Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 19 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2019 20:41 Trewik – Nemoc neonka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Pěkný večer všem,
neví prosím někdo co je to za nemoc-parazita u neonek, je to nějaký červ.
Díky za nějakou radu.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.04.2019 19:10 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Maq
- Hydrogenuhličitan sodný ,spolu s dalšími substancemi přírodního charakteru ,vytváří aktivní ''směs'' pozitivně působící na tkáně a buněčný prostor
- enzym/biochemická reakce/senzitivita úrovně pH/buňka ,která právě funguje nejvyváženěji v mírné alkalickém prostředí ,atd. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2019 16:37 Žena Kata Eš [68] - LabyrintkyRe: silviebaris, lacewings
Říkám dávejte si ji tam a psala jsem, že někteří jedinci s mým názorem souhlasit nebudou. Asi mluvím tatarsky, ale co nechápete na tom, když napíšu PODLE MĚ??? smich Vyjádřit svůj názor aniž by to neustále někdo bagatelizoval, děkuji na to už jsem stará, to dělají děti na písku smich Nikdo Vám nebrání tázající napsat svůj názor a v něm třeba i s mým tvrzením nesouhlasit,ale neporadit ani čárku a řešit mě? Kde to jsme? Já si nehodlám likvidovat rostliny nadměrným množstvím slané vody, vysokou teplotou vody a ohrožovat si tím biologickou rovnováhu nádrže, když jsou i jiné možnosti méně invazivní :-D

Tímto se na fóru loučím palec Nějak mě to neustálé slovíčkaření nudí a mám v životě důležitější a příjemnější věci než obhajovat svůj názor, který beztak nezměním. Adie X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.04.2019 16:34 Muž Planorbella [643] Re: Kata Eš
Kata Eš napsala:
A ohledně toho akátu, na mě už to vypadá jedovatě ta zelená, ale možná, že to problém není, já se setkala jen s bílou, která byla bezproblémová, takže mě také zajímá názor jiných :)

Úplně s tebou souhlasím, tohle nevypadá zrovna bezpečně. Okamžitě bych to vyndal, bílá plíseň vpohodě měl jsem ji také ale tohle nějaké ty jedovaté látky už bude produkovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   15.04.2019 16:17 Silviebaris Re: Kata Eš
www.dobryakvarista.cz/… . X-) ;-) Nikdo tě nenutí,si ji tam sypat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -4   15.04.2019 16:16 Žena Kata Eš [68] - LabyrintkyRe: lacewings
Já myslím, že kuchyňská sůl je pěkná kravina a klidně si ji tam syp a hodně zdaru ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.04.2019 13:10 Maq Re: lacewings
Kuchyňská sůl ve vodě znamená sodné kationty plus chloridové anionty.
Pokud jde o výživu živočichů, obojího je v běžné vodě zpravidla mnohonásobný nadbytek, a rostliny nepotřebují sodík vůbec.
Pokud jde o to, zda při léčbě pomáhají sodné kationty nebo chloridové anionty, nevím, ale myslím, že jsou to chloridové anionty. Jinak by už dávno někdo léčil jedlou sodou.
Pokud jsou to tedy chloridové anionty, tak bych je spojil s něčím, co rostlinám nevadí. Nabízí se chlorid vápenatý. Bezvadně rozpustný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   15.04.2019 12:45 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Kata Eš
-sůl je nezbytným prvkem pro každého živočicha ,navíc je podpůrným aktivem při léčbě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.04.2019 11:58 R Muž Anthrax [4785] Re: vladka
Ahoj, nejlépe uděláš, když se zde zaregistruješ a vyplníš podrobně prezentaci akvária. rybicky.net/nadrze/
Hezky tam vypiš kdy a v jakém pořadí tam ryby šly. Napiš co máš za filtr a jak se o něj staráš, jak často krmíš, jakou máš teplotu, atd. A přidej tam fotku, ryb a akvárka. Takhle totiž těžko radit. ;-)

