Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 219 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.10.2007 23:11 Nemeziss
přípravky na úpravu jsem použila
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.10.2007 23:04 Flash
Možno sa mohli použiť prípravky na úpravu vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.10.2007 22:56 Nemeziss
ad svícení: svítili na 4hodiny večer, protože přes den to nebylo třeba, akvárko stojí kousek od okna
ad filtr: já už ho taky párkrát proprala pod kohoutkem a nikdy se nic nestalo
ad transport: tak jsem to udělala,že byly v té staré vodě..ale nešlo to víc jak 2 dny,protože neměly místo, musela jsem je dát do nového akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.10.2007 22:48 Žena bucliik [99]
asi si schovat trochu vody a zezačátku je dát do ní......no ale přiznám se že já filtr vždycky čistím pod kohoutkem a NIKDY se mě nestalo že bych otrávila akva.asi některý jsou odolnější-třeba pancéřníčkům by to nemuselo tak vadit-mají střevní dýchání, nebo labyrintky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.10.2007 22:44 Nemeziss
Vím že se nemají do akva dávat hned rybky, ale co jsem měla dělat, když jsem je převážela 170km protože jsem se stěhovala? čekat až se zaběhne akva? a otrava NO2..a proč umřely jen nějaký? a proč přísavka zrovna, ty přece vydržej skoro všechno :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.10.2007 22:43 Muž AmorFati [37] - Amerika
Brr... odstrašující seznam začátečnických chyb... Ostatní už dali potřebné rady, nicméně mě zaujala délka svícení... Chtělo by to svítit déle než 4 hodiny... Byť samozřejmě s aktuální rybí genocidou to nemá moc společného.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.10.2007 22:38 Sidonius
Otrava NO2. V odkazech, které připojil Filipsi, se dočtete víc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.10.2007 21:46 Žena bucliik [99]
filtr by se neměl prát pod kohoutkem, zabiješ si bakterie který tam žijou a ty ti pak můžou otrávit akvárko,,,,mě se to teda nikdy nestalo, ale všude se to píše
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.10.2007 21:40 Nemeziss – Podivné úmrtí
Před 14 dny jsem nově založila akva,viz moje nádrž. Byly tam 3 přísavky,2 molly a 4 platy,rostlinky,topení,filtr.Voda byla čistá a všem se dařilo. Před 5 dny jsem zakoupila sladkovodního kraba cca 4 cm. Dala jsem ho do akvárka (chyba-měl jít do karantény,pozdě :-().Vylezl na kytku a seděl u hladiny nebo na filtr a s ostatníma se nekamarádil.Odjela jsem a o akva se starali rodiče přesně podle instrukcí.Včera večer zjistili že voda je kalná a zdálo se jim že filtr málo čistí,tak ho vyprali pod kohoutkem :( a normálně ryby nakrmili,a rozsvítili lampičku na 4hodiny.Dnes ráno zjistili,že krab,samec ancíka a obě molly leží na zádech a jsou mrtví,ostatní rybky plavaly u hladiny jakoby neměli vzduch,i přísavky se častěji vyplavávaly nadechnout.Nemůžu přijít na to co se stalo,mrtvé ryby vypadaly normálně,nebyly nafouklé ani nic takového..vyměnila jsem 1/2vody a ryby normálně plavou a dýchají a vypadají OK.prosím o vyjádření odborníků,co se mohlo stát? mohl mít krab nemoc a kvůli tomu? nebo tím že vyprali filtr? je mi divné že umřel ancík,ti vydrží všechno..:-( za reakce předem moc dík!
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.10.2007 18:44 Alfonso
Tak dneska se zase normálně rozplavala a plave s ostatními. Ani náznak předchozích příznaků. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.10.2007 19:03 Žena Myrka [15] - Afrika
Tak to je jasné,ta se z toho už nedostane....čím dřív skončí tím líp,podle mě :-( mi to dělaly vždycky platy den před smrtí,ale vždycky byly už moc staré,tak se to dalo i čekat....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.10.2007 18:26 Alfonso
Tak dneska se přesunula na kytku v horní části nádrže. Plave kolem stonku a osacem se opírá o list pod ní. sad sad sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.10.2007 23:12 miro03
I to je jedna s možností ktorá sa stáva. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.10.2007 15:57 Alfonso
Prostě je pohyb ryby nepřirozený, to je jako kdyby ti usekli ruku, tak nebudeš plavat, ale spíš se tak máchat...Proto si myslím, že plynovej měchýř to není.... ;-)

Možná se nekde ťukla do hlavy a má to teď pomotaný :)

