Co je to za nemoc?
0 22.08.2008 14:12 Kahan – Re: Piky
Viz. příspěvek výše... vypouklé oko bude pravděpodobně bakteriální nákaza. Tedy léčit dle toho. Mně se osvědčil Sera Bactopur, který jsem dle doporučení kombinoval s přípravkem Ectopur téhož výrobce. Celkem to vyjde dost peněz. Ale funguje to slušně. Úmrtnost 0%. Ale já jsem to chytl v začátku.
0 21.08.2008 15:41 Piky – oteklé oko? Nemoc?
Ahoj, chtěla bych poradit. Samička Betty měla asi plíseň, tak sem jim hned po nákupu přidávala Preventin do akvárka. Z toho se vyléčila byla v pohodě, ale od včera měla nějaké divné oko, no a dneska se shovávala ve skrýši, oko má jakoby oteklé, nebo jako kdyby ste jí daly plavecké brýle. Ale jinak je v pohodě i žere. Raději sem ji dala do karantény a přidala Preventin. Ale nevíte někdo co to je? Fotka je celkem dobrá.Prosím, už mi umřely 3 samičky, 2 dny po nákupu, tyhle jsou nový a byly OK. Předem dík za odpověď
0 19.08.2008 15:03 vhisky [45] 0 19.08.2008 14:00 Tóna – Skalár
Prosím o pomoc při identifikaci a následné lečbě mé skalary.Začalo to od spodu jako ohlodání od ryb a nyní má na těle další ranky.Posuď te sami viz.foto,co to je?
Starší reakce
ta fotka možná zkresluje, ale i ty ostatní ploutve mi přijdou jakési trošku roztřepené. připojuji se k tipu na bt. rozpad.
já teda nafouklý břicho na fotce nevidim..každopádně sem se setkal i s tím, že si samice ancistrusů ohlodávali ploutve..stejně bych to viděl na ty mřenky..někdo mi řikal že mu napadali i L-sumce, když měli nedostatek žrádla..a to i větší L-sumce než byly ty mřenky
0 16.08.2008 00:13 Xmacala – Re: Lucky005
Podle mě moc No2 ve vodě. Nafouklé oči a břicho by tomu nasvědčkoali. Měřil jsi to? možna překrmuješ.
Právě při bakteriálním rozpadu ploutví jsou okraje ploutví krvavé.Typla bych to na to.
0 15.08.2008 16:14 xx – Re: Macik33
bakteriální rozpad ploutví
Bakteriozu nevylucuji, jen jsem si myslela, ze by pri ni nemel krvavy ocasek. Mrenky pakinstanske se kolem nej porad motaji, ale druhy ancik (sitovany) je v pohode. Mam ted dilema, jestli ho vylovit a lecit, kdyz vlastne nevim, co mu je.....
Všiml jsem si že máš v akváriu mřenky pákistánské, možná je to od nich, ale nejsem znalec ale kdysi jsem je měl a žraly mi neonky-viděl jsem to na vlastní oči!
Nejsem si úplně jistý, ale proč by při bakterióze měl být vidět bílý povlak? Určitě se zapojí zkušenější, ale já bych bakteriózu nevylučoval.
Nechci zakladat nove tema, takze prosim o pomoc, co by to mohlo byt. Po navatu z dovolene jsem zjistila, ze ancistrus ma neco s ocasni ploutvi. Na bakterialni rozpad bych to nehadala, protoze tam nema ani kousek bileho povlaku. Spis si myslim, ze mu ji nekdo hryze - na koneckach kosti jsou videt cervene skvrnky. Mate nekdo zkusenost s tim, ze by nekaja ryba ohlodavala ancistruse? V akvarku mam jeste skalary, tetry cervene, endlerky a mrenky - nadherne, pakistanske a zakrsle. Akvarko ma 500 litru, vsechny hodnoty jsou v norme, tydne cistim. Dekuji vsem za rady.
