Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 105 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2013 20:04 R Muž romant [27987] Re: Lairen
Tak to, že se o akvo v době naší nepřítomnosti stará osoba nezainteresovaná, může mít na kondici akvária podstatnej vliv a to třeba v tom, že ona osoba dopřává rybičkám až příliš krmení a z toho můžou pramenit různý problémy, inu mnohý příklad známe, tudíž bych se pozeptal. Jako jednu z dalších možností bych viděl ne zcela vhodné použití bactopuru ve společenským akváriu, kde se podmínky mohly pradoxně i více zhoršit, neb ten bactopur si moc nerozumí s nitrifikačníma bakteriema, ale nevím zda-li tomu tak skutečně bylo a nebylo léčeno v separé nádrži. Jako univerzální opatření bych zahájil vodoléčbu, nebo-li denní či obdenní výměnu min. 1/3 vody a zřidil si prezentaci předmětnýho akvária, což by mohlo napomoci při rozřešení onoho zvláštního onemocnění. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2013 19:37 R Muž romant [27987] Re: budliky
Nevhodná, nízká teplota, kvalita vody, třeba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2013 15:07 Lairen – Zvláštní onemocnění?
Dobrý den. Moc bych vás žádám o radu. Byla jsem na dovolené a když jsem přijela a podívala se do akvária, zjistila jsem, že nahoře na hladině se pohupuje mrtvá živorodka. O akvárium se v době mé nepřítomnosti staral můj bratr, který se ovšem o zvířata moc nezajímá, a tak je denně jen krmil a přikapával vitamíny. Mrtvé rybky si nevšiml. Když jsem ji odlovovala, snažila jsem se podívat, jestli nevypadá nějak divně. Byla už jen celá bílá, ale jinak vypadala prakticky v pořádku.
Trochu mě tedy stav akvária znervóznil, a tak jsem si prohlížela další rybky. Všimla jsem si, že můj čichavec modrý se chová trochu podivně. Už není zrovna nejmladší, ale byl hrozně líný. Plaval pomalu a zůstával často u hladiny. Poté jsem si všimla, že jenu prsní ploutev má mírně narůžovělou, trochu jakoby okousanou - kolem toho okusu to bylo bílé a na tom jakoby takové malé červené tečky. Ihned jsem zahájila léčbu Sera Baktopurem, protože mě napadlo, že by mohlo jít o bakteriální rozpad ploutví. Ještě jsem si všimla, že hřbetní ploutev má malinkatý konec takový dost narůžovělý.
Pár dní se stav trošku zlepšoval. Rybička plavala už normálněji, plavala i dole u dna, chodila normálně jíst, dokonce i ta narůžovělá místa zesvětlala, červené buličky se skoro ztratily, samozřejmě ploutev ještě nedorostla, ale i bílé ohraničení zmizelo.
Teď je tomu šest dní, co jsme se vrátili, ale rybička teď plave trochu kolébavě. Jako kdyby byla opilá. Ostatní rybky se chovají normálně, takže si nemyslím, že by šlo o nějakou otravu. Dnes poprvé za šest dní nejedla, tak mi to dělá starosti. Většinu dne polehává na listu a kouká, ale když si chce čichnout, nemá problémy vyplout na hladinu a nadechnout se.
V akváriu máme ještě jednoho čichavce - čichavce perleťového, ale ten se chová naprosto normálně a není na něm vidět žádná změna.
