Co je to za nemoc?
Kolik ryb ti tam ještě zůstalo , vono to asi na první pohled nevypadá tak hrozně ,ale podle toho co píšeš a jak to padá kus za kusem , je to pěkně invazivní sajrajt , já to zpozoroval na neonkách v mnohem menší míře , hned jsem nasadil methylenovou modř v plné dávce + 20%(ztarostlé akva) , každej večer výměna 70% vody a znovu plná dávka +20% -Nesvítit ! , po čtyřech dnech to bylo fuč , pak už jen častá výměny vody + sůl a hromady torbenu , odešlo jen asi pět neonek a tetřiček
na ty změny léčiv taky bacha , kolikrát je to větší záhul než sama nemoc
děkuji...budu zkoušet...nejhorší je, že stále nevím, co je to za nemoc.
Už se jim rozpadly i ploutve, ale klasický rozpad ploutví to podle mě také není.
Stále některé bojují...
léčím..zatím bez viditelných výsledků...hyne to dále.
Nasadil jsem dle návodu eSHa OODINEX
Některý virový infekce zabíjejí řádově v hodinách. A většinou jsou neléčitelný.
ale je tostejně fofr , tam se toho muselo sejít více
řekl bych že ne úplně stejně..byla tam prodleva den či dva..ale jsou od sebe 10 metrů...mohlo se to přenést i na rukou při krmení či síťkou..
zaráží mě rychlost nákazy a rychlost umrtí...jsou to hodiny
Zkus vyhledat pojem sametová nemoc
Objevilo se to ve všech čtyřech akvárkách ve stejné době?
kdepak, obyčejnou krupičku znám..léčil jsem jí 3x a jsou to bílé tečky..léčba byla úspěšná a málokdy mi něco zahynulo...a rybky pokud uhynuly..tak až například po týdnu.
Todle je strašně rychlé a hlavně, když jsem mrtvou rybku vylovil, položil na papír, byl úplně žlutý...rybky strašně rychle plavou, pak se zmítají a nakonec padnou na dno a je po nich...testy vody jsem provedl..a vše se zdá ok..6 základních testů.
0 09.06.2015 21:05 MigelR1 – Prosím o radu__nevím co s tím
Ahoj všem. Prosím o radu.
Během 3 dnů jsem přišel o 10 torokátů (hyplosternum thoracatum)stáří cca 3 roky velikost 13cm a 200 ancistrusů sp a gold..stáří měsíc až rok, velikost od 2 do 8 cm. Prosím pomůže mi někdo určit oč se jedná?
Mám podezření že je to z vody, kterou jsem měnil..taky byla ta horka...voda kohoutková České Budějovicer..nikdy jsem se s tím nesetkal. Rybky se uplně osypaly..a i ploutve se roztřepily...přikládám foto...infekce ve 4 akváriích o objemu 50 až 300 litrů.
Krmím suchou stravou.
Poradí mi někdo, oč by se mohlo jednat a jak rychle zakročit?
Mám posledních 10 velkých ancistrusů, kteří bojují...
Děkuji Michael
Starší reakce
Ta eSHA EXIT je taky na krupici a ESHA 2000 na větší spektrum, vzájemně se mají doplňovat. Ještě jsem to ale nikdy nemusela používat, takže s tím nemám zkušenost. První várka vyléčila všechny ryby kromě těch gavúnků, teď už to vypadá o dost líp i s nimi, jak jsem včera aplikovala dvojnásobnou dávku.
Takže už to začínám vidět slibně.
Mě to taky přijde jak krupice. Já to mel jednou z kraje a vše vyřešil nějakej lék od sera... Přímo na krupici.
Pro mě co je jednoduché, je dobré... Jedná lahvička
děkuji, provedeno
Teď jen dám na modlení, aby to zabralo
eSHa 2000 standartní dávka
akvárko je hodně zarostlý, tak dobře,jdu dát dvojnásobnou dávku. Raději se ještě zeptám - týká se to obou přípravků? Tedy dát dvojnásobek i té ESHA 2000? Děkuji moc za radu.
