Dobrý den, všeobecně se rybičkám v našem akváriu moc nedaří. Během čtyř měsíců jich vymřela celá řada. Akvárko pravidelně čistíme, filtr také, doplňujeme zdravé bakterie. Při pozorování rybiček jeví snad každá známky jiné nemoci nebo se nám to už snad zdá. Přeléčit už jsme zkoušeli přípravky od Sera na bakterie i na plísně, ale vše bez výsledku. Během posledního týdne zemřely tři rybičky. Jedna z nich měla na těle červenou díru s bílým okrajem. Umístili do karantény a léčili. Rána se výrazně lepšila, ale rybicka přesto zemřela. Druhý zemřel gavůnek 12cm, nejevil žádné známky nemoci. Z ničeho nic jsme jo našli břichem nahoru, místy tělo bez šupin. Třetí červená tetra u které jsme již delší dobu (měsíc) pozorovali uvnitř těla červenou tečku, týden zpět začala tečka tmavnout a den před smrti jakoby vystoupila na jednom boku ven z těla. Z žijících rybiček se jedna otvírá o dekorace, tři gavunci jsou několikrát za den jakoby zmatené a mají trhave pohyby. Dvě rybičky jsou vyhublé ač jedí. Domeček má stažený ocásek a jen poleháva, jedné živorodce “bělat” oko, jedna rybicka plave už jen u dna, na cumáčku a u ocasu šedne. Nevypadá to jako plíseň, ale jako nějaký výrůstek a hodně zesvětlala a zvláště se leskne. Při posledním čištění jsme v akváriu našli tři cca 1mm velké šnečky,které nevíme jak se do akvária dostaly. Pro názornost připojují fotky. Poradil by nám někdo?

Dobrý den, naše ryba má roky na ocase nádor či parazita, který se nyní začal rozšiřovat a rychle zvětšovat dalšími nárůstky, které vždy začnou jakoby průhlednou bublinkou a pak ztmavnou.
Dobrý den, prosím o radu ohledně samečka čichavce zakrslého. Přinesl jsem si páreček předevčírem v neděli a už druhý den ráno sameček ležel u dna na boku, točil se do vrtule a snažil se občas nekoordinovaně vyplavat výše. Páreček jsem si přinesl z akvaburzy v Praze za už docela teplého počasí. Přeprava venku trvala tak asi 40 minut. Ryby jsem vložil do akvárka v pytlíku, tak asi na tři hodiny, aby se srovnaly teploty. Akvárko je asi šest týdnů zajeté, z toho první dva týdny jen osázené rostlinami bez ryb, další tři týdny na rozjetí jsem umístil 26 kusů už téměř dospělých pavích oček, která jsem poté odlovil a do akvárka dal tři ancistruse, 20 neonek obecných a nakonec teď páreček čichavců. Akvárko je o objemu 100 litrů. Teplota vody je 25 stupňů, po zjištěných problémech samečka jsem ji zvedl na 27. Filtrace je od začátku provozu akvária Tetra Tec Ex 600 Plus, je nová a v provozu také těch šest týdnů. Poslední čtyři týdny pravidelně jednou týdně vyměňuji asi čtvrtinu vody. Předem děkuji za radu. Snad pomůžou i přiložené fotky. Samečkovi na pohled nic jiného není. Asi nastydlý měchýř, nebo zánět měchýře. Nevím.
Minulý týden jsem přikoupil tři pancéřníčky drobné a u dvou z nich dnes objevil krvavé skrvnky. Jeden ji má vedle oka, druhý pod prsní ploutvičkou. V obchodě jsem si jich nevšiml. 

Prosím o radu, Nevšiml jsem si toho v akvaristice, ale v takovémto stavu jsou Neonky co jsem zakoupil. Jsou to jen okousané ploutve, nebo by to mohlo být něco vážnějšího? Jinak vypadají v pořádku, jen ty chybějící ploutve. Nemají to všechny, jen asi 3 z 10. malátné nejsou.

tak nejdřív
Ahoj, na aquateře Olomouc jsem si pořídil tyto ostnáče. Doma jsem zjistil, že jedna samička má u tlamky malý bílý útvar. Myslel jsem, že se to zlepší, nicméně se zdá, že se to spíše zvětšuje. Dá se to nějak léčit?

Zdravím, před časem jsem se tu ptal na onemocnění "krupičkou", na kterou nezabrala žádná léčiva. Nakonec jsme obětovali nejvíc nemocného skalára a neonku, které trčel vedle oka jakýsi červ.Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 203815x