Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 15 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2020 18:15 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: VladimírH
VladimírH napsal: Díky za radu. Teplotu trochu ještě zvýším, ale nechci aby se mi rozbujela řasa.
Je nutné si vybrat, co má prioritu. Taky existuje varianta "léčebná nádrž", tam řasy nevadí, naopak.
VladimírH napsal: Do přílohy jsem přidal fotku a vypadá to na tu tasemnici. Mohou se tím nakazit jiné rybky?
Mohou. Jiné cichlidy určitě. Tetry a sumečci spíš ne. Ale já si z té fotky pořád tasemnicí nejsem jistý, doporučuji si to co nejlépe prohlédnout, ideálně po odstranění z nádrže po odpadnutí. Aspoň pod lupou (mikroskop by byl samozřejmě lepší).
VladimírH napsal: Léčbu mohu zkusit, ale když nežerou tak nevím jak jim tu léčbu podat, stačí jen to přidat do vody v nádrži ?
V návodu se píše, že se to má přidávat do vody (a jak). Jenže pro tebe je to nejdůležitější právě ve střevech těch ryb. Ono se to tam taky nějak dostane, ale rozhodně v daleko nižší koncentraci a spotřebuješ výrazně víc léčiva. Ovšem jinak to tam nedostaneš, takže ti vlastně nic jiného nezbývá.

Gdex by měl údajně být šetrný i k rostlinám a nitrifikačním bakteriím, ale kdo ví. Určitě bych si zkusil před aplikací vyždímat filtr do nějakého kyblíku a nějak v něm nechal cirkulovat vodu a po ukončení léčby a výměně vody bych tu špínu znovu prohnal filtrem; nebo jestli máš externí, tak bych ho odpojil od nádrže a hadicí "vyzkratoval", aby ta kultura přežila s co nejmenšími ztrátami.

A opět výrazně doporučuji ke zvážení variantu "léčebná nádrž", pro skaláru stačí třeba i velký 30l kýbl od Kerastuku (+ topítko a vzduchování) a denně tam měnit třeba třetinu vody.

VladimírH napsal:Neměla by tasemnice způsobovat spíše větší žravost
No já si právě taky myslím, že měla a proto doporučuji detailnější prohlídku, může to být i střevní výstelka (a tedy bičíkovci). Nicméně může to být i jinak -- stres způsobil, že ještě nezačali žrát a zároveň snížil obranyschopnost organismu proti těm parazitům.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2020 17:19 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Zdenina
- použijte eSHa exit, tři dny léčba, čtvrtý den eSHa 2000 pouze dávku prvního dne ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2020 16:17 Muž VladimírH [0] Re: _ucx_
Fotka k příspěvku Díky za radu. Teplotu trochu ještě zvýším, ale nechci aby se mi rozbujela řasa. Do přílohy jsem přidal fotku a vypadá to na tu tasemnici. Mohou se tím nakazit jiné rybky ? Léčbu mohu zkusit, ale když nežerou tak nevím jak jim tu léčbu podat, stačí jen to přidat do vody v nádrži ? Neměla by tasemnice způsobovat spíše větší žravost, ale možná u ryb to asi funguje jinak než u savců.Ještě jednou díky za radu.V.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.01.2020 14:22 Muž Libor [527] Re: Marč
Tak tohle krupička není. Ta se projevuje větším množstvím ani ne milimetrových teček - ryba vypadá jako posypaná krupicí. Tohle jsou souvislé větší skvrny. Na konkrétní diagnózu si netroufám, na to jsou zde jiní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2020 09:01 Marč Re: Kawa
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Když dám silné vzduchovani tak ryby budou jak v pračce coze dala jsem sůl a teplotu zvýšila na 30 dnes odkalim přidám antistres od Rataje (píšou tam že to je i na bakterie) a uvidím...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2020 08:36 Žena Zdenina [1] – Bílé výrůstky na ploutvích
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, prosím o radu. Musela jsem předělat svojí 160l nádrž, vylovila všechny ryby a pak vrátila zpátky. Po 2 dnech jeden mladý pancéřníček má na ploutvích bílé jakoby vatovité výstupky. Mohla by to být plíseň z možného poranění při přelovování? nebo něco jiného? Má to na obou stranách, vpravo více. Ostatní ryby ok. Co mám udělat? Děkuji moc!
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 21:55 Muž Kawasaki [2839] - AmerikaRe: Vladimír
Ucx ti podal vyčerpávající odpověď. Jen doplním že s největší pravděpodobností půjde o bičíkovce spironucleus nebo hexamita. Léčba není nejlevnější ale dá se to vyléčit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.01.2020 20:59 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Vladimír
Máš fotku? Jsi si jistý, že to je skutečně výkal jako takový (resp. střevní výstelka) a ne třeba tasemnice? Ta vypadá nějak takto: rybicky.net/k/forum/763222.jpg nebo rybicky.net/k/forum/763222_4.jpg

