Co je to za nemoc?
Tot naprosto vycerpavajici pane profesore!
P.S.
1 23.08.2006 11:00 Roman – co to je?
Ještě citace z knihy Stanislava Franka:
Choroby dosud neznámého původu,především různé tumory
Stejně jako u jiných živočichů i u ryb se objevuje chorobné bujení některých tělních tkání.Vytvářejí se nádory nezhoubné(benigní),ale i zhoubné(maligní),postihující různé tělní orgány.Někdy jde o abnormální růst buněk vyprovokovaný viry,jindy různými,mnohdy stopovými chemikáliemi,působícími karcinogenně.
Některé nezhoubné nádory postihující např. štitnou žlázu se dají u akvarijních ryb z 90% léčit dlouhodobou koupelí ve slabém roztoku jodjodkalia.
Toť daný citát.Je to jak jsem myslel nahoře.A toto mě potvrdilo myšlenku.Ještě se mrknu jestli něco nenajdu v parazitologii ryb.Ale tam je to více konkrétních parazitech.
Tak jo dík.
Skusim trochu pozměnit tu stravu
1 23.08.2006 10:40 Roman – co to je?
Fakt mě nic nenapadá.Pokud tento jev je už dlohodobou věcí tak bych o další ryby neměl strach.To by už nějaká musela stejnou věc mít nebo pojít na nějakou nemoc.Může se stát že ostatní ryby jsou na to imunní.Pokus se změnit trochu skladbu potravy,jestli to není jen reakce na určitej druh stravy.Sám jsem měl 4 gibbicepse(teď jen 2)a nikdy jsem nepozoroval a ani neslyšel o podobné věci.Pokud jim to nějak drasticky neovlivňuje příjem potravy,tak bych opravdu udělal nejdříve menší pokus se stravou,výměnou vody či přelovení do jinak rařízené nádrže.
Já to mám u třech Gibicepsů a občas se jim to zvětší že to maj přez celou tlamku a pak to zase zmizí, tak nevim aby to nenakazilo i jinné ryby.
Já měl před léty vrubozubce a samici vždy čas od času na tlamce narostl takovej nádorek a pak zmizel.Jednou jsem ji kus odřízl a dal do labu na prozkoumání.Tam mě řekli že to nic není,žádnej tumor či něco podobného.Spíš něco jako bradavice.Tak do teď nevím co si otom myslet
Mám krunýř ovce a má takové výrůsky na tlamce. Je to nemoc?
Přidat reakci
1 ...... 227 ...... [228]
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200527x