Co přesně znamená, že jsi akvárko před dvěma dny vyčistila? Každopádně příště by to chtělo méně druhů ryb, to co tam máš je na 60 l (tj 45 litrů čistého) moc. Vypadá to, že jsi to přerybnila už v záběhu. Určitě se drž té vodoléčby jak ti psala Kata Eš a jen k tomu dodám, nějakou dobu (alesoň tři dny) nekrm. A potom jen střídmě. A pořiď rostliny (a ne málo). jestli je tam nemáš, tak nemáš jak z vody odbourávat látky které ryby produkují. Když zvolíš nenáročné a rychlerostoucí, tak by neměl být problém. Jestli použít eSHu 2000, to až podle fotek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2019 11:52 Žena Nigerin [19] Re: Kata Eš
Ahoj, vodu jsem vymenila, tak budu doufat, ze to vsechny rybky prezijou bez uhony. :-) To zelene svinstvo je jen rasa, mam silne svetlo, nebo mozna sinice, kazdopadne by si s tim taky meli poradit sneci.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2019 10:27 Žena Kata Eš [68] - LabyrintkyRe: Nigerin
Ahoj, mám zkušenosti, že Esha do druhého dne nemusí vždy zabrat, proto se léčivá dávka, někdy i akutní, kdy dáváš větší množství (v příbalovém letáku ses jistě dočetla) po dobu 3 dnů a když je potřeba, přidá se nějaký den.
Řekla bych, jak jsi sama psala, že sis nádrž rozhodila větším zásahem a takto se to na rybkách projevilo. Měla si počkat buď s tím vynětím rostlin a nebo filtrem. Vyměnila jsi před podáním léků vodu, aby se ty prvky, které se do vody ze substrátu uvolnily naředily a minimalizovaly?
A ohledně toho akátu, na mě už to vypadá jedovatě ta zelená, ale možná, že to problém není, já se setkala jen s bílou, která byla bezproblémová, takže mě také zajímá názor jiných :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2019 10:15 Žena Kata Eš [68] - LabyrintkyRe: vladka
Ahoj
Za mě (najdou se jedinci, kteří souhlasit nebudou) sůl nemá ve sladkovodní nádrži co dělat, takže to ani nedělej. Jak píšeš může to poškodit některé rostliny, vzhledem k tomu, že to vidíš stejně si troufám tento názor říct .
Ve tvé nádrži je biologická nerovnováha a živorodky docela nadělají a ancitrus to také umí :-)
Zeptám se, jak dlouho si nechala nádrž v záběhu,než jsi vypustila první osádku?
Eshu bych dávala v případě, že máš v nádrži rovnováhu, ale ta tam není, takže bych asi zvolila starou dobrou metodu vodoléčbu a to jest vyměnit teď větší část vody a po té každý den 1/3 ;-)
Každopádně by určitě moc pomohly fotky, jaké rostliny a substrát máš, jak moc krmíš atd. Těžko se radí takhle z patra ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2019 09:04 Žena Nigerin [19] – Plíseň na razborkách?
Fotka k příspěvku Zdravím, včera se mi objevily na některých rybách bílé skvrny, nejdřív jen na zádech jako fleky, během dne, než jsem přivezla léčivo byly jakoby porostlé celé. Rybky jsou čilé, žerou, chovají se jako normálně. Léčím je přípravkem esha 2000 podle návodu, vypadají, že se nezhoršily, ale ani nezlepšily. můžete mi říct, jestli postupuju správně?

Předevčírem jsem vytahovala nějaké rostliny z akvária, taky kus smotaného drátů co mi zatěžoval dřevo a vytahovala jsem filtr, abych s ním naočkovala filtr do nového akvária. Udělala jsem při tom hodně svinčíku, předpokládám, že to odstartovalo tohle. Nevím, jestli by v tom mohla mít prsty i plíseň na dřevě, ale vypadá takhle už delší dobu a až se čtverzubec odstěhuje do vlastního akvária, očistí ho šneci, takže jsem to zatím nějak neřešila. Krmím mraženými patentkami, ty jsou sežrány všechny a občas vločkami, tam se trocha na dno dostane. Vodu měním každý týden přibližně třetinu, kam se dostanu, tam odkalím povrch dna.