Tasemnice by nebyla ten nejhorší případ, rozeznáš jí pouhým okem a léčba je poměrně jednoduchá, mně zabralo na krmivo několikrát nakapat Esha gdex, léčba možná i ve společenské nádrži. Další možnost jsou přemnožení bičíkovci, ale to se někdy napraví samo. Největší svinstvo jsou asi Kapilárie, tam je radikální postup nutný. Počti si třeba tady, sice je to o terčovcích, ale zrovna v tomhle mezi nimi a skalárami moc rozdílů nebude: rybicky.net/clanky/525-vnitrni-paraziti-u-tercovcu

Že ryba po přestěhování měsíc nežere, to se stává ale i jen ze stresu z nového prostředí. Občas pomůže opravdové maso namísto granulí, třeba namleté hovězí srdce. Jo a jestli můžeš, přitop. 24.5 °C je fakt málo i pro zdravé skaláry, šel bych tak na 26 - 27 °C u zdravých a při léčbě nebo karanténě u skalár i na 33 °C (ale pomalu, ohřívat třeba jen o dva stupně za den a totéž po skončení při poklesu).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 19:03 Vladimír – Prazit skalár ?
Zdravím zkušené chovatele a prosím o radu. Mám společenské akvárium Lido 200l. hustě zarostlé,CO2,1x denně hnojené,teplota 24,5 Celsia. Akvárko je založené před 2 1/2 měsícem a každý týden vyměněna 1/2 vody. Mám nově tři skaláry a již od zakoupení před třemi týdny mi nežerou.Zkoušeny vločky,granule,tablety mražené artemie a nic.Tak tmavá si občas vzala nějakou vločku, ale teď už taky nic.Od včera pozorován dlouhý bílí výkal u dvou z nich.Hledal jsme nějaké informace na webu a asi se jedná o parazita, ale informace jsou kolikrát tak protichůdné, že nevím. Ostatní rybky (tetry) v akváriu jsou v pohodě a baští jak o život.Díky za pomoc.V.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.01.2020 14:13 Muž Kawasaki [2839] - AmerikaRe: Marč
Zkus vyfotit jen tu rybu. Sůl a teplota 30 může pomoci. Ale akva bez rostlin a silné vzduchování. ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.01.2020 13:45 Muž Libor [527] Re: Marč
Z té fotky se to poznat nedá a nemáš tady ani prezentaci, ze které by byly patrné podmínky v akváriu. Zkus to vyfotit detailněji a založit prezentaci. Na krupičku teplota a sůl nemusí stačit. Vhodnější je eSHa Exit v kombinaci s eSHa 2000.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 08:53 Marč
Fotka k příspěvku Zdravím vás všechny. Mám dotaz, na rybce Black molly se mi objevily bílé skvrny jak na páteří tak i na bříšku. Může se jednat o Krupičku??? Jak mám postupovat při léčbě? Četla jsem dát lžíci soli na 50l a zvýšit teplotu na 30 :-(
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.01.2020 12:17 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: michalt
- odstátá voda je pro mnohé pojem, že ji musí nechat i 24 hodin odstát, nebo i prevařit(mnohdy nešťastná internetová informace)

- odstátou vodu lze považovat už od 1 hodiny, kdy se uvolní některé prvky z vody
- samozřejmě je to o čistotě o které jste již zmiňoval, ale i o prostředí ve kterém se to provádí
- výměny vody proto raději přimo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.01.2020 11:43 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: lacewings
lacewings napsal: - temperováná voda (jak často uvádím) , neznamená odstátá
Tenhle rozdíl (stejně jako jeho Vaše časté uvádění) mi, bohužel, unikl. Rozumím, co je temperovaná voda. Co se tedy rozumí vodou odstátou? Já tyhle pojmy doposud zaměňoval. Tím jsem možná nechtěně dal několika lidem jiné doporučení, než jsem mínil.

