Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 59 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2016 11:37 ioopp Re: Ji333
Hlavně prosímtě nezkrmovat. To je mi rada zkrmovat nemocné ryby. Si Yirko za to liskni! Ryba není popelnice...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2016 10:26 Muž Yirka [9196] Re: Ji333
Prakticky jsou dvě možnosti. Buďto je to dáno geneticky nebo získáno pobytem ve špatných podmínkách, přičemž druhá možnost je v případě vícedruhového výskytu pravděpodobnější. Je třeba se na životní podmínky rybek podívat, zda jsou OK. Osobně bych takovéto rybky šetrně utratil, v lepším případě zkrmil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2016 10:02 Ji333
Zdravim,
podedil jsem rybicky s krevetama a skebli. Chtel jsem se zeptat, pokud je u ryby jasne viditelna deformace(pokroucena pater) nebo na tele vyboulenina, ale ryba funguje uplne normalne, plave, zere. Nechat dozit, pozorovat jestli se nemeni a nebo poslat na druhy breh?
Neonka, gupka pokroucena pater, betak boule na boku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2016 20:51 megynka77 Re: romant
..aj som si myslela ...ale moja srdcovka.. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2016 20:12 R Muž romant [28001] Re: megynka77
Hmm, takto načatou rybu bych poslal na druhej břeh, bohužel. :-( Nebudu spekulovat, ale už jsem několikrát v obdobným stavu skaláru viděl a v drtivý většině případů léčebné pokusy nedopadly dobře. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2016 20:09 megynka77 – pls help
Fotka k příspěvku prosim poradte aku chorobu ma tento skalar?
chcela by som ho zachranit..pls piste radte..dakujem

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2016 17:52 Bimbo Re: romant
tak jsem jí ukončil trápení sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2016 14:15 PVC Re: romant
Myslíš? s tímhle nemám žádnou zkušenost. já to tipoval na zácpu nebo tak něco. já tu mám teď jen eshu 2000a exit. možná ještě malachitku a multimedical.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2016 13:54 R Muž romant [28001] Re: PVC
Podle mě nadměrně namnožený bakterie v dutině břišní, takže buď druhej břeh a nebo to zkusit s něčím antibakteriálním, ale v separé nádrži, neb to jsou zabijáci bakterií, tedy ty přípravky, nabízel by se třeba Bactopur direct.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2016 12:47 PVC – kančík elliotův
Fotka k příspěvku co mu je? fotka nic moc, ale ta otevřená tlama a jakoby přiškrcení a tvar přesýpacích hodin je znát. jinak nežere a je dost u hladiny.

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2016 20:00 R Muž romant [28001] Re: Bimbo
Sůl je sůl. :-) Pokud to skutečně je ten měchýř a je to začátek, není ještě moc proděravělej, potom to co doporučoval kolega Motýl je tou správnou cestou, ale nepředbíhejme. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2016 19:25 R Muž afc1886 [15243] Re: PVC
Fotka ryby by celkem dost pomohla.A jedna rada na závěr-ryby si nenechat nikým krmit,ale nechat jim trochu hladovku.Neboj zdravé ryby to v pohodě zvládnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2016 19:06 PVC – nemoc kancik elliotuv
Ahoj. Prijel sem z dovci a ryby si nechal krmit. Jeden kancik asi nemuze zavrit tlamu a u prdele je jako preskrcenej zhora gumickou, tak vypada jak nerovnomerne presypaci hodiny. Rit ma nejak oteklou. Nejsem si jistej, jestlizere. Co to?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2016 18:59 Bimbo Re: romant
Fotka k příspěvku Možná, že tu nějaká naděje je. Dnešní stav. Do rána vytrpěla solnou lázeň, teď trpí malachytovou zeleň, nic jiného po ruce bohužel nemám.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2016 18:03 Bimbo Re: Motýl
zítra zkusím sehnat Aquar TeraP AB
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2016 08:34 Muž Motýl [145] - CichlidyRe: Bimbo
zkusil bych něco antibakteriálního
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2016 18:36 R Muž romant [28001] Re: Bimbo
Nevím, nejsem věštec, je to buď a nebo. Za mě držím palce a budu se velmi rád ve svém prvním soudu mýlit. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2016 18:33 Bimbo Re: romant
Chci jí dát šanci, přece jenom to není ryba za dvacku. Cichlidy už dělám dlouho, ale tohle se mi ještě nestalo. V nádrži je v podstatě od malička a najednou tohle. Pokud se jedná o infekci plynového měchýře, tak je s ní nejspíš Amen.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2016 17:45 R Muž romant [28001] Re: Bimbo
Tak pomalu a možná spíš i rychle se nachyluje její poslední hodinka, ta úvaha o problémech s plynovým měchýřem je podle mého názoru správná a z mého pohledu neléčitelná. Já osobně bych volil ukončení trápení a poslal rybu na druhej břeh.
Edit: Z možných a rychlých řešení co bych event. vyzkoušel se nabízí krátkodobá solná lázeň v řádu hodin a s koncentrací pol. lžíce na 10 litrů vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2016 17:40 Bimbo – Nemocný red spotted severum
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím,

