Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 66 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TProkop Re: TProkop
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - TProkop Re: romant
Fotka k příspěvku Sorry za to natoceni, davam to z mobilu a nejde otocit...

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: TProkop
Bohužel, podle mě jde o jinej, tedy větší problém a tím je doposud stále moc nepopsaná nemoc, která má možná přezdívku "moribundus neonkový" a prozatím se na to nedaří efektovně nalézt vhodnou léčbu, tedy krom toho, že se rybky pošlou na druhej břeh. Ovšem třeba plaším zcela zbytečně a někdo další bude mít pro tebe lepší zprávy.
Fotka k příspěvku

Nestačí. Dvě věci, fotku, ať máme jistotu a potom když se to potvrdí, tak eSHu exit, tu 2000 v kombinaci jako podporu použít můžeš.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: TProkop
Může být, dej fotku a bude jasno. ESHa 2000 nestačí, musíš mít exit. Jsou to šetrná léčiva, krevety je zvládají přehledem, rak by měl také.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TProkop – Krupička?
Všiml jsem si tečky na ocásku neonky plus to maji i ostatní po těle, je to krupička že? Stačí na vyléčení esha 2000? A mám tam i raka floridského bude mu esha vadit? Díky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LuciaRe: afc1886
To jsem chtěla, no nejde to už se snažím 2 den, akvarko zarostlý a ryba je rychlejší než Já. Našla jsem to v nemocech no nevím co s tím přece nepřijdu i o tyhle ryby. .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Lucia
Nevím,co to je,ale jak říkáš,já kvůli tomu přišel taky o moc neonek a nikdo nebyl schopen poradit.Moje rada je vylovit a utratit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucia – bubliny na rybickach
Fotka k příspěvku Prosím co to je s rybou? Má na sobe něco jako bublinky průhledné, jinak ji nic není, no loni mi kuli tomu umřeli všechny neonky. Hledala jsem to na netu a jedné co jsem našla že by to mohlo byt z presyceni vody plyny, no nic víc. Víte co by to mohlo byt. :-(

Reagovat na tento příspěvek 0  - corela – Nafouklý čichavec
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím, co je to za nemoc, nafoukl se mi čichavec. Asi po týdnu od zakoupení se na něm objevili, na ploutvých, bílé tečky a po pár dnech se nafoukl. Nemá nafouklé břicho, ale spíš boky. Vypadá to jako vzduchová bublina jen pod kůži. Jinak plave a žere celkem normálně.

Reagovat na tento příspěvek 0  - baletka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Vidíte někdo něco v nepořádku na této rybě? Něco, co by mé méně zkušené oko přehlédlo? Podle mě umírá. Dva poslední dny přestala žrát, teď jen plave na jednom místě u dna a namáhavě dýchá. Žábra má, podle mě, čisté, barvu normální, jen má takovou divnou barvu očí, kterou já viděla u ryb, které šly záhy kukat. V akvu je i ramireza, která by v případě nějakých parazitů nebo tak, šla, podle mě, první. Netuším, co se stalo... Akvárium Zátoka cichlidek na mém profilu.