0 13.08.2008 19:43 delis – Re: vhisky
Myslel som ryby
0 13.08.2008 19:42 @ – Re: delis
ze nic nenahradi praxi vim a proto sem si ty nemocny ryby poridil...cos na tom nepochopil???ja poznam kdyz nekdo neco vi a zna,takze ty lidi nemusim znat osobne abych si udelal obrazek...ale zato ty sisi udelal obrazek a nevidels ani jednu mou vylecenou rybu nebo moje odchovy... a pokud ma nekdo po 30 ti letech stejne znalosti jako ja po roce,tak je mi k smichu....Mimochodem chovat ryby JE tezke,ale kdo to nema po peti letech zmakli do podrobna,tak by toho mel radsi nechtat...Tvoje otazka s bouli mluvi za vse,protoze vim ze to delas hodne let a to ,ze se ti darej Disky neni zadnej zazrak,to neni tezka ryba kdyz mas cas....no spis to u tebe bude zazrak kdyz se ti dari v PH 7.5,asi si kapnul na dobrej zaklad chovu....
než koupíme nový léčivo tak sameček umře :(
Přejíst se nemohla když umřela až po dvouch dnech od posledního krmení, nebo snad jo?
0 13.08.2008 19:10 delis – Re: vhisky
To áno ale ak si dobre spominam je to širokospektralny pripravok.Ja by som to vôbec neriešil vyhodil a kúpil nové
0 13.08.2008 18:52 delis – Re: @
FMC je dobre akurat tak na plieseň a nie na rozpad plutvy
0 13.08.2008 18:46 @ – Re: vhisky
multimedical snad jenom na Tetrahymenu,jinak je na vsechno ostani lepsi FMC(asi lepsi pomer chemek),ale vam to stejne asi nepomuze....zmeril bych to NO2 a pak uvidite..to ze ryby nedychaj rychle nic neznamena a to ze vymenite obcas tretinu ,nebo polovinu vody uz vubec ne...kupte ten test budete koukat...
0 13.08.2008 18:43 @ – Re: delis
ale aby to nevyznelo jenom jako ze sem teoretik,to ne....ja to udelal tak ze sem si napustil deset nadrzi a bral sem si postupne od ruznejch lidi nemocny ryby a ty sem se pokousel lecit...ze zacatku mi skapalo treba 50 % ryb i na obycejnou krupicku(kterou ted povazuju za takovou rymu.
,ale postupem casu se to lepsilo...kdyz vam reknu ze mam doma mozna tak 50!!! ruznych leku od ruznych firem a ruznych "cistych" chemek,tak se budete smat..
)asi sem jinej...
)
0 13.08.2008 18:34 @ – Re: delis
Mozna kdybys nepsal o "me " hlave tak bych to jako vtip bral,ale i vzhledem co jsi mi psal minule,tak jsem to bral tak,ze me moc v lasce nemas..ale nevadi...ja nejsem zkusenej akvarista,aspon co se tyce odslouzenych let,ale sel sem do toho hodne po hlave a hodne sem o tom precet ,prodiskutoval a objel....Me totiz hrozne vadej uhyny a kdyz sem si koupil ryby a oni mi umreli,tak sem si rekl ze se to uz nesmi opakovat a zacal sem docela studovat...Ryby me vzdycky zajimaly a driv sem chtel bejt rybarem,ale akvarijni ryby me fakt uchvatili ,takze to je pro me opravdu zabava a kdyz ma clovek vydelano jako ja,je to moc prima konicek...proste bych chtel ohledne nemoci ryb hodne vzdelat a tyhle fora mi k tomu pomahaj i kdyz me to stoji spoustu nervu..
Mam s baktopurem stejny zkusenosti.Tyhlety levny multimedikaly na vsechno vetsinou za moc nestoji.
0 13.08.2008 18:31 delis – Re: vhisky
Najlepší z mojich skúsenosti je baktopur v tekutom stave ten je najučinnejší na bakterialny rozpat plutvy multimedikal je skôr na prevenciu
0 13.08.2008 18:08 delis – Re: vhisky
Prosím ťa koľko ťa budú stáť tie liečiva ktorými tých pár gubiek liečíš?4o sa týka prehnutej samice tak to ostáva po pôrodoch stým nič nespravíš.
