Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 162 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2011 08:56 Muž Yirka [9118] Re: Turista
Obyčejně je to u neonek jev z přežrání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2011 20:20 Turista
ahoj,mám 20 neonek obecných a jedné z nich se najednou zašpičatělo břicho.Ostatní rybky jsou v pohodě ale jenom tahle ta je nějaká divná.Nebude mít jikry??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2011 23:50 syrrius – Nemoc živorodky
Fotka k příspěvku Potřeboval bych poradit s léčbou živorodky.Rybky jsem koupil asi před cca 3 měsíci(2samce 4samičky), šly do karantény(zaběhnuté 7L akva) po cca týdnu se u rybek ukazal BRP.Léčil jsem, vyléčil, počkal cca 2 týdny a hop do okrasného akva(zaběhnuté cca 1rok).po 2 tydnech se 3 rybky začali schovávat ve stínu a do jednoho dne uhynuli(zbytek živorodek přesunut do karantény).zbylé rybky pokračovaly stejným tempem až zbyla jedna těhulka(25 gupek ;-) ). Rybka je 2 dny po porodu a taky se tváří že to brzy vzdá.jde mi o to aby se nemoc ve společenském akva nerozšířila,hlavně se bojím o jakou nemoc pujderybky jsou jakoby bledé, straní se, potravu nepřímají.víc mne straší ta červená tečka(přikládám foto)....
osazení 45L akva:6 Black molly, 2 Pancerníček,zmiňované živorodky.
filtruju,vzduchuju,topím,svítím,vodu mením odkalováním jednou za týden,bez chemie bez hnojiv,
krmim vlockama,SERAvipagran,velmi zřídka tablety...
Všem díky za odpovědi:-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2011 21:01 Muž Masoxik [12] - Cichlidy
prosim mohl byste nekdo poradit s mojim problemem pridany sem pred par dny.

mainganka ma vred porad stejny, mozna o malicko vetsi nez puvodne.
na nekterych rybacj jsem si vsiml takove belave mista. o velikosti 0,5-1mm. nektere ryby v miste teto tecky maji odchliplou supinu. Prosim poradte o co se jedna.
prosel jsem vsechny nemoci a nic na to primo nepasuje. tecky nejsou tak vyrazne jako treba krupicka, jsou to takove rozpite bile puntiky.

chovani ryb je uplne normalni. zerou a vesele plavou. ale bojim se ze se to rozjede do neunosnych mezi a prijdu o nektere priserky.

sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2011 22:03 Žena osicmi [1] Re: katterinecka
mám tam jiný...ten atman byl jen provizorní. teď tam mám filtr aquael fan-2 plus do 150litrů a kytek tam mám taky víc. je to hodně stará fotka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2011 22:00 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: osicmi
to je ten atman co je na fotce, nebo tam máš nějaký jiný?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2011 21:51 Žena osicmi [1] Re: osicmi
a filtr mám do 150 litrů a mám akva 64 litrů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2011 21:50 Žena osicmi [1] Re: katterinecka
no co už....pokusím se to napravit, ale co s tou rybkou teď?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2011 21:49 Žena osicmi [1] Re: katterinecka
zježené šupiny nemá. mám ju odlovenou, zvýšila sem jí teplotu a vzduchuju, ale vypadá furt stejně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2011 21:45 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: osicmi
máš v tom akvárku špatný filtr, ten ti skoro nepomůže, ani rostlin tam moc není a ta závojnatka tomu ještě přihorší i když je tam jen přez zimu. Ve špatné vodě je jen otazkou času kdy nějaká rybka onemocní nebo umře. V tomhle stavu je výměna vody jednou týdně docela málo
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2011 21:40 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: osicmi
koukni se jestli nemá zježené šupiny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2011 21:28 Žena osicmi [1]
Ahoj všem,
prosím o radu... moje plata je asi nemocná - polehává na dně, má větší břicho, které měla i před tím, protože byla těhotná a nežere. Mohu jí nějak pomoct nebo jí už nic nepomůže :-( sad sad

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2011 20:45 Muž Masoxik [12] - Cichlidy – Prosim o radu
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosim poradte s touto asi nemoci.

