Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 160 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2011 11:58 Žena Varden [0] - LabyrintkyRe: PaDa
Než jsem do vody začala přidávat jakékoliv léčivo zemřely mi 3 mřenky. U první jsem se domnívala, že by mohlo jít o stáří (přešlechtěné ryby se dožívají kratšího věku), další 2 když jsem nebyla doma, teprve pak jsem začala akvárium léčit. Teď mám v akváriu poslední 2, jedna je úplně zdravá, druhá má lehce potrhaný ocas, vyfotit se nedají, sotva se přiblížím k akváriu prchají se schovat.

Speciálně pro Stetinka: v akvárium mám Chromobotia macracanthus nikoliv žádné barbusky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2011 11:51 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: stetinka
Ta fotka tady v tématu není od ní...
U sebe v prezentaci sekavky nádherné má. Tak bych si za sebe tipnul tu otravu, ale těžko takhle říct. Ono je "kapat" a "kapat" ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2011 11:36 Žena stetinka [270] Re: PaDa
Mno, jestli jde o ty "mřenky", co vyfotila. Tak můžeš být v klidu, páč barbusky maj s mřenkou společné tak akorát pruhy (makrakantou) :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2011 10:33 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumci
Varden napsala: Kapala jsem tam Multimedikal.
No, to není lék vhodný pro citlivé ryby, kterými mřenky jsou. Mohla jsi je tím otrávit, mohou postupně odcházet na selhání vnitřních orgánů...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2011 15:06 Žena Varden [0] - LabyrintkyRe: Sid
Na tvrdost vody mám 4 lahviček od firmy Duke, první se kape jedna, pak barvivo a do odbarvení se přidává z další lahvičky, z toho se pak odečítá tvrdost vody (původně jsem měla 1,5 stupňů německých, teď mám přibližně 6..hodnota pořád hrozně nízko byla pod 3°°dGH), pH měřím pH metrem, drží se na 7,5. Otec ošetřuje chladící okruhy vod, tak mi vše okolo měření vysvětlil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2011 21:53 Muž Peposu [0] – pupinky na ocasku
Fotka k příspěvku Dobry den lidicky mam dotaz, mam zavojnatku bilo-oranzova a ma na ocasku (prave pulce) nejake bile pupinky cca 4-5 ks ma je tam uz nejaky mesic , jen mi prijde ze se bud zvetsily ci zvyraznily. pokusil jsem se to aj vyfotit ale moc se nepovedlo , nevim zda je to nejaka nemoc ci jen chyba prirody. mam jich celkem 6ks a jen tato to ma. :-( :-( kdybych mohl dam vice fotek , ale nevim jak
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2011 18:02 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Varden
...Měřím teď tvrdost vody, pořád je hrozně nízko, tak tam dávám po malých dávkách vápenné mléko...
Jaká hodnota to je - "pořád hrozně nízko"? Čím tvrdost měříte? Kolik toho vápenného mléka přidáváte? Měříte při úpravě tvrdosti i pH?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2011 17:26 Žena Varden [0] - LabyrintkyRe: PaDa
Ryby jsem měla cca 5 let 2 a 4 dokoupené cca rok. Fotku opravdu nemám. Bohužel jsem doma jen přes víkend, tak zbytek mřenek už jsem nacházela jen postupně mrtvých. Ty skvrny jsem viděla jen na jedné a než jsem ji vyfotila bylo po ní...a pak už byla celá šedá a rozkládající se...takže to fotit nemělo smysl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2011 17:23 Žena Varden [0] - LabyrintkyRe: PaDa
Kapala jsem tam Multimedikal. Bohužel fotku nemám, nevím kolik mřenek v akváriu ještě mám, ale tu co jsem viděla posledně byla až na potrhaný ocas relativně v pořádku. Ryba v karanténě ten samý den do večera odešla. Šneci se mi začínají v akváriu objevovat, ale jako že najdu jednoho okružáka týdně. Jinak mají "líhně" ve filtru, ale to především piskořky. Co se péče akvária týče, tak jednou týdně až jednou za 14 dní měním asi 20-50l vody a vybírám vláknitou řasu. Začaly mi dost odcházet pistie, to taky nevím proč, před nedávnem rostly ještě jak zběsilé. Měřím teď tvrdost vody, pořád je hrozně nízko, tak tam dávám po malých dávkách vápenné mléko.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2011 13:44 Žena osicmi [1]