0 13.08.2008 17:11 @ – Re: vhisky
NO 2 test mate??? meril jste??
0 13.08.2008 13:33 @ – Re: vhisky
fajn..pokud je den po porodu,je to normalni...hele a pokud jedete pro lecivo,tak proc zrovna tohle???zkouseli jste vubec parametry vody v ktery jsou??? jake jsou???jak dlouho to akvarko mate a jak dlouho ryby??jaky jiny ryby tam mate ze to nemaj a proc mysls ze nejsou agresivni??...treba to vubec neni nemoc...na tech fotkach to spis vypada ze samecek mel ploutev ponicenou,ale okraje vypadaj hladky,jakoby se to uz regenerovalo....u ty samicky nejsou bile zakaly na ploutvich??jenom na tele??
0 13.08.2008 12:54 @ – Re: vhisky
S tim Tetra General Tonic nemam zkusenosti,ale vzhledem k tomu ze to obsahuje 9-Aminoacridin-hydrochlorid(antiseptikum),acriflavin,Rivanol(antiseptikum) a methilenka,tak by to na nejakou povrchovou bakterku zabrat mohlo ale sem taky zvedavej...urcite napiste jak to dopadlo....Jo a co ta samicka?? ma rovne to bricho nebo nema??? ja tam vidim velkou hlavu oproti telu....
Je vysoce účinné při hnilobě ploutví a proti onemocněním způsobeným houbami, hubí bakterie a parazity, podporuje tvorbu ochranné kožní vrstvy. Takže pokud je to plíseň, bakterie nebo parazit tak se to dá vyléčit právě tímto léčivem, zkusíme to a napíšem jak to dopadlo.
0 13.08.2008 12:25 @ – Re: vhisky
na ty fotce toho neni moc videt...musej bejt videt paprsky ploutvi,aby se dalo poznat jestli se jenom lamou nebo uhnivaj atd....navic ta samicka nahore ma nejak propadle bricho ne??
Starší reakce
0 10.08.2008 08:42 Kamekh – Re: ŠDK
Hmmm....jen jedna a ostatní zdravé ? Možná se přecpala toho živého krmení. Bych řekl.
Umřela mi rybička neonka, a nezjistila jsem proč. Byla mladá, takže věkem to být nemohlo. Den předtím jsem stěhovala celé akva i s rybkama asi 50 km autem, po stěhování byla vpořádku a plavala normálně s ostatními, akorát se mi zdála tlustá, jako kdyby byla těhotná, tak jsem si říkala, že se asi bzro vytře, protože má plno jiker. Druhý den ráno mi přišla ještě tlustší, jako kdyby byla přejedená (ale od stěhování nic nedostali). Chvilku osaměle vysedávala v rohu akvárka tak jsem do ní jemně šťouchla štětečkem, abych zjistila jestli jí něco není a normálně (ikdyž trochu líně) se rozplavala. O půl hodiny později jsem jí našla ležet mrtvou v rohu akvárka. Kromě tlustého břicha neměla žádné příznaky nemoci (normálně plavala vijma poslední hodiny, šupiny neměla zježené, barvu normální, dýchání taky normální, po těle neměla žádné skvrny tečky ani parazity). Ostatní rybky jsou vpořádku a nejví známky nemoci. Víte někdo na co mohla umřít? Mohla to být vodnatelnost s minimem příznaků? Nebo mohla umřít protože měla hodně jiker a z nějakého důvodu se nevytřela? Že by šlo o otravu nepředpokládám ikdyž jsem poslední dobu trochu zanedbávala čištění akva a krmila nalovenou živou potravou z rybníka. Pomůžete mi identifikovat důvod úmrtí?
Tak přítelovo tatínkovi pěkně poděkujte a parmičky (tedy pokud zvládnou současný problém) zase pěkně vraťte
Viděla jsem tu i akvárka, kde tyhle parmičky problém nedělají, tak se kdyžtak poraďte, jestli někdo bude vědět, jak na ně!
Přidat reakci
1 ...... [202] ...... 227 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200527x