Mainganka ma presne uprostred hrbetu na koreni ploutve hnedou bulku viditelnou z obou stran. vcera jsem si toho vsim toho vsiml, ale bulo to malinkate, ted to ma tak 3x vetsi.
na nekterych ostatnich rybach jsem spozoroval bile tecky. nemyslim ze je to krupicka. maji vetsinou po jednom puntiku.

Ryby jsou vsechny vesle a zrave. jen mi ta demasonka prijde takova nemotorna.
koukal jsem do nemoci a nejsem si jist diagnozou. mohla by to byt obrněnka hruškovitá?

pak tam mam zebru ktera byla napadana ze zacatku jinou zebrou. ale nevim zda ty ploutve ma od ni, nebo by to mohl byt bakterialni rozpad. prosim poradte

mereni provedeno vcera:
no2 - 0
no3 - 10-15
ph - 7.5
GH - 12
KH - 7
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 22:30 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Deathbull
Jo jo, chapu, ale ted filtruji biologicky jeste temi valecky v tom nastavci navic, tam se taky nejaka ta bekterie vejde, takze myslim ze nejen mechanicky. ;-)

Ale je jasne, ze kdyby nekomu slo jen o ten vystupni proud, pouzit na vystup hrdlo plastove lahve a kus biomolitanu by bohate stacilo, proste jen rozsirit prurez vystupu pro snizeni rychlosti vystupniho proudu. Vsiml jsem si totiz, ze mi na okrajich listu primo v tom proudu zacina rust ruducha. Jak jsem ten proud poslal jinam, zase se v tom puvodnim miste sama ztratila (no mozna byla i sezrana, cert vi). Takze bud nejak rozstrikovat rampou, jak je to bezne, nebo zvednout prurez vystupu, pokud to clovek nechce priskrtit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 22:12 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
Správně to je spíše proč škrtit čerpadlo a MECHANICKY filtrovat méně..neb jak je známo méně je někdy více X-) Každopádně zajímavý nápad.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 21:28 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Designer
Tak jsem ten popsany nastavec s temi keramickymi valecky nasadil na vystup filtru a muzu rict, spokojenost. Vystup je ted vlastne trubka o prumeru odhadem 5cm, takze rychlost proudu vody se pochopitelne znacne snizila. Cely nasadec se da velice snadno profouknout, neklade pri fouknuti zadny velky odpor. Po zapnuti cerpadla jsem myslel, ze snad ani nejede, uplny klid, ale kdyz jsem ucpal konec toho nastavce rukou, byl jsem rad ze mne to nepostrikalo. Skrceni vystupu z At-201 jsem vyhodil, je k nicemu, jede to jak muze a pritom se voda v akvariu zda klidna, coz je jasne, nikde venku neni velka rychlost proudeni vody.

Jak to pomuze filtraci, to jiste ted hned rict nelze, ale nevidim duvod, proc by to nemelo fungovat. Prutok je nevyssi jaky takto cerpadlo zvladne, pritom ale neni problem s tim, ze by ryby litaly jak v mixeru. Co se tyce vzhledu, jiste ze to neni nic nadherneho, ale ja to schoval za rostliny a neni to vubec videt, coz neni problem, protoze ta vytokova rychlost ty rostliny nerozhazuje na vsechny strany.

