Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 179 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deCORF.OBRAEN – Re: Markus
podľa tej foto aj ked kvalita je slaba tvrdím ,že je to vodnatielka sad tone ak sa mýlim opravte ma :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: Markus
Vypadá to na vodnatelnost a to poměrně pokročilou. Je to nezřetelné, ale vidím tam odstávající šupiny. Nejlepší řešení bude rybku utratit. Bohužel.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Markus – Re: deCORF
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Toho se právě bojím...:(
mám foto pouze z telefonu...Lepší foto nemám... :-O

Reagovat na tento příspěvek 0  - basa1313
je to mozne gupky nemaju najezene supiny aj ked su kotne...teda aspon moje nie
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deCORF.OBRAEN – Re: Markus
Nemáš nejaku foto??..no 7 kusov vo vrchu je v pohode ale tie príznaky su jednoznačne nemoc sad žeby vodnatielka??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Markus – Je to normální?Nebo nemoc?
Ahoj chci se zeptat a poprosit o radu,jesli je normální když moje paví očko je naježené v období lajcky řečeno v těhotenctví a vypustila jen 7rybiček a zbytek má pořád v sobě...Plave pořád na stejném místě naježená oblasti břicha a nepřímá žádnou potravu...Nevím co mám dělat... :-( Děkuji moc za radu...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - VVV111KKK – Re: chlade
Ještě jeden odkaz : horacovoakvarium.cz/… .
 Reagovat na tento příspěvek 2  - VVV111KKK – Re: chlade
Problém bude s dusíkovým procesem. Nastudujete třeba tady: www.akvarijni.cz/… .
V akva se nestačily díky brzkému nasazení ryb vytvořit prospěšné bakterie, které rozkládají odpadní látky z ryb na látky , které spotřebovávají rostliny, nebo na látky, které nejsou pro ryby až tak nebezpečné.
1.) Proto je důležitá nejdříve rychlá a poté pravidelná výměna vody (odstátá bez chloru). Např. pokud budou rybky vykazovat problémy, každý den 30-50%. Pokud budete čistit filtr , tak jen v odpuštěné akvarijní vodě. Chlor nitrifikační bakterie zabíjí.
2.) Na noc bych doporučil vzduchování.
3.) V akva je málo rostlin. Pokud možno, sežeňte něco rychlerostoucího, co se pak dá z akva odstranit.
Ideální jsou např. Ceratophyllum demersum (růžkatec ponořený), Egeria densa (douška hustolistá), Hygrophila polysperma (Mokřanka mnohosemenná), Najas guadalupensis (řečanka guadalupensis) a i některé plovoučky dokážou s dusičnany rychle zatočit např. okřenek(pozor na zastínění)).
4.) Krmit minimálně - nic nesmí padat na zem. Několikadenní půst by také nebyl od věci.
5.) Dobré by bylo testy sledovat stavy čpavku, dusitanů a dusičnanů. To Vám ovšem jen ukáže, kdy se v akva konečně vytvoří biologická rovnováha, a kdy budete moci vodu opět měnit 1x za 1 dnů.
6.) Nemám osobní zkušenosti, ale dle propagačního letáku např. Tetra NitrateMinus má dlouhodobě redukovat množství dusičnanů. Dále existují různé přípravky, které mají do akva dodat užitečné bakterie např. www.dajanapet.cz/… . Ten biofiltr já osobně použil, a akva se rozjelo bez problémů.
Body jsou sestaveny v pořadí důležitosti a v pořadí, jakém by neměl být problém je splnit.
Nezapomenout na samostudium.
Držím palce.

