Co je to za nemoc?
Prosím pozrite sa sem a poraďte mi, problém stále pretrváva v rovnakej podobe:
rybicky.net/forum/11471-pavi-ocko-gupka-nemoc
Skúšam vodoliečbu (cca každý tretí deň), a vyzerá to tak, že gupka sa s chorobou snaží popasovať, ale skôr stagnuje..
ja viem spravil som veľkú chybu že som ich kúpil tak skoro .. bude to určite veľké ponaučenie do budúcna .. ďakujem za odpoveď
Ona to žádná nemoc není, ta ryba tak vypadá protože je v nevhodnejch podmínkách na čemž se jistě do značný míry spolupodílí ta výměna dna a brzký nasazení těchto citlivějších ryb do takovýhoto lehce nestabilního prostředí a proto jak jsem již psal včera, jako rozumenj postup vidím tu vodoléčbu. Tu chybku jsi udělal Ty a to jak rybka vypadá je obrazem Tvého postupu, budiž Ti to poanučením pro příště.
s tým že to nerozchodí počítam len by ma zaujímalo o akú chorobu ide prosím ak viete napíšte .. budem rad ďakujem
Asi budeš muset být dál skeptik, myslím, že to nerozchodí...obávám se, že je to konečná a opravdu nejčastěji bývá na vině voda...
Ďakujem moc
tak teda podarila sa aj fotografia síce to nieje veľmi vidieť ale aspoň voľačo
Ďakujem keď sa mi to podarí odfotiť tak pošlem aj fotografiu ďakujem za radu
Začni s tou vodoléčbou a uvidíš, co si myslím že to je jsem ti napsal, bez fotky Ti nikdo neodpoví na určení diagnózy.
0 17.09.2012 20:24 písařík – sedivě žábry karas červený
potrebuji poradit, nedávno jsem zrealizoval jezírko o 7000 litrech vody, koupil jsem do nej 9 červeních karasů, pak jsem chytil pár kaprů a ty po 3 týdnech chytli pliseň a ted my dva karasové uhynuli měli zašedlé žábry co je to za nemoc prosim poradte
Akvárko čerstváček a v něm Ramirézy, to nikdy nedopadá dobře. Denně měň 1/3 vody, ale jsem trošku skeptik, ono jakmile jsou Ramirézy jednou načatý od vyšších hodnot N látek, tak se to většinou táhne i když jsou v dobrý vodě. Nechci strašit, ale už jsem to několikrát zažil.
Denně měnit vodu, moc nekrmit, mít akvo přikrytý a pořídit to topení, žádnou chemii netřeba, jsou třeba mít dobrý podmínky, který zjevně nejsou.
filtraci tam nemám. Právě že v letních dnech tam měla okolo 26-27 a ted jí klesá na těch 24. Takže jen to topítko? nemám přidat nějakou chemii?
Nevíme jestli je tam i filtrace, ale v těch 12 litrech bych tu vodu měnil klidně i denně a co nejdříve pořídil to topení. Jak jde teplota pod 24 stupňů, tak už je to pro bety nic moc.
0 15.09.2012 15:28 Marky ahoj, prosím o radu. Můj beták byl vždycky čilý ale poslední dobou je apatický trochu vybledl a poslední dobou mi přijde že má slepené ploutvičky. Sice zkouší plavat ale neohrabaně nedokáže pohybovat natož roztáhnout ploutve. Špinavou vodou to určitě nebude tu má měněnou často. Akorát nemám topítko. Až za týden ho kupuji. Nevíte co by to mohlo být? Popřípadě nějaký levný lék? přidala jsem trochu soli do vody...A měním vodu obden :( díky
Vodu jsem přisolila a taky jsem jí přitopila. Už se mi podařilo mluvit i s chovatelem, doporučil totéž, co jsem udělala. Tak snad jí to pomůže
(i když tomu chovatel moc šancí nedává, budu v to doufat).
ivaha napsala: Já to zatím rozhodně řešit jinak nehodlám, ještě se u mne ani "neohřály" - v sobotu je budu mít teprve týden. Nádrž udržuju, podle mýho názoru, dobře, tak nevím, jak bych to měla hlídat víc. Vodu měním každej tejden, nepřekrmuju, jako filtrace je bublifuk, což se mi u těchto pidirybek a při tom objemu nádrže jeví jako dostačující.
Aha, tak to je reakce na přechod z vody do vody. První elegansky jsem přivezl k nám do kamení z Jablonce a také tak některé reagovaly. Trochu přisolte vodu...
Tak to vidite, lepsi nic nevysvetlovat...Radsi reknu koukat ale nesahat..
Ne, může to být také jedna z indikací vodnatelnosti. Ale konečné důsledky jsou v podstatě stejné.
indikuji zjezene supiny vzdy tuberkulozu ryb?
Já to zatím rozhodně řešit jinak nehodlám, ještě se u mne ani "neohřály" - v sobotu je budu mít teprve týden. Nádrž udržuju, podle mýho názoru, dobře, tak nevím, jak bych to měla hlídat víc. Vodu měním každej tejden, nepřekrmuju, jako filtrace je bublifuk, což se mi u těchto pidirybek a při tom objemu nádrže jeví jako dostačující.