Proc skrtit cerpadlo a filtrovat mene, kdyz to jde i jinak ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 16:42 Muž DarioRicco [0] - SumciRe: daves
Pravděpodobně to byla nějaká bakteriální infekce. Rozhodně si pohlídej, zda se neoběví nějaký z příznaků v nádrži kde mřenka byla před tím. Je to docela pravděpodobné, že se tak stane, ale nechci strašit. Určitě vyměň vodu aspoň 1/4 nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 16:34 daves – Nafouklé břicho vypouklé oči a červené žábry u Mřenky
Fotka k příspěvku Chtěl jsem se zeptat, všiml jsem si že Mřenka má nafouklé břícho vypoklé oči a na žábrách a břiše červené skvrny. Odlovil jsem ji dal stranou a během dne uhynula. Mohl by mi někdo poradit co bylo příčinou? Ostatní ryby se zdají v pořádku. Voda je čistá bez zákalu, PH 7 a teplota vody 25-26°C.
Děkuji David
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 13:00 Muž DarioRicco [0] - Sumci – Re: Designer
Opravdu velmi zajímavý nápad potlesk Nech si to patentovat ;-) To asi neodolám a také to vyzkouším. Takové návody psát jen tak do fóra je škoda. :-) Dám si tě do přátel a pošlu nějaké zajímovosti a pod. Navíc určitě se rád poučím, přece jenom se akvaristice aktivně věnuji jen 6 let.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 12:35 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: DarioRicco
Mimochodem, mam pripraven takovy maly zlepsovacek.

Vzal jsem Bioakvacit 6x5x12cm a vystrihal ho uvnitr, ze zbyl jen kraj 5mm siroky (strana kde byla dira tak zmizela). Do toho jsem nacpal www.tipnet.cz/… co se veslo (vesla se asi pulka). Pak jsem urizl asi 2cm dlouhou hadici, presne pasujici na vytok cerpadla. Tu jsem strcil do Bioakvacitu nacpaneho temi filtracnimi valecky, a stahl k hadici dvemi stahovacimi pasky. Vypada to jako nacpany pytlik, nahore zavazany kolem hadice. Pak jsem vzal pullitrovou lahev od Pepsi, a urizl ji tesne nad "limcem" zavit na vicko. Lahev jsem prestrihl zhruba v pulce. No a pak jsem natlacil do te lahve ten bioakvacitovy pytlik s valecky, aby mi vylezla ta hadice tim zkracenym hrdlem. Mezi hadici a hrdlem jsem to zalil tavnym lepidlem. To co vzniklo, se da nasadit na vystup cerpadla. Slibuji si od toho, ze budu moct pouzit mnohem vetsi prutok vody bez nejakeho rozbijeni o neco, protoze vystup jde v prumeru pullitrove lahve, takze rychlost proudu je vyrazne nizsi a navic jsem pridal dalsi filtracni material. Mam to uz cele pripravene, takze se dnes nemuzu dockat vecera, az to zkusim nasadit :).

Mam pripraveno i aktivni uhli (misto tech valecku, jinak totez), bude jak jej dat k takovym filtrum. Vymena aktivniho uhli je v tom sice slozita, ale za ty penize se to da klidne po pouziti cele vyhodit, nejdrazsi je na tom to uhli.

Druha vec, ktera mne napadla ohledne techto cerpadylek a kostek Bioakvacitu, je vystrihat vnitrek a zasypat jej temi filtracnimi valecky. Slibuji si od toho to, ze hruby svincik zustane predevsim na povrchu toho Bioakvacitu a valecky osidli velke mnozstvi nitrifikacnich bakterii.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 12:14 Muž DarioRicco [0] - SumciRe: Designer
Samozdřejmě že to tak neberu. Přeci jsem chtěl radu a kté se snažíme dojít. ;-) Co se filtračních hmot týče a výkonů čerpadel je velmi otázek zda ano či ne. V dané nádrži kde je čerpadlo 350l/h tak to určitě měnit nebudu, dávám do ní potěr a už i tak je ten proud pro ně velký, ale molitanová kostka bude určitě větší než do teď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 12:08 Muž DarioRicco [0] - SumciRe: romant
Určitě se nezlobím, jsem rád za reakce a pomoc najít příčinu a nemohl jsi vědět zda o námi rozebraných věcí vím, či ne. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 12:07 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: DarioRicco
Prosim, neber to jako ze bych Te nejak podcenoval, rozhodne ne. Jde jen o to, ze kdyz si to clovek zopakne pohledem nekoho jineho, muze se neco najit. Sam jsem s akvaristikou zacal pred nejakymi 30ti lety, byly nejake ty pauzy, a dnes si opravuji nektere nazory, treba ohledne filtracnich hmot a prutoku vody filtrem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 12:06 Muž DarioRicco [0] - SumciRe: Designer
Ne o tuto nádrž nejde, ale máte pravdu co se molitanu týče a filtrace. Bio molitan se odhodlává pořídit do této nádrže dost dlouho a zatím se tak nestalo. Určitě tak ale učiním. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 12:01 R Muž romant [27981] Re: DarioRicco
Jasně, díval jsem se na Tvoje prezentace a je vidět, že se tomu věnuješ. Jenom jsem se snažil Ti pomoct a hledat možnou příčinu, tak se nozlob za ty otázky směřují k začátečnickým chybám. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 11:58 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: DarioRicco
Jde o toto akvarium? rybicky.net/nadrze/11829