Nevadí, ale obvykle to není nutný, vnitřní se dají posunout směrem dolů a posléze vrátit a nebo to ani není nutný, to si musíš odladit. Prostě odsaješ vodu a v momentě kdy by se filtr začl chovat divně, rachotit, vodu jenom pivat, tak ho vypneš a víš, že to je ta hloubka, kterou už nezkousne, ale to krátkodobý vypnutí ničemu nevadí, jenom ti možná hodí do akva trochu bordelu, ale to opět ničemu nevadí, tedy snad jenom esteticky. ;-)
Tak prvni vymena za mnou, teplota zvedla...nevadi filtru kdyz ho na tu chvilku budu vzdy vypinat?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: TProkop
Na to se nedá jednoznačně odpovědět, když nebude voda v richtiku, ryba se třeba někdě přidře, klidně se může plíseň ukázat. Nespekuluj a makej na tom prostředí. X-)
Vyzkoušejte
Dobre, a ostatni ryby to mohou chytit?
Tak jasně, žalostně málo na importovaný zhejčkaný čichouny. Vodoléčbu týden denně a teplotu ještě výš, až na 28 st. Odkalovat nemusíš, jenom měnit. S krmením moc nebláznit, krmit spíš méně a to jenom obden.
akvarium je stare cca 15 dni to je asi malo...
Dobre budu tedy menit vodu, je potreba i odkalovat dno u te vymeny? A po jak dlouhou dobu abych mel jistotu by vodolecba mela probihat?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: TProkop
Jaká tečka? Ať koukám jak koukám, tak na těch fotkách nic nevidím. Ta ryby je podle mě v kondici, ale je to jen můj názor, zakrsláky jsem nikdy neměl, tak se třeba pletu...
Jako prevenci, zmiňovanou vodoléčbou vůbec nic nezkazíš...
To co doporučuji je pro všechny obyvatele bezpečné. Jinak plíseň e ukáže v momentě kdy nejsou košér podmínky, takže ruku na srdce, jak je to akvo starý, že je to nějakej čerstváček, několik dní starej. ;-) Další možnost je, přinést si načatou rybu z obchodu, ale zase se tam budeme motat kolem těch podmínek, jak nebudou v richtiku, místo toho, aby se ryba zotavila, ještě se to zhorší. U čichavců, samozřejmě to platí obecně, bude základním stavebním kamenem úspěchu v chovu kvalita vody, tedy nízká hladina N látek, což je právě v akváriích čerstvě založených někdy jak na houpačce. :-)
A urcite to tedy neco je normalni ta tecka neni...
To uz mi v akvaristice nererkli, nevadi. Takze menit kazdy den vodu a po jak dluhou dobu? Toho pripravku se trosku bojim, mam tam i maleho racka tak aby mu to nejak neublizilo a ostatni ryby to budou mit casem nejspis taky nebo to prenosne neni?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: TProkop
Nevím hochu, nejsem věštec. :) Co, ale vím, že v dnešní době udržet pěkný čichavce zakrský, to dokáže vyškolit i vorezlejší borce. Tu vodoléčbu(denní výměnu min. 1/3 vody), na té trvám. Udělej jak jsem ti napsal, max. tu eSHu 2000 dle návodu a když se nezadaří, tak budeš mít prostě zkušenost, s tím nic nenaděláš. ;-)
Jsem zacatecnik nemam s timto moc zkusenosti, ryby mam kupovane vcera, byly uz nakazene z obchodu nebi se nakazili az v akvariu?
Fotka k příspěvku Jeste jedna fotka

Ne, zřejmě plíseň. Vodoléčbu a eSHu 2000 dle návodu.
Edit: Teplotu na nižší než 26 st. Přidáním rašelinového výluhu, listů mandlovníku mořského(velkej na 100 litrů), olšových šišek, se nemůže nic zkazit, ba právě naopak.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TProkop – Krupička
Fotka k příspěvku Je tohle krupička? Ta tečka na zadní ploutvi nahoře? Moc díky.

Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: Zuzik612
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Zuzik612
Ne, tohle krupička není, ploutve jsou čistý. Co to je, to nevím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zuzik612 – nevím Krupička??
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku jedna rybka divné puchyřky ? - muže to bejt krupička - akvarko 200l, rybek celkem cca 30. poslední nové rybky cca před měsicem - mužu doporučovanou sůl dat do akvarka plného rybek ??

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jakub09Re: romant
Tak vyměnil jsem polovinu vody. Topitko jsem nastavil na 29 stupňů a dal jsem polovinu polévkové lžíce soli. Zatím Beta leží na dně. Zítra se pokusím sehnat ten lék. Tak doufám že to zvládne
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Jakub09
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Jakub09
Teď vyměň polovinu vody, zvedni tu teplotu, jak jsem psal a vodu při výměně lehce zasol(polévk. lž. na 50 litrů, nalít roztok). Schánět budeš zítra.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jakub09Re: afc1886
Jsem z Opavy tu je ze známějších PETCENTRUM hlavně kde to teď sehnat večer jediné supermarket.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Jakub09
Jak ve kterém,ale v hornbachu by měli.
Budou to mít v klasickém zverimexu? A můžu to normálně lit i ostatním rybička?

EDIT: Ostatní rybičky jsou v pohodě. V neděli jsem je dovezl z burzy
Ještě že nosím brejle. :) Plíseň, tedy zlepšit podmínky, teplotu ne nižší než 28st. a aplikovat eSHu 2000 dle návodu.
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Co s tím dělat?

