Co je to za nemoc?
Ahoj, mám jednu Black Mollu a najednou polehává a nebo plave zmateně proti proudu atd. Část boku má bílou a loupou se jí šupiny. Co se s ní děje?
Ta parmička pruhovaná je do akvárka Tvojí velikosti nevhodná, jak z hlediska prostoru, tak z hlediska počtu. Těm je nejlíp v nějakým menším hejnu. Těch příčin s poškozenýma ploutbema může být víc od toho nevhodnýho druhovýho složení, až po špatný parametry vody. Ale nehledě na tu vodu, bych ty parmičky někomu daroval a ponechal bych tu osádku bez nich.
0 03.03.2011 18:25 Andee – re
5 neonek, 5 plat, 4 black molly, 2 parmicky pruhovany..technika: topeni na 26°C, svetlo 15wattu, filt vzduchovani.. potrava: klasika vlockovy, obcas nitenky a sparenej salat... vodu cistim cca jednou za dva tydny...chybi jeste neco???
Nevím sice kolik těch rybek je tam celkem, ale na první čtení to vypadá na přerybněný akvárko a jak známo i z lidské říše, stísněné prostory a delší pobyt v nich plodí stresové situace a to platí u ryb taktéž. Vzhledem k tomu, že těch informací o nádrži poskytuješ velmi málo, tak přesnou diagnózu těch problémů určuvat, je jako hádání z křišťálový koule.
0 03.03.2011 18:02 Andee 50 litru, je to u plat a parmicek pruhovanych, mam tam jeste neonky a black molly...fotku sem bohuzel dodat nemohu....
A co je to za rybičky? V jak velkým akvárku jsou a kdo jsou jejich spoluobyvytelé? Ideální by byla nějaká fotka. Chce to víc informací o tom akvárku. Technika, údržba, výměna vody atd. Bez toho Ti nikdo neporadí.
0 03.03.2011 17:35 Andee – otrhané ploutvičky
mohl by mi prosim nekdo poradit co je mim rybyckam? chybi jim kusy ocasnich ploutvicek, vypada to jak okousane, ale zda se mi to trosku nepravdepodobne tak poradte prosiiiim
Starší reakce
ok keď to bude rasť tak tak ešte napíšem. Ďakujem za radu
0 23.02.2011 21:30 xx – pro matthew123
Přelov ho co nejdřív a v původním akváriu vyměň třetinu vody.
Až budeš vracet bratraci to vypůjčené akvárko, vydesinfikuj mu ho savem nebo chloraminem T.
ok zajtra si požičiam od bratranca akva a dám ho do karantény a keď sa to zväčši tak s tím niečo spravím, a môže sa to rozšíriť aj na ostatne ryby?
0 23.02.2011 21:20 xx – Re: matthew123
Přečti si ten odkaz.
V malém akváriu jsou ryby stresované, navíc se tam špatně udržuje čistota. Rybám se sníží imunita a pak se projeví nemoci, které by ryba za normální situace zvládla.
ja viem len ja som chcel kúpiť obyčajného a predali mi tohto a nemám žiadne väčšie akva kam by som ho dal. to spôsobuje to malé akva?
0 23.02.2011 21:12 xx – matthew123
Je to Liposarcus pardalis. Jestli ho máš kam dát, dej ho z akvária někam do karantény bez ryb a nech ho týden být a jen ho pozoruj. Jestli se mu ten výrůstek u hřbetní ploutve bude zvětšovat, bude to špatné.
www.aquar.cz/…
PS: Pardalis potřebuje velké akvárium, v těch 63 litrech být nemůže.
mam tam len tohto a obyčajného (moc sa v tých latinských názvoch nevyznám)
Na kožní zranění jako podpůrný prostředek dobře působí i přidání rašelinného výluhu případně sušených listů Terminalia catappa (mandlovník mořský) do akvárka.
okolo 15 cm a je tam sam, a je to prisavnik pardalii?
počkám ešte pár dní a keď to bude ešte rásť niečo spravím a keď nie vyskúšam či sa to zahojí samé. dik za rady
0 23.02.2011 21:01 xx – pro matthew123
Jak je ten pardalis velký?
PS: Nechci tě nějak strašit, ale tohle na bakteriózu moc nevypadá. Máš v akváriu ještě jiné pardalisy nebo gibbicepsy nebo je tam sám?
No jestli se to dokáže vyléčit samé, můžeš zkusit sám když počkáš, pokud by se mu to zahojilo, tak by vypadal jako nějaký válečný veterán. Vypadá jako by si to někde odřel, když se snažil někudma provrtat, jak to tyto ryby s oblibou dělají.
a je to až také vážne že je treba kupovať nového ancika lebo sa to dokáže vyliečiť aj samé?
Rada je to dobrá, tak trochu předpokládám, že kolega však nemá přípravek eSHa 2000 a zda bude ochoten dát nějakých 150 kč za nákup pro rybku, která vypadá, že už to má zapár a nebo si koupí prostě jen nového ancíka...za tu dvacku?
tu je ta fotka, a čo to môže mať ?
Rybu odlov do karantény a zkus aplikovat eSHa 2000 a pokud to nezabere tak Sera baktopur direkt.
to si robíš srandu alebo to myslíš vážne?