Pises u akvaria, ze tam mas "Circulator 350" a vidim na fotce kousicek nejakeho biomolitanu pod tim cerpadlem. V kazdem pripade, pokud neni jeste neco mimo fotku (nejaky dalsi filtr s dalsimi medii), je to rozhodne malo. Na takto velke akvarium by to chtelo alespon 10x10x20cm Bioakvacit, lepe i vetsi. Filtr vyplachujes jednou tydne, coz je zasadni chyba.

Ja bych rekl, ze problem tohoto akvaria je, ze nitrifikace probiha velice malo, tim se hromadi amoniak a NO2, a ryby se tim travi, pricemz prave ted to dosahlo tech hodnot pro hromadny uhyn urciteho druhu. Zmenu bych zacal vymenou poloviny vody a druhy den dolitim Sera Nitrivec, lit pokud mozno rovnou na filtr (na tu houbu). Dale na houbu aspon mesic nesahat, filtr nikdy nevypinat (radeji to pisu) a zacit si zabihat dalsi kostku Bioakvacitu, pro vetsi filtr.

U techto "molitanovych" medii se bezne udava, ze by mely mit 2% objemu nadrze. Nekde pisi o neco mene (1.5%), ono jiste take zalezi na tom mediu, a pripadne vice si myslim neuskodi. Take jsem myslel, ze staci bublifuk co mam, asi tak to co mas objemove Ty, ale nakonec jsem to vymenil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 11:55 Muž DarioRicco [0] - SumciRe: romant
Nitrifikačních bakterií jsem si vědom, proto do holých nádrží dodávám přípravek bio filter.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 11:52 Muž DarioRicco [0] - SumciRe: romant
Dno tam je, nádrž poměrně hodně zarostlá. Okurka? To si nemyslím, dávám ji i do jiných nádrží a nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 11:38 R Muž romant [27981] Re: DarioRicco
O.K. co to dno. Je v tom akvárku, nebo je to holá nádrž? Mám na mysli to, že kdyby ta nádrž byla bez dna a tím častým čištěním toho molitanu by se mohlo stát, že těch nitrifikačních bakterií tam nebude dostatek a mohlo by jít o tu otravu N látkama. Ještě mě napadá ta okurka, jako zdroj nějaký infekce, ale to je asi hodně přitažený za vlasy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 11:28 Muž DarioRicco [0] - SumciRe: romant
potrava - pro Ancistrusi spařená okurka, tableta lepícíse na sklo. Oka - 2x - 3x deně vločkové krmivo dva druhy Tropica basic a Plant (Dajana) - množství tak aby ho ryby požrali dříve než dopadne více množství na dno.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 11:17 R Muž romant [27981] Re: DarioRicco
Tak pokud jsou molitany ve filtru čištěny 1x týdně, tak bych si myslel, že to může být ta otrava.
EDIT: Pokud je to akvárko bez dna, tak je to více než pravděpodobný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 11:15 R Muž romant [27981] Re: DarioRicco
Jak často je krmeno. Už jsem se setkal s tím, že živorodky odcházely jakoby bez příčiny a ona ta příčina byla v tom, že umřely hlady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 11:14 Muž DarioRicco [0] - SumciRe: romant
1x týdně - výměna vody, odkalování, očištění filtrových molitanů. 2x týdně - výměna jedné třetiny vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 11:12 Muž DarioRicco [0] - Sumci – odpověď
akva. velikost 110l, další ryby jsou velmi mladí ancistrusi sp. úhyn 0. Výměna vody proběhla včera i dnes. Ryby byly mladé, za měsíc měli putovat na akva burzu v Brně. Tak je mi to celkem líto. Přípravky proti hmyzu nebyly použity. Jinak děkuji. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 11:12 R Muž romant [27981] Re: DarioRicco
Ještě jedna otázka. Co a jak je 1-2x týdně udržováno? Odkalování, výměna vody, co filtrace, jak je nakládáno s ní?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 11:05 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: DarioRicco
Prvni co mne napadne v takovem pripade je otrava. Jako prvni bych vymenil polovinu vody a prilil do ni Sera Toxivec. Pak se da badat dal. Mimo jine bych pohledal, zda se doma nepouzilo neco proti hmyzu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 11:02 R Muž romant [27981] Re: DarioRicco
Jak starý a v jak velkým akvárku ty oka byly?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 10:59 Muž DarioRicco [0] - Sumci – zvláští
Za poslední dva dny úhyn 30-ti ryb gupek. Žádné příznaky nemoci, pH v pořádku, voda okysličené dostatečně, teplota bez výkyvů, údržba akva. 1x - 2x týdně a do nádrže nepřišly nové ryby. coze Za dobu 6-ti let co se věnuji ativně akvaristice se mi to nestalo. Jediné vysvětlení - vyrová infekce, ale odkud a tak velký úhyn bez příznaků nemoci? Opravdu zvláštní. Kdyby někoho napadlo, kde by mohla být chyby, nebo co se mohlo stát, tak budu rád za reakce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.04.2011 09:43 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Moc hezke!
Sharkercz napsal: PS: nepiste mi prosim, ze mam hledat diskusich... to se mi opravdu nechce.
Dekuji