Díky za rady.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2019 09:03 vladka
Ahoj, jsem začátečník v akvaristice, ale přestože se snažím, mému akva se moc nedaří. Mám 60 litrové, v něm 2 mečovky, 5 pavích oček (dnes jen 1), 2 antistrusy, pár živorodek, 8 neonek (dnes 0)…. Akvárko mám tak 2 měsíce, snažím se odkalovat, měnit 1/3 vody často. 2 dny zpět jsem koupila 2 nové přesličky, odkalila, vyčistila, přes noc se mi osypaly neonky něčím bílým a do 8 hodin byly zdechlé. Jedna po druhé. Pak jsem objevila na dně paví očko, ale nevím zda to nebyla samička, protože najednou mi tam plave 5 miminek. Teď koukám, že se osypala i jedna živorodka, začíná se bulat. Ostatní rybky buď plavou jak jeblé trhavým pohybem, nebo odpočívají na štěrku a pak plavou zase jak jeblé. Nevím, co jsem uděala špatně ale hlavně co teď? Nechci zvyšovat tepotu a dávat sůl protože mám hodně rostlin a myslím, že by to nezvládly. Koupit to esha 2000 ? První 1,5 měsíce mi uhynula jen jedna rybka a teď během dvou dnů to vypadá na celé akva. Nechci aby to chytly miminka pavích oček. moc prosím o radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.04.2019 20:02 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Angus68
-určeno správně palec
-pouze dodám ,že že existují různé typy viru lymfocytózy v závislosti na druhu
-vyskytují se primárně na povrchu těla ,ale také na vnitřních orgánech
-''uzlíky'' mohou být šedé ,krémové nebo právě růžově ,toto je dáno v závislosti na stavu epitelu a stupni vaskularity léze ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2019 12:10 Žena kometka [2]
Dobrý den,
čichavce jsem dala do karantény ale do dnešního poledne uplně zbělal a odešel. Bohužel jsem se přesvědčila že je nejlepší zjistit si informace zde. Čichavce mi totiž doporučil majitel prodejny rybiček v našem městě. Chovà rybičky spoustu let, chlubí se titulem za nejlepší přístup ke zvířatům i zákazníkům... tak jsem neměla důvod mu nevěřit. Věděl jaké akvárium mám a vysloveně čichavce doporučil. Mrzí mě hlavně to že ho to stálo život. Ještě jednou děkuji všem za snahu. Pro mě velké ponaučení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2019 01:27 Žena Kata Eš [68] - LabyrintkyRe: ondrejD
Mě se líbí že téma se od samotného problémů vždy stoci na OT a je to ve všech vlaknech a samotný problém už se neřeší smich smich Ale to je asi normální :)
Každopádně nádory jsem si myslela také, ale ty bývají s červeným jakoby prokrvenym nádechem ne? Ale je fakt, že moc nemocných ryb jsem neměla a když tak takové ty známé nemoci po doneseni z akvaristiky, to jsem vždy viděla převážně ve zveracich kde je častá krupice a podobne, možná se pletu ale tohle je do bela a vypadá to jako zacelene ranky z poškození kůže, jenže kdyby to udělal jiný živočich, tak by si toho majitelka pravděpodobně všimla dříve, jelikož ty ranky jsou pak do živého a značně viditelne. Je fakt, že jsem tohle u žádného čichavce ani jiné rybky řešit nemusela, takže absolutně netuším, ale že to ancous neudělal za tím si stojím a čichavce bych raději někomu darovala, kdo by ho dal v karanténe do kupy a poskytl mu větší nádrž, pokud to opravdu není nic vaznejsiho :) Jenže nemocnou rybu si také málokdo veme že ;-)
Každopádně děkuji za doplnění informací, aspoň jsem se dozvěděla něco nového palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2019 23:53 ondrejD Re: Kata Eš
zdá se že to bylo až moc "od lesa" - vyjma vás je to bez reakce, nereaguje ani tazatelka :)

Proto doplním ty varianty:

odstávající šupinky - vředovitost - viz Romant - není-li to zjizvení, nejpravděpodobnější diagnoza, ale já tam prostě nic jasného nevidím, tak raději s verdiktem čekám ..

