Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 200 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2008 16:34 Muž wayn [79]
Především to chce zlepšit životní podmínky (o kterých tazatel nic nepíše...), jinak léčba nemá smysl. Je to jako byste brali Penicilin a dál běhali v mrazu nahatí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2008 15:49 Žena datura [104]
mě na ní zabírá leckdy i poloviční dávka Bactopuru. je to účinný a šetrný lék.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2008 12:18 Muž Tokuschew [22] - Rostliny
Presne tak, jedná sa o bakterku zavlečenú alebo prejavujúcu sa z dôvodu čerstvej resp. neprepracovanej vody. Odporúčam na začiatok skúsiť z niektorých prípravkov na báze FMC v kombinácii so soľou (1 polievková lyžica na ca 50 l vody).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2008 10:59 Muž wayn [79] – Re: FrantaX
Pravděpodobně bakteriální rozpad ploutví - důsledek oslabených ryb nebo nepříznivých životních a podmínek nebo obojího...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2008 10:24 FrantaX – Co se to děje?
Fotka k příspěvku Poraďte mi prosím co je to za nemoc a co proti ní použít. Parmičkám se rozpadají ploutve (mělo by být trochu vidět na fotce) a už došlo i na první oběti. Za jakoukoliv radu díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2008 12:23 Muž Johan [4950] - Rostliny – Re: Lukysek
Třeba se jen přežrala suchého krmení a tak jí to moc nadnáší ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2008 07:38 TISKY – Blednutí red parrot

Dobrý den, prosím, poradí někdo o co by se mohlo jednat? Máme 2 " papoušky " a jeden z nich nám do večera vždy vybledne, má jen tečky své původní barvy.
:-( sad

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2008 18:00 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: bucliik
Při onemocnění hmyzomorkou rybí se postižená rybka dlouho chová, jako zdravá. Zdrojem nákazy pro ostatní rybky se stává až po uhynutí. Ovšem z fotek této kvality si netroufám hádat, jestli ta neonka je nebo není nemocná nebo dokonce - co ji postihlo... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2008 14:29 Žena bucliik [99]
Já si říkala, jestli v tom někdo nerozpozná nějakou jinou nemoc, protože nehubne, problémy s plaváním nemá a jinak je veselá. Nechtěla bych ji utratit zbytečně. Ale to ostatní asi přijde později, riskovat celý akvárko neonek nebudu, jdu na ni :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2008 14:18 xx – Re: bucliik
Porovnej si to tímhle:
aquaworld.netfirms.com/…
www.aquamax.de/…
www.jbl.de/…

Jinak se zeptám - co s ní chceš dál dělat? Necháš ji se zdravými rybami aby je nakazila?

Léčba neexistuje.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2008 12:34 Žena bucliik [99]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, našla jsem u sebe v akváriu po dovolené jednu neonku trochu zdeformovanou a s vybledlými částmi proužků-zrovna v tom místě, kde je rybka,,promáčknutá,,Bojím se aby nešlo o Pleistophoru-ale moje rybka čile plave a papá, což by neměla-nevěděl by někdo co by to mohlo být?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2008 19:24 martina – Neomocné neonky
Hezký večer, chtěla bych Vás požádat o radu ohledně neonek obecných. Mám 120 l akvárium, kde mám pancéřníčky, krunýřovce, dania, tetry měděné, black molly a 19 neonek. Původně jsem jich měla 10, dařilo se jim dobře, před cca 4 měsíci měly krupičku, kterou všechny ryby přežily. Chtěla jsem jich dokoupit 10, ale nakonec jich máme jenom 9, protože ta desátá byla omylem jiná rybička - dneska je to 14 dní, od té doby se mi objevila na 2 rybičkách krupička, kterou jsem zaléčila Exitem, včera jsem si všimla, že má jedna neonka sytě bílou tečku na ocasní ploutvičce, druhá má v červené barvě zduřelé místo s bílou tečkou, která vypadá, jako když vystupuje a třetí neonka je hodně hubená, ale při pohledu ze zadu má bříško, jako kuličku. Vůbec teď nevím, jak mám postupovat, můžete mi prosím poradit? Díky M.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2008 23:09 Dandy13 – Re: achyles73
Díky za odpověď.Ona na sobě opravdu nemá bílé fleky-krupičky,ale naopak spíš černé.Chápu,s té fotky to není moc vidět!Na tom odkazu se píše,že přestane jíst atd.Tahle je jinak fakt v pohodě.Nemůže to být třeba že už je stará?Mám ji dost dlouho.Důležité je,že je jinak zdravá.Já jen myslela,jestli to není třeba nějak nakažlivé..Rybám se dlouhodobě,vlastně od začátku daří dobře(musím to zaklepat!),tak mám trochu strach,aby se to nepokazilo.Každopádně děkuji moc za odpovědi a kdyby vás přece někoho něco napadlo,napište mi vzkaz,díky! ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2008 08:55 Muž achyles73 [12] - Živorodky
Já tam bíle tečky nevidím, jenom nějaké hnědé fleky, takže krupička to určitě není, takže léčit krupičku a zatěžovat akvárko chemii, mi příjde jako blbost. Ale co to je nevím, já bych ji tam zatím nechal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2008 08:05 R Muž Mrakoplash [1776] – Re: Dandy13
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2008 22:45 Dandy13 – Re: Mrakoplash
Nemá,jen tahle jedna.A kdyby to byla krupička,co by to znamenalo?A z čeho to je?Mám s touhle něco dělat?Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2008 07:23 R Muž Mrakoplash [1776]
to bych si skoro tipnul na krupičku. má to víc ryb ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2008 23:26 Dandy13 – Copak té rybce je?
Fotka k příspěvku Dobrý den,může mi někdo poradit,proč má tahle moje Tetra najednou na sobě ty fleky?Má to asi 14dní.Jinak ale plave normálně,žere normálně,je aktivní,prostě jinak se nezměnila.Děkuji!