A nam se to jako ma opravdu chtit psat? Nechtel jsem vubec reagovat, ze kdokoli s troskou rozumu nebude take odpovidat, jenze po uz probehle reakci je zcela jasne, ze je uplne zbytecne radit nekomu, komu nejen ze se nechce hledat, ale zacne:"caute vsichni" a nasledne je mu tykani, zde dosti obvykle, za tezko.

Kdyz chci poradit, je nejlepsi zpusob se navazet do nekoho, kdo se o to i pres tak desne blbe polozenou otazku (opravdu nechce) snazi??? rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   11.04.2011 07:57 Žena Kajka99 [229] Re: Sharkercz
Vážený pane,
Vaše akvárium je přerybněné, není zarostlé, Vaše výtky neopodstatněné a Váš formální styl a výběr slov působí v kombinaci s chybějící diakritikou a velkými písmeny na počátcích vět komicky (nikdy by mě nenapadlo Vám něco takového vyčítat, ale vzhledem k tomu jak se tu prezentujete by Vás na to asi upozornit měla).

Pokud vyžadujete na ostatních dodržování etikety a přitom postrádáte i tu elementární dávku slušnosti abyste odpověď na svoji otázku vyhledal v článcích a radách na fóru, do nichž mnoho lidí investovalo své vědomosti a čas (přičemž v dnešní době není obvyklé dostávat rady tohoto typu zadarmo), a poté se tu ještě začnete ohánět, tak já Vám za sebe vzkazuji: Tak s tímhle přístupem si trhněte nohou, a divím se, že s Vámi ostatní ztrácejí čas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2011 20:23 Žena Zénais [4] - Labyrintky
Jejda, chlapi, přestaňte se hádat a buďte na sebe hodní! :-| ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   10.04.2011 19:56 Muž Yirka [9118] Re: Sharkercz
I jako individuum ti opakuji, že tato sestava rybek ve 100 litrech znamená totální přerybnění, tudíž svoji poznámku považuji za japnou, stejně jako to že je ti jak přiznáváš líno něco hledat. A že bych ti měl vykat, tak na to opravdu zapomeň, mně tu tykají desetiletí a jsem v pohodě.
3x čichavec perleťový
6x Danio zlaté
30x Neonka obecná
4x Pancéřníček černopruhý
1x Pancéřníček kropenatý
8x tetra červená
10x Tetra královská
10x tetra krvavá
Když chce někdo přesně pomoci s identifikací čehokoliv, přidává foto.
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2011 19:51 R Muž romant [27981] Re: Sharkercz
Zkus to diagnostikovat třeba dle toho linku.
www.akvarijni.cz/…
EDIT: Nebo tady www.akvastranky.com/…
a tady www.aquapage.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -12   10.04.2011 19:45 Sharkercz Re: Yirka
Vazeny pane, jsem prvne ve sve reakci na Vas musim napsat, ze se rozhodne nezname, proto si vyprsuji, abyste mi tykal.
nejapnou poznamku o aktualizaci a prerybneni myslite vazne? pokud se budeme bavit o zverejnene nadrzi, tak dle fotek i poctu Vam prijde tak moc prebneno? Dle rostlin v akva si opravdu myslite, ze akva neni poradne zarostle?

