Co je to za nemoc?
1 03.04.2008 20:48 Zbyňa – Co to je?
Založil jsem před 9 dny nové akvárko, včera jsem tam dal dvě rybky na vyzkoušení, zdá se, že je vše v pořádku, ale dnes jsem objevil na gumových úchytech topítka mně neznámý bílý povlak..nevím jak to popsat. Kousek jsem vyndal a je to takový jako sliz. Přidávám fotku. Můžete mi poradit co to je a popřípadě co s tím?
Díky
Starší reakce
1 30.03.2008 18:37 Lorsson
Starší reakce
1 26.03.2008 22:51 Lorenzo Lamas – Re: vondra
tak větší rybí guláš sem snad neviděl. Přečti si něco o mečovkách..třeba nemáš samice,ale agresivního nevivinutého samce, kterej ti toho novýho vždyky zmrská..to se občas stává
1 26.03.2008 21:57 Nobody – Re: Štěpán
To co píšete nedává moc smysl.Proč by měl vždy zemřít sameček mečovky?Kdyby tam byly škodlivé látky,tak dříve zemřou jiné rybky,které jsou mnohem citlivější ke kvalitě vody.
vondra:spíš to vypadá,že máte obrovskou smůlu a ten sameček je vždy nemocný.
1 26.03.2008 18:26 Štěpán Vondro, určitě víš, že v akváriu můžou být určité škodlivé dusíkaté látky, že existují testy na měření jejich koncentrace ve vodě. Takže by bylo dobré to pro kontrolu je změřit.
Pro jistotu je něco tady:
www.akvarijni.cz/…
Těch ryb tam už teď máš hodně. Jaký máš filtr?
1 26.03.2008 18:16 Jámi – Re: vondra
Promiň že se sem cpu ale není razbora hejnová ryba stejně jako všechny ty neonky zvlášť ta neonka?
1 26.03.2008 17:11 vondra Krmím vločkovým krmivem a 2* týdně mraženým
1 26.03.2008 17:10 vondra Jsou tam tyto ryby
3 Pancéřníček panda
4 Rasbora klínoskvrná
4 Čichavec perleťový
4 Krunýřovec skvrnitý
4 Tetra neonová
1 Parmička pětipruhá
1 Neonka černá
1 Neonka zelena
2 Pestřenec zlatový
3 Mečovka zelená(červená forma)
CELKEM 28 RYBIČEK
Příznaky jsou
po nákupu je ryba čilá
po pár dnech začne plavat pomalu nahoře
do 5 hodin nastává smrt
1 26.03.2008 16:08 vondra – Pomóc
Vždy, když koupím samečka mečovky tak mi chcípne
Už se mi to stalo potřetí
Starší reakce
Starší reakce
Neprehnal jsi to s tim CO2 ? Radsi to testni(PH).I kdyz ty flicky taky nevim nevim
chce to tu fotku.
Bez fota asi nikdo moc neporadí...
Ryby se občas o něco otírají normálně (čas od času)...ale červené flíčky na těle - nevím nevím...
Hoď sem foto a někdo určitě poradí...
v nemocech se moc nevyznam...pokud vim tak to nekdy rybky delaji kdyz nastupuje krupicka (bile tecky v oblasti hlavi a prsnich ploutvi) ale muze se jednat o nejakou jinou kozni chorobu...a nebo taky o nic...
Snad ti nekdo poradi
1 13.03.2008 15:05 wyrtual – prosím pomoc asi nemoc
rybyčky se pořát o něco drbou a začínají se jim dělat červené flíčky na těle...
Starší reakce
Pokud nemá žádné zdravotní potíže tak je prostě tlustý jako bečka. Pokud by to byla nemoc tak nebude tak vitální a pokud zaplněná samice tak už by došlo ke tření. V hejnu osmi ryb budou určitě obě pohlaví.