Ahoj, v jezírku máme karáska a na jedné straně je mega tlustý a zdá se mi, že mu tam odstávají šupinky. Jinak je čilý a žere. Prosím poraďte co by to mohlo být.děkuju
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2011 10:09 Žena stetinka [270] Re: Varden
Ono "kapala jsme jim tam různá léčiva" je už problém sám o sobě. To že si na zlomenou ruku naordinuješ ATB, ti nejen nepomůže,ale naopak tě to oslabí tak, že tě třeba napadnou kandidozy a zničíš si trávení. Dávat něco naslepo je podle mě jen ubírání sil k boji s infekcí. NEní to, že když to nezabere, tak to neublíží, naopak!
Zajímala by mě fotka těch skvrn a také péče o akva, zda jsi tam měla šneky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2011 20:41 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumci – Re: Varden
má na sobě takové šedivé skvrny jako by jí chyběly šupiny...
No šupiny nemá, tak jí nemůžou chybět ;-)
Jinak ale těžko říct, co je špatně. Jak dlouho jsi je měla, než se objevily první potíže? Jaká jsi používala léčiva? Jaké jsou hodnoty vody? Nebyla by fotka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2011 16:56 R Muž romant [27987] Re: Milan
Oni takovýmto způsobem odpočívají, je to normální chování. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2011 13:46 Milan – Je to normalne.
Fotka k příspěvku Mám v akváriu 10 ks mrenky (parmičky) štvorpruhé,po kŕmení tak 2-3 parmičky stoja dole hlavou a správajú sa akoby išli zdochnuť,keď príde ku nim iná ryba tak sa rozplávajú.Po chvíli to začne znova,trvá to tak 25 až 30 minút, potom je všetko v poriadku akoby sa nič nestalo a rybky sú čulé,plávajú po celom akvarku.Som začínajúci akvarista nemám skúsenosti.Je to normálne správanie sa tejto rybky má niekdo podobné skúsenosti?Ďakujem
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2011 23:04 Žena Varden [0] - Labyrintky – Poraďte
Ahojte, měla jsem v akváriu 6 mřenek nádherných. Cca před měsícem mi jedna po druhé začaly umírat...vyměňovala jsem vodu, co to šlo, kapala jim tam různá léčiva, ale dnes jsem opět objevila rybku lapající u hladiny vody... má na sobě takové šedivé skvrny jako by jí chyběly šupiny...ztrácí koordinaci, lape po vzduchu...dříve jsem si všimla "výkusů" na ocasní ploutvi. Přečetla jsem spoustu článků na internetu, ale nepomohlo mi nic...nevíte někdo co by to mohlo být? Rybu jsem izolovala, již mi zbývají jen 2 celkem "zdravé"..zajímavé je, že tathle nemoc postihla pouze mřenky...jinak jsem nezaznamenala v akváriu jakoukoliv jinou rybu, která by měla zdravotní problémy.
Předem děkuji za všechny rady.
Veronika
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2011 13:16 Žena Varden [0] - Labyrintky – Nemoc mřenek
Ahojte, měla jsem v akvíriu 6 krásných mřenek nádherných. Cca před měsícem mi jedna po druhé začaly umírat...vyměňovala jsem vodu, co to šlo, kapala jim tam různá léčiva, ale dnes jsem opět objevila rybku lapající u hladiny vody... má na sobě takové šedivé skvrny jako by jí chyběly šupiny...ztrácí koordinaci, lape po vzduchu...dříve jsem si všimla "výkusů" na ocasní ploutvi. Přečetla jsem spoustu článků na internetu, ale nepomohlo mi nic...nevíte někdo co by to mohlo být? Rybu jsem izolovala, již mi zbývají jen 2 celkem "zdravé"..zajímavé je, že tathle nemoc postihla pouze mřenky...jinak jsem nezaznamenala v akváriu jakoukoliv jinou rybu, která by měla zdravotní problémy.
Předem děkuji za všechny rady.
Veronika

