Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 40 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2017 08:06 R Muž ctibum [6908] – Tetra ohnivá
Fotka k příspěvku Zdravíčko
Jedna ohnivka v mojí "21" je vybledlá a uvnitř má černé cosi. Je to vidět z obou stran. Není tak živá, jako ostatní a drží se spíš stranou. Nafouklá není. Dneska ráno jí z řiti lezlo asi 5mm dlouhé tenké světlé vlákno.
Ty černé skvrny jsem registroval už minulý týden, ale výrazně menší, i barva ryby a její chování byly ok, takže jsem to asi podcenil a nevěnoval tomu moc pozornost. V tomhle stavu jsem si jí všiml až včera při údržbě, byla zalezlá v komoře filtru.
Prezentace nádrže je aktuální.
Díky předem
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.03.2017 20:33 R Muž romant [27987] Re: Lein
Pravděpodobně nějaká forma střevních parazitů. eSHu 2000 vysadit je podle mého v tomto případě zbytečná. Osobně tyto případy řeším utracením postiženýho jedince, ale počkal bych si, co na to bude mít někdo další.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2017 15:00 Lein – Žlutá skvrna na těle ryby
Všimla jsem si,že jedné mé platě se na boku udělala zažloutle bílá skvrna asi 3-4mm velká, vystouplá,bez viditelných vláken.Plave k potravě,ale nevezme si ji už pár dní,je hubená.Dávám Eshu 2000 už 4.den,ale zatím bez zlepšení.Co to může být?
(fotku nepřikládám,není to na ní vidět)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2017 20:58 bwater
Omlouvam se asi jsem vyplasil asi se taky potrebujou obcas o neco otrit delala to jen jedna ryba a asi petkrat se otrela od te doby klid bez otirani predvecerni krmeni ok jako vzdy a budu dbat zvysene pozornosti i tak dekuji za vasi reakci vazim si ji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.03.2017 20:35 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: bwater
-nevadí
-mě se to hned nezdálo, tam ta charakteristika nemoci je vždy dostatečně zřetelná, což samozřejmě nevylučuje možnost zachycení nemoci v úvodním stádiu cyklu vývoje
-pozorování ryb a jejich chování, je základem dobrého chovu
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2017 20:18 bwater
Tak jo akv. 250 l 4 mlade manacapurky sami. Voda 27.5 stupne vymenovana dvakrat do tydne tretina akvarka kvuli vyvoji krmena koretrou artemkou susene a ziva dafnie vse proplachnute dafnie vydesinfikovana peclive proplachovana na stejnem miste ji chytaji a guru chovatele :) z kraje. Ty ji ani neproplqchuji a nedesinfikuji nicim. Ale tou jsem krmil parkrat nicmene ryby jsem peclive prohledl a ani tecka na zadne. Uz hodinu se zadna o nic neotrely. Asi jsem moc plasil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.03.2017 19:19 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: bwater
-poměrně neurčité
-krátkodobý otěr nemusí jednoznačně indikovat onemocnění Ichthyophthirius multifiliis
-neznáme teplotu,nemáte vytvořenou prezentaci, atd.
-ujištění lze získat lehkým zvednutím teploty z důvodu rychlejšího vývoje,
-doba (jednoho) vývojového cyklu je při teplotě 25 °C přibližně 12 hodin
-vyšší teplota, probíhá cyklus rychleji
-zkontrolujte ploutve a žábry, pozorně, pokud nemáte zkušenost lze přehlédnout
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2017 19:01 bwater
Dnes jsem pristihl skalaru jak se nekolikrat otirala o koren a rostliny asi 5x v kratke dobe zere cila voda ok. Dnes po vymene vody jsem to spozoroval zrovna vidim to poprve je to normalni nebo se neco deje zadne krupicky na sobe noc nema vykaly okpo krmeni uplne silej vsechny...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2017 23:54 jana Re: NHKG
Tak už jsem to načetla(likvidace rybky), stravu obohatím, vodu už mám nachystanou na výměnu. Drž mi palce, ať to zůstane jen u jedné rybky, dík za radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2017 23:48 Muž powery [250] Re: jana
Jak šetrně poslat na druhý břeh se píše rybicky.net/forum/15576 . WC ne.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2017 23:44 jana Re: NHKG
kombinuji patentky, floramin - vodu 30% nádrže měním 1x za 7 dní. Jak tu rybku zlikvidovat? do wc? to je mi líto

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2017 23:18 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: jana
To krmíte jen patentkami? Žádné sušené krmivo? Ryby potřebují pestrou stravu!