V každym případě jí budu sledovat a uvidim jak se to bude vyvíjet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.10.2007 15:31 Radka – .
Nebylo by lepší tu akaru utratit ,ať se netrápí? :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.10.2007 15:01 Tomik
Prostě je pohyb ryby nepřirozený, to je jako kdyby ti usekli ruku, tak nebudeš plavat, ale spíš se tak máchat...Proto si myslím, že plynovej měchýř to není.... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.10.2007 14:58 Tomik
No když má ryba prasklej plynovej měchýř, tak jde na rybě vidět, že se hrozně trápí, že jí pohyb dělá problémy a vysiluje jí to....Mám doma jednu akaru hnědou a už s tím žije půl rok...Ale dost zhubla, když jde na krmení, tak vydrží pár temp, teď už i třeba minutu a hned padá ke dnu, protože nevydrží déle.....A v každém případě to má furt a né když se jí chce, proto se mi to nějak nezdá....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.10.2007 14:08 Alfonso
Suhlasím s Marki. ahoj

Ja teda nevim, dneska od rana plavala normalne a ted si zase delá stojky u dna
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.10.2007 00:06 miro03
Suhlasím s Marki. ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.10.2007 20:31 Žena Markii [11]
No ja upřimne nevim jesi to je timhle, ale přitel s tim myva problemy, občas mu nektere tetry po lečení začaly dělat tohle:
leži na dně pokud kolem ni proplavou ostatni ryby tak parkrat machne ploutvema a vypada uplně v pohodě, ale nestaci jim tak zas skonči u zeme, plave bud uplne hlavou nahoru nebo naklonena ale jinak vypada uplně normalně, ale přiznavam že jsem o tom ještě nikde nic nečetla.
Přitel to řeší tak že je hodí do akvária k drápatkám(nejhladovějši žáby)...zkoušel je totiž lečit a čekal hodně dlouho ale nic nepomáhalo a nemohl se na ni dívat...

pokud by neplavala hlavou nahoru bylo by to v pohode, ale to je divné
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.10.2007 20:14 Alfonso
Má prasklý vzduchový měchýř.
predstav si ze ma v sobe kazda ryba plynovy vak, a ten podle toho jak ho stlacuje ji vynasi nahoru nebo dulu, a udrzuje jim rovnovahu tela.pokud neni v poradku plave vzdy jen par temp a padá ke dnu-> zkus si to predstavit jak by to vypadalo a pak sam poznas jestli mam pravdu

zni to logicky, ale da se to nejak lip poznat? Když se jí chce, tak klidně plave delší dobu u hladiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.10.2007 20:09 Žena Markii [11]
Má prasklý vzduchový měchýř.
predstav si ze ma v sobe kazda ryba plynovy vak, a ten podle toho jak ho stlacuje ji vynasi nahoru nebo dulu, a udrzuje jim rovnovahu tela.pokud neni v poradku plave vzdy jen par temp a padá ke dnu-> zkus si to predstavit jak by to vypadalo a pak sam poznas jestli mam pravdu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.10.2007 18:26 Alfonso
blbot co? Řikáš tři dny?? Pořád stejně nebo i poplavává u hladiny?

Jen když je krmení tak vyplave a potom hned zase zpátky na své místo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.10.2007 18:24 Muž Vodník1 [16] - Amerika
blbot co? Řikáš tři dny?? Pořád stejně nebo i poplavává u hladiny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.10.2007 18:21 Alfonso – 2vodník
Pouze odpočívá coze

3 dny??? coze coze coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.10.2007 18:15 Muž Vodník1 [16] - Amerika
Pouze odpočívá coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.10.2007 18:12 Alfonso – plave hlavou nahoru
Mám v akvárku platy skvrnité a jedna mi už 3 dny plave hlavou nahoru. Drží se u dna, ale když je krmení, tak vyjede k hladině, nažere se a pak jde zase dělat stojky ke dnu. Viditelné znaky nějaké choroby nemá. Nevíte čím by to mohlo být? :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.10.2007 15:52 oldkiwinka
necpi tam žádný ryby už ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.10.2007 14:57 Muž pantany [7]
myslis do akvarka ryby svet 84l ? no takto: ma to cca 80 litrov a uz teraz tam mas 28 ryb. ja osobne by som tam teda dal maximalne zopar panciernickov nejakych 4 popripade SAE. ale uz teraz tam je ryb dost vela. radsej nic. radsej pridaj rastlinky, nejake pekne echinodorusy
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.10.2007 14:30 140bpm
a co si tam teda mam dat ??? poradte...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.10.2007 13:52 Muž filipsi [1297] – metal
Jezismarja, co je to za nesmysl??? Pravda je, ze co se tyce produkce vykalu, jsou zavojnatky jedni z preborniku. Ale ze by se nekomu dostavaly do zaber, a skodily zvlast neonkam ... Skodi to chemismu vody v akva, kdyz se dost neodkaluje, nemeni voda a nespotrebovavaji ziviny, a to nasledne skodi vsem rybam.
Souhlasim s jedinym - zavojnatky si tam nedavej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.10.2007 13:34 140bpm
uhm, tak vdaka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.10.2007 17:59 Muž metal [96] - Cichlidy
zavojnatky nedavaj k neonkam seru hovna ktore skodia neonkam pri dychani dostane sa im to do ziabrou a zdochnu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.10.2007 13:17 Muž Michal J. [37] - Rostliny
Existovat spolu moze hocico..

