Co je to za nemoc?
1 21.10.2007 23:11 Nemeziss přípravky na úpravu jsem použila
1 21.10.2007 23:04 Flash Možno sa mohli použiť prípravky na úpravu vody.
1 21.10.2007 22:56 Nemeziss ad svícení: svítili na 4hodiny večer, protože přes den to nebylo třeba, akvárko stojí kousek od okna
ad filtr: já už ho taky párkrát proprala pod kohoutkem a nikdy se nic nestalo
ad transport: tak jsem to udělala,že byly v té staré vodě..ale nešlo to víc jak 2 dny,protože neměly místo, musela jsem je dát do nového akva
asi si schovat trochu vody a zezačátku je dát do ní......no ale přiznám se že já filtr vždycky čistím pod kohoutkem a NIKDY se mě nestalo že bych otrávila akva.asi některý jsou odolnější-třeba pancéřníčkům by to nemuselo tak vadit-mají střevní dýchání, nebo labyrintky...
1 21.10.2007 22:38 Sidonius Otrava NO2. V odkazech, které připojil Filipsi, se dočtete víc.
filtr by se neměl prát pod kohoutkem, zabiješ si bakterie který tam žijou a ty ti pak můžou otrávit akvárko,,,,mě se to teda nikdy nestalo, ale všude se to píše
1 21.10.2007 21:40 Nemeziss – Podivné úmrtí
Před 14 dny jsem nově založila akva,viz moje nádrž. Byly tam 3 přísavky,2 molly a 4 platy,rostlinky,topení,filtr.Voda byla čistá a všem se dařilo. Před 5 dny jsem zakoupila sladkovodního kraba cca 4 cm. Dala jsem ho do akvárka (chyba-měl jít do karantény,pozdě
).Vylezl na kytku a seděl u hladiny nebo na filtr a s ostatníma se nekamarádil.Odjela jsem a o akva se starali rodiče přesně podle instrukcí.Včera večer zjistili že voda je kalná a zdálo se jim že filtr málo čistí,tak ho vyprali pod kohoutkem :( a normálně ryby nakrmili,a rozsvítili lampičku na 4hodiny.Dnes ráno zjistili,že krab,samec ancíka a obě molly leží na zádech a jsou mrtví,ostatní rybky plavaly u hladiny jakoby neměli vzduch,i přísavky se častěji vyplavávaly nadechnout.Nemůžu přijít na to co se stalo,mrtvé ryby vypadaly normálně,nebyly nafouklé ani nic takového..vyměnila jsem 1/2vody a ryby normálně plavou a dýchají a vypadají OK.prosím o vyjádření odborníků,co se mohlo stát? mohl mít krab nemoc a kvůli tomu? nebo tím že vyprali filtr? je mi divné že umřel ancík,ti vydrží všechno..
za reakce předem moc dík!
Starší reakce
Starší reakce
1 12.10.2007 18:26 Alfonso 1 11.10.2007 15:31 Radka – .
Nebylo by lepší tu akaru utratit ,ať se netrápí?
1 11.10.2007 14:58 Tomik No když má ryba prasklej plynovej měchýř, tak jde na rybě vidět, že se hrozně trápí, že jí pohyb dělá problémy a vysiluje jí to....Mám doma jednu akaru hnědou a už s tím žije půl rok...Ale dost zhubla, když jde na krmení, tak vydrží pár temp, teď už i třeba minutu a hned padá ke dnu, protože nevydrží déle.....A v každém případě to má furt a né když se jí chce, proto se mi to nějak nezdá....
1 10.10.2007 20:14 Alfonso Má prasklý vzduchový měchýř.
predstav si ze ma v sobe kazda ryba plynovy vak, a ten podle toho jak ho stlacuje ji vynasi nahoru nebo dulu, a udrzuje jim rovnovahu tela.pokud neni v poradku plave vzdy jen par temp a padá ke dnu-> zkus si to predstavit jak by to vypadalo a pak sam poznas jestli mam pravdu
zni to logicky, ale da se to nejak lip poznat? Když se jí chce, tak klidně plave delší dobu u hladiny.