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2008 17:02 Bircky – Re: tereza
Právě jsem hodil skaláru do namraženého ginu s ledem... Mrskla sebou jenom před dopadem, po ponoření byla okamžitě tuhá...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2008 19:59 Muž XMartin [20]
to věřím , jinak to fotit nejde :-D ja to ani neumim :-D noo jo no
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2008 19:45 Muž stanovsky [29] - Živorodky
Tak z toho to nedokážu posoudit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2008 19:19 Muž XMartin [20]
Fotka k příspěvku fotka je hnusná molla se nezastaví a nezastavíí :-(

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2008 18:56 Muž stanovsky [29] - Živorodky
A nezpozoroval jsi že by jim ty boku třeba začaly hnít??? Něco podobného měl bratranec .. ryby měly takový šedý až šedomodrý flek a později byl jakoby prohluben a ryby mu na to umřely. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2008 18:10 Muž XMartin [20] – Co je to za nemoc ?
:-) ahoj mám dotaz , moje molly majíí uplněsvětléé boky jako by šedomodrééé ... nevíte co to je už to majíí 2 jsou čilééé všiml jsem si toho až dnes.. uplně bílý flek .. díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2008 17:48 Muž Lukysek [8]
sad sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2008 22:39 F – Re: Lucky005
Může být infekční vodnatelnos , pokud jsou některé šupiny zježené , tak je to dost pravděpodobné a pro ostatní ryby nebezpečné. V úvahu lze vzít i napadení cizopasnými červy. Léčivo - Tremazol od firmy Serra.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2008 22:13 Muž Martafix [12] - Rostliny
Tak na tuto jsem zvědavej co z toho vyleze mam ten samý problém u několika teter neonových
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2008 20:20 Muž Lukysek [8]
Fotka k příspěvku nechci zakladat nevé tema ale asi tak tyden 1 tetra krvava ma takovy tiky je hlavou dolu a pleve asi 1 cm doli a zpět sad sad diky moc