Nemohli byste mi prosím poradit, jak mám dále postupovat s léčbou, popřípadě co by to mohlo být za onemocnění? Na internetu jsem hledala dosti dlouho, ale podobné příznaky jsem nenašla - hlavně ty červené buličky na ploutvích mi přišly divné. Moc děkuji za veškerou případnou radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2013 10:01 Žena markiz [33] Re: budliky
co znamena kulate akvarko? Jak je to velky, co v nem vsechno mas (dno, kytky, filtr apod.)?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2013 09:44 budliky – pomoc...
koupila jsem si už podruhé do kulatého akvárka "beťáka s beťačkama" ale hned druhý den začali všichni ztrácet barvu :-( :-(
čím to je??? a dá se tomu zabránit?? :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2013 09:18 Žena baletka [624] Re: LiborSprysl
Dobře, ale proč trpěla nedostatkem kyslíku? Paraziti žaberní? Dalších 40 ryb v karanténě je (zatím) zdravých, tak to moc nechápu. Hodnoty NO2 jsou v pořádku, rybky žerou... A takhle ze dne na den? Pro jistotu spustím vzduchování, doufám, že ostatní ryby budou OK. Díky za tip. PS: Co ten vystouplý váček?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   28.09.2013 09:15 Žena baletka [624] Re: volhpe1
Ta ryba už je dost mrtvá, nevím, co bych na ní utrácela...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2013 08:14 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: baletka
Dost je to špatný utratit a netrápit rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2013 05:32 Muž LiborSprysl [9015] Re: baletka
Sice jsem na rybu koukal hlavou vzhůru, ale červené skřele jsou jasným důkazem z prvního pohledu:
a) voda
b) paraziti

Ta ryba trpěla nedostatkem kyslíku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2013 21:07 Žena baletka [624]
Fotka k příspěvku Zdravím, poradí mi někdo, co je toto? Jeden den plave cichlidka v akva, vypadá naprosto OK, žere atd, druhý den je mrtvá a vypadá takto. Ten bílý váček u skřelí jakoby jí vylezl zpod skřelí, netuším, co to je. Setkal se s tím někdo? Je to ryba z karantény, koupená před 14 dny u ověřeného chovatele. Díky.
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2013 12:36 Muž gennaro [8] - AfrikaRe: pavelbartek
To: Mam poslední týden prázdnin, tak ryby pozoruju dost pravidelně. Myslim, že se u demasonu odehrál souboj o dominantního samce :-(. Nedovedu si to jinak vysvětlit, neboť takto dopadlo během posledního měsíce už 5 samců. (Před tim mi v akvariu neodešla jediná ryba během roku.) :-( Než jsem stihl doplnit hejno na 30+, tak se mi mezi sebou samci vymlatili :(. Stalo se mi to již při založení akvaria, ale to jsem si vzal příliš malou skupinu o 15 jedincích, kdy mi navíc jeden z nich nevydržel transport do akvaria. Nyní jsem měl v akváriu přes 20 jedinců, ale od několika chovatelů a především několik velikostí...

Vyfotografovanou rybu jsem odlovil a umistil do karantény, neboť byla opět terčem ataků nejen z řad demason, ale s chuti se přidaly i samci od maigan. Během noci přišla o prakticky všechny ploutve a jen se komíhala po akváriu. Před posledním atakem se snažila zalézt do kouta, kde by byla chráněná před ataky, ale ani to ji moc nepomáhalo...