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 19:55 mbmatty Re: romant
Děkuji, beru na vědomí. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 19:27 R Muž romant [27987] Re: mbmatty
Filtr rozhodně nečisti dříve než si o to svým viditelně sníženým výkonem řekne. Čistit filtr po 14 dnech je naprosto kontraproduktivní opatření, kterým se připravuješ o cenné nitrifikační bakterie, jimiž je ten filtr osídlen a ž vůbec to není dobrý v začátcích akva, ale žádnej učenej z nebe nespadl, alespoň jsi věděl, že se propírá v akvarijní vodě. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 19:20 mbmatty
Čus, jen jsem ti chtěl říct, že ti držím palce. Sám jsem v začátcích, ale postupně tomu přicházím na kloub. Já jsem teď ve větším akvárku poprvé čistil filtr (v akvarijní vodě samozřejmě) a nestačil jsem se po dvou týdnech divit. Byl jako nový, téměř nezašpiněný. Snad si tak bude dařit dál, hodně má co do sebe nepřerybňovat a kytičky určitě také. Potom se to množí a množí a večer (pokud zrovna nekoukám na hokej) koukám do akvárka i dvě hodiny.... ;-) :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 19:06 Dlock Re: romant
super tak mam jasno :-) diki
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 19:03 R Muž romant [27987] Re: Dlock
V návodu, na nějž jsem ti dával odkaz je to jasně napsaný. Pro Tebe to bude 6 mll po dobu 10 dní. Při výměně vody bych tam nedával víc a držel stále tu dávku. Jinak kolega Ti doporučil Toxivec a ten bych použil jednorázově, opět dle návodu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 18:58 Dlock Re: Designer
nevymiraji,to se mi stalo poprvy , jen tedka dva dny za sebou ty dve pavi ocka, jinak uz vypadaji klidnejsi a uz se neotiraji ... a este sem se chtel zeptat jestli mam ten Nitrivec aplikovat vzdicky s tou vymenou 1/3 vody ? dneska jsem teda jenom lehce odkalil dno (1/3vody), a dolil zybtek vody kterou sem mel odstatou 24h a nic jsem tam nedaval... tak pokud ano s tim nitrivcem , tak jestli na cely obsah 60L a nebo jen na tu vymenenou cast ? predem diki
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 17:09 Nunísek – Zbarvení
Ahoj mám čínskou závojnatku která je oranžová ale teď jí černaj ploutvičky je to nemoc bojím se o ní!!!!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 14:56 Žena simka894 [0] Re: xx
dobre dakujem za radu ... idem tak hned spravit ... a ospravedlnujem sa za dopletenie nazvov ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 14:54 xx – pro simka894
Ty 2 tetry na dolní fotce vypadají jako parmička čtyřpruhá - Puntius tetrazona. Ty když nejsou v hejnu tak můžou klovat do jiných ryb s dlouhými ploutvemi a oškubávat jim je. Ale že by tak ostře vykously kus svaloviny, to se mi moc nezdá. To spíš ta samotná tetra krvavá.