světlé cosi tlačící se ven zpod šupin - paraziti, nádorky, lymfocystóza, papilomatoza ... - více možností..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2019 23:46 Žena Kata Eš [68] - LabyrintkyRe: ctibum
To už jsem psala níže, že mít ho v šedesátce není úplně koser opakovat se nehodlám a navíc nás to tu řeklo více ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.04.2019 23:39 R Muž ctibum [6919] Re: Kata Eš
Já bych řekl, že je špatně, že tam je...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2019 23:05 Žena Kata Eš [68] - LabyrintkyRe: kometka
Já bych řekla, že je špatně že je tam sám, oni k sobě potřebuji parťáka ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2019 21:16 Anďaska Re: Angus68
Ja nemám žádnej atlas, tady je to v atlasu rybicky.net/nemoc/Lymphocystis
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2019 20:59 Angus68 Re: Anďaska
Nevím co máš za atlas, ale pokud by to bylo to, na co to (dle mýho) vypadá, tak jak už jsem napsal, platí. V karanténě se používá na infikované ryby SERA pond cyprinopur. Je vhodná také zvýšená teplota vody, při které je léčba účinnější.
Pokud je viditelné zlepšen a nemoc už není, je dobré teplotu postupně a pomalu snižovat.
Ovšem, pokud je to zrovna tohle onemocnění hmm
Miloš by napsal určitě správně ;-)
Sím OT, díky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2019 20:56 Žena Kata Eš [68] - LabyrintkyRe: romant
Mě napadl i nadorek, takže vridky, to by odpovídalo a je fakt, že v šedesátce nic moc, ale když tam vládne ruducha co jsem viděla na fotce, tak poměrně slušně, tak kvalita vody nebude úplně optimální a hodnoty v ní vyvážené což?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2019 20:52 Žena Kata Eš [68] - LabyrintkyRe: Kata Eš
Tohle se určuje podle fotek těžce, není úplně ostrá a tam je důležitý každý detail. Ondřej na to jde od lesa potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2019 20:52 R Muž romant [27987] Re: kometka
Tak ukončíme spekulace. Bohužel nedobrou zprávu mám, jedná se o nějakou formu vředovitosti na níž čichavci v nevhodných podmínkách velmi často trpívají. Řešení je pouze jedno, mít vhodnou rybu ve vhodných podmínkách, tenhle nedopadne moc dobře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2019 20:49 ondrejD Re: kometka
Není to moc ostré, ta fotka - zkuste se podívat na ty světlé fleky, a napsat: zda jsou porostlé šupinami - přilehlými k tělu, ale "jen" nepravidelně rostlými (regeneráty po dřívějším zranění - může být i změna barvy pokožky), anebo zda šupiny jsou, ale odstávají (a pod nimi je vidět světlá tkáň), anebo zda ty flíčky šupiny nemají - a vypadá to že se "tlačí ven" zpod těch šupin...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2019 20:49 Anďaska Re: Angus68
Když kouknu do atlasu nemocí, tak se to nedá léčit a napadené ryby usmrtit? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.04.2019 20:42 Angus68 Re: kometka
To vypadá na nemoc způsobenou viry - Lymphocystis.
Chtělo by to asi posílit imunitní systém ryb, tzn. vhodné hodnoty vody, kvalitní krmivo a taky v neposlední řadě i prostor pro takovou rybu. 60litrů není moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2019 20:24 Žena Kata Eš [68] - LabyrintkyRe: kometka
Ahojky, tak tohle na cichavci vidím poprvé, když jste si ho přivezli tak tam tohodle neměl ani náznak?
Nevěřím tomu, že by ho ancouskove napadli, jsou to bylozrave rybky, pokud si tedy nemají potřebu chránit teritorium, ale tuto kombinaci jsme měli v minulosti a nikdy nebyl problém být měl samec ancika 15cm ;-)
Plisnove to nebude, tohle má jasna ohraničení a zjizveni. Jak se čichavec chova?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2019 17:59 Žena kometka [2] Re: ctibum
Prezentace založena, snad budou informace stačit stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2019 08:44 R Muž ctibum [6919] Re: kometka
Chtělo by to trochu víc informací o nádrži. Kdy založeno, kdy tam šly ryby, jaká údržba, jaký filtr, celkové foto atd. Ideálně založit prezentaci. A co konkrétně je "sumeček". Líp se bude určovat o co jde a hlavně hledat příčina ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2019 07:49 Žena kometka [2] – Kousance nebo nemoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, zkoušela jsem dát příspěvek ale asi se neuložil. Tak snad nebude duplicitní.
Mám nyní v akváriu (60 l) jednoho čichavce se 4 sumečky. Původně jsme měli dva čichavce ale ten jeden na tohoto neustále útočil. Proto jsme ho dali pryč. Tomu co nám zbyl se už ploutve zhojily ale má na boku zvláštní útvarky Mám pocit že je jich víc. Nejsou bílé ale spíš tělové barvy. Proto si myslím že to krupička ani plíseň není. Žere a plave normálně. U sumečků toto nevidím. Je možné jak povyrostl že by se jizvy více zvýraznily? Nebo mu sumečci, když je drzý, nějaký kousanec uštědří? Nebo to může být nemoc? Děkuji za radu.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2019 21:52 JanaD – Plíseň?
Dám vědět :-) a moc děkuji za rady. :-)
Jana
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2019 21:47 Anďaska Re: JanaD
Tak to pak tedy zkusit jedno z léčiv co psal NHKG. Dej vědět jestli to zabere.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2019 21:45 JanaD – Plíseň?
Do týdne zlepšení? Oni už to mají dva týdny a pořád žádné zlepšení. :-( Vodu jsem měnila každý třetí den.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2019 21:41 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: JanaD
U mě bylo vždy do týdne vidět zlepšení.
Ale můžeš ty ryby prohodit a přeléčit čichavce v karanténě. Bakterie nejsou jak krupička a není potřeba léčit celou nádrž.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2019 21:35 JanaD – Plíseň?
Děkuji moc za reakce, zkusím tomu tedy dát čas (asi kolik)? A když to nezabere, zkusím koupit ten Bactopur. Mám totiž v karanténě už skoro měsíc neonky obecné, které čekají na svou chvilku do hlavního akva, ale nechci je tam samozřejmě dávat, dokud jsou čichavci nemocní, i když je mi neonek v karanténě líto. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   03.04.2019 21:14 R Muž romant [27987] Re: NHKG
Takováhle skvrna u čichavce je téměř vždy na bakteriálním základě. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.04.2019 21:10 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Anďaska
Na to Esha 2000 nefunguje, ta je na plísně. Na bakterie je třeba Bactopur nebo TERAP-AB. Ale já bych tomu dal čas, často to není potřeba léčit.