Děkuji za upřesnění a omlouvám se, že otevírám něco, co je asi již všem ostatním zřejmé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2020 07:02 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: michalt
- temperováná voda (jak často uvádím) , neznamená odstátá
- ve specifických případech, kdy i zbytkový chlor může působit na druh onemocnění, je nutno použít vodu odstátou
- běžná výměna, jako v tomto diskutovaném případu, se provádí přimo
- jedná se tedy o dva zcela odlišné případy na přítomnost chloru a jeho vlv ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2020 03:57 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: lacewings
Rozumím. Na druhé straně, když je neodstátí vody těch pár hodin relevantní barierou před kontaminací, bývá zpravidla v pozadí podstatně větší problém (kvalita vstupní vody, prostředí, ve kterém voda stojí, celková hygiena).

To samé by však, samozřejmě, šlo říct taky o teplotě vyměňované vody, kvůli které jsem to přiměřené odstátí lidem s potížemi doporučoval...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2020 01:48 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: michalt
- snižuje se tím riziko kontaminace ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2020 01:41 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: lacewings
lacewings napsal: - vodu v žádném případě nenechávat odstát
Proč? Co je na tom špatného?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2020 01:32 Muž vlka [3444] – Neonka černá
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, v polovině listopadu jsem si všimnul jedné Neonky černé, že se straní ostatních rybiček, usmrcení, důsledek nějakého poranění, nebo napadení?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2020 01:18 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: lacewings
- vodu v žádném případě nenechávat odstát
- chlor pusobi jako antiseptikum a jeho mnozstvi ve vodovodní řadu, je bezpečné ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2020 07:05 Petsvo Re: michalt
Děkuji moc vsem za radu.
Jinak do fotek jsem tedy vlozil kompletní akvarko. Myslite, ze je nutné jeste vice nechat zarust?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.01.2020 01:08 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Petsvo
Vodu stačí natočit silnějším proudem, třeba přes sprchu. Ať se trochu točí u napouštění. Tím se odstraní většina chloru okamžitě, zbytek při samotné výměně a odstátí. Chlor je velice prchavý, chemicky dechlorinovat je v našich krajích zbytečné. Jen nechat odstát, i to hlavně kvůli teplotě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2020 23:32 Petsvo Re: lacewings
Foto dodám, nestihl jsem dnes vyfotit lépe.
Měl jsem tam více rostlin původně, ale pročistil jsem to - v naivní představě, že tam ryby nemaji dost místa na volný "pohyb". Řasy jsem též odstraňoval.
Teď vidím, že jsem fakt udělal mraky chyb.
Budu měnit tu vodu po 5 litrech a nechám to trochu zarust.
Jinak jeste dotaz, stačí tu vodu nechávat odstat nebo mam pouzit pripravek na odchlorovani?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.01.2020 22:46 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Petsvo
- měnit denně tak 5 litrů vody, cca 5 dní, je potřeba co nejvíce očistit vodu od aplikovaného Preventin, nebo použít uhli po dobu 2-3 dní a následně vyměnit třetinu vody
- přidejte rostliny, sice jste nedal foto celého akvária, ale i tak je vidět nedostatek
- krmivo máte vpořadku, teď ještě nějakou tu řasu v akváriu, to je jejich hlavní zdroj, nesmíte mít sterilni akvárium ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2020 21:02 Petsvo Re: lacewings
Moc Vám děkuji za odpověď. Krmivo jsem doplnil do svého profilu akvária.
A jak, prosim, zlepšit ty podmínky a hodnoty vody? Jsem naprostý začátečník, budu rád za radu. Chci, jak psal kolega, pravidelně měnit vodu a nebudu současně odkalovat a cisti filtr. To by, podle Vás, též melo pomoci? Diky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.01.2020 20:04 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Petsvo
- obvykle k tomu dochází v důsledku porušení optimálních podmínek chovu,
- nadměrná hustota rybí obsádky, výkyvy v teplotě vody, disbalance chemických parametrů vody, nadměrná manipulace, neadekvátní výživa nebo přítomnost toxických látek,snížená imunita
- preventin vám rozhodil celé akvárium, asi jste toho aplikoval příliš, pokud se k tomu přidá z některých výše uvedených faktorů, je hned problém
- otíci jsou poměrně vnímavé ryby na cokoliv
- optimalni lečba je zlepšení podninek a hodnot vody, možná i krmiva (tazatel neuvádí)
- lze použít i léčivo eSHa 2000, ale imunita ryb se tím ještě více oslabi ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2020 13:28 Petsvo Re: spirki
No, tak to by teoreticky mohlo mit fakt souvislost. Je pravda, ze uhyn zacal (otiku) po aplikaci Preventinu. Sice prestal uhyn teter a doslo k uzdravení te jedne, ale chytlo to ty otiky.
No jo. Tak ted asi opravdu jen měnit vodu a cekat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.01.2020 13:25 Muž spirki [10] Re: Petsvo
No to áno, ale pozor na dávkovanie. Nerád by som sa mýlil, lebo je to už asi 15 rokov čo som takto podobne odrovnal svoje ancistrusy červenými fľakmi na bruchu, ale väčšine sumcov je veľmi citlivých na liečivá, a v preventine by mala byť metylénová modř.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2020 13:20 Petsvo Re: spirki
Do te s Otiky... ja jsem pochopil (snad ne blbe), ze to mam dat do hlavni nadrze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2020 13:19 Petsvo Re: Anthrax
Dekuji Ti moc za rady. Budu se tim řídit.
Snad se to nejak všechno vzpamatuje.