1 09.03.2008 19:44 Anuska – záhadná choroba nebo .....- prosím o pomoc
Moc prosím o radu s rybkou. Mám pancéřníčka, kterému se strašně zvětšuje břicho, trvá to už několik měsíců a je to stále horší. Celé tělo má jakoby deformované - vypadá jako balon, ocasní ploutev má podivně vychýlenou - nejlíp bych to popsala asi tak, jako by měl krátký hřbet, který neroste a k tomu stále rostoucí neúměrné břicho, které posunuje ocasní ploutev k zádům. Z této "koule" koukají nevystouplé oči a fousky. Šupiny neodstávají, vřídky nemá, jen na bocích u skřelí má jakoby zarudlé hematomy na obou stranách těla. Už bych se ho asi zbavila, není na něj pěkný pohled, ale je ohromně vitální, neustále něco pojídá, naučil se živit i přilepenými tabletami na stěně akva, co tam lepím ancistrusům. Taky je velice rychlý, při tom, jak vypadá, se opravdu divím, ale je jako blesk, nedovedu si představit, jak bych ho v hustě zarostlém akva s kořeny lovila. Nevynáší ho to k hladině, chová se stejně jako ostatní pancíci, výkaly jsem neviděla, ale nic slizovatého nebo vláknitého za ním nikdy nevlálo. Tloustne, ale čím dál víc, jak jsem už psala, přiznám se, že mě to už trochu děsí - vypadá jako ta rybka z moře, co se umí nafouknout....Ostatní ryby jsou v pořádku, napadly mě hlístice, vodnatelka....ale to mi přijde, při tom, jak vypadá, že by už muselo být po něm a nebyl by jinak tak fit. Nebo byl? Co s tím? A co mu může být? Moc děkuji za jakýkoli nápad, co by mu mohlo být. Ještě k akvárku - není přerybněné, pravidelně odkaluji, měřím dusíkaté látky, mám tam 8 pancíků, dva ancíky a 9 neonek na 180litrů, 26 stupňů.
1 09.03.2008 17:01 max tak entizol asi zabral, protože už z ryb nic nevisí, ale pořád ještě nežerou a schovávají se, už týden. Jak dlouho vydrží bez potravy??
1 07.03.2008 22:10 lampicka Zdravim
Mam Krizkovce a jedna z rybicek nejak stratila lesk je uplne cela poblanena porad jezdi v akvaru dokolecka porad se mota kolem filtru vubec netusim co by to mohlo bejt tak ejstli nikdo vi co by to mohlo bej tak at se mi ove a ten to mail :Lampicka32@seznam.cz diky moc......
1 07.03.2008 18:56 skull 1 06.03.2008 06:53 JUMP Obecně na to platí třeba methylenová modř, ale určitě se neunáhluj. Je potřeba nejdřív vědět co je za problém, zkus třeba poslat foto a hlavně pozoruj a pozoruj. Když uvidíš, že po nich opravdu jde ten sameček diamantový, tak ho odlov nebo jich ještě pár dokup. Ve větším hejnu by se měl uklidnit. V tom případě pak hlavně neléči zbytečně.
1 05.03.2008 19:41 Pruda to Jump: Ten sameček tetry diamantové žije, plave si vesele dál a ploutve všechny ostatní co má vypadají v pořádku. V případě kdyby to byl bakteriální rozpad ploutví, co dělám špatně nebo jak to léčit? Je pravda, ža asi týden tam měli více detritu mezi rostlinami kde to šlo špatně odsát, ale to jsem dal o víkendu do pořádku a i přesto dnes jedna tetra královská uhynula.
1 05.03.2008 19:23 JUMP A nejedná se spíše o bakteriální rozpad ploutví? Může to vypadat jako když jsou ukousané či roztřepené.
1 05.03.2008 18:54 Pruda – Ukousnuté ocasní ploutve u ryb
Zdravím všechny a prosím o radu.
Mám 100l akvárium a v něm 10x tetra černá, 6x neonka černá,6x tetra diamantová a 10x tetra královaká.Akvárium mám založené asi čtvrt roku. Rybičky, až na tetry diamantové od počátku.Diamantové tetry mám asi 14 dní. Za toho čtvrt roku mi v tom akváriu neuhynula ani jediná rybička. Od minulého týdne lovím z akvária uhynulé tetry královské s ukousnutými ocasními ploutvemi.Do dneška jsem jich vylovil 5ks. Dokonce sameček tetry diamantové má horní část ocasní ploutve pryč a zatím se tváří jako že nic (je v pohodě - aspoň se mi zdá). Mohou to mít na svědomí černé tetry? A nebo docela divokej sameček tetry diamantové? Já mám podezření na toho samečka poněvadž pořád honí toho s ukousnutou ploutví.Uhynulé tetry královské byly vesměs samičky (tedy menší rybky).Co by jste mi poradily - co ted s nimi mám dělat? Díky za Vaše názory.