mám dotaz ohledně nemocného severáka. Ryba polehává po dně, špatně plave. Většinou s hlavou nahoru. Zřejmě neovládá plynový měchýř, jak by měla. Ve společném akvariu přijímala i potravu. Po dnešním odlovení do karantény v podstatě už jenom leží na boku. Na tělě nejsou patrné žádne abnormality. Bez zježených šupin, nafouknutého břicha či zvětšených očí. K tomuto stavu došlo v podstatě přes noc z ničeho nic. Ostatní ryby v nádrži jsou vitální. Ryba je stará cca 8 měsíců a dosahuje velikosti okolo 10 cm. V akvariu panují stále stejné poměry (odkalování, krmení, výměna vody). Jedná se o zaběhnuté akva cca 15 let. Na rybě jsou snad vidět, pokud to není vada fotky, vyblednutá místa. Děkuji za případné reakce. LM

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2016 12:27 Pitris Re: romant
I když to není zrovna to, co jsem se chtěl dozvědět, tak děkuji :-) údržba je pravidelná a teď přes ty horka i častější výměna vody ;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.07.2016 12:25 R Muž romant [28001] Re: Pitris
Vnitřní paraziti, poslat na druhej břeh. Dbát na kvalitu prostředí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2016 11:35 Pitris – Molly black/gold
Fotka k příspěvku Dobrý den, rád bych se zeptal, co může být samci mollyny, který ztrácí barvu a dost hubne. Taky by mě zajímalo, zda li můžu udělat něco proto, abych mu pomohl nebo jestli se s ním mám raději rozloučit. Děkuji za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2016 23:20 Ramirez – Co to JE?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,
bohužel toto se mi objevilo na kančíkovi. Z počátku takové skvrnky, myslela jsem si, že to má z přehrabování kamení-že je podřený. Pak to měl horší, jsem si našla na internetu-asi krupička? a začala léčit, úspěšně.Na dvojité fotce jde vidět zlepšení. Nakonec to měl dobré-úplně. Měla jsme radost.
Jenže pak jsem odjela na dovolenou a toto se mu stalo tak za týden!
Asi mám akvárko vyhodit...
Nevíte prosím co to bylo?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2016 07:54 Muž LiborSprysl [9015] Re: BuldozerGT86
BuldozerGT86 napsal: Tam kde jsem měl ancicitruse obič (přísavky) tak tam dostali spařený salát - ten jim šmakoval. A jinak dostavali HIKARI tabletky. Ohledně Elegans tak tam dostavaj buď sušené nebo cyclop (mražený). Grindal jsem přestal dávat protože se mi v tom začli rozmnožovat nějaké mušky takže jsem si udělal novou násadu a teď čekám jestli se nová násada chytne.
Sušené - nevím co to je, ale s ním se u nich musí vélmi opatrně. No a s tím cyklopem je to stejné... Elegansky jsou dost velké cíti... pro ně je nejideálnější krmivo živá artémie a lyofilizovaná artémie... Vyhnete se riziku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2016 07:41 Muž BuldozerGT86 [45] - Prodám - TlamovceRe: LiborSprysl
Tam kde jsem měl ancicitruse obič (přísavky) tak tam dostali spařený salát - ten jim šmakoval. A jinak dostavali HIKARI tabletky. Ohledně Elegans tak tam dostavaj buď sušené nebo cyclop (mražený). Grindal jsem přestal dávat protože se mi v tom začli rozmnožovat nějaké mušky takže jsem si udělal novou násadu a teď čekám jestli se nová násada chytne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2016 07:32 Muž LiborSprysl [9015] Re: BuldozerGT86
Zkuste nastínit, čím jste v posledním týdnu krmil....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2016 21:56 Muž BuldozerGT86 [45] - Prodám - TlamovceRe: Wendy2
Nakapal jsem tam EXIT tak jsem zvědavej jestli to pomůže. Krupička se mi objevila ve vedlejším akvu. Tak počítám že tu jsem ji zastihl včas
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2016 21:14 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: BuldozerGT86
vidět to tam je v čase 0:49-0:50 na ocase, ale jestli to je obrněnka nebo krupička... viz ty odkazy a už doporučená léčba
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2016 18:33 Žena Karnal [196] Re: BuldozerGT86
Přiznám se, že ani na tom videu nic nevidím :(