Pokud by nekdo, prosim, vedel co ten flek je, o co se jedna, budu rad za info.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2020 13:18 Muž spirki [10] Re: Petsvo
A ten Preventin bol aplikovaný do karenténnej nádrže, alebo do tej s otíkmi ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2020 12:48 R Muž Anthrax [4739] Re: Petsvo
Petsvo napsal: Mam to vse vytahat, kompletne cele proprat a pak az po case vrátit ryby? Vubec netusim co vlastne nyni delat. Diky za radu s tou výměnou vody. To urcite udelam.
Za mě určitě ne. Tím bys to rozhodil úplně.

Já bych pokračoval ve výměnách vody, neodkaloval bych, nezasahoval do filtru. Víc bych nedělal. Je možné, že se tím odkalenim zhouply parametry vody.

S červeným flekem neporadím u mých otíků jsem se s tím nesetkal. Uvidíš, co ti k tomu napíší ostatní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2020 12:35 Petsvo Re: Anthrax
Díky. Ten uhyn nastal nejdříve u dvou teter. Pote jedna tetra byla misto průhledná úplně bílá. To jsem resil Preventinem. Tetra je uz ok, ale od te doby umiraji ti otici. Nove ryby jsem nekoupil. Az pred cca 14ti dny nove tri otiky. Stari uz vyhynuli vsichni krome jednoho. Tento dnesni je zřejmě jeden z tech nových. Mate mne ta cervena skvrna.

Co se tyka cisteni filtr a odkaleni - to jsem delal zaroven az po uhynu. Pred tim hlavne jen ten odkal. A to i do hloubky. Je tedy mozne, ze jsem nejak drasticky narusil to prostředí? Co nyni? Mam to vse vytahat, kompletne cele proprat a pak az po case vrátit ryby? Vubec netusim co vlastne nyni delat. Diky za radu s tou výměnou vody. To urcite udelam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2020 11:59 R Muž Anthrax [4739] Re: Petsvo
Dno a filtr jsou důležitými místy kde se usazují bakterie. Pokud oboje vyčistíš důkladně, tak může nastat problém. Proto se dělá jedno nebo druhé. Nevím jak je tomu u tebe. Jestli ten souběh nastal (pokud vůbec nastal) před těmi úhyny.

Když ale koukám na tvůj filtr, tak má celkem malý objem filtrační hmoty a je tam spíše symbolický. O to důležitější je, co se děje se dnem.

Záleží taky jestli je to dno čištěný hloubkově nebo jen na povrchu. Rozhodně nemusíš odkalovat vždy máš čistotné ryby. Já třeba odkaluju jednou za půl roku a pouze povrchově. A jsou lidi, co neodkalují vůbec.

Jak dlouho tam tedy máš ryby? Popřípadě dokupovat jsi něco přes těmi úhyny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2020 11:16 Petsvo Re: Anthrax
Vše doplněno :-)
Filtr čistim méně. 1x3 měsíce kompletně. Jinak ano, to dno je "luxovane" prakticky vždy při vymene te casti vody. To je blbe? Myslel jsem, ze bych to mel delat vzdy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2020 11:01 R Muž Anthrax [4739] Re: Petsvo
palec Ještě si tam doplň od kdy ty ryby máš, čím krmíš, jaký máš filtr (jak a jak často ho čistíš).