Mimochodem, už jsem měl klasickou plíseň, na kterou mi Esha 2000 nezabrala ani v několikanásobné dávce a přišel jsem takto o 2 krásné ryby. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2019 21:00 Anďaska Re: NHKG
To se divím, že na to nezabírá ta esha.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.04.2019 20:58 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: JanaD
Mi to přijde jako bakteriální rozpad ploutví: rybicky.net/forum/413…
Většinou není potřeba léčit. Kvalita vody je základ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2019 20:56 Anďaska Re: JanaD
Taky bych řekla, že je to plíseň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2019 20:53 JanaD – Plíseň?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, prosím vás o pomoc. Koupila jsem nově 3x čichavce a asi po měsíci (když jsem je z karantény dala do hlavního akva) se u nich objevil takový povlak na ploutvích. Rybky jsou jinak čilé, baští, prohání se. Nemoc se nehorší, ale ani nelepší. Akva má 150l. Údržbu provádím 1x týdně, voda je vždy odstátá. Momentálně používám eSHa 2000 a Exit. Zatím, bez reakce.
Poradíte prosím? Budu moc vděčná za jakoukoli radu.
Jana
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2019 23:59 Žena Kata Eš [68] - LabyrintkyRe: rybickar
Já bych asi pozorovala a pokud se ranka nebude nijak rozvíjet, tak bych to asi nechala, jestli už to má takhle dlouho a neměnné a nijak to neovlivňuje kvalitu jejího života. Max bych dala ten torben, aby se lépe hojila ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2019 23:23 Muž Gringo63 [625] - Spíš Asie, i když ? . . .Re: Anďaska
Právě si myslím na tu Thajku, protože den před tím to neměla. A nebo se odřela o kámen, kořen. Děkuji za reakci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2019 21:54 Muž rybickar [16] - Společenské nádržeRe: Anďaska
Fotka k příspěvku nikdy jsem rybky neléčil, kdyby to vybíjelo hejno, asi bych to zvážil, ale jestli to té jedné razborce nebrání žít ani jíst a je to jen estetika, tak to asi řešit urgentně nebudu.

Jak dlouho takové léčivo (třeba esha 2000) pro rybky vydrží po otevření?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2019 21:29 Anďaska Re: Gringo63
Pozůstatky zranění od nějakých rybek co tam máš , si myslim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.03.2019 21:18 Anďaska Re: rybickar
Nebo zkusit přidat torben? Možná eshu 2000, ale zas kvůli jedné razborce, nwm. Nebo ji zkusit s eshou prelecit samostatně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2019 20:48 Muž rybickar [16] - Společenské nádrže – Razborka Hengelova - ranka či zaplísnění?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, pokusil jsem se udělat fotku, už asi přes 14 dní pozoruji na své razborce hengelce povislý ocas s bílou skvrnkou u kořene ocasní ploutve. Nedokážu určit co to je.
Rybka s tím žije, plave, žere, ostatní z hejna to nechytají. pozoruji to 2-3 týdny možná déle.
jedna z hejna kdysi vyskočila z akvaria, vrátil jsem ji zpět... možná to mohla být tatéž z té fotky?

Mám ji nějak odstranit z hejna, nebo ji nechat dožít?
 
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [19] ...... 227

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 198239x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148-co-je-to-za-nemoc?od=901