PH udržuju jedlou sodo, přičemž měření provádim před výměnou vody, kdy je vlivem případně hniloby větší šance naměřit neutrální, respektive kyselé PH, ale až na jeden případ, který se odehrál v minulosti vlivem dovolené jsem nezaznamenal jediné, které by bylo pod 7,5, což je dle mého názoru ještě v normě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2013 18:29 Muž pavelbartek [288] - CichlidyRe: gennaro
Mi přijde jako zhrzený, oškubaný a hezky porafaný(pocuchané šupiny na boku), vystresovaný, jak už to tak u těch dospělých samečků bývá.... Prostě se stal terčem, podlehl tomu, ostatní to baví a umí mu to dát sežrat, jako by vycítili jeho stres, on je sám, oni se v jeho pronásledování prostřídají, vím, jak si to tyto ryby umí vychutnat... Může být uštván k smrti... Nic infekčního, bloat atp. nevidím. Určitě to pozoruješ, přeci jen tak neleží, že je proháněný?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2013 18:06 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: gennaro
Mas v akvariu pH kolem 8? Kdyz uz hledame co se deje, tak jestli maji co mit maji. Alepson podle atlasu, Tlamovce jsem mel hooodne davno a jeste jiny druh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2013 11:42 Muž gennaro [8] - AfrikaRe: romant
Fotka k příspěvku Nad lečbou docela bádam, neboť takto postiženou mam jen jednu rybu a u té si myslim, že to už má zpočtený. :-( Jen prostě nechápu, že ostatní druhy jsou naprosto v pohodě. Foceno pár vteřin po tom demasoni.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.09.2013 11:38 R Muž romant [27987] Re: gennaro
Napsal jsem že si myslím že se jedná "O", ale kdovíjakej odborník na tlamovce nejsem a tak bych ještě počkal na názor někoho kovanějšího. Jinak souhlas s Designerem s tím directem, ale v tom použití ve společenským se neshodnem, osobně bych to činil mimo a do společenskýho bych použil třeba eSHu 2000, ale na vodoléčbu nedám dopustit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2013 11:34 Muž gennaro [8] - AfrikaRe: Designer
BTW: Je obvyklé, že to z chovaných ryb postihuje jen demasoni? (Yellowky a maigana jsou v naprostém pořádku.) Co mi vrtá hlavou ještě víc je skutečnost, že se jedná vždy o dospělé jedince, respektive dominantní samce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2013 11:31 Muž gennaro [8] - AfrikaRe: markiz
Dík. Taky mě to právě napadlo, ale vzhledem k tomu, že mam tlamouny, tak mi na specializovaných stránkách na tlamovce podsouvali bloat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2013 11:20 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
Pokud, tak uz Baktopur direct a ne obycejny Baktopur. Nerikam, ze by ten obycejny nepomohl, ale jeho slozeni jsou jen slite bezne pouzivane akvarijni dezinfekce, zatim co ten direct je antibiotikum a mimo jine jsem si u nej nevsiml pusobeni na rostliny, coz se o tom obycejnem neda rict.

Nakazy pomoci Baktopur direct pak lecim primo v akvariu, kde se vyskytly, abych ochranil i ostatni ryby. A ano, totalne se tim rozhodi nitrifikace, je to pak o meneni vody a znovunabihani, ale co by clovek pro ryby neudelal (myslim ty vymeny vody). Nakonec to je ale na kazdem, zda zvlast, nebo cele akvarium, ono malokdy se vi, co je to lepsi reseni ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2013 11:20 Žena markiz [33] Re: gennaro
pocitam ze romant myslel bakterialni rozpad ploutvi, viz. zde: rybicky.net/nemoc/flexibacter-columnaris
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2013 11:16 Muž gennaro [8] - AfrikaRe: romant
Co to je BRP? Vodu měnim poctivě každý týden a vždy minimáně polovinu, přičemž většinou 2/3. Všimnul jsem si teto nemoci výhradně u demasoni, a to až po tom co jsem si doplnil hejno. Je možný, že jsem si to přitáhnul od toho chovatele? Jednu rybu jsem dal rovnou do karantény. Měl jsem dát asi i ty ostatní, ale přišli mi v pohodě a hlavně skvělý geneticky předpoklady, což je u demasonu skoro rarita..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2013 10:53 R Muž romant [27987] Re: gennaro
Ty ploutve jsou ožraný s největší pravděpodobností rozjíždějící se BRP, tzv. bakterka jenž se vyskytuje tam kde se nesprávným způsobem staráme o akvária, převážně když se fláká výměna vody, což ve tvém případě by mělo činit třetinu až polovinu akva týdně, s čímž bych taky hned teď začal a když se ryba po několika výměnách nebude lepšit(výměny obden), tak bude třeba zabojovat s těžším kalibrem a tím je třeba Bactopur, ale v separé nádrži dle návodu, neb by jsi si vymlátil nitrifikační bakterie ve společenským.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2013 10:49 Muž gennaro [8] - Afrika – Jaká je to nemoc?