1 10.10.2007 18:26 Alfonso blbot co? Řikáš tři dny?? Pořád stejně nebo i poplavává u hladiny?
Jen když je krmení tak vyplave a potom hned zase zpátky na své místo.
1 10.10.2007 18:21 Alfonso – 2vodník
1 10.10.2007 18:12 Alfonso – plave hlavou nahoru
Mám v akvárku platy skvrnité a jedna mi už 3 dny plave hlavou nahoru. Drží se u dna, ale když je krmení, tak vyjede k hladině, nažere se a pak jde zase dělat stojky ke dnu. Viditelné znaky nějaké choroby nemá. Nevíte čím by to mohlo být?
Starší reakce
myslis do akvarka ryby svet 84l ? no takto: ma to cca 80 litrov a uz teraz tam mas 28 ryb. ja osobne by som tam teda dal maximalne zopar panciernickov nejakych 4 popripade SAE. ale uz teraz tam je ryb dost vela. radsej nic. radsej pridaj rastlinky, nejake pekne echinodorusy
1 03.10.2007 14:30 140bpm a co si tam teda mam dat ??? poradte...
Jezismarja, co je to za nesmysl??? Pravda je, ze co se tyce produkce vykalu, jsou zavojnatky jedni z preborniku. Ale ze by se nekomu dostavaly do zaber, a skodily zvlast neonkam ... Skodi to chemismu vody v akva, kdyz se dost neodkaluje, nemeni voda a nespotrebovavaji ziviny, a to nasledne skodi vsem rybam.
Souhlasim s jedinym - zavojnatky si tam nedavej.
1 03.10.2007 13:34 140bpm uhm, tak vdaka
Existovat spolu moze hocico..
Zavojnatky su v dospelost dost velke, radi ryju do dna atd.. Su to jazierkove rybky, nie akvariove.
1 02.10.2007 13:12 140bpm – preziju???
mam v akva gupky a tetry neonove, rad by som si kupil aj nejake 2-4 vacsie rybky, co by ste mi poradili ? velmi sa mi pacia tieto
rybicky.net/atlasryb/zavojnatka_cinska
myslite, ze by spolu mohli existovat ?
Starší reakce
1 20.09.2007 11:39 Radka Dík Roman, určite to skúsim vyfotiť aj keď on je dosť divoký.. Má už asi 5 rokov a ešte to nikdy nemal, teda aspoň som si nevšimla. Dúfam že to nie je až také vážne
Poobede dodám foto keď dojdem z práce..teda ak sa podarí, asi ho budem musieť vybrať vonku.. A ty to náhodou nemáš nafotené?
1 20.09.2007 11:08 Radka – chorý kančík
Ahojte, mám problém s jedným kančíkom, ktorému sa vytvorili akoby nejaké krvavé vyrážky. Jednu má pod chvostom, je dosť veľká a červená. Netuším z čoho to môže mať a ani ako to liečiť. Premiestnila som ho do karantény, zvýšila teplotu a pridala multimedikal. Zatial sa mu to vôbec nemení. Neviete čo s tým??
1 18.09.2007 20:44 Jestr64 jediný co mě napadá je, že moje samička ps. demasoni dostala bloat, celou dobu měla zarudlé žábry a i byla nafouklá, no naštěstí sem to vyléčil ale už je divná na furt no, nevím jak je to u skalárů, mě pomohl entizol
tak v tom ti neporadím, odborník na nemoci nejsem, pokus se to vyhledat v nemocech a možná skusit sůl, 1 lžíce na 30 l vody.....počkej si až to někdo odsouhlasí, v léčení nemocí nemám zkušenosti
lapají po vzduchu ale nejsou u hladiny? jako zrychlené dýchání? skus pohledat tady v nemocech, mají to hezky popsaný, třeba najdeš ještě další příznak nemoci
Přidat reakci
1 ...... [219] ...... 227 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200523x