Tu gupku někam odlov, ať do ostatní nezobou, zranění u ryby je může lákat. Do vody jí dej ariflavin, aby tam nechytala plíseň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 14:42 Žena simka894 [0] Re: simka894
Fotka k příspěvku a tu je ta medena tetra ... samceka nam zomrel, ale velmi bol agresivny a ostala samicka tak neviem ci ich vazne ona neterorizuje ... ale nic nevidno zeby niektore rybky objedala ... :-O
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 14:40 Žena simka894 [0] Re: simka894
Fotka k příspěvku to su tie terty ... jedna je štvorpruhova a druha netušim ... uz sa to rozoberalo niekde co to su za tetry ...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 14:38 Žena simka894 [0] Re: xx
no ta tu su fotky .. tie tetry su tie dve na fotkach a ta medena je sama sfotena ... viac fotiek mam pri nadrži ... a ano mam aj 2 sekavce zabudla som na nich ... :-) ale tie su take mierumilovne ze viac ani nemozu byt ... a ta rana sa rybke zvečšuje ... uz jej vidno aj 2 male kostičky :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 12:59 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Dlock
Nedej se odradit a pokracuj jak jsi zacal. To akvarko nedostanes do pohody hned, a bohuzel neco uhynout jeste muze. Obrazky Platy s teckou, vypada to jako bakterialni chomacky, kdyz neni voda O.K., a samotnou vymenou vody tak male napadeni zmizi. Tohle rado naskoci po leceni, kdy jsem si znicil funkci biofiltru, ale rozumnym pristupem s vymenou vody to rychle samo mizi.

Mohu Ti jeste doporucit Sera toxivec. Pokud stale jeste umiraji rybicky, prilij ho v nejake minimalni davce, treba 5ml na cele akvarko pri vymene tretiny vody, pri dalsi klidne jeste taky. Nemel bys tim uskodit nabihajici nitrifikaci, ono to s odstranenim dusiku z vody nebude tak horke, a ten proces cely nebude tak drasticky, pricemz co by mohlo nitrifikacnim bakteriim skodit zlikviduje ten toxivec taky.

www.akvarista.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 12:40 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: PaDa
Krasnej ;-) .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 12:32 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumci
Fotka k příspěvku Designer napsal: Kdyz mne stipla pri odkalovani Tetra cisarska, lekl jsem se dost slusne
Zoubky je potřeba občas procvičit ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 12:27 Dlock Re: romant
Dneska sem nasel dalsi pavi ocko stejne jako vcera uplne rozervany ... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 12:09 R Muž romant [27987] Re: Designer
Já jsem osobně viděl tetru měděnou jak ve více než 300 litrovým akvárku útočila na skaláru, ta tetra bel sameček a když se tam přidalo hejnko dalších 12 kusů, tak se pěkně zapojil do hejna a navždy dobrý, takže si myslím, že je tím agresorem právě ta tetra měděná, která je stresovaná malým prostorem a nedostaečným počtem rybek svého druhu, čímž vůbec nenabádám k tomu, aby se tam napralo dalších 10 kusů, to rozhodně ne. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 12:03 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
O Tetrach medenych jsem slysel, ze dokazi pronasledovat a okusovat jine ryby, ale ze by az takhle? Ale na druhou stranu, co jineho ma v akvariu ostrejsi zoubky? Asi mi to potvrdi kazdy, koho uz nejaka Tetra kousla. Kdyz mne stipla pri odkalovani Tetra cisarska, lekl jsem se dost slusne, to jsem tehdy fakt necekal... Tetry kousnout umi, a maji cim, jen to neni u takhle malych nic obvykleho, alespon si to myslim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 11:43 R Muž romant [27987] Re: xx
Však já jsem taky neměl ma mysli toho sekavce, ale právě ty tetry měděný. Nudící se hejnová ryba v malým prostoru dovede bejt pěknej záškodník.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 11:39 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: xx
Sekavec ani mouše neublíží, ten je naprosto neškodný... ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 11:35 xx – pro romant
Tetra měděná je 1 ks v seznamu, ty 2 tetry hned na začátku asi budou něco jiného.