Fotka k příspěvku Ahoj, potřebuju pomoc s identifikací nemoci u pseudotropheus demasoni. Nejsem si vědom žádný chyb při jejich chovu, ale to asi každý chovatel :-D, tak pokud by někoho něco napadlo, tak mu otázku rád zodpovim.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.09.2013 14:28 R Muž romant [27987] Re: bmilan86
Tak pokud je v normálně udržovaným akváriu, tak se zde nabízí možnost vnitřních parazitů, děrová nemoc. Přijímá potravu? Nestraní se? Co výkaly, nemají konzistenci dlouhé světlé táhnoucí se duté kaničky?
Edit: Doporučuji věnovat pozornost tomuto článku. rybicky.net/clanky/525-vnitrni-paraziti-u-tercovcu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 14:24 bmilan86 Re: romant
nene neni dal jsem ji pro zatim do jineho co jsem mel prazdne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 14:18 R Muž romant [27987] Re: bmilan86
Měnit vodu, vypadá to na nadlimitní N látky, řekl bych že to akvo kde je umístěna je čerstváček.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 14:10 bmilan86
Fotka k příspěvku jeste jedno foto
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 14:09 bmilan86 – Cichlidka Ramirezova jakoby nateklé oko
Fotka k příspěvku Dnes jsem si všiml že ramirezka ma natekle oko jakoby nebo spise nejaký vak přes něj nebo nevím jak to popsat dáte někdo prosím radu co to je??? předem moc děkuji
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2013 20:38 R Muž romant [27987] Re: Marek
To je bakterka jak prase a neléčil bych to nijak než šetrným utracením a zamyslel se nad údržbou nádrže kde jsou předmětný rybky ubytovány, něco tam bude špatně. Jinak můžeš zkusit bactopur, ale připrav se na ti že když to nebude v karanténním akváriu, tak si ještě více načneš prostředí, neb ten bactopur bude likvidovat i nitrifikační bakterie, takže bych zůstal u té možnosti prvně zmíněné možnosti, ale to je jenom můj názor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2013 19:57 Marek
Fotka k příspěvku Dobrý den. Rád bych se zeptal, jestli nevíte co je to za nemoc? Já mám podezření na Krupičku a také se jí snažím již asi týden zbavit léčivem tetra medica contralck. Ryby normálně plavou, reflexi mají dobré, potravu taky přijímají, ale jsou pořád takhle obsypané, viz obrázek (omlouvám se za kvalitu, ale lepší fotku se mi nepodařilo pořídit).
