Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 57 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2016 20:18 Muž TRULY [164] Re: romant
tak už je na druhom svete,,, :( aj manželka to tak zhodnotila že vyzera hrozne a už dýchal všelijako a ukryval sa do anbiasu a kadejako dolehlavou, do rana by asi neprežil. Nechcem byť morbídny ale zabiť tak velku rybu tak to nieje len tak,,,, chudak
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2016 19:56 Muž TRULY [164] Re: romant
ani nie dva tyzdne dozadu som pisal ake su to krasne ryby a ako si pekne lezia a dotykaju sa jedna druhej. Za dva tyzdne z ryb trosky. S tym filtrom udrzat podmienky je nemozna vec. Staci par dni viac zakrmit alebo nevymenit vodu pravidelne a je vymalovane. Len nechaoem ze ryb mam menej ako som mal, krmim ako som krmil a zrazu tie rybky odisli. A lritom ten fikter a posmienky su v pkdstate rovnake uz 18 mesiacov. Skoda bude mi ich luto. Hned ako dam dokopy stojan a amfikter tak po nejakom mesiaci ked sa to zabehne si kupim novy par. Teda ak nebudem menit este to dno ak to doporucujete
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2016 19:35 R Muž romant [27987] Re: TRULY
Pošli ho na druhej břeh, to bych viděl jako nejlepší způsob "léčby". Je hodně zuboženej, ten stav nevznikl ze dne na den, postupně se to muselo zhoršovat, jak zde již zazanělo a ostatně to i přiznáváš, na vině budou nejspíše nicotnější podmínky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2016 19:30 Muž TRULY [164] Re: NHKG
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku pridavam este foto ma aj prepadnute oci a cely sa kyve...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2016 17:56 Muž TRULY [164] Re: NHKG
to ze ma tlamku som si vsimol uz davno. Len som to neodborne pripisal veku rybky a mozno nejakemu stresu. Ten chvost je des no..
S fuzami nemali nic to sa zhuplo za 2 dni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2016 17:33 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: TRULY
Já měl s hrubším dnem u nich problémy s fousky. U písku problém nebyl.
Sůl přidat můžeš, pokud to je plíseň pomůže. Ale taky to může být bakteriálního původu a pak ti sůl nepomůže. Podle fotek mi tlamka přijde na bakterie a ocas na plíseň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2016 17:23 Muž TRULY [164] Re: NHKG
ok dneska dam 50% zase dole. Mandlovnik zial nemam ale uz ho kuoim nech je doma.
Nepridat spon sol a nedvihnut teplotu na 26,27?
Tak ten strk mam od zaciatku cca rok a pol a nebol problem nikdy zeby mali plesen alebo nejake odreniny. Ale mozno by to vysvetlovalo to oreco stale lezali na listoch tesne nad dnom alebo na vyssych miestach.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2016 17:14 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: TRULY
Vyměň zase vodu, klidně 50% každý den. Je to způsobeno těmi špatnými podmínkami. Léčivem bych ho netrápil. Navíc ty co máš doma jsou ti nanic. Pokud máš, dej do akvária listí mandlovníku, nebo rašelinový výluh. Ale souhlasím s tím, že to asi nedá.
A příště bych dal pancéřníčkům jemnější dno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2016 16:56 Muž TRULY [164]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte. apred tyzdnom mi uhynul panciernik trindadsky a vsimol som si to az na druhy den. Vods pekne smrdela tak som okamzite vymenil polovicu vody. Pocas tyzdna este 20l a vcera dalsich 40l.
Za tri dni som si vsimol u samca trindaka zhorsujuci zdravotny stav.
Zadna plutva ako keby mala plesen, za tie 3 dni trosku pochudol a prepadli sa mu ziabre a navyse ma okolo ziabri nejaku bielu plesen. Ide to snim rapidne dole.
Ostatne ryby su relativne vporiadku. Ziadne plesne ziadna krupicka nic.

Filter uz riesim. Cez vikend idem zvarst novu konstrukciu a o dasli tyzden kupu jbl e1501. Je mi jasne ze ten pickup 160 proste totalne nestiha co sa orejavuje uz dlhsiu dobu len neboli financie na nieco drahsie a navyse uz vacsie a komplexnejsie riesenie s pripravou na vacsie akva.
S filtraciou som sa neponahlal nakolko je v akva planaria a tak musim akva najskor preliecit.
Foto je v prilohe.
teplota 25 sol som nedal. Doma mam len flagelol, esha exit a v sobotu entizol.