Krupice, dávku klidně zdvojnásobit a jsou-li v akváriu rostliny, tedy je-li jich solidně, tak dvojnásobně tutově po dvojnásobnou dobu, což bych viděl jako první kolo, posléze pořádně akvo vypláchnout a bude se vidět, jestli kožovec bude zdolán a nebo bude muset být použito jiné léčivo, stává se, že se vyskytne odolnější kmen, na nějž ani tebou zvolená kombinace léčiv nezabere.
aha, je to možné, tak to bych mohla ještě prodloužit léčení. Ještě počkám, jestli někoho ještě něco nenapadne, o co by mohlo jít
Čistě teoreticky by to mohly být rány po kožovcích. Ale jistej si nejsem. Z fotek to vypadá, že je to ještě krupička.
Prosím o radu. Měla jsem v akváriu problémy s filtrem, snad v souvislosti s tím mi onemocněla cca 1/3 rybek krupičkou. Podávala jsem tři dny ESHA EXIT A ESHA 2000, třetí dávku jsem kapala včera. Krupičku už na rybkách nepozoruji, zato se něco stalo s gavúnkama nádhernýma. Vypadají, jako by se "loupali", po celém těle jim vlají drobné kousky kůže, jsou jako "oškubaní". Nevím, jestli to je z fotky poznat. Netuším, co by to mohlo být, následek léčení? Nebo mám naopak v podávání léčiv pokračovat? Vodu (cca 3/4 nádrže) jsem naposledy měnila před zahájením léčby. Jinak jí měním 1/3 pravidelně každý víkend.
Mel jsem to kdysi na Neonkach cervenych,jsou to paraziti(not 100%),stalo se mi to po krmeni Nitenkama,ryba vzdy umrela,ale nesirilo se to z hejna 30 to meli jen 2-3.Ja tyhle veci nelecim,ale myslim,ze to efektivne ani nejde.
Prosím o radu, u tetry císařské se mi objevila pro mě neznámá nemoc či spíše parazit, jedná se o průhledný gelovitý váček, ve kterém je vidět bílá žilka. Nikdy jsem se s tím nesetkal, patrně jsem si už rybky s tímto přinesl, ale projevilo se to u jedné po delší době, klasické dezinfekce na bázi malach. zeleně či modře (popř.FMC) nezabírají, váček se pomalu zvětšuje, první rybka po 4-5 týdnech zemřela. Zkusil jsem váček mechanicky odstranit (na fotce po ní zůstala černá skvrna po zahojení rány), po 3 dnech se vedle objevil ale další. Snažil jsem to nafotit a vyříznout (bohužel nemám makro objektiv), není to ideálně vidět, ale snad z toho něco poznáte. Děkuji za radu
Starší reakce
0 05.05.2015 17:06 Lenka1 – Pomoc :D
V modrom ramčeku klikni na ten odkaz
Starší reakce
Nejspíš to asi bude to vyhřezlé střevo. Doporučoval bych týden- dva nekrmit, mohlo by se to vrátit do normálu samo.
0 30.04.2015 20:20 hamasakr – Nemocná rybka?
Prosím o pomoc.Potřeboval bych zjistit,co se to rybce vytvořilo u řitního otvoru.Je to jakoby vyhřezle střevo.Nikdy jsem to ještě neviděl(možná nějaký parazit),nevím teď co mám dělat.Nechci zbytečně akva zatěžovat léčivy,ale zas nechci nic podcenit.Nemáte někdo podobnou zkušenost?Moc děkuji za rady.
Starší reakce
Rybu pošli na druhej břeh, možností je více, ale žádná není příjemná, nechci spekulovat. Zaměřit se na kvalitu vody, to čištění filtru co týden, nemusí být to pravý ořechový a výměna vody jednou za 2-3 týdny může být málo, zde bych výrazně přitlačil a měnil co týden min. 1/3 objemu nádrže, ten filtr pokud je nutno po tom týdnu čistit, bude to zřejmě kategorie honič vody, co má výkon, ale nemá dostatek filtračního materiálu. Ideál je registrace a vyplnění prezentace, aby bylo tzv. z čeho vařit.
0 26.04.2015 16:07 chemikus – nafouklé danio pruhované
Již dva měsíce pozoruji dania a neustále se nafukují + již týden lapou po vzduchu při hladině.Prosím co je to za nemoc.viz foto.
Nádrž má objem 56l, voda se mění dvakrát až třikrát do měsíce a filtr se čistí jednou za týden v sobotu.
akvárium je v provozu již tři roky.Ostatní ryby jsou zdravé
Starší reakce
Čichavce a rozhodnul bych se mezi mollama a krunýřovcema, osobně bych volil ancáky pryč.