Ale podívej se na ty odkazy co sem dal NHKG, a nebo hledej ve fotkách na google krupička či obrněnka hruškovitá a srovnej si co vidíš v akváriu.
Ale nemoc bílých teček je většinou ta obrněnka nebo krupička a tam by měla doporučená léčba pomoci. Chce to začít co nejdřív.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2016 18:17 Muž BuldozerGT86 [45] - Prodám - TlamovceRe: NHKG
Udělal jsem VIDEO kde je to na pár záběrech vidět. Bohužel nemám foťák a používám telefon. Upozorňuji buďte trpěliví s tím co jsem natočil. Polovina záběru se mi nechtěla zaostřit a nahrál jsem to na youtube. Je tam pár záběru kde to je dost viditelné. Odkaz

www.youtube.com/…

:-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2016 17:51 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: BuldozerGT86
Obrázek 1 a 2 vypadá na nezmara. Vygoogli si fotky a porovnej.

Na fotce 3-5 nic nevidím, ta ryba by byla potřeba přiblížit, ale na to asi nemáš foťák.
Ale bílé tečky bývají většinou toto: rybicky.net/nemoc/Ichtyophthirius-multifiliis
Případně ještě: rybicky.net/forum/4564
Ale obojí by měl zvládnou Esha Exit + 2000.

Edit: Doplněno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2016 17:42 Muž BuldozerGT86 [45] - Prodám - Tlamovce – Bílé tečky asi :(
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím o radu nedávno mě všechny Ancicí obič. umřeli. Akvárko jsem celé vypustil a nalil novou vodu. Měli na sobě bílé tečky. A v akvarku jsem od té doby nastavil topítko na 31C víc tam nejde. Ale objevilo se mi něco co nevím co je Obrázek číslo 1 a 2.

Další co nevím a proto prosím o radu. Než přísavky umřeli tak mi mezi ně zkočila jedna krevetka kterou jsem blbec hodil zpátky mezi elegans. Bylo to v té době kdy jsem našel první přísavku R.I.P a ještě jsem nevěděl že jsou něčím nakažený. Přikládám foto jedné elegans na které jsem zpozoroval jednu malinkatou tečku na zadní ploutvy, další dvě malinkaté na hřbetě a jednu malinkatou na boku. Bohužel se mi nedaří nafotit z blízka tu elegansku. Dneska se hlavně začla držet od ostatních a když už jsem ji vyhnal z toho rohu akvarka tak ji další samička dospělá začla oďobávat a tamta se nechala a ještě se nastavovala. Jsem z toho nešťastnej. Děkuji za jakoukoliv radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2016 05:50 Žena Xlienka [276] - AmerikaRe: VáclavJ
Dle fotky mi přijdou nafouklé obě oči. Asi bych ji raději utratila. V obou aqua máš takovou rybí polívku, tam bych pak hledala důvod a dala si záležet na zlepšení podmínek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2016 20:15 Muž VáclavJ [0]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak nějaké fotky jsem pořídil ale byl to boj ma nafouklé pravé oko