V přírodě jsou např. součástí potravního řetězce jiného živočicha a taky nikdo nepláče nad tím, že ho někdo...
0 23.02.2011 20:33 xx – pro matthew123
Vyndej tu rybu mimo vodu a znovu to vyfoť foťákem. Chce to dost světla, aby byla fotka ostrá.
Zbavit ho utrpení, takových jiných je spousta, vím že to zní drsně, ale je to jen rybka za 20,- Kč.
Dík.Skúsim GyroTox.Dám vedieť ako to dopadlo.
Obávám se, že přesnou diagnozu nedostaneš. Vzhledem v opakujícím se vřídkům bych to tipoval na bakteriální povahu. Můžeš zkusit koupel v nějakém antibakteriáním přípravku např. Sera baktopur direkt. Více ze mně asi nedostaneš
.
Naozaj nikto nevie aká je to choroba?
Musíš koupit test, nejlépe kapkový na zjištění hodnoty NO2. Měl bys ho sehnat v každý akvaristice nebo zverimexu.
0 18.02.2011 14:39 Honza a Anetka – Re: romant
jak to mam udelat
0 18.02.2011 14:39 Honza a Anetka – Re: romant
nemam nic na zmereni
pokud je příčinou to co jsem napsal, tak při pravidelný výměně vody by to zvládnout mohla, bude záležet na tom, jak je moc přidušená. Co ty hodnoty NO2?
0 18.02.2011 14:24 Honza a Anetka – Re: romant
a jeste co ta rybka zvladne to??
0 18.02.2011 14:12 Honza a Anetka – Re: romant
vymenil sem 10l vody tak uvidim
0 18.02.2011 13:57 Honza a Anetka – Re: romant
uvidime jdu skusit tu vodu tak zatim diky
Podívej se na ty linky který jsem ti poslal. Teď je potřeba snížit obsah dusitanů ve vodě, což je nejpravděpodobnější příčinou chování té rybky. Jak jsem Ti psal, to akvárko nefunguje tak jak má a poku se nenastartuje dostatečně proces nitrifikace, tak bude docházet k úhynům ryb, udušením. Takže pokud se tomu chceš vyhnout, tak realizuj tu výměnu vody a sleduj to NO2, mělo by být neměřitelný, všechno ostatní je špatně. Filtr nech běhat neustále a nezasahuj do něho. Po několik dní vůbec nekrm a tu vodu můžeš měnit ob den. Přidat další rostliny by byla taktéž vhodné. Nejlepší nějaký rychlerostoucí stonovky, oni pomůžou s tím snižováním NO2.
0 18.02.2011 13:45 Honza a Anetka – Re: romant
pouzil sem doporucene mnozstvi tetra aqua safe a to by melo vodu upravit!!
No tak poku je to akvárko v provoru teprve 14 dní, tak to jsme doma. Akvárko zatím nefunguje tak jak má, nebyl v dostatečné míře nastatrtován proces nitrifikace, jinými slovy přeměny škodlivých látek na neutrální.
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
Chtělo by to udělat test na NO2, ale vůbec nis se neskazí výměnou cca 30% vody.
EDIT: Nehnojit, nekrmit!
0 18.02.2011 13:31 Honza a Anetka – Re: romant
ja se onej staram a ta voda neni kalna to je fotakem v telefonu a rostliny se rozrustaji akva je v zabehu zhruba 14 v provozu!! nemuze to byt ze mam jen jednu??
Když jsem se na to akva díval v prezentaci, tak bych řekl, že to dost žalostně vedená nádrž. Těch příčin chování té rybky může být mnoho, ale nejpravděpodobnější je podle mě flákání údržby a naprosto nedostatečný počet rostlin.
0 18.02.2011 13:19 Honza a Anetka – Re: romant
tak se chova prave jen ta jedna
Takhle se chová jenom ta jedna rybka? Co údržba akva, jak často se odkaluje a mění voda?
0 18.02.2011 12:32 Honza a Anetka – Plata skvrnitá var. Korálová
nevim co sni je neji schovava se a ma stazene vsechny ploutve co sni mam delat??
Jaká léčiva jste použili? Pokud jde o liposarca, stejně jako ostatní krunýřovci je mimořádně citlivý na většinu léčiv...
0 16.02.2011 22:57 sandrus944 – Liposarcus- biele škvrny po tele
Ahojte, chcela by som sa vás spýtať, či by ste mi niekto nevedeli poradiť. Máme asi tri týždne doma samičku liposarcusa a začali sa jej po tele objavovať akési biele škvrny alebo povlak, hlavne na bruchu to je vidno, keď je prisatá na skle. Mali sme ju prechodne v menšom akváriu aké potrebuje, a teraz sme ju preložili do nového akvária. Neviem či to nemôže byť napríklad zmenou prostredia, alebo možno tým, že sme dva týždne dozadu liečili rybky na krupicu. Ale keď sme ju kúpili, mala krásne hnedé sfarbenie a teraz sa mi na nej zdá niečo nezvyčajné. Iné príznaky nemá, je aktívna, potravu žerie normálne. Dali sme do akvaria aj nejaké preventívne liečivo, dúfam že sa z toho dostane. Ďakujem za radu.
Přidat reakci
1 ...... [166] ...... 227 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200522x