Aha chápu, budu se snažíte to na potřetí udělat dobře. Který z nich si podle vás teda muži nechat? To teda fakt nevím kam je dam :/
Příliš mnoho nových ryb v mladém akva a příliš mnoho ryb vůbec. Kombinace taky, podle mě, špatná. Určitě jsi věnovala akvárku hodně péče, ale ještě by ses měla zaměřit na to jak velké ryby můžeš dát do jak velkého akvária a jak je kombinovat. Když nahlédneš do místního atlasu, dočteš se rychle, že čichavci mají být v páru, a že jeden pár potřebuje minimálně sto litrů. Ty jich máš ve sto litrech devět. K tomu krunýřovce a živorodky. O zbytku nemluvě. To nemohlo vyjít. Mimoto ryby zřejmě doma neprošly karanténou, že jo? Přivezlas je a šoupla do akva. Tohle všechno znamenalo katastrofu už dopředu. Měň vodu a mezitím uvažuj, kam ty ryby, které přežijí, umístíš. Protože i když Ti teď nějaké přežijí, dlouhodobě tam spolu být nemohou. Aspoň podle mě. A jak psali někteří - nenech se tím odradit, všichni jsme udělali pár blbostí a často to stálo život několika nebo i mnoha ryb. Ale zkus se poučit
Bohužel to je už druhá nemilá věc. První akvárium mi prasklo takže koupené ryby musely zpět do zooshopu :/ ještě že přítel byl tak hodnej a objednal hned nový...
112l, 5 cichavcu zlatých, 4cichavce perletovy, 11 neonek červených, 2 sekavec thajsky, 5 pancernicku, 2 krunyrovce albin, 4 zlatý molly
Kolik ze si,po mesici,tech ryb pridala a do jak velke nadrze?
Fajn, dam na vaše rady, doufám že aspoň nektere rybičky vydrží :(
Aj ja samozrejme súhlasím s odporúčaním Romana.
No nenechaj sa touto nemilou udalosťou od akvaristiky odradiť, polovica ľudí tu si nejakou formou katastrofy prešla. Hlavne sa snaž získať maximum vedomostí a ak ti nebude niečo jasné, s dôverou sa obráť na miestnu pestrú komunitu
Podepisuji co napsal Roman. Vypadá to na syndrom nové nádrže.
Odpovím ti i zde a to stejně, měnit, měnit, měnit, měnit, měnit, vodu a to klidně polovinu nádrže.
0 21.04.2015 21:19 Barčuša Ahoj lidičky, začínám být zoufalá :(
V sobotu jsem si konečně po měsíci běhu akvária koupila ryby na akvarijních trzích. Vše se zdálo úplně nádherné až do včerejšího rána. U třech cichavcu perletovych jsem si všimla, že mají belavou tlamu a nezerou. Běžela jsem před práci do zoo shopu, prodavač mi dal lecivo, ale kd_z jsem prisla, byly všichni 3 mrtvy. A dneska další rána, poslední cichavec perletovy nezere, jedna neonka plave u dna hlavou dolu, další má rozpadnou zadní ploutev a ma sobě bílé fleky, další jsou taky takový divný. Cichavci zlatý sice žerou, ale chovají se taky divně, stojí na místě. Tal jsem jim tam dala to léčivo, zvýšila teplotu na 27°.prosím nějaký rady? :( fakt mě to zabíjí, tolik péče sem tomu věnovala, těch peněz, a nakonec tohle :(
Starší reakce
Nějak nerozumím větě, akva běželo měsíc bez vody. To pak nebylo asi akva
romant napsal: S největší pravděpodobností křivice.
Tak uz to ma kluci rybka za sebou kua
, vcera se vecer uz se plazila po dne a dneska na hladinu kaput
Moje razbory jiz takto parkrat prezrane byly, ale behem par hodin to zmizelo. Urcite vodolecba, nic nezkazi.
Ta kostka biomolitanu ve mě nebudí moc důvěru a tipuji akvárium čerstváčka s brzkým osazením rybama a proto jako první dobrou bych realizoval vodoléčbu, tedy častou výměnu vody a rybu prozatím sledoval, přežrání, možná, taky možný následek pobytu ve zhoršených podmínkách a rozjetý nějaký bakteriální problémy, možná, tipuju, ale s tou výměnou vody to myslím vážně.
Přidat reakci
1 ...... [73] ...... 227 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200523x