Pokud se podivam na obsah celeho fora, tak vetsina lidi ke svemu problemu fotky nepridava...ja jsem se alespon pokusil vystihnout svuj problem ilustracnim fotem, ale bohuzel... vzdy najde nejake individum, ktere misto nezjistne rady se zacne natrasat a kritizovat.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2011 17:41 Muž Yirka [9118] Re: Sharkercz
Nechce se ti číst, nechce se ti fotit, nechce se ti aktualizovat, ve 100 litrech máš přes 70 rybek, tady je každá rada drahá. Udělej z toho normální akvárium s odpovídajícím počtem rybek, dostatkem rostlin a máš po problému.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.04.2011 16:40 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Sharkercz
Opravdu to vypadá jak na fotce? Mi to přijde jako fotka zdravé ryby s dokresleným bílým puntíkem. Bez pořádné fotky těžko radit, můžeš zkusit Exit 2000, funguje na většinu plísňových onemocnění a rybám nevadí. Ale výsledek je bez přesné identifikace nemoci nejistý. Nejlepší by bylo postižené ryby odlovit a léčit v jiné nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -2   10.04.2011 16:29 Sharkercz – tetra zhava
Fotka k příspěvku caute vsichni, mam problem u 4 teter zhavych, kterym se na hornich ploutvich objevil bily chomacek a ploutev jakoby vyhnivala.
akvarium je jiz cca 1 a 1/2 v plnem chodu. u dalsich druhu ryb zatim nepozoruji zadne problemy (neonky, tetry cervene a skalari)
prilozene foto je jen ilustrativni, ale snad budou vsichni vedet oc jde.
Timto Vas vsechny ochotne prosim o sdeleni duvodu nemoci a nasledne lecbe popripade zakroku.
Dekuji
PS: nepiste mi prosim, ze mam hledat diskusich... to se mi opravdu nechce.
Dekuji
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2011 20:40 Muž Landvir [57]
AHoj nemel by jsi fotku takhle se to tezko urcuje ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2011 10:19 Neo26 – Černý povlak na rybkach
Caute. Mam nasledujuci problem: na dvoch rybkach Pestřenec zlatožlutý sa mi objavil čierny povlak, jedna mensia ho ma po celom tele, ta vacsia zatial iba na hlave. Poradte prosim co to je, popripade ako to liecit. Dakujem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2011 16:20 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Brnko
Pokud vim, ta zelen na nic vnitrniho nepomuze, je dobra na vnejsi parazity. A o Ancistruse bych pri jejim pouziti stejne strach mel...

Krmeni behem lecby se nedoporucuje, aby se ryby co nejmene zatezovaly, ale take proto, ze kdyz nefunguji nitrifikacni bakterie, snadno se nahromadi amoniak, vylucovany rybami. Na druhou stranu neni uplne fajn, kdyz jsou ryby behem leceni zeslable, protoze uz dlouho nezraly. Neco malo bych jim klidne dal, jen tolik co bezpecne behem chvile sezerou. Mozna ze bych nemel, ale ja takhle rybam malinko dam i behem lecby, abych videl, ktere zerou a ktere ne, stejne pri vetsine leceni menim kazdou chvili vodu.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [162] ...... 227

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 197995x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148?od=8051