Nemam zial nejake rezervne akva jedine ze z pivnice prinesiem 60l ale nemam ho naco polozit a nemam doma ani polystyren nic. Navyse mam pocit ze to pancernik do rana vzda. Rychlo dycha a zacina byt apaticky na dotyk.
(Ospravedlnujem sa za kvalitu fotiek ak chcete fotit mobilom nekupujte si huawei honor x3, je to sice 8jadro dvojsimka ale fotky robi.....)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.09.2016 18:36 R Muž romant [27987] Re: Hanast
Myslel bych si že jde o normální jev jak ryba stárne a zároveň bych si myslel, že ty podmínky ve kterých se nachází jsou nicotný. Takže bych rozhodně doporučil intenzivnější výměnu vody a to několikrát týdně polovinu akva.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2016 18:28 Hanast – Co je to?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte, mám doma černou závojnatku 7 měsíců a před třemi dny jsem si všimla, že má oči olemované oranžovou barvou a od břicha bělá jak kdyby se jí odlupovaly ty černé šupiny nebo měnila barvu. Nevíte někdo co by to mohlo být? Předem díky za odpovědi
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2016 16:05 R Muž afc1886 [14682] Re: Marky.,
Špatně to na telefonu vidím,ale chtělo by to celé překopat.Osobně bych dal jiné dno,lepší filtr a hlavně hodně živých(zdůrazňuji živých) rostlinek. ahoj
PS-koukni na ty odkazy,co ti dal Romant.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2016 13:54 Marky., Re: romant
Porad nám jak jim to máme více zpříjemnit. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2016 20:49 Marky.. Re: romant
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Díky moc jsme si toho vědomi něco málo jsme si nastudovaly Ale Chybička se vždycky najde. Jen opravim vyměnily jsem 2/3 vody.
Jinak foto akvária
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.09.2016 20:17 R Muž romant [27987] Re: Marky.
Denně měnit min. tu 1/3 objemu vody, nikoho ničím 5 dní nekrmit a příště si před pořízením akvária něco přečíst, ten začátek je klasicky podrtrženej, uspěchanej a sklízíš poldy svojí nedočkavosti. ;-)
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2016 20:14 Marky. Re: romant
Akvárium máme 14 dní. Bettu 7dni. Akvarko 54 l je s filtrací bublinkami(vzduchem) má světlo jen topitko nemá. V akváriu je 25-27°. Bette se zakalilo ocicko pres noc do bílá jinak žádné jiné příznaky nesledujeme, normálně papa a plave V akváriu máme este platy, sumecka a neonky těm nic není jsou zatím v pořádku. Děkujeme za pripadne rady jak ji vyléčit . Zatím jsem vyčistil a 1/3vody vyměnily.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2016 12:50 R Muž romant [27987] Re: Marky
S největší pravděpodobností již nadlimitně přemnožený bakterie, tedy vznik bych hledal v kvalitě prostředí, ale to je na tobě, nikdo o tvojí nádrži neví vůbec nic a i z toho důvodu bych doporučil se zde zaregistrovat, zřídit prezenatci předmětný nádrže, uvedl co nejvíce pravdivých údajů, aby bylo tzv. z čeho vařit. Léčba těchto věcí možná je, třeba bactopurem direct(použít v separé nádrži), výsledek předjímat nelze, ale prvotně je to o té kvalitě prostředí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2016 12:48 Marky Re: Marky
Fotka k příspěvku Dobrý den chtěla bych se zeptat naší rybicce se vyboulilo a zakalilo oko nevím co stim poradite mi prosím dekuju předem :)
Tady este přidávám fotku
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2016 13:55 Kevin
ahoj,chtěl bych se zeptat co může být za nemoc když má jedna neonka jako by naježené šupinky,odřené to není ale připomíná to jako by ji někdo sem tam odřel proti šupinkám a další co mě zaráží je že jedna mřenka se stále tře bokem o kamen nebo štěrk na dně,lítá po akváriu a sem tam se dost otře bokem o dno a z toho zaleze do rohu lehne břichem úplně na dno a několik min nehybně leží... moc díky za radu a snad nebude vadit že nemám té neonky fotku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.08.2016 17:31 R Muž romant [27987] Re: Adrenek