No to je ten rozdílný přístup...já to prostě řeším jinak
Ne vážně. Elegansky jsou fakt chytlavé na baktérku, na to se u nich musí fakt dát bacha.
Děkuju za odpověď. Tak jsem se jí schválně pokusila změřit - no i s ocáskem k těm 2,5 cm asi má. Vody jsem včera vymněnila cca půl kýble (akvárko má nějakých 30 l čistýho), tak jsem teď ještě napustila další kyblík na odstátí, včerejší půlkyblík bude asi málo. Ta samička zatím vypadá stejně jako včera.
Jen jste si mohl odpustit toho chechtajícího se smajlíka, Libore, i když u Vás je to normální
.
Míří ke konci ...podle velikosti se mi to jeví na pořádnou starou herku...Možná když už to píšu, tak je k.o. Těmhto seniorkám se to děje i v mém chovu. Je to bakterka, která "cítí" ten konec a tudíž snadný zdroj potravy...Je dobré tu rybu dát stranou...já je nechávám sežrat....a vyměnit vodu. Ještě když jsem měl samic málo, tak jsem je také "zachraňoval"...podle toho, že je nechávám sežrat, tak se mi zdá, že marně.
ještě fotka shora
Jen je třeba dítěti vysvětlit, že tyhle rybky párečky nebaští stejně jako dítě nebaští červíky co zase chutnají rybkám. I když u dětí jeden nikdy neví co kde zbaští
.
Ale naopak, dítě k rybám strkej, stejně je to selhání hlídajících dospělých.
0 12.09.2012 19:22 Evi – párek
Ten párek jsem samozřejmně hned vyndala a na vaši radu vyměnila přes půlku vody. Rybky\ vypadají v pohodě, tak snad to tak bude... Dítě už k rybkám nepustím
Neboj, to já si to osobně neberu. Jen se snažím vše uvést na pravou míru, respektive dát veškeré informace. Souhlasím s tebou s tím plynovým měchýřem
A že výrobci párků s rychlosolí nešetří.
Přesně jak píšeš. Spíše než Bettám které toho stejně moc asi nezpoucaly to uškodí prostředí. Ona taková dusitanová solicí směs asi nebude zrovna terno
.
Zbytek párku vyndej a pro sichr můžeš vyměnit vodu, podle mě to rybám nic neudělá, spíš bych se obával o kvalitu vody, tak proto ta výměna vody.
Co je pro jednoho normální, to už druhej vidí jako překrmování, to si neber osobně a už vůbec to černě nevidím. Osobně si myslím, že tvoje rybka má nemocnej plynovej měchýř, což je věc celkem neléčitelná a za nějakej čas ten svůj boj stejně prohraje, to že jsi odtajnila jak krmíš a já jsem to oznančil za "futrování" to už je věcí druhou, věcí názoru.
No zas bych to neviděla hned tak černě, nepředstavuj si to jako dlouhodobý stav, to, co tu popisuji trvá zhruba týden. Zcela normálně dostávají jednou za dva dny. A musím podotknout, že překrmování si představuji jinak, například tak, že ryby podané krmení nespořádají, což se u mě v akva ještě nikdy nestalo. Navíc půlka kostky na 28 ryb, to vychází jak. čtvrtka červa na rybu?
Strádaly, pochopil jsem pane učiteli.
to určitě jednou za čas půst neuškodí....
Kondice ryb bude možná lepší než po tom futrování, jak ho původní tazatelka provádí. Taky nekrmím každý den, ale takříkajíc občas a ty 4 dny půstu u mých ryb nejsou žádnou vyjímkou a nemyslím si, že by nějak strádali.
Já bych jen chtěl vidět kondici ryb po delší době při krmení jednou za 4 dny. Akvárium a příroda se nedá nikdy srovnávat.V přírodě si ryby vždy něco najdou.Když se krmí s rozumem tak je krmení jednou dvakrát denně naprosto v pořádku.
to už jsem udělala hned jak jsme přijeli ale přijde mi, že dnes je to zas o trošku horši
Za nemoc nevím, ale víměnou vody nic neskazíš. Tím bych začal.
obecne si myslim, ze krmeni dvakrat denne je proste u dospele rybky moc. zvlast, kdyz jsou nektera krmiva opravdu pretucnela a clovek to proste obcas neodhadne a nasype tam toho prilis. v prirode ryba vydrzi nekolik dni bez poradne stravy uplne v poradku, do doby nez zase narazi na potravu a doslova se prezere. ale kazdy at si to dela po svem. jestli nekdo chce v pidi davkach krmit kazdy den, jeho volba.
kyo napsala: to je hrozne moc, krm tak jednou za tri, ctyri dny maximalne.
Cože???
0 09.09.2012 22:33 Terka – krvavé skvrny
Dobrý den ,
prosím o radu mam dvě závojnatky v 70litrovým akváriu s filtraci.Dnes jsme se vrátili po víkendu domů a mým rybičkám se na těle objevili krvavé skvrny mají je jak na bříšku tak i na hřbetě a ploutvích, prosím poradíte mi co s tím ? co to je za nemoc a jak se toho dá zbavit ?
Přidat reakci
1 ...... [125] ...... 227 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200535x