoploutvých (v akvárku je celkem 10 - vlastní odchov) má extrémně vypoulené oči, teď už s krvavou skvrnou pod jedním z nich. Tlamku má poškozenou už z dřívějška od souboje. A paví očko má vystouplý bok. Léčil jsem to 3 dny zvýšením teploty na 28°C + eSHa 2000, pak jsem vyměnil polovinu vody a komplet akvárko odkalil. Zatím ryby beze změny. Nevíte, co teď?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2021 23:34 Muž DanS [77] Re: larix
K těm šupinám - výborné oko, vůbec jsem si nevšiml.
I skvělé rady.
A můj dotaz. To je opravdu možné, že to proběhne i takto rychle - bez předešlých, byť krátkých, příznaků (apatie, nechutenství atd.)?
Nikdy jsem se s tím takto přímo nesetkal, proto se ptám.
Děkuji.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   27.04.2021 17:36 Muž larix [1420] Re: Vanesa
Tie zježené šupiny a "nafúknuté" brucho svedčia o zlyhaní obličiek. Najčastejšou príčinou je vnútorná bakteriálna infekcia (rôzne rody baktérií - Aeromonas, Pseudomonas, Columnaris, Flexibacter,... pozri napr. "infekčná vodnateľnosť") ale príčinou môžu byť aj vírusy, plesne alebo prvoky, prípadne aj nevhodný chemizmus vody (pH, organické znečistenie, vysoký obsah dusíkatých látok,...). Bez laboratórnej analýzy je to vždy iba tipovanie.
Treba zatlačiť na výmeny vody, zamyslieť sa nad štandardným fungovaním nádrže a symptomatické ryby izolovať. Z hobby prípravkov sú na liečbu vhodné tie s obsahom nifurpirinolu (Sera Baktopur Direct, JBL Furanol Plus,...), v skúsených rukách napríklad aj tzv. "FMC". alebo po konzultácii s veterinárom antibiotiká na predpis. To je ale asi pre bežného akvaristu/akvaristku asi príliš nákladný a komplikovaný proces.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2021 16:33 Vanesa Re: DanS
Vo velkom akavrku umrela a potom som ju prelozila do tej nadobky malej aby som ju vedela odfotit. Inak bola cely cas s ostatnymi rybami vo velkom akvarku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2021 23:07 Muž DanS [77] Re: Vanesa
Na té fotce, v té sklenici s 2 cm vody je živá, že? Nebo ne? Kdy se v ní ocitla? Jaká voda byla použita?

A se vší úctou, nějak mi ty informace nesedí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2021 16:11 Vanesa
Fotka k příspěvku Ahojte, chcela by som sa opytat, ze ci nahodou neviete preco mi umrela tehotna gupka? Vsimla som si uz skor ze ma akokeby nejaku malu hrcku pri zadku alebo nieco take, myslela som si ze uz bude rodit ale nic sa nedialo. Normalne plavala jedla, bola s ostatnymi rybami, vsetko okolo vody je v poriadku. Az dnes umrela zahadne, sledovala som ju niekolko minut ako stale a potom som odbehla na par minut a ked som prisla naspat tak uz nezila, hned som ju dala vedla.. a rodila pred 3 tyzdnami priblizne
Dakujem
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2021 14:49 Sonic Re: Petr
Ahoj, ak by sa dalo tak k tomu už spomínanému prihoď nejaké info o tom čo bolo predtým než sa toto udialo, či ryba žerie/ žrala predtým a čo žerie (živé, mrazené, suché, pelety, granule atď), či boli nejaké zmeny či už voči rybe samotnej (zmena druhu/formy žrádla, prídavok nejakých vitamínov, minerálov, atb ak si už teraz liečil tak čím) alebo zmeny v prostredí (nové ryby, zmena teploty, nový filter, iné rastliny atď)
Zákal na oku môže byť čokoľvek od baktérií cez vírusy až po parazity. A to že zvláštne pláva môže mať tiež nespočetné množstvo príčin. Preto je dôležité vedieť čo všetko tam máš a ako riešiš. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2021 13:33 R Muž ctibum [6908] Re: Petr
A něco o akvárku. Velikost, stáří, údržba, další ryby, fotka...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2021 13:26 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Petr
Jaké parametry? Čím měřeno?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2021 11:05 Petr
Fotka k příspěvku Arowana mi dnes začala plavat hlavou dolů a na očích se jí tvoří bílý povlak. :-( Nějaké rady, co dělat, koupit? Parametry vody jsou dle testů v pořádku, nechápu, co se stalo. :-(
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2021 21:33 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: Via
Správný odhad je to plíseň. Bylo by dobré založit prezentaci. Jaká je teď teplota? Jake jsou parametry vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2021 21:16 Via – Bílý povlak na těle ryb
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, chtěla jsem poprosit o radu, zda máte někdo zkušenost s touto nemocí? Ryby byly úplně v pořádku, teď jsme ale byli týden pryč a krmila tchýně. Dnes jsme přijeli domů a objevili chudáčky v takto zuboženém stavu. Připadá mi to jako plíseň, ale nejsem si jistá?