Tak napsal bych to asi jedno z druhým. Tedy když se vrátíme v čase, tak základní chyba byla v tom kamarádovi, prostě v zájmu zachování osádky krmil, krmil, krmil až překrmil a dorazil jsi to ty, tím rozvrtáním(tedy v zájmu záchrany). Takže poučení pro příště, nedávat nikomu kdo nemá doba funkční akvárko do ruky klíče vod krmení a při odjezdu na 7-14 dní klidně nekrmit nikoho ničím, je to daleko bezpečnější, tedy to až příště. ;-) Teď bych tam pořádně zatopil, klidně přes 30st. počítal s tím že to mlže mít neblahý vliv na některý rostliny, toto držel týden, potom teplotu do normálu, řekněme někde kolem 25st. dořešit případné ztrát na rostlinstvu, čím víc rostlin tím lépe, nechat akvo běžet 2-3 týdny bez osádky, možno nějaký šneky a posléze za pravidelných výměn vody pomalu zarybňovat, odpovídající osádkou, prostě den před a den po vpuštění nových ryb vyměnit obligátní 1/3 objemu vody. Tak asi tak bych to s tím restartem viděl a když si zřídíš prezentaci daný nádrže, jistě přibyde nejedna věcná připomínka stran vylepšení. X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2016 10:35 Adrenek Re: Renek
Ahoj, tak mi to postupně lehlo všechno, buď otrava, nebo nějaká nákaza dovlečená s novyma rybkama. Chci se zeptat co teď s akva. Nějak desinfikovat než nakoupím nějaké nové osazenstvo??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2016 13:46 Muž sikula [73] - Raci, krabi, krevetkyRe: romant
díky za rychlou reakci. Povlak na těle nemají všechny rybky, ale jen některé. Domnívám se, že to je druhá nemoc, která napadá až ty oslabené rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2016 13:35 R Muž romant [27987] Re: sikula
Tipoval bych vnitřní parazity a ten povlak na těle nějaký druh nálevníka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2016 13:23 Muž sikula [73] - Raci, krabi, krevetky – nemoc rasbora galaxy
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den všem,
prosím o určení nemoci u mých galaxy rasbor.
Rybky se drží u hladiny, v klidné části nádrže nad sáním filtru, nežerou, zdá se že rychleji dýchají, jsou hubené, ploutve slepené (začíná to ocasní ploutví), někdy na sobě mají šedomodrý povlak (plíseň?)
Ostatní ryby (kardinálky, otíci, gavůnci diamantoví, pancéřníčci) tím netrpí. AQ 1800 litrů, teplota 25°C, pH 7,5 , NO3 10 , NO2 0, voda tvrdá

Předem děkuji za každou reakci.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2016 21:15 Adrenek Re: Wendy2
No u té skaláry to moc zjistit nešlo, každopádně od neděle se jim jakoby rozpadaly ploutvičky. Nebo to ožírala ta dania. V neděli byla beta taky už apatická a polehávala, těch bílých teček jsem si všiml až dnes. Tem daniam se taky začínají třepit ty loutve.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2016 21:14 Adrenek Re: romant
JJ, jen jsem chtěl doložit ty fotky, jestli někoho z vás nenapadne něco jiného. Každopádně zbyly dvě dania a ty už taky nejsou OK, takže pujdou určitě ven taky. Co pak ale s tim akvem? Pořád se bojím že to byla nějaká nemoc, tak nevím jak pak postupovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2016 21:11 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: Adrenek
ta betta vypadá na krupičku, jiná ryba po sobě tečky nemá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.08.2016 20:58 R Muž romant [27987] Re: Adrenek
Psal jsem ti to už včera, o tom zda-li to byl amoniak a nebo dusitany, mohlo by se sáhodlouze polemizovat, osobně bych to viděl na možnou kombinaco obou dvou látek, ale to už teď těžko zjišťovat. Držel bych se těch výměn.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2016 20:51 Adrenek – Hromadný úhyn
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, psal jsem včera, nádrž 60 l, od ledna, vše v pořádku, teď v létě 2 x dovča, ryby chodil krmit kamaráda a potom vždy průser. Minulý tyden ve středu jsem se rozhodl vytáhnout všechny rostlinky, omýt v solné vodě abych se zbavil řas, rovněž omytý kořen, výměna 2/3 vody v nádrži. Dokoupeny tři bllack moly blue, kvůli požírání těch řas. Do soboty jsem nic nepozoroval, v neděli rán všech 6 neonek mrtvých, pak odešly moly. Včera jeden skalár. Do dneška přežíval druhý skalár jedna bojovnice a dvě dania pruhované. Od neděle každý den výměna 1/3 nádrže. Provedeny optovné kontroly No2 a Ph. No2 v normě, Ph - 7.8 ( normáln odstátá vodovodní voda. Dnes už jsem utratil i bojovnici i skalaru, bylo to jen trápení. Nevím co je příčinou, jestli otrava amoniakem, nebo jsem tam zatáhl něco s těmi koupenymi molly. Na skaláře jsem sledoval roztřepené konečky ploutví, nevílm jestli to měly na svědomi ty zebřičky, bojovnice jako by na sobě měla nějaké tečky bílé. Od neděle na několika místech vybledla.Sklaáry celou dobu visely u hladiny, apatické, jen lapaly po vzduchu, bojovnice polehávala po dně. Nejedly. Možná mi někdo objesní příčinu, připojuju foto
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.08.2016 20:50 R Muž romant [27987] Re: Renek
Já bych jenom intenzivně měnil, vodu lehce odraženou(odstátou), teplotu klidně na 28st. a trpělivost.