Já bych:
- utratil nemocnou rybu (léčit to nepůjde)
- vyhodil patentky a koupil kvalitní krmivo (Tetramin, Sera Vipan, Sera flora, JBL Spirulina, ...) a na burze mražené koretry a artemie (v obchodech bývají drahé a mizerné kvality)
- zlepšil kvalitu vody (měnit 30% vody ob den aspoň jeden týden)

Jaká je filtrace? Ideální by bylo založit prezentaci, ať se dá říct, co je potřeba zlepšit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2017 23:06 jana – mečovka plave bokem
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, prosím o radu, v akvárku 220 l mečovka plave bokem, nemůže se moc potápět je spíš hlavou nahoru, zatím žere už to tak je 3. den, ostatní nic nemají a jsou v pohodě, krmím mraženými patentkami, které proplachuji vodou, přikládám fotky na té druhé je to ta ryba uprostřed. Díky za rady
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   12.03.2017 11:49 R Muž romant [27987] Re: Pettra
Děvče, děvče, ty jsi to vzdala ještě dřív, než jsi pochopila, proč se tady do tebe někteří tak pouští, oni totiž někteří z nich a to i klidně nedávno byli v situaci obdobný té tvojí. Ty jsi to vzala k cíli zkratkou a tak se nikdy nemůžeš stát akvatistkou, protože jsi si ten pověstný kopec, kde se nabírají zkušenosti a to všeho druhu, prostě a jednoduše oběšla. Ono, kdyby jsi do toho šla a netárala tady fejsbůkový exkrementy, tak je klidně možný že by to ta ryba u tebe nedala, ale věděla by jsi pro příště, že tudy cesta nevede. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2017 11:41 Pettra
Cezarmilan mi radil, aby som rybku darovala a začala odznova.Nemám komu darovať rybku, preto som ju dala do petstore.nema u mňa dobre podmienky a ja ju nebudem viac týrať.V Pet obchode majú na strankach písané, že rybka prežije vo vode bez filtru atď...tak ma nehejtujte!Urobila som to, čo mi rekla pani v obchode. Ted vidím, že to tak není a hnusne zarábajú na ľuďoch v snahe zachrániť rybku .. .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   11.03.2017 23:44 R Muž ctibum [6908] Re: Pettra
Koukám, že jsem tě asi přechválil. Nejdřív láska až za hrob, starost o očíčka, bezmoc v péči o "maličkého" a ve finále vrácení do litrovky v Petshopu? Tvoje akvo není žádná hitparáda a i když se dá spekulovat o kvalitě ryby z Petshopu, máš na jejím stavu svůj podíl. Ryba reagovala na tvoje akvárko. Chápeš? A řešit to vrácením do obchodu s tím, že já nic, já muzikant, co teď začne pořádně, mi nepřijde moc fajn... Máš pravdu, v té litrovce moc žít nemůžou. Tak proč ji tam sakra vracíš? Místo abys pro ní něco udělala, když už se tady tváříš, že bys jí dala ledvinu, kdyby to bylo potřeba... Rad jsi tu dostala dost a řekl bych, že se to dalo v pohodě zachránit. Nebo to aspoň zkusit. Nechápu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.03.2017 20:54 R Muž romant [27987] Re: Pettra
Hmm, nechtěl bych být tím, kdo si tu rybu znovu koupí. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2017 20:27 Pettra
Rybičku som vratila do Pet store a vrátili mi peniaze...Začnem odznova, poriadim poriadne akva,nechám ho zabehnúť 4 týždne a potom nasadíme rybku/rybky. Dakujem vám všetkým za. rady a ochotu pomoct.Nechápem ale, ako môžu teda Betty žiť v tých malých 1,5 l bez filtru bez topení ...Aké najmladšie rybky Betty sa dajú zohnať?Kde kupujete rybky vy? Alebo ste chovatelia a rybky predávate?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   10.03.2017 21:09 R Muž ctibum [6908] Re: Pettra
Jako já oceňuju, že máš k rybě vztah a že máš snahu to řešit, ale „aby mu to nevadilo na očká“, „Cítim sa fakt bezmocne keď viem že malý je na mne závislý a ja mu nedokážem pomôct...“ a podobné "fejsbůkové výkřiky" (copyright romant), mi přijdou dost přehnaný. Zkus ubrat citovou investici, abys ho nakonec samou láskou nezahubila.