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2008 15:54 Muž TomášB [12]
mě zmizela dospělá samice kančíka příčnopruhého, dva velcí betáci, batta samice taky chovná,samice pavích oček a možná ještě něco, a taky nevím kam to zmizelo a ani sem to nenašel, protože ve všech akváriich mám krycí sklo nebo kryt :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2008 15:09 thunderstorm – Re: Lucianetta
hehe a nenapadlo tě že kdyby náhodou ty rybky uhynuly, že by je spásly krevetky ? :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2008 14:31 Žena Lucianetta [43] – i mě se ztratili
asi 3 pancéřníčci zlatopásí - z 80L akva, krycí sklo tam bylo, 2 pancéřníčci co zůstali, tam byli taky, a ty zmizelé jsem nikde je nenašla (a to jsem to akva měla komplet vypuštěné, bez rostlin, pak bez štěrku)...
a z malého akvárka mi zmizel 1 endlerčí sameček - taky mám ale krycí sklo, a nikde v akva není.
Jestli mi na ty ryby nechodí přítel :-D , tak si to nedovedu vysvětlit coze sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2008 09:39 Muž maznak007 [12] – Re: mckyta
Jenom jestli neni nekde zalezly a nehlida jikry :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2008 14:57 Muž stanovsky [29] - Živorodky
to se stává že rybičky umírají byť stářím nebo na různé nemoci a parazity. Ale jak je tu již řečeno mnohdy léčba bývá nákladnější než koupě nové rybky. (Všem přeju jen zdravé rybky a vím co to je, když umře zrovna ta nejoblíbenější rybka).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2008 13:31 Ivulik1
Tak rybicka na fotce nakonec umrela :-(
Ted me tak napadlo, mohl ji treba prasknout plynovy mechyr? Jak je velky?
Hodne polehavala na dne a tezko plavala a stalo se to z niceho nic. Zadna jina ryba se od ni nenakazila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2008 10:30 Muž stanovsky [29] - Živorodky
Mi se jednou ztratili 2 ancistrusové a po přestavění akvária jich bylo 6 zjímavé bylo že vůbec nikde přes den nebyli vidět a ani na koberci jsem je nenašel. (2 dospělí a 4 mladí). Vůbec mě tehdy nenapadlo že by mohli mít udělané hnízdo pod šibrami a mechem, ale i tak jsem byl hodně rád že se našli. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2008 22:15 Jooky
kto hladá,najde .. ja som moje rybičky našiel na podlahe .. suchučké .. xi xi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2008 20:16 Muž stanovsky [29] - Živorodky
Bude někde mimo akva nebo jestli máš kořen tak bude možná vevnitř :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2008 18:16 thunderstorm – Re: mckyta
no tak se koukni po koberci a nebo pořádně krm kočku ... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2008 17:26 Muž Porcupine [11] – Re: mckyta
Asi ho něco zbaštilo X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2008 16:12 mckyta – ancistrus
Ahoj lidi, záhadně mi zmizel ancistrus..a nebyl to zrovna prcek..hledala jsem ho po celém akvárku, ale ani jeho tělo jsem nenalezla..mno..by mě zajímalo, kde je jeho konec... :-( sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2008 16:10 mckyta – Záhadně mizející rybky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2008 07:28 Muž stanovsky [29] - Živorodky
Nebudu zakládat nové téma: gupky (paví oka) už nejsou rybky pro amatéry tone poslední dobou je to náchylné na všechno rozzureny teplota,nemoce atd. P.S. bratrancovi padlo už paví oko samice. Jedné doslova uhnil ocas a druhá má (vypadá to) jako by ji kostnatěla pusa. Už jí ani neotevře ani nezavře. Tak co to je?! :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2008 11:31 verča – Re: ustavprochore
Díky,určitě to dobře promyslím,zbylo mi tam jedno paví očko,tak mu koupím kamoše,at mu není smutno a oni už si poradí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2008 11:29 verča – Re: bucliik
díky moc za rady,chybama se holt člověk učí :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2008 10:52 Žena ustavprochore [567] – Re: verča
Verčo, až budeš za nějaký týden (pro jistotu) kupovat nové rybičky, dobře vybírej! Myslím, že neonky se zrovna do 40 l akvárka moc nehodí, ani těch pavích ok a mollynek by nemělo být moc. A ancíci taky hodně vyrostou... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2008 10:26 Žena bucliik [99]
filtřík příště nečisti pod vodou z kohoutku, ale ve vodě co jsi odsála z akvária, a jen ho trochu promáchní, nemusí být úplně čistý ;-) aby ti v něm zbyly bakterie co pomáhají akvárkové rovnováze ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2008 10:23 verča – Re: bucliik
čistila jsem filtr a rostlinky jsou živé,asi to bude ta otrava,nic jiného mne nenapadá,no co už ted,akvárko jsem vyčistila a uvidím co bude dál59
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2008 09:13 Žena bucliik [99]
mě se v tomhle případě nejvíc nabízí otrava N látkami. Nečistila jsi to akvárko před tím? Nebo třeba filtr? Co ty rostlinky, jsou tam(živé) ;-) ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2008 20:27 verča – Re: Horác
funguje dva roky,má 40litrů a voda a vše okolo bylo ok.dokonce jsou to 4 dny co vylezl potěr ancitrusů,z rybek jsem tam měla neonky,paví očka a black moly.nepozorovala jsem ani změnu v chování rybek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2008 20:24 Muž Horác [3942] – Re: verča
Musíš napsat něco víc o akvárku - jak dlouho funguje, objem, parametry vody, ryby, rostliny, používaná technika a chemie atd. atd. atd. ...
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [200] ...... 227 228

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200529x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148?od=9951