Předem děkuji za odpověď :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2013 10:36 Žena markiz [33] Re: romant
jen aktualizace - neonky jiz od vcera vypadaji mnohem lip, jsou cily, reaguji a sbiraji si i drobecky ze dna (asi opravdu mely i hlad), takze to vypada, ze jsou z toho venku. Prezilo 8 (asi, pocitaji se spatne jak jsou zase zivy), tyhle uz na smrt nevypadaji, takze to zaklepu a jeste jednou moc dekuju :-) palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 20:49 R Muž romant [27987] Re: stalker
Vyměnil bych polovinu vody a sledoval jejich reakci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 20:35 Muž stalker [0] - Cichlidy – prisavnik
zdravim mam v akva prisavniky roznych rozmerov asi tri generacie su faj do nedavna vyzerali spokojne ale od vcera sa mi nejak nezdaju vecinu casu travia v prednej casti akva a takmer vobec sa nehybu a maju zacervene flaky po tele
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 18:34 R Muž romant [27987] Re: markiz
Ano, nechat vybláznit, dát pauzu, častěji měnit vodu, přidávat ten výluh a teprve potom třeba přidat novou osádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 18:31 Žena markiz [33] Re: romant
ja vim, zazraky necekam.. jen mne zarazi jak to jde najednou rychle, kdyz to prestane tak je doplnim 4 neonkama z druhyho malyho akva, kde si zijou asi trictvrte roku spolu s 2 (ted asi 17) ancikama, ale jsou krasny a velky - mam ted obavu je tam davat aby neumrely taky :/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 18:26 R Muž romant [27987] Re: markiz
To, co jsem poradil, jsou všechno úkony směřující k vylepšení prostředí v akváriu, ale jestli jsou předmětný rybky načatý natolik, že je to nevratné, potom se dá očekávat jejich úhyn, to je realita, bohužel, víc neumím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 18:04 Žena markiz [33] Re: romant
no tak ted jsem vytahla za dnesek uz treti neonku, ktera bohuzel zasla - ted to jde nejak rychle.. nekde bude neco spatne :-( holt kdyz na to neprijdu a nic nezabere, tak cerveny neonky mit nebudu, no :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 13:28 R Muž romant [27987] Re: markiz
Týden, ideální doba na to aby se ta či ona nezdoba ukázala. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 13:27 Žena markiz [33] Re: romant
jasne, taky jsem se uz poucila.. kazdopadne neonky byly doma vic jak tyden, kdyz to vsechno zacalo. Diky za pomoc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 12:23 R Muž romant [27987] Re: markiz
Tak pro příště, to chce mít karanténu, kam ryby než se dají do společnýho šoupneš a sleduješ tam. Jinak to že se krupice objevila hned, to by mohlo značit na ne zcela vhodný podmínky, to je častý jev a ostatní osádka, zvláště ty živorodky, to se s neonkama docela tluče, jsou to špindírové a neonky naopak rybky čistotný a čistotu vyžadující, další neznámá je jak dlouho ty neonky s tou krupicí už někde u prodejce bojovaly a mohly bejt už pěkně oslabený a u Tebe se to rozjelo naplno, ovšem to jsou spekulace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 12:16 Žena markiz [33] Re: romant
to byly, ale jelikoz do akva kazdej den prubezne "brejlim" (i partnera uz to zacina vytacet) tak jsem to objevila hned rano - vecer jim nebylo nic. Nastesti tu pobliz bydli Tony2013 a zrovna mel obe ty leciva doma, tak mi je odprodal, takze se da rict ze lecit se zacalo behem nekolika hodin, tak snad to zas tak rozjety nebylo (nebo bylo, ale neviditelne).. no, buh vi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 12:11 R Muž romant [27987] Re: markiz
O.K. Ptám se proto, aby to nebyla třeba obrněnka, to je taky pěknej sajrajt. Moje vysvětlení na dálku je to, že ryby už byly v dost pokročilým stádiu krupičky a tudíž se to na nich i po přeléčení takto projevuje. Nebyly ty nejpostiženejší ryby nově příchozí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 12:07 Žena markiz [33] Re: romant
krupicka byla prvne na cernych a pak i na cervenych neonkach, pak se par "tecek" objevilo i na ancikovi a na 1 mollyne - mouka to nebyla, obrazek u krupicky s cernou neonkou je uplne presne ono, fotku jsem si bohuzel uz smazala :-(
ne, do akvaria se nesahalo krom vymeny vody, nechtela jsem riskovat ze by se mi neco zaneslo i do druhe nadrzky..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 12:03 R Muž romant [27987] Re: markiz
Ta krupička byla na všech rybách, nebo jenom na neonkách a ryby byly otečkovaný sólo a nebo to vypadalo jako moukou posypaný? Nedělal se nějaký jiný zásah do akvária, třeba odkalování a čištění filtru současně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 11:59 Žena markiz [33] Re: romant
omlouvam se, mam ve zvyku prispevek radeji upravit nez psat nekolik za sebou (deformace z jinych for).