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2016 19:37 R Muž romant [28001] Re: VáclavJ
S největší pravděpodobností se bude jednat o nějakou bakteriální nezdobu. Osobně bych to řešil posláním na druhej břeh, ale chtělo by to alespoň nějakou fotku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2016 19:32 Muž VáclavJ [0] – mečovka - nemoc
Zdravím Chtěl jsem se zeptat mečovka má vypouklé jedno oko a drží se spíše v ustraní ,jinak ji nic není. Když jim nasypu krmeni tak vyleze a bezproblemu se cpe stejně jako ostatní.Nevíte oco jde Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2016 15:04 JD1609 Re: romant
sad R.I.P. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2016 14:32 R Muž romant [28001] Re: JD1609
Spíš bych si tipnul na nějaký problém s vnitřníma orgánama. Pokud by jsi mermo mocí trval na om, nač tvoje ryba zemřela, musel by se provést laboratorní rozbor, jinak to jsou obvykle jenom doměnky a tipy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2016 14:19 JD1609 – Re: Turbínka
sad sad sad a je to nemoc nebo je to stářím?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.06.2016 14:09 Žena Turbínka [2558] Re: JD1609
Tady asi nic nevymyslíš. A je i jedno co přesně to je, je to konečná. Utratit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2016 14:00 JD1609 – Křeče
Fotka k příspěvku Nevíte co je to za nemoc??? Neonka má účkovité křeče je u dna a nepříjmá potravu... :(

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.06.2016 10:05 R Muž afc1886 [15243] Re: konrad
Myslím,že to je jenom pigment.Uvidíš,co ještě poví ostatní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2016 09:55 Muž konrad [45] – Razbora hengelova
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Na 2 razborach som si všimol čierne tečky. Gugl to ako nemoc nevyhodnotil ale pre istotu sa spýtam aj tu.
Je to vporiadku?

Ryby viac ako polroka v akváriu a nevykazuju žiadne nedostatky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2016 16:32 R Muž romant [28001] Re: adel
Pokud jsi to vyhodnotila podle dostupných informací na tu vodnatelnost, tak ještě dnes rybu utratit, vyměnit několikrát po sobě co 2 dny polovinu vody a ostatní sledovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2016 16:30 adel Re: afc1886
Děkuji mockrát - všechny příznaky odpovídají. Ještě bych se chtěla zeptat jestli jedna rybička může nakazit ostatní rybičky v akváriu ???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2016 21:53 Muž fogy51 [2] - Amerika
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte na čichavcovi a na akara hnedej som zbadal nejakú chorobu. Vyzerá to ako keby sa im lúpali šupiny, majú tam také biele škvrny. Hádam to na fotkách dokážete identifikovať čo je to za nemoc. A prosím ako by sa dala liečiť?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2016 15:34 R Muž afc1886 [15243] Re: adel
Fotka rybky by pomohla.Takhle to je jenom hádanka.Mohlo by to být více věcí,zatím se zkus podívat tady rybicky.net/nemoc/vodnatelnost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2016 14:44 adel – zdravím
Chtěla bych se zeptat co je toto za nemoc ? Mám rybku které se na břiše udělala velká boule něco jako nádor.Pořád se jí to zvětšuje chová se uplně normálně až na to že se otírá o stěnu akvárka.Tuto (nemoc) má už asi půk roku nevím co s tím ..... :-( Vodu jí měním každý týden a krmím je každý den někdy ob den
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2016 15:44 Rubi Re: romant
Děkuji za radu ... už to má za sebou, zvolili jsme postupné zchlazení. Bylo to celkem rychlé. Jenom mi vrtá hlavou co se mu vlastně stalo, ostatní ryby se chovají úplně normálně. :-O
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [59] ...... 227 228

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200527x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148?od=2901