;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: Horác
Až tak to nastudované nemám :-D Jen na krabičce píší test na stanovení obsahu dusitanů ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - chlade – Re: karelpavel
díky všem za rady! uvidim zítra. ať se raří :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – Re: chlade
A nekrmit !!!!
aha, tak o tohle jsem neměl ponětí :-( teď jsem jim zkoušel dát trochu krmiva, ostatní si dávali jen ona nechtěla. no uvidim zítra. Jinak moc děkuju za radu! palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác – Re: Bob66
Já nechci prudit, ale NO2 (dvojka v dolním indexu) je oxid dusičitý :o) ... dusitany musí mít v horním indexu mínus.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel
Kup si test na No2 a hned to změř, preventivně vyměň 1/3 vody - pokud to No2 budou ( zvýšené )- tak Rájovec je už na odchodu :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – Re: Bob66
Ty sou pro rozlustení nejdůležitější palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: chlade
NO2 Dusitany, měly by být neměřitelné X-)
jo ostatní jsou v pohodě...přiznám se nevím co je no2 ne
Ostatní ryby jsou v poho ? měřil si no2 ?
nic se neděje :-)
Ááá pardon - přehlédl jsem ;-)
vše je napsané v mém profilu nádrže
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel
Dnes se probíralo něco podobné : rybicky.net/forum/13471…
Doporučil bych, ať je s čeho radit - rozepsat se : Jak je nádrž velká, kolik rybek v ní je, jaký je no2,jak dlouho je nádrž zajetá, popřípadě jaké byly změny za poslední dobu ................
 Reagovat na tento příspěvek 0  - chlade – Re: VVV111KKK
akva osvětlení mám od 10,30 a vypíná v 22,30, pravidelný 12 hodinový režim světla dodržuju. Mě také u dna odpočívají, ale na tý rybě je vidět že není v pořádku...jinak díky za rady ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VVV111KKK – Re: chlade
V mém akva běžně spí, nebo odpočívají rybky na dně. Řekl bych , že je to běžné. S tím vybarvením je to už horší. Vy ještě nemáte zhasnuto, že ještě vidíte vybarvení ? Měl by se dodržovat 12 hodinový řežim světla a tmy. Stejně to chce ale foto a bližší údaje o nádrži a rybě. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - chlade – prosba o pomoc
prosím o radu, teď jsem spozoroval jak mi samička rájovce pestrého polehává u dna, občas popopluje, žádné vybarvení a zdá se mi že i oči má takové ´´unavené´´ nevíte co by ji mohlo být? děkuji za pomoc
ale co sak staci ten sera mycopur a ectopur ako som tu uz pisala
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: ivucha
Pokud to jsou žábrohlísty tak bych doporučil léčbu Sera Tremazolem podle návodu X-) Bohužel to není nic levného :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ivucha
Je černá, nic moc na ní není vidě. Žábra je zespod bílá, žádné výrazné prokrvení. Já fakt nevím, ostatní příznaky ale sedí...
Může jít o žábrohlísty, ale nemusí hmm podívej se jestli jsou žábry silně prokrvené. Nicméně jde o časté napadení u cichlid tak bych se k tomu přikláněl pokud mají zrychlené dýchání jsou apatičtí a žábry nepracují stejně X-)
Bobe 66, prosím, scalara se konečně trochu pohnula, jednou žábrou "dýchá" opravdu víc než druhou. Co to znamená?
Přerybněno určitě není, ale právě jsem objevila na jedné mečovce krupičku, takže šup tam s exitem.
Obě žábry pracují stejně. Takže asi fofrem na nákup testů. Doporučíte, prosím, nějaké testy kromě těch dvou, které by mi doma neměly chybět.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: ivucha
Přidáním ryb jsi jednak mohla donést nějakou chorobu a dále pak přerybnit a porušit nastolenou rovnováhu v nádrži.
Zkus změřit NO2a NO3 + výměna 30% vody X-) Podívej se zda obě žábry pracují stejně ;-)
Založené je v říjnu 2009, když jsem ve čtvrtek dávala nové rybky, přidala jsem preventin, ale to by přeci vadit nemělo.
moze to byt dactylogirodea ked su ryby apaticke, maju roztiahnute ziabre a zrychlene dychaju...sera ectopur a mycopur pre viac info www.sera.sk/… je to na str 21
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: ivucha
A jak dlouho je nádrž založena?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ivucha – Prosím poraďte - úhyn ryb (scalary)!!!
Prosím poraďte, včera uhynula jedna scalára, dnes už je druhá dole v rohu, zrychleně dýchá, žábry se jí "otvírájí" víc než normálně, žádná změna barvy, žádný povlak, nic, jen apatie a zrychlený dech, ráno ještě žrala. Akvárium má 126 l, ryby neonky, black moly, paví očka, scalary, ancistrusi, před týdnem odkaleno 30% vody, přidán AquaSafe, před 3 dny jsem koupila nové rybky (neonky, mečovky).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomas120
tak týchto mám plné akvarka a dostali sa mi tam kúpou nových rastlín a určite sa ich nezbavíš ja som skúšal už kadečo na ne , ale zas na druhej strane ich majú radi prísavníci ,stačí ich iba rozcapnúť o sklo - ja viem trochu drastické ale jediný sposob ako ich populáciu trochu znížiš v akva
prísavníci to majú ako živú potravu ,veľmi radi ich ocucávajú ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - obok
určo je to okružák ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kiLLt
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mystka
Slimacik-kotulka..mohol si si to priniest s rastlinkami..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jasanek29 – Co to je???
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojky lidi,našel jsem v AQ nějakou ulitu nebo co to je a nejsem si vědom,že bych tam nějakýho takovýho tvora dával,mám tam na spodku jen piskořky...prosím poradte co to je??? Viz. foto :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume – Re: geminika
vsak jo, taky mi to bylo lito, ale zpatko uz clovek nevezme.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - geminika – Re: gaume
Tak to ano, ale škoda každej rybky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gaume – Re: geminika
ani nahodou :-( no co jsem mohla tatovi rict, ze jo, samotnymu bylo lito, ze vsechno chciplo :-( ale uz je to par let, s malym akvarkem, tak to nastesti odneslo par kousku. kdyby se mi to stalo ted, tak me trefi, to mam tech ryb ke stovce :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – Re: ocotuide
a asi i dost málo - nebo žádné rostlinstvo že ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ocotuide – moj nazor
mne lapali po vzduchu pri hladine vsetky ryby a skapalo kopec kreviet. Nebola to ziadna otrava NO2 proste dosiel kyslik !!! pretoze tam mam dost ryb aj kreviet a casovat nocneho vzduchovania zlyhal ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Imii – Re: pravnicek
Nemáš zrovna rybky, které by srdce potřebovaly ...
Zkus mraženou či živou artémii
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pravnicek
tttomas napsal: nekrmila si nekdy ted nitenkou
Krmil jsem 2x patentkou a byly problémy, může to být také tímto? Mám se toho tedy zbavit a zkusit ještě srdce nebo se mraženému vyhnout? (danio)
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [179] ...... 228

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 203815x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148?od=8901