To souvisí i se stěhováním. Neuspěchej to. Pořádně to založ a zaběhni, jinak budeš tam, kde teď…
Filtr neuslyšíš, mám ho...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2017 20:49 Muž Driv3r [236] Re: Pettra
Když ho chceš stěhovat do většího tak ho komplet založ pročti zde články zakládání akva. Nech novy filtr v akva v novém zaběhnout. Můžeš přidat bakterky,a min 2 tydny počkat.Můžeš přihodit par šnečků.pak ho jen přendaš do nového se stejnou teplotou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2017 20:33 Pettra – Kryt
Vieš čo teraz nesvietim. Cez deň je tam krásne svetlo.a večer mám len za poličkou naktorej má akva led svetlá takže svetlo má aj vecer, ale je to len odraz , nie je to svetlo z boku aby mu to nevadilo na očká. Ešte týždeň vydrží a potom pôjde do haciendy veľkej. Chcem to akva nano cube 30 l. Trošku sa bojím aby ten filter nebol hlučný...Chcem kúpiť set, ale ak bude hlučný filter, tak len akva a filtrik zvlášť.nebude problém keď mu zmením filter so zabehnutim akva? Či keď sú nitrifik. Baktérie raz v akva tak môžem meniť aj filter?Ako ho presťahovať aby nemal sok?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.03.2017 19:30 Žena drvi [2894] Re: Pettra
Tak vodu jsi doufam doplnila az pod okraj, ale jak svitís, kdyz je akvo prekryte tou deskou? Rostliny musi mit svetlo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2017 18:43 Žena kleopatracz [59] Re: Pettra
Myslím, že to stačí, malý průduch nevadí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2017 18:27 Pettra – Kryt
Mám ho zakryteho kancelárskou detskou,na papiere. nič iné zatiaľ nemám.na 1 stranu nedolieha úplne, topitko je necelé 1-2cm nad okraj akva. Ale na sklech sa mu dela para, takže vypadá, že na udržanie teploty a takovy ten skleník to stačí. Čo iné sa dá použiť? Sklo nemám a ani plexi .Hlavne to nedolieha...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2017 15:30 R Muž romant [27987] Re: Dominika
Tak ono zřejmě stačilo při prvním projevu onohom problému začít měnit vodu, stáhnout pořádně odkalovačem dno a za další den znovu vyměnit polovinu vody. Píši že to obvykle stačí, protože jestli by to zabralo těžko hádat, nikdo to akvo nezná a to se potom špatně ladí taktika. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2017 15:28 Muž Driv3r [236] Re: Pettra
Dopln tu vodu co nejvic nahoru.a akva přikrýt at dejcha stejně teplý vzduch jako vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2017 15:26 Muž Driv3r [236] Re: Dominika
Kolik jsi tam toho nacházela?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2017 15:07 R Muž afc1886 [14682] Re: Dominika
Chtělo by to zřídit prezentaci akvária,nebo tady dát aspoň fotku celého akva. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2017 15:00 Pettra – Fotto
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte. Tak som dala do akvária filter, menší už nemám... Na zmiernenie prúdu som použila molitanovu kocku. Nasadila som rastliny a ph som znížila na 6,8 . Vymenila som vodu a použila kondicioner.Rybka žije, sem tam ešte pometne pláva, ale teraz je zaujaty filtráciou takže nemá čas na nič iné :) dúfam že mu bude čoskoro lepšie. Merala som NO2 a má minimálnu hodnotu vo vode takže super! Ďakujem za rady, teraz to už musí zvládnuť.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2017 14:44 Dominika – Během dne mi shnily všechny rybky.....