Mají to 3 vrubozubci a dvě rostlinožravé piraně, ale ty jen malinko.
Předem děkuji za rady, jak postupovat.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2021 09:02 Muž T42 [0] - Skaláry, Tetry, Tlamovci, raci – Masožravá nemoc
Fotka k příspěvku Ve společenském AQ cca 300 litru (jizni Amerika a Asie) se na jedné Tetře černé (albín) objevila malá dírka nad spodní ploutví, která začala docela rychle růst a doslova vyžírat ploutev i okolní maso. Jsou videt i kosti. Ryba byla přemístěna do karantény. Ostatní ryby jsou OK. Prosím o radu o jakou nemoc se jedná a jak ji vyléčit?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.04.2021 13:23 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: Leny
Takže tekutý uhlík nedávat. Rostlinám to nijak nepomůže a rybám to vyloženě škodí.Funguje to pouze lokálně na některé druhy řas. Je zde o tom napsáno celé vlákno.Léčit se dá v akva.Prvni podmínka je dostatečná teplota.Jako léčivo spolehlivě zabírá Acriflavin.Nebo esha 2000.Při použití těchto léčiv je nutné dostatečně vzduchovat.Pomohlo by udělat prezentaci nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2021 13:14 Leny Re: Kawasaki
Dobrý den,
děkuji za odpověď. CO2 doplňuji CO2 setem Optimat od značky Tetra a přidávám ještě tekutý uhlík CO2 Vital od značky Rataj. Nedalo by se to vyléčit i bez oddělení nemocných ryb? Nemám možnost zařídit nové akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2021 11:56 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: Leny
Zaplísnění oční rohovky se da snadno vyléčit zvýšením teploty na 26 stupňů. Dále pomůže přidání kuchyňské soli asi 1 polévková lžíce na 50 litrů. Nejlépe v separaci. To CO2 doplňuješ jak? čím?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2021 11:05 Leny – Bílé oko u molly
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,
prosím nevíte, čím to může být?:
U mých 5 moll se už podruhé objevilo bílé oko a plavou zpomaleně na jednom místě. Dočetla jsem se v knize, že je to způsobeno špatnou kvalitou vody a nebo narušením látkové přeměny. Poprvé jsem zjistila, že jsem měla velké množství NO2 a následně jsem tedy vyčistila filtr a každé 3 dny měnila vodu, přidávala vitamíny. Teď to měla opět jedna molla a druhý den už všechny. NO2 jsou v pořádku, stějně i ph, tvrdost vody. Jedině mě napadá, že to může být dusičnany či fosforečnany. V akváriu mám přiměřeně rostlin. Mám i problémy s nedostatkem oxidu uhličitého, ale ten doplňuji, tedy mám nízké KH. Odkalování a výměna vody je dělána jednou týdně, filtr čistěn v odkalené vodě jednou za dva týdny. Nevíte prosím čím jsou ty oči způsobeny a jak to léčit? Nemám ještě moc zkušeností. Předem děkuji za odpověď.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2021 09:55 Muž DH [335] – Nafouklé břicho
Fotka k příspěvku Ahoj
Jedna z mých parmiček zlatých má už delší dobu (6-8měsíců) takhle nepěkně nafouklé břicho. Chová se i žere normálně, nevykazuje žádné známky nemoci. Nevíte co to je? To nafouknutí je nesymetrické, na jedné straně víc než na druhé.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2021 21:09 Be – Cerna moly
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Moje moly zacina mit neco s hubickou
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2021 06:23 Brodys Re: Xdx
Tak člověk s nevhodnou života správou se také většinou nedožije 80 let,tak ani u téhle rybky bych těch 10 nečekal......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2021 04:49 Xdx Re: Brodys