Pangio je agresivní? Se sekavci nemám zkušenosti. Známá je měla v akváriu s gupkami a nikdy si nestěžovala, že by jí něco zmizelo. Dostávali nitěnky a patentky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 10:28 R Muž romant [27987] Re: xx
Já jsem v prezentaci toho spomínanýho akva tu tetru našel a to jmenovitě Tetru měděnou a ještě jsem tam našel Sekavce příčnopásého, tak nevím jestli ten agresor nebyl objeven. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 10:15 xx – pro simka894
Tak to zkusíme vylučovací metodou, pěkně postupně:

2 tetry ? - nevím jaký je to druh, je třeba to upřesnit.
2 mrenka dúhová (parmička duhová=Puntius titteya) - to ten agresor nebude.
5 gupky - taky ne.
tetra měděná ? nedokážu posoudit, nechovám je.
3 přísavky (Ancistrus) - vyjímečně můžou existovat agresivní samci, ale zranění od nich vypadá jinak, je to škrábanec na kůži.
3 platy tuxedo - ty to taky nebudou.
1 kreveta - jedině snad kdyby to bylo nějaké velké agresivní Macrobrachium, ale to nepředpokládám, když ji nemůžeš v akváriu najít. Macrobrachium bys jen tak nepřehlédla.

Můžeš napsat, co je to za druh teter (ty 2 tetry hned na začátku seznamu)? Případně je vyfoť jestli neznáš přesný název.

K tetře měděné snad něco napíše ten, kdo je chová. Nemám s nimi žádnou zkušenost.

Jak to dnes vypadá s rybami? Nějaká změna?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2011 22:23 Dlock Re: romant
Dobra tedy, necham to zatim a budu pokracovat v ty vodolecbe palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2011 22:17 R Muž romant [27987] Re: Dlock
Tak já si myslím, že to právě souvisí s tou špatnou kavlitou vody. U živorodek se to velmi často objevuje, právě v souvislosti s tzv. nevhodnou vodou. Podle mě je to nějakýho plásňovýho charakteru. Ty opatření který jsi nastolil by měly pomoci, na tohle většinou spolehlivě zabírá výměna vody, ale třeba se pletu, nejsem vševědoucí, i když že v tomto případě pravdu mám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2011 22:14 Dlock Re: Dlock
Fotka k příspěvku a posledni :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2011 22:14 Dlock Re: Dlock
Fotka k příspěvku a jeste jednu
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2011 22:12 Dlock Re: romant
Fotka k příspěvku tak to netrvalo dlouho a uz se bojim ze tam mam este neco :-D radsi pridam fotky, doufam ze to neni krupicka ... ty platy sou este mrnata a tohle je docela velky na ni tak sem se toho uplne lekl pac to prasti uplne do oci coze
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2011 20:29 Dlock Re: romant
tak diki moc,snad se zadari, kdyby neco nefungovalo tak se urcite este ozvu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2011 19:59 Žena simka894 [0] Re: xx
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2011 19:32 xx
Ty přísavky jsou tyhle?

www.akvarko.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2011 18:50 Žena simka894 [0]
no takze v akvarku mam 2 tetry, 2 mrenky duhove, 5 gupky, 1 tetry medena, 3 prisavky, 3 platy tuxedo a mala som tam aj 1 krevetku, ale uz asi 3 dni ju nemozem najst ... a vsetky ryby su vpohode, nevidno aby sa kusali alebo nieco take a neviem ci by dokazala tak odkusnut nejaka z tych mojich rybiek taky velky kus ... :-O ale vcera vecer mal samček gupky na chvoste ako keby odkusnutu bodku ( nebolo to na kraji, ale v strede chvosta) a dnes rano ked som pozrela do akravka, tak uz mal cely chvostik prdeleny na dve polovice ... .tk neviem pochybujem o tom ze by sa kusali .... a ten rozpad plutiev to tiez nebude, nevyzeraju tie obrazky tak ako moje ryby ... je to nieco ine ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2011 16:42 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
Určitě je to kousanec, ale když se podívám na ten seznam ryb...že by až takhle rafla tetrazona? :-|

Spíš mám pocit že tam plave ještě něco dalšího, co není v seznamu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2011 16:12 Muž Dejmon [64] Re: Designer
Stím pane kolego souhlasím, ale je třeba i trochu humoru,;-) aby špatná nálada byla ta-tam a mohlo se s rybičkami pracovat s láskou radostí. Bohužel, ve svém okolí mám i několik lidí, kteří pro i pro mrtvou rybičku brečí, tak vím jaké to je. ano
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [160] ...... 227

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 198216x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148?od=7951