Ahoj, měla jsem zdravé a prospívající akvárko se dvěmi skaláry, čtyřmi ancistrusy a s pár šneky (piskořky).Dokud jsem kupovala krmení jen pro skaláry (obyčejné vločky),vše bylo v pořádku.....Pak mi ale paní v akvaristice poradila, ať koupím krmení i Ancistrusům(zelené tablety).Nijak jsem tomu nevěnovala pozornost,až po pár dnech vidím,že Skaláři jsou úplně mimo...Byli obalení plísní a plavali křivě a nakonec pošli.O den později doslova "uhnili zaživa"i Ancistrusům a že šneků přežila jen polovina....Nedalo se to ani nijak podchytit ani vyléčit...Bylo to hrozně rychlé.Nevíte, prosím,co bylo špatně?? Děkuju
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   10.03.2017 07:31 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Petra
Udělej si prezentaci Tvého akvária. Pokud chceš poradit a nikdo neví, jak ta nádrž vypadá a jak ji udržuješ, je určování problému jako hádání z křišťálové koule. Těch pár minut práce, které na to obětuješ, může zachránit život nejenom dneska té bettě, ale i v budoucnu dalším obyvatelům Tvého akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2017 00:29 Petra – Rybka
Rybka žije, šla som do akvaristiky a dali mi vodu zo zabehnutého akvária. Pán mi doporučil nechať 1/3 vody z akva a zvyšok doliat touto vodou. Dala som ho do malého 2 l akva a má tam 1 rastlinu. Uvidím čo ráno. Dúfam že sa chytí, keď nie tak ju pôjdem vrátiť do obchodu a rybku si už nekúpim. Všade na nete nájdete aké je ľahké chovať ju a ako málo stačí... Proste obycajne keci neviem kto to píše!!! Cítim sa fakt bezmocne keď viem že malý je na mne závislý a ja mu nedokážem pomôct...Teraz to nie je o mne ale o ňom.zajtra napíšem ako mu je....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.03.2017 21:26 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Petra
Ja ti to napíšem stručne:
Pred kúpou rybky je potrebné mať akvárium pripravené. T.z. akvárium sa 4 týždne zabeháva s filtrom, vysadené živými rastlinkami. Filter musí bežať nonstop a počas tých 4 týždňov (hovorí sa tomu zábeh) musíme meniť vodu. Nie všetkú ale 1/3 aspoň každé tri dni. Neskôr frekvencia výmeny vody ustáva a ak sa rastlinky ujmu, tak stačí 1x do týždňa.
Ak si toto nedodržala, tak betku daruj a začni odznova podľa návodu, ktorý som ti tuz uviedol.
Pátranie po tom čo mu (jej) je je zbytočné a rovnako liečba. Dusí sa konzumáciou dusíkatých látok pri nasávaní vody. Tie sa vyskytujú v každej nádobe, akváriu, ktoré nieje zabehnuté.
Je to napísané zrozumiteľne?
Držím ti palce a hlavne tej chudinke rybke :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.03.2017 21:11 Muž Driv3r [236] Re: Petra
Petr o je mi líto ale neco děláš špatně bety žijí 2-3roky po pul roce ti onemocněla prvni beta.a brzo ji navštíví i druhá but máš špatnou vodu nebo něco v akva. Zkus ji přendat na čas do větší sklenice s čistou vodou a topením. Dej ji jinam než k akva. Pokud se zklidní je problém v akva. Lepší by bylo mit i čistou vodu můžeš se poptat v nemocnici nebo lékárně.nebo v akvaristyce. :-D tim by se vyloučily všechny negativni možnosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.03.2017 15:15 R Muž afc1886 [14682] Re: Petra
A nebylo by lepší se tady zaregistrovat,zřídit prezentaci akvária a nahrát to video k prezentaci.Hned by bylo všechno jednodušší. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2017 12:52 Petra – Video
Je tu niekto, kto by bol ochotný zhliadnut video mojej rybky? Poslala by som pres messenger.Do mailu sa video nezmestí . Uvažujem nad vrátením rybky do Pet shopu. Neverím tomu že toto robí zdravá rybka .Nemohla im spadnúť a teraz má nejak porušený mozog? Fakt urobí voda toto s rybou? Neodsudzuje ma, ale nechcem zažiť to isté s mojou 1. Rybkou. Žila si v pohode až po cca pol roku jej začali opadávať plutvy, dala som bactopur nezabralo, dala som eshy nezabralo.potom sa jej začali zväčšovať bruško a dala som eshu 3 x s časovým rozdielom 3 tydny a nezabralo.solny kúpeľ nezabralo.a ani páni v zoo brannik mi nevedela pomôcť. Rybka začala byť plachá a trhane plávala. Nakoniec som sa rozhodla ju utratiť, lebo mi jej bolo ľúto a mne uz dosli moNosti cco s ňou :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.03.2017 12:42 Žena drvi [2894] Re: Petra
Zkus mu dát pár granulek, pokud je hned sní, je to v pořádku, pokud je nechá, měla bys je rychle odsát, aby nezůstaly v akvu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2017 12:35 Petra – Rybka
Ahojte. Rybka žije, včera som ho videla aj spinkať na prísavke od topitka.ráno som merala ph a stále 8. Nijaké razantne zlepšenie nie je. Pláva po okraji skla hore a dolu ako keby sa nevedel rozhodnúť kam chce plávať.dnes som ho nevidela vraziť do piesku a ani vyskočiť z vody. Teraz som si všimla že mi okusaval korene rastliny. Nemoze byt hladny? Za 2 dni čo ho mám som mu dala 6 mini cervenych guličiek pre Betty. A to večer som ho kúpila a dostal na druhý deň o 18 tej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2017 22:43 R Muž ctibum [6908] Re: lacewings
Tak já se nepřu, že by to nešlo. Jen jsem zvyklý, že se to tu začátečníkům nedoporučuje, kór v devíti litrech...
