Co je to za nemoc?
Co já vím tak je to problém malých druhů Dánií. I když vlastně nevím proč. Snad kvůli tomu, že mají obrovský rozmnožovací potenciál, ale chovatelé je často nesprávně chovají. V přírodě se tohle stát nemůže.
A to se děje jen u dánií nebo i u jinejch ryb? To je strašný docela
Chuděrka
1 10.04.2008 00:07 šary Taky to vidím spíš na bakteriální rozpad ploutví,černá tetra je mírumilovná rybka a napadala by spíš jen nemocné ryby( to platí víceméně u všech podobných klidných hejnových rybek)- vlastní zkušenosti.
Přesně jak píše fantasta, ještě dodám, že solnou teplou lázeň nemilují ani rostliny.
Sůl a zvýšení teploty je klasický recept. Jenže pro ryby je to záhul s nejistým výsledkem. Na druhou stranu lepší než nedělat nic. Podle mě je ideální léčba jak jsem už popsal v minulém příspěvku.
1 09.04.2008 19:33 mirka – Re: fantasta
problem je ten ze ked je s ostatnymi tie ju obzieraju,vobec neplava,plutvy ma akoby zlepene,tak neviem.citala som ze sa ma dat do vody sol je na tom nieco?
Krupička se musí léčit ve společné nádrži. Parazit tam už je přítomný. Takže rybu zpět a nasadit nejlépe eSHa Exit v kombinaci s eSHa 2000. Je to vyzkoušené. Jinak tady ve fóru je odkazů na léčení krupičky spousty. Jen pohledat.
1 09.04.2008 19:12 mirka – Re: fantasta
skor krupica,teraz som ju oddelila od ostatnych a dala preventiv
Bílé fleky je příliš široký pojem. Vypadá to jako krupice, nebo jako mapy, nebo je na tom chmíří? Nejlepší bude fotka, nebo alespoň přesnější popis.
1 09.04.2008 18:46 mirka – mecunka
ahojte,kto mi poradi,moja mecunka ma biele flaky po tele a stale stoji na jednom mieste,vobec neplava.kupila som ju iba vcera a nechcem aby nakazila ostatne ryby.
no comment... Tohle snad nemyslíte vážně
1 09.04.2008 15:11 Petr1 – Re: tomas j
Nůžky?
S tím jsem počítal, ale je vidět že se v akváriu vytvořila nějaká bakteriální invaze, takže chci léčit i ty paví očka, která jsou na tom ještě velmi dobře a taky chci mít jistotu, že to nebude mít katastrofické následky.
1 09.04.2008 14:52 xx – Re: tomas j
Pravděpodobně uhyne, obávám se nemá smysl ji v tomto stavu léčit.
Zdravím
Jelikož jsem dlouho žádnou nemoc v akváriu neměl, trochu jsem vyšel ze cviku a teď si nějak nevím rady. Měl jsem 3 ramirezky, první z nich celá zčernala, měla dost vysouplé skřele a po pár dnech uhynula. Další ramirezky má jakoby nějakou bouli na ocase a taky má nějaké zvláštní výstupky na hlavě (viz. přiložené foto). Tato ryba je ošem na tom taky dost mizerně, nepřijímá potravu a taky toho moc neneplave... Po tomle všem už mi to přišlo hodně divné a tak jsem pozoroval i ostatná členy osazenstava a všiml jsem si, že samečci pavýho očka mají trocho roztřepené ploutve?? Do akvária jsem přidal 10 kapek acriflavinu (čistý objem akvária je cca. 30-35 l). Poraďte prosím jakou nasadit léčbu a čím to napravit, taky bych byl rád za nějakou léčbu bez přidání soli a zvýšení teploty -> mám hodně rostlin a nechci je mít zničené..
Předem díky
1 09.04.2008 14:31 cefallu zdravim,
v akva mam presne takove danio pruhovane, je to samicka, ma teda dlouhe ploutve... ale to bricho ma takove uz asi rok mozna vic... mam tam pouze ji, ostatni dania jsou leopardi, takze samec z jejiho druhu tam zadny neni, myslim ze je plna jiker.. V nejake knizce jsem myslim cetl o tom ze se rybe muze takhle nafouknout bricho, zkus pohledat... pochybuju ze ji prasklo, proto ze tam mela jikry..
1 09.04.2008 14:08 Buro8624 takto vyzerala den pred tym
_
_
_
_
_
1 09.04.2008 14:07 Buro8624 – Doslova my pukla rybka
Neverite co sa mi stalo uz asi tyzden mam take tucne Danio samicku,uz som bol cely stastny ked z nicoho nic pozrem do akva a vydim ako necinne plava zaostrim blizsie a vydim ze umrela a ma akoby puknute brucho
cim to je cim to je moze to ohrozit aj ine ryby ??
1 08.04.2008 18:29 Joecz – Re: azalka
já mám v docala malém akva asi 6 samců a 6 samic a s vážnějšími zraněními jsem se nesetkal(občas natržená ploutvička...)
Přelovim jí do karantény a pokusím se jí vyléčit. Je dost apatická tak to snad nebude problém.
Pokud tam neuhyne nemělo by se nic stát. Určitě bych se pokusil o léčbu. Tyhle nádherný ryby si to zaslouží. Buď Entizol, nebo je na trhu nová řada léčiv od Sery. Teď nevím jak se to jmenuje, ale prý je to velmi účinné.