Odpověď ,co je to za druh dostala hned v první debo druhé odpovědi,takže nechápu,proč bych to měl znova opakovat.Problém je v tom,že paní nebo slečna je holt z těch co neposlouchaj rady a holt se musí spálit.Navíc píše ,že jdou ryby pryč,takže nechápu proč zjišťuje druh ryby.Jestli je dá do akvaristiky napíšou k tomu Tlamovec za pade.
jasně nemusej je mít..zrovna jelowni sou dobrej případ ty kolikrát nemaj ani samice černé pruhy na ploutvích, některé mají i jednu skvrnku na řitní ploutvi..u mě maj samci pěkný jikrný skvrny
rybicky.net/nadrz/807/r4264.jpg ..jinak když víš že to je tlamovce,tak je tu rubrika poznejte svojí rybu z fotogalerie, která je podle čeledí a tlamovci jsou cichlidy, takže neni problém to najít
rybicky.net/atlasryb/fotogalerie/
treba je to nakej kmen, kde maj skvrny jenom samice(nemusej je mit jen samci), nebo kde nemaj skvrny vubec
Killer-téměř.
Romy-většina.
Nic ve zlým.
maj to téměř všichni tlamovci
Provizorní,děkuji.
Nic to ovšem nemění na tom,ze terči tam zůstanou,a určitě ne sami.Pak se potýkáte se stejným problémem a to je malá nádrž.Pokud je to hrubá litráž,čistá bude něco kolem 90-100l,to není na to aby Vám terči vyrostli ke kráse.Bohužel ve Vaší prezentaci jsou nádrže jen 20l a 80l,ve které máte na fotkách oproti popisu čichavce navíc a myslím,že jsem tam viděl i nějakou mečovku.
Jak máme vědět,že ta 130 l není ta větší?
Mohu vědět,do jak velké nádrže tlamky půjdou?Nechci prudit,jen se snažím Vám poradit,abyste nebyla zklamaná z jakéhokoliv důvodu.
P.S. Vytíračka na disky má standartně 125 l,čistá voda.
1 05.03.2008 12:15 achyles73 Řekl bych že to je bakteriální rozpad ploutví. Já bych odlovil do karantény, přidal sůl a zvýšil teplotu na 30 stupňů, ale existují i léčiva např. Baktopur.
Je to Metriaclima estherae.
Nevím proč se rozčilujete,když se Vám někdo snaží dát radu navíc,nebo upozornit na nevhodnost druhů,které mají naprosto odlišné nároky na složení vody.Pokud si něco pořídíte do akvária a teprve pak sháníte informace,jinak byste věděla,že většina tlamovců má jikerné skvrny a nejdou s ničím splést.
Problém většiny lidí tady byl,že se Vám snažili napsat i něco navíc,aby Vás uchránili od většího problému,než je skvrna na ploutvi.A jak to dopadlo,nic jiného přece nehodláte probírat,že?
Nevím jaká jste akvaristka,ale pokud jste schopná dát,i když třeba dočasně,tlamky a disky do jedné nádrže,ještě k tomu 130l,tak se nedivte,jak ostatní reagují.
Možná Vám jednou budou dobré rady,i na které jste se neptala.Jen aby Vám někdo příště odpověděl.
1 05.03.2008 10:51 varinka22 A Killere,proč myslíš že jsem se ptala co je to za tlamovce??? asi abych něco zjistila že. Takže kdyby si mi třeba radši přesně napsal který Tlamovci to jsou tak bych si to přečetla.... Tak si čti pořádně o co tu vlastně žádám,děkuji.
1 05.03.2008 09:24 Sam – Co je to za nemoc?
Dobrý den,
mojí štičce se udělala tahle škaredá věc, nevíte někdo co to je a jak se toho zbavit. Už jsem zkoušel multimedikal ale moc to nepomohlo. Děkuju za rady.
1 05.03.2008 07:06 JUMP A rak a bahník už jsou pryč?
Problém je ten,že ani tlamky ani terče do 130 nepatří....navíc máš v té tvé 80-ce yellowky,které chceš dát do většího jak píšeš.To má být to větší akva?
Přidat reakci
1 ...... [211] ...... 227 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200527x