Zavojnatky su v dospelost dost velke, radi ryju do dna atd.. Su to jazierkove rybky, nie akvariove.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.10.2007 13:12 140bpm – preziju???
mam v akva gupky a tetry neonove, rad by som si kupil aj nejake 2-4 vacsie rybky, co by ste mi poradili ? velmi sa mi pacia tieto rybicky.net/atlasryb/zavojnatka_cinska
myslite, ze by spolu mohli existovat ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.09.2007 16:39 Radka
Podľa mňa je jedno na čom leží..bolo to fakt len pár sekúnd a v pohode to prežil. Inak by sa mi ho nepodarilo odfotiť. Takže asi netušíte čo mu môže byť :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.09.2007 19:03 Štěpán
Spíš vypadá že je na tácku na maso! :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.09.2007 19:01 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
To konik....Přečti si celé téma, pak pochopíš proč je na hadříku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.09.2007 17:55 konik – konik
proč ho vyndaváš když fotíš??? tone chudáček je nemocný a ještě ho trápíš na suchu :-| :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.09.2007 17:16 Radka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tu je to foto, dalo mi teda námahy kým som ho chytila ne Dúfam že je z toho niečo poznať. Poraďte čo to môže byť???

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.09.2007 11:39 Radka
Dík Roman, určite to skúsim vyfotiť aj keď on je dosť divoký.. Má už asi 5 rokov a ešte to nikdy nemal, teda aspoň som si nevšimla. Dúfam že to nie je až také vážne :-( Poobede dodám foto keď dojdem z práce..teda ak sa podarí, asi ho budem musieť vybrať vonku.. A ty to náhodou nemáš nafotené?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.09.2007 11:17 Muž Roman [100] - Cichlidy
Přidej foto.Pokud to vypadá jako takové červené nádory, tak s tím běžný akvarista nic nenadělá.já mám takto postižené H.carpintiy a myslím že je to genetická vada.protože jsem se po tom pídil všude kde to šlo, tak jsem se doatal na nějakou americkou stránku, kde jsou nafocené tyto ryby přímo z odchytu v přírodě a tyhle věci na sobě mají pořád.Je období kdy to naroste,ale třeba za 2 týdny to zmizí a objeví se to třeba za 3měsíce.Rybám to očividně nevadilo, i když v průběhu asi 6 let na toto uhynui 3ks daného druhu.Odléčoval jsem to po pitvě antibiotiky,ale stejně se to vrací.Fotku udělej na 100%,klidně vyndej rybu na mohrý hadřík aby se to lépe fotilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.09.2007 11:08 Radka – chorý kančík
Ahojte, mám problém s jedným kančíkom, ktorému sa vytvorili akoby nejaké krvavé vyrážky. Jednu má pod chvostom, je dosť veľká a červená. Netuším z čoho to môže mať a ani ako to liečiť. Premiestnila som ho do karantény, zvýšila teplotu a pridala multimedikal. Zatial sa mu to vôbec nemení. Neviete čo s tým?? :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2007 20:44 Jestr64
jediný co mě napadá je, že moje samička ps. demasoni dostala bloat, celou dobu měla zarudlé žábry a i byla nafouklá, no naštěstí sem to vyléčil ale už je divná na furt no, nevím jak je to u skalárů, mě pomohl entizol
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2007 20:02 Žena bucliik [99]
tak v tom ti neporadím, odborník na nemoci nejsem, pokus se to vyhledat v nemocech a možná skusit sůl, 1 lžíce na 30 l vody.....počkej si až to někdo odsouhlasí, v léčení nemocí nemám zkušenosti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2007 20:00 dan
jo no zrychlené dýchání sad :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2007 19:36 Žena bucliik [99]
lapají po vzduchu ale nejsou u hladiny? jako zrychlené dýchání? skus pohledat tady v nemocech, mají to hezky popsaný, třeba najdeš ještě další příznak nemoci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2007 19:31 dan
TAK CO2 NEPOŽÍVÁM PH JE KOLEM 6-7 JAK KDY VELIKOST AQU JE 100L RYB MÁM 15 ROSTLIN 18 sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2007 19:19 Žena bucliik [99]
přidávals rybky?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [219] ...... 227 228

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200523x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148-co-je-to-za-nemoc?od=10901