No to jsi mě moc nepotěšil, snad to není nakažlivý. Ostatní rybky jsou v poho.
Mám stejný problém s úplně stejnými příznaky. Koukala jsem že máš 4 mřenky. Já mám 3. Myslela jsem, že ta jedna strádá, protože ty dvě jsou pořád spolu a ona je sama. Tak nevím.
1 08.04.2008 15:42 LLLLLLL měla jsem 2 čichavce medove. Rano si vesele plaval zral nic mu nebylo.Pak jsem přisla ze skoly a on lezel na zemi mrtvej.Čim to je ze tak rychle umrel? A mam kupovat jeste jednoho aby se tomu 2. nestýzkalo? prooosim poradte mi.(akvarko mam asi 3 tydny)
1 08.04.2008 13:16 misickagolf – pohubla mrenka nadherna
chci se zeptat,mam mrenky nadherne a jedna mrenka je dost pohubla.chovase uplne normalne jako ostani jen nevim coji je zeje pohubla dost.muzete mi poradit???dekuju
1 07.04.2008 12:17 Roman – Ploutev
Mám podobnmý problém u samce pavího očka aci týden ho mám v izolaci a zatím žije a normálně řere. v akvariu mám 6 neonek 1 parmičku 5-tipruhou 2 páry parmičky nýdherné sumečka a 4 amnpulerky.
1 06.04.2008 22:20 oldkiwinka – Re: James
Kdesi byl i odkaz - videjko z fotek, kde byla operace plynového měchýře, u závojnatek, a žila dál
Ale nebylo to v čr... Jinak je to asi zánět plynového měchýře
1 06.04.2008 22:10 James nekde jsem o tomto cetl myslim ze to byla porucha s plynovym mechyrem bohuzel je to smrtelne a ojedinele
1 06.04.2008 22:06 Ado19951 1 05.04.2008 21:33 Gwyn – Rybka se nemůže potopit - plave břichem vzhůru
Zdravím všechny,
mám doma 2krásné zlaté rybky (Závojnatka čínská).
Jedna rybka má už cca 1. rok problém, který se v poslední době bohužel zhoršuje.
Po příjmu potravy se několik hodin (10 - 12) nemůže potopit a jen nečinně "plove" břichem vzhůru. Rybka je jinak na pohled zdravá, krásna a čilá (pokud se přiblížím v akváriu). Snaží se chudinka potopit, ale je jako balónek se vzduchem... úplně ji to katapultuje vzůru.
Neseděla mi na to žádná nemoc, co jsem našel (vodnatelnost, plynatost). Druhá rybka je v pohodě a žádnou nemocí netrpí (pořízeny jsou společně)
Máte někdo nápad, co by to mohlo být a případně, jak jí pomoci?
Děkuji.
Gwyn.
Dal bych do AQ něco proti plísni a zbytek bych nechal na přírodě. Většině jinak zdravých rybek ploutve po poškození běžně dorůstají. (Určitě záleží na rozsahu poškození, ale to bez fotky těžko určit).
1 04.04.2008 18:09 eleria – dorůstání poloutví
já mám malou rybičku který někdo sežral kus zadní ploutve,jsem teprve začátečník a nevím co s tím ta rybička si nedoplave ani pro potravu tak já ji to dávám dolu ale je moc hubená a nemůže se najíst s tou ploutví co mám dělat?
1 04.04.2008 17:44 Zbyňa No abych řekl pravdu, tak jsem z toho blázen, dnes přijdu domů.. čumím a ono to je úplně pryč, nechápu to, přitom včera tam byl takový nános (viz. to foto)
1 04.04.2008 14:10 langosh – Re: Pet
Víceméně souhlasím s tím, co napsal Vari...
Roman
ahoj, tohle se mi na přísavkách u teploměru dělalo taky-docela dlouho, vždycky jsem to vytáhla, omyla a do dvou dnů zase,,,ale nakonec jsem zvítězila a zmizelo to. já bych to rybkám taky nedávala, ty moje o to zrovna zájem neměly
1 04.04.2008 09:58 Fantom – Re: deCORF OBRAEN
Hnus a posloucháš ty rady dát to sežrat rybičkám (rádcové by to nepapali ) , v plísních jsou obsaženy toxiny , což je všeobecně známo , takže vybrat očistit a nebýt lajdák .
1 04.04.2008 09:03 Zbyňa – Re: Vari
Díky za info. akvárko mám 72l sklo 600x30x40, čistá litráž samozřejmě méně, no teď tam mám na zkoušku dvě platy blue... já se jen bál jestli to nění nějaká plíseň, která mi vše zlikviduje včetně ryb a rostlin.... díky
1 04.04.2008 02:05 Vari Je to tzv. biofilm, který je dost častý při zakládání akvária, časem to samo zmizí, jsou to bakterie, které vznikají v nově založeném akvárku. jinak když koupíš pár ancistrů, nevím, jak velké akvárko máš, tak do dvou dnů tam nic nebude
1 03.04.2008 22:16 Zbyňa – Re: deCORF OBRAEN
Děkuji Ti, budu to sledovat....je pravda, že jsem to asi zapoměl umýt to topítko, když si tak vzpomínám...kdyby se to zvětšovalo, tak to mám vyndat a očistit? dík za odpo...
1 03.04.2008 21:22 Lorsson Druhy ze ctyr zemrel
porad netusim cim to je, Hexamita nezabrala. Ma nekdo nejaky napad?
Přidat reakci
1 ...... [210] ...... 227 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200522x