Edit: Nikoho ničím nekrmit, tak 5 dní.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 20:47 Renek Re: romant
Ok, děkuju, budem měnit vodu. Přidat nějaký biofiltr, nebo to nechat jen na té vodě??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 20:41 R Muž afc1886 [14682] Re: Renek
Tak ta voda se dle mě mohla tak zhoupnout,ale ta sůl si myslím,že by neměla rybičkám vadit v menším množství.Ale já bych rostlinky ani kořen v soli nemáčel.A jakápak ostuda tady prezentovat svoje akva.Vždyť ty stránku tu jsou od toho,aby jsi se něco nového dozvěděl a ostatní ti určitě taky rádi poradí.Za chvilku příjde určitě někdo jiný se svým názorem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.08.2016 20:36 R Muž romant [27987] Re: Renek
Osádku ti likviduje nadlimitní koncentrace škodlivých N látek, tedy jako důsledek těch zásahů, který v akváriu proběhly, takže ono doporučení měnit vodu a to klidně 2x denně je správným a účinným řešením.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 20:22 Renek Re: afc1886
Díky za odpověď, až budu doma zaregistruju se a doložím nějaké foto, ikdyž tohle waterloo prezentovat je ostuda. Myslíš že se ty hodnoty tak dramaticky mohly změnit? V noci vystoupat že to odrovnalo najednou všechny neonky a po výměně vody a proprání filtru to spadlo na normál? Nebylo to zapříčiněné tou solí co jsem v ní koupal ten kořen a rostlinky od té řasy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.08.2016 20:18 R Muž afc1886 [14682] Re: Renek
Já osobně bych nic nedesinfikoval,ale pokračoval v tzv. vodoléčbě.Měnil bych častěji vodu a vidělo by se co dál.Kamarádovi už nesvěřuj krmení,zdravé rybky vydrží dlouho bez jídla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 20:09 Renek Re: afc1886
akva 60 l, staré 3/4 roku, do naší první dovolené v červnu v pohodě, 1 týdně 1/3 vody výměna, rostlinky ryby vše ok. Pak chodil krmit kamarád a potom už jsem se pral se zelenou řasou, měsíc jsem to dával dohromady, pak druhých 14 dní pryč a po návratu, ryby přežrané, apatické, všude hnědá řasa, zas jsem to dával měsíc dohromady, řasa pořád, tak jsem někde načet, že pomůže proplach v soli, tož jsem udělal generální úklid. Myslel jsem na otravu amoniakem, to by vysvětlovalo ten hromadný úhyn všech neonek přes noc. Hned jsem měnil vodu 1 / 3 a večer jak jsem sehnal testy jsem měřil ale to už bylo OK. Nevím jestli by ty hodnoty taky rychle vystoupaly a spadly. Co teď s tím akva? Jak to desinfikovat? Rybky pojdou to je už asi jasné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 19:37 R Muž afc1886 [14682] Re: Renek
Kopání ve dně při vytahování rostlinek,proplach filtru,dokoupené další rybky,to dostaly nitrifikační baktérie celkem na prdel.Jak je akva staré,jaký je filtr,jaká velikost akva?Otázek je moc,lepší by bylo se zde zaregistrovat a vytvořit prezentaci akvária. ahoj
Edit-Fotka celého akva by taky pomohla
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 19:20 Renek – otrava nebo nemoc
Ahoj, minulou středu jsem musel přesadit nějaké rostlinky, chytaly pořád nějakou řasu tak jsem je propláchnul ve slabém roztoku soli a nasadil zpět do akvária. v soli jsem proplách i kořeny. Rovněž jsem dokoupil 4 ks molinezek, které řasu okusují. V neděli ráno jsem našel všech 6 neonek mrtvých na dně, ostatní ryby, postupně uhynuly i ty moly. Zbylí 2 skaláři a jedna bojovnice jsou doteď apatické, skaláři přebývají celou dobu u hladiny, bojovnice leží na dně, nepříjímají potravu. Dvě dania pruhované se zdají být v pořádku, jsou živé, jezdí po akvárku ,ale jako všechny zbyle nejedí. Na rybách nic moc vidět není, jen oba skaláři mají jakoby roztřepené boční ploutvičky a dnes ráno jsem si všimnul , že bojovnice má na vršku hlavy a hřbetě bílé fleky, jakoby ztrácela zbarvení. Nevim jestli to je nějaká otrava nebo nemoc. Hned v neděli jsem vyměnil polovinu vody, proplách filtr, měřil jsem pak PH i NO 2 vyšly normálně. Včera rovněž vyměněna polovina vody. Odstátá vodovodní. Jsem smířený že pojdou všechny akorát teď nevím co s akva, jak vydesinfikovat. Písek a kořen vyvařím, akva asi vymýt