Neodkaloval jsi před tím úhynem nějak razantně nebo neměnil dno? Příjde mi dost čisťounké.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.01.2020 10:51 Petsvo Re: Anthrax
Díky. Založil jsem tedy profil. A pokusil se vyplnit, co vim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2020 10:42 R Muž Anthrax [4739] Re: Petr
Jak píše ctibum z tohohle infa nelze nic moc poradit. Snad jen abys měnil méně vody (např. 1/3) ale častěji (každý týden). Teď když máš problém, tak neuškodí ani výměna obden.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2020 10:35 Petr Re: petr
Fotka k příspěvku ...jeste foto
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2020 10:32 R Muž ctibum [6876] Re: Petr
Otíci jsou obecně náchylní, nicméně bez informací o akváriu ti nikdo nic bližšího nepoví. Zaregistruj se, založ a maximálně vyplň prezentaci nádrže s aktuální fotkou. Pak půjde něco vymýšket...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2020 10:27 Petr
Prosím, dokážete mi poradit, co to je za nemoc či jiný problém? V akvariu mi umírají otíci. Mám je tam spolu s neonkami a tetrami prusvitnymi. U těch mi umrely v posledni době též dvě. Vodu cistim do 50% 1x14 dni, filtr mam na plno. Co s tim? Otik mel na brichu cervenou skvrnu.
Diky za radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2020 13:56 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Havel0303
- utratit, alimentárni problém ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2020 13:47 Havel0303
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den potřebovala bych určit, co je to za nemoc a jak ji léčit. Mám akvárium 54l založené před 7 měsíci. Mám tam jen 8 gupek a starost mi dělá jedna samice. Už více jak tři měsíce polehává na dně a zrychleně dýchá. Pak se zvedne a normálně plave. Pak si zas lehne a zrychleně dýchá a pak zas normálně plave. Tak to dělá pořád dokola. Nevím, jestli to s tím souvisí, ale na hlavě má šedoleský povlak. Možná je to jen barva kůže.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2020 13:31 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Dusan
-odlovit a léčba eSHa 2000, třidenni kůra by měla stačit, jeví se to jako zánět, přesněji bez vyšetření nelze určit
- trochu to chce zapracovat i na akváriu, viz jiná vlákna ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.01.2020 13:14 Muž Dusan [2] Re: lacewings
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Všimli jsme si toho v sobotu.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2020 12:58 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Dusan
- Jak dlouho to má? Udělejte foto detail oka, ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.01.2020 12:32 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Dusan
Zkus zřídit prezentaci nádrže a výplň co nejvíc údajů.

Předběžně bych usuzoval, že nemoc se bude jmenovat "špatná kvalita vody kvůli nevhodné osádce v malém objemu," ale můžu se plést. Fotky a příspěvek tomu předběžně nasvědčují.

Než se vyjasní, co a jak se v akváriu děje a stalo, měň obden 1/3 objemu vody za čistou odstátou na pokojovou teplotu. To by mohlo tomu oku poněkud ulevit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2020 12:15 Muž Dusan [2]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,omlouvám se že odbočím,ale mám velkou zdravou samici mecovky,má narostle oko velikosti hrašku a na konci zdravé čistě oko,nemá zakriveni páteře ani zjezene šupiny atd.potravu přijímá,akva jsme kompletně čistíli před 3 týdny před tím byla v pohode,voda má 26 stupňů ostatní rybky 8neonek,6 zivorodek,1samec mečovky,1ancitrus jsou v pohode akva je 50l.na netu jsem našel jen nemoci s ostatními příčinami,víte někdo co to je,dík za info,Dušan.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2019 18:32 Muž laguna1505 [61] Re: _ucx_
Tvrdost není OK, s tím souhlasím...ale nemyslím, že tvrdost je problém...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2019 18:29 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: laguna1505
Ta tvrdost asi nebude ok, skalára a obecně všechny amazonské ryby chtějí měkčí vodu. Sežeň si někde dešťovou nebo z RO. A taky prozatím zkus zintenzivnit vzduchování.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [15] ...... 227

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 198038x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148?od=701