Taky mi tak prijdou, zkusim teda ten Nitrivec - jeste mne napadlo, ze by treba umrely hlady, protoze jim to vsechno mollyny sezerou, ale to asi nebude to pravy orechovy, kdyz je to po jednom kousku (a ne vzdy nejmensi)
Snad to zabere :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 11:50 R Muž romant [27987] Re: markiz
Nevíme čím bylo léčeno, ale tipuji na to, že jsou načatý po léčbě, měnit vodu, přidat rašelinový výluh a jestli je narušená biologická rovnováha, tak klidně použít přípravek Nitrivec.
Edit: Tak už to víme, že eSHou, což je léčivo šetrný, ale stále je to léčivo, držel bych postup co jsem popsal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2013 11:47 Žena markiz [33] – Neonky
Ahoj, mam problem - po uspesne lecbe krupicky (esha exit, esha 2000) se objevuji po 2 dnech cca cerveny neonky, ktery lapaji po dechu, nezerou, vicemene se nechavaji unaset proudem, zhubnou a nakonec hynou.
Nemaji na sobe nic divneho, zadny povlak, tecky, cokoli..
Zkousela jsem je odlovovat, lecit, menit vodu, ale stejne se to deje. Proc?
Podotykam ze jinym rybam se to nedeje (ani cernym neonkam). Jen temto cervenym.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2013 14:24 Žena baletka [624] Re: Designer
Ne, vystouplé oči nemá - nemají - ani jedna, která vykazovala příznaky. Zakalené oči také ne. Ale obě ryby, které po vykazování takových příznaků pošly, později vypadaly jako by měly neustále doširoka otevřenou tlamku. Což, podle všeho, vypovídá o nějaké bakterióze. Ale už se opravdu neodvažuji vyslovit jakýkoliv odhad...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2013 11:46 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: baletka
Z te fotky sice mohu mit jen tuseni, navic jsem tuhle konkretni rybu nikdy driv nevidel (ten kus), ale radeji se podivej na oci, jestli nelezou ven z hlavy. Zdaji se mi vystouple, ale to musis posoudit sama, rybu znas. A pokud ano, pak uz by bylo reseni jen cistou vodou, vytaminy atp. k nicemu...

EDIT: Podivej se i jestli nema nektera zakalene oko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2013 22:40 - vor all
Pri ramkách je podľa mňa základ neprekrmovať.Pretože takto sa ľahko kazí voda,ramky potom trpia na rôzne vredy a pod.Nedožijú sa ani 1/3 toho čo normálne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2013 20:24 Žena baletka [624]
Fotka k příspěvku Zdravím, přestože jsem už psala a nikdo mi nebyl schopen poradit, podařilo se mi pořídit docela dobrou fotku problému, který už delší dobu řeším. Bylo mi řečeno, že jde o děrovou nemoc, kterou jsem se pokusila přeléčit, ale vzhledem k nehodě v akva a výpadku filtrace na asi čtyři dny, co jsem nebylo doma, se léčba střetla se zvýšením NO2, takže nejenže se zdá neúčinná, ale ryby se zřejmě přiotrávily... Některé vše zvládly,ale cichlidky vysokoploutvé vypadají bídně, zejména dvě z nich, co už byly dříve "načaté". Přikládám fotku samečka, bílých výrůstků, které má v okolí hlavy. Zdá se mi i podstatně tmavší, než by měl být. Kromě těchto vnějších problémů se zdá být v pořádku, dravě žere, prohání menší samce atd. Nevím, jestli má smysl ho izolovat, když zvýšením NO2 prošla celá nádrž nebo prostě jen měnit vodu a čekat. Na základě výzev, ať neustále něco neřeším, jsem 14 dní čekala, měnila vodu a nic neřešila, ale problém pokračuje. Tak se pokouším znovu poradit. Děkuji.
 
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [105] ...... 227

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 198233x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148?od=5201