O první bettě, její "pohodě" a odchodu toho moc nevíme...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   08.03.2017 22:30 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: ctibum
-1-řešil se aktuání stav jedince
-2-tazatelka uvádí ,, moja 1. betta ktoru som mala prezila v pohode,, -tedy i předešlá Betta byla bez fitrace
-3-na tak malý objem a druh ryby není potřeba filtrace, pokud se dodrží standartní pravidelná péče o akvárium, včetně krmení, zmenší se pouze objem vody
-4-rovnováhu zajistí doporučené rostliny včetně té plovoucí,
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2017 22:28 R Muž ctibum [6908] Re: Driv3r
Přijde mi, že Nano Eckfiltr tu obecně platí za slušnou volbu. Když se trochu pořeší náplň... Je to k němu i vlákno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2017 22:25 Muž Driv3r [236] Re: Petra
Hm zatim u všech možných nádrži tady to dopadlo skoro stejně vždy novym filtrem. Většina setu má filtr na nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.03.2017 22:21 R Muž ctibum [6908] Re: Petra
Na to hovorím čim dřív, tím lépe ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.03.2017 22:01 Petra – akva
aky filter kupit? citala som rozne nazory na filtre. planujem kupit toto akva: www.hornbach.cz/… a je v nom aj filter. co na to hovoris?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2017 21:58 R Muž ctibum [6908]
Mimochodem, proč nikdo neradí pořídit filtr...?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2017 21:57 Petra – Foto rybky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ďakujem Vám za rady, hrozne si to vážim...zajtra sa vám ozvem čo na to malý.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2017 21:45 Petra – kamen
tak ten kamen pod octom nic nerobi. dolejem vodu dovrchu. teplotu pomaly zvysujem na 28. Rybka sa sice naparuje,ale vyzera ze nenaraza do piesku. mam mu tam dat aj kondicioner na upravu vody? Ph po doliati vody je stale 8
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.03.2017 21:40 Žena drvi [2894] Re: Petra
Vapenec se vetsinou nedroli, to piskovec, ale takhle to nepoznam.
Kolik je pH po vymene vody? A fakt se neboj dolít az pod okraj. Mas kryci sklo? Pro bettu dulezite, aby nenadechovala chladny vzduch nad hladinou, muze se nachladit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2017 21:38 Muž Driv3r [236] Re: Petra
Nech ji čas.vypni světlo at se vic nestresuje.a ráno uvidíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2017 21:33 Petra – akva
Ma tam ted uz iba 1 kamen, ale to neviem co je. kupila som to k dekoracii, plast. rastlinu som odtrhla a kamen pouzivam na zatazenie rastliny. nedroli sa, vapenec to nebude. a cierne kamienky som kupila v pet store pre betty. Rybku som kupila vcera . mali novu donasku rybiek este v kelimku a ja som si ju vzala. okom vyzerala naozaj v poriadku a stale vyzera. dufam ze sa bude citit lepsie. Nechcem o neho prist sad do mojej 1. rybky som sa zamilovala a teraz to mam taktiez tak. za ako dlho mozem vidiet prve odozvu,reakciu na vymenu vody atd?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [40] ...... 227

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 198230x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148?od=1951