Tipuji na plíseň a v horším případě bakteriální problém a taky možná plynovej měchýř.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jakub09 – Beta nemoc
Může mi někdo poradit prosím co by to mohlo být? Betu máme cca rok od nového roku je v novém akváriu do té doby byla ve 2 litrový betariu. Dneska jsem ji našel takhle. Prosím poraďte. Už ani plavat nechce. Má něco bílého kolem tlamy. Moc mi to nejde vyfotit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty Re: pehu
Zadejte si do vyhledávání v textu "hexamita , bičíkovci " , vypisovat všechny možnosti a postupy je nad lidské síly www.dajanapet.cz/…
Ty ryby vypadají dost pohuble , problém mají podle mě už delší dobu
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pehuRe: MonterMonty
Dekuji za jiste dobre minene rady,ale ta hlavni tam chybi. To ze tercovce v karantene ceka utraceni jsem tusil, Ale jaky zvolit adekvatni postup u jedincu v akvariu?
Mimochodem chovatelem tercovcu jsem jiz 15 let, tento problem resim poprve a tercovci se dokonce rozmnozuji.venuji jim radnou pozornost a peci jakou si tato krasna ryba zaslouzi. Tak bych radeji poprosil znovu o radu jak pomoci ostatnim rybam nez dalsi jiste dobre myslenou kritiku. Dekuji!
 Reagovat na tento příspěvek 2  - MonterMonty Re: pehu
Chyby hledej v sobě , péřovec ani terčovec nepatří do 200L akvárka , pokud už se ryba vyvrací na bok atd - nezvládá koordinaci , má s největší pravděpodobností prožraný plynový měchýř - což už je konečná - tak to rybě ulehči a šetrně ji utrať - to pro ni bude vysvobození
něž se do něčeho zase pustíš , zamysli se nad tím jestli jsi vůbec schopnej se o terčovce adekvátně postarat - není to ryba do rukou začátečníka, potřebuje mnohem více prostoru než jen 200L a náležitou péči
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pehu – vnitřní parazité?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobry den,
Prosim o vasi radu. Mame akva o objemu 200 l, 4 tercovce, neonky, perovce a pancernicky. Pred tydnem zacal jeden tercovec tmavnout, ubyvaly mu ploutve, objevila se na nich plisen. Zacal mit tahnouci se vykaly, vytaci do strany ocasni ploutev a obcas se vyvraci na bok. Dali jsme ho do karanteny, dostal hexamitu a za dva dny Entizol 250 mg. K vyraznejsimu zlepseni zatim nedoslo. Po 3 dnech se tahnouci vykaly objevily i u ostanich ryb. Lecime cele akva Entizolem 2 dny. Zlepseni zadne. Teplota zvysena na 32 st. Bezne jsme krmili na stridacku suchym a mrazenym krmivem, nyni jen suchym, zatim zerou. Jak dal? Filtraci vypnout nebo ponechat? Budeme vdecni za jakoukoli dobrou radu. Dekuji!

Reagovat na tento příspěvek 4  - PaDa Re: abby
flaky mavaju hlavne keď ich musim vyloviť alebo cistim akva
A proč je přitom odlovuješ?
Lžíce míněna polévková.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - abby
Ano tie flaky mavaju hlavne keď ich musim vyloviť alebo cistim akva. Ale to nie je ono je to v strede také ružovo biele ako keby oškrete ten druhy to ma len biele. Tak o zabavu mam postarane zajtra odpustit vodu a zasolit a koľko tej soli? Pol.lž na 50l coze Polievkovu lyžicu polebo polovicku lyžice ? Pre istotu aby som nespravila slanečky s nich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: abby
Tak to stresový zbarvení tam je, ale myslel bych si, že tam vidím i nějaký zaplísnění. Vyměnil bych více vody než obvykle, lehce zasolil(pol.lž. na 50 litrů) a dal bych tomu pozorovacích několik dní, ono se to někam posune.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - abby
Dufam že to nič neni vážne mam tam 4velke a asi 15 maličkých ancikov ale majú to len 2velke.. Pockam co napisu aj ostatny keď sa mi podari skusim odfotit lepsie
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ErredarRe: abby
Fotka k příspěvku To tak jen vypadá, moji mívaji to samé a ze dne na den se jsou zas normalní. Ale počkej si na odpověď dalších.
Edit: fotka mého pro porovnání

Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [66] ...... 228

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 203815x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148?od=3251