solí, ale co s rostlinami??? Nevím co bylo příčinou úhynu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2016 23:26 Janča94 – závojnatky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj prosila bych o radu, pestuji závojnatky už asi 6let a nikdy sem se nesetkala s podobnými nemocemi. Na jedné z nich se mi vytvořili okolo hlavy houbovite útvary jakoby nádory, ale jen z jedné strany už to má skoro rok a stále je čilá a pěkně papká nikdo nevi co je muze byt tak nevím zdali je to nějaká vážná nemoc :-( u druhé mi ted behem tří dnů zarudla ocasní ploutev a rybycka se strani od ostatních ale stále papá tak nevím čím to může být. Vodu pravidelne čistím tak z 1/3 jednou týdně, filrt tak po 4-5 dnech, zvlast mají i vzduchovaní netuším čím to může být. Předem děkuji za rady :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2016 07:34 Muž LiborSprysl [9015] Re: Nico
Třeba je to jen špatně vidět...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2016 18:31 Žena Nico [0] Re: LiborSprysl
A může to bejt ten červ, když to není na konci rozvětvený?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2016 12:46 Muž LiborSprysl [9015] Re: Nico
A co toto??? search.seznam.cz/…

častý problém importových závojnatek při nedostatečném ošetření po dojezdu do ČR
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2016 12:44 Žena Nico [0] Re: Tojsouvěci
Ta je jakoby barevná ne? Tohle je bílý. Spíš mi přijde, že to jakoby leze zevnitř. Včera se to z ní odlouplo a postupně se vytváří další
E: Koukala jsem podle toho odkazu tady na nemoci, nejvíc je tomu podobnej ten kotevní červ, ale nemá to dva konce. Občas jim dávám mražený krmivo, nějaký ty pakomáří larvy se špenátem, hrozně jim to chutná, nemůže to bejt z toho? Ale, když jim to hodím tak kapu Preventin
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2016 00:34 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlamaRe: Nico
Škoda,že nemáš detailejnější foto,takhle to připomíná chobotnatku rybí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2016 13:44 Žena Nico [0]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dneska se mi u závojnatky objevilo něco jako červík na její hlavě. Neví někdo co by to mohlo být a co s tím? Jinak se zatim nezdá, že by jí to nějak ovlivňovalo, normálně plave i žere
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2016 23:44 Muž erik [10] – Problém s pncíkmi
Mám taký problém, neviem prečo, ale pancierničky mi pomaly umierajú, doniesol som ich 6 už sú len traja a jeden z ničoho nič dnes začal plávať ako keby nevedel správne ovládať svoje telo, rôzne sa nadnáša a všetci mali tú istú diagnozu, inak ostatné sú čulé a nič im nie je. na pohľad ani tento nevyzerá zle len keď pláva. Nevie niekto čo to môže byť? sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2016 15:30 R Muž romant [27987] Re: josef
Podle mě nějaký bakteriální problém. Vypadá to na hlístice, uvidíme co odpoví další.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2016 06:43 josef – skalár neni v pořádku
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj. Akva mám asi tři měsíce, už jsem lečil krupičku exitem + 2000. Vodu měním jednou za týden, asi 1/4, a dávám optimu. S výměnou zaroven odkaluji dno. Společné s párem skalarů je v akva malé hejno ruzných molly, a dva krunýřovci. Stravu kombinuju. Dávám 3x za den. Jedna rybka je špatná(foto), nevíte prosím čím léčit? A druhé foto je to co nám teď zamořilo nádrž. Nějaké rady? Předem děkuji.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2016 07:43 Muž BuldozerGT86 [45] - Prodám - TlamovceRe: LiborSprysl
Tak si to včéra hodil.... tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2016 20:30 Arci Re: romant
Díky za radu, vodoléčba bylo jediné co mě napadlo, už třetí den měním cca čtvrtinu vody každý den tak v tom budu pokračovat dále :-) , snad se to začne lepšit.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [57] ...... 227

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 198232x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148-co-je-to-za-nemoc?od=2801