Já vím že má malé akvárko, ale v tom je od té doby co jí mám (to je tak minimálně 6 let) a začala se chovat divně až teď
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2021 04:05 Brodys Re: Xdx
Zřejmě smrt na jazyku? Bez konkrétnějších informací těžko soudit, ale má už svůj věk. Vidím umělé kytky, velikost nádrže mi také nepřijde 200l.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2021 02:49 Xdx – Závojnatka - černé skvrny
Fotka k příspěvku Zdravím. Mám závojnatku už asi 8 let a poslední 2 dny polehává často na dně a objevili se na ni takovéto fleky. Nevíte co by to mohlo být?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.04.2021 21:43 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: Petr97
Zde v atlase najdeš podmínky chovu všech ryb co máš v akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2021 19:52 Petr97 Re: Kawasaki
Mrknu na to a založím si ji ;-) myslíš, že ta závojnatka v 200l akva může mít až tak špatný vliv? Vím, že má horší trávení a více znečišťuje vodu, ale až tak? Každopádně děkuji za rady pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   05.04.2021 18:27 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: Petr97
V tom případě počítej s tím, že se problémy můžou opakovaně vracet. Zapřemýšlej nad osádkou. Závojnatka se ke Skalárám opravdu nehodí. Je sice každého věc co má v akva,ale mit od každého něco je fakt o ničem. Mrkni na pár prezentací ostatních akvaristů a třeba tě to posune správným směrem. Taky by bylo dobré kdyby sis založil prezentaci. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2021 17:34 Petr97 Re: Anthrax
jsem si té špatné kombinace ryb vědom, ale byl jsem nucen jedno akvarium kvůli stěhování zrušit a bylo mi líto se jí zbavovat :-( navíc je to oblíbenkyně přítelkyně stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.04.2021 08:05 R Muž Anthrax [4762] Re: Petr97
To je dobře, že jde vše k lepšímu. Nicméně píšeš, že se sproblémy potýkáš již delší dobu. Zvážil bych vhodnost chovaných ryb. Mám na mysli tu závojnatku..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2021 11:55 Petr97 Prosím o pomoc s nemocí ryb
Děkuji všem za rady. Aplikoval jsem Eshu 2000 a Eshu exit. Dneska jsem nasadil Eshu hexamitu a skalára vypadá o dost líp ;-) hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2021 00:48 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: Petr97
V návodech zjistiš které léčiva můžeš kombinovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2021 21:02 Muž 4Sima [1894] Re: Petr97
Mražené nitěnky nepoužívej. Je to na problémy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2021 20:19 Petr97 Re: Kawasaki
Děkuji moc za odpověď, ale dneska už jsem tam nalil právě tu eshu2000 s kombinací esha exit..tak teď nevím jestli do toho můžu ještě nasadit hexamintu..aby toho už nebylo moc a zároveň aby zítra už nebylo pozdě sad na neonkách mám také bílé chomáčky měl jsem podezření na neonkovou nemoc..nevíte jaký může být původ těhle parazitů? Občas krmím mraženýma nitěnkama..ale jsou mražené, tak jsem doufal že by neměli obsahovat parazity. Děkuji za odpověď
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [7] ...... 227

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 198231x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148?od=301