Co je to za nemoc?
Kolik to má litrů? Máš to technicky vybavené? Měníš vodu? Nebylo by lepší ten zbytek přelovit do toho většího?
0 12.04.2009 18:14 mc95161 – Re: Yirka
Když tu nádrž, jak píšeš, nemáš v prezentaci a nenapíšeš jaké jsou v ní rybky tak ti těžko někdo poradí. Chce to více informací o obyvatelích.
0 12.04.2009 17:44 mc95161 – Re: mnammnam
takze macku mam vonku a aj key chely vyskocit je tam skara cez 2 cm a to by sa asi netrafili
jedine ked tak vyskocili alebo ti ich schmatkla macka
0 12.04.2009 17:00 mc95161 – pomoc
a mam taky blby problem ze mi nejako zahadne miznu z akvarka cislo 2 ktore tu nemam ryby.
proste jeden den je tam a na druhy tam neni mal som 5 gupiek a po tyzdni pozeram a su tam len 2 pomozteeeeeeeee
Starší reakce
0 07.04.2009 22:32 aleale2 – pavé očko
příjemný dobrý večer, přikláním se k tomu , že již se jednalo o starší kus a zemřel tedy na stáří, jinak pavé očka dnes jsou již rybky přešlechtěné tudíž i náročnější na chov když jsem byl ještě malý kluk 6O léta tak jsme je měli v 3 nebo 5 litrové nádrži s jednou kytkou bez vzduchování a byli bez problému ale časy se mění. Příjemný večer z Prahy- mimochodem zde by člověk pěkné paví oko již nesehnal, zrovna jako mečovky.
Já snima problém nemám.Mám jich mraky že nevím co snima.Asi je budu nakládat do oleje jako slanečky.
0 07.04.2009 22:19 wert69 – Re: Hern
Dříve se psávalo že jsou paví oka odolné ryby,vhodné pro začátečníky,dnes si myslim pravý opak..
0 07.04.2009 20:23 Hern – Re: Yirka
Hmm, taky možné. Děkuji moc.
Pokud je ze stejného vrhu se samičkou, přestárlý nebude, nicméně počítej s tím že se samečci dožívají kolem 1 roku, vybarvení a slušně velcí jsou kolem 3-4 měsíců, takže....
0 07.04.2009 20:10 Hern – Re: Yirka
Jak starý nevím jak byl, koupil jsem ho v akvaristice před 14 dny. Ale mám ho na fotce - viz. moje stránka.
Nesmíš to pít po litrech
0 07.04.2009 20:03 Hern – Re: jajaapaja
Děkuji i za tento názor, je možné, že toto bude víc pravda. Děkuji.
Kdyby to bylo tak neumřela by jenom jedna rybka.Určitě by to odneslo víc ryb.Spíš byla nemocná.I ryby mají nemoce.
0 07.04.2009 19:51 Hern – Re: Horác
Taky jsem si to myslel. Jinak díky za odpověď.
0 07.04.2009 19:41 Hern – Prosím o radu
Zdravím všechny. Dnes mě umřel sameček pavího očka. 4 dny byl u hladiny v AQ, vždycky někde v rohu. Potravu taky nepřijímal. Nezaznamenal jsem na něm žádné fleky, výrustky a ani nebyl nijak zdeformovaný. Všechny další rybky jsou OK. AQ mám založené měsíc, každý týden měním vodu, odkaluji i čistím filtr. Používal jsem přípravky Aquatan, Nitrivec, při vysazení ryb FMC. Nevíte co může být za problém ? Díky.
Zapomeň na to, že bys vodnatelnost vyléčila přidáním soli (ani na krupičku to není všelék, pouze stimuluje vývoj sekretu).
To je velice zajímavý příspěvek. Mohl bys upřesnit, kolik asi g soli na litr? V případě vodnatelnosti to byl 1 g na litr. Jenom tam není, co potom. Vyměnit všechnu vodu? Měnit postupně? Nemám s tím zkušenosti, prosím, poraď.
Teplotu zvýšit (!) minimálně na 28, raději na 29°C, pokud je to opravdu krupička, doporučuji léčbu eSHa EXIT, při které nemusíš dělat žádné jiné zásahy do prostředí nádrže či technického vybavení.
Ja by som radsej tu teplotu zvysil
aby nahodoz nechytili nejaku chorobu
vim ze pro tercaky ma byt vyzsi teplota jen to mam na zousku a zatim se drzi a dari se jim dobre
tercovce v 26°C vode?
pre tercovce ma mat voda 29-31°C
tak vodu jsem vymenil a rybky jsou v poradku,Ph je 6,8.a dkh 8.akva mam zalozene uz 6mesicu.jinak mam podezreni ze neonky maji krupicku sem tam nejake bile tecky na sobe.jak to mam lecit.voda ma 26stupnu.diiky
Zastav CO a začni vzduchovat jinak stený jako Yirka
Jak už jsem říkal, výměnou vody nic nepokazíš. Při tak velkém akváriu (jak dlouho je založené?) bys měl mít další základní testy (NO2, NO3) k dispozici, přeměření těchto parametrů vidím jako nutné. Co sednout na šalinu a zajet do Hornbachu či OBI a koupit?
Vcera rano jsem menil vodu,cely den byl v poradku az do 22hodin a rano uz bylo zle tak nevim cim k tomu mohlo dojit
nevim co s tim mam tedy delat??
Nemohlo dojít ke skokovému zvýšení pH po výměně vody? Napadá mě možná souvislost s amoniakem, ale třeba uvažuju špatně...
PH by tě myslím mohlo nasměrovat na obsah CO2, neonky jsou na změny háklivé. Zkus přesměrovat rozstřikovací rampu filtru (předpokládám že ji máš) aby se více čeřila hladina, také nejsem příznivcem vzduchování a nepovažuji je za potřebné.
Hlavne me to delaji neonky,plavou vsechny na povrchu a rychle moc dychaji
bydlim v Kr.poli.nikdy se mi toto nestalo.memil jsem ji rano a cely den v poradku.az ted rano zacaly lapat.mam tam cca 60ryb akva ma 400l,a plne rostliny smes,nevzduchuji jen CO2.tak ja jdu menit tu vodu.neboja nevim.mereni nemam abyh to zmeril mam jen na Ph test
Nevím, kterou vodu v Brně používáš, pokud není nijak zvlášť přechlorovaná, další výněnou nic nezkazíš. (Tu vodu jsi měnil ráno, v poledne, večer?) Ale změřit vodu by to chtělo. Jinak pro další fundovanější rady i od dalších kolegů by to chtělo více informací-litry, rybky, rostliny atd.
ok,omlouvam se.Ja jsem menil vcera vodu jednu tretinu tak nevim jestli mam menit i dnes??abych to jeste vic nepokazil.Diky za radu
Jako první pomoc-vyměň nejméně 1/3vody. Potom si změř vodu na N látky.
V neposlední řadě bych doporučil při psaní dalších příspěvků používat na začátku věty velká písmena. Jednak je to v duchu daných pravidel psaní na tomto webu a dále pak, když je příspěvek delší tak se tím nebude nikdo prokousávat, bez používání mezer za tečkami za větou je to taková džungle.
mam problem celou dobu v poradku a dnes jsem vstal a rybky jsou vsechny u hladiny a zda se mi ze lapaji po dechu,mam tercovce neonky a par dalsich rybicek.pouzivam filtr tetra tec 1200 a k tomu co2 ktere se vypina v 20hod a zapina v 8hod a stejne i svetlo.nepouzivam vzduchovani a najednou po par mesicich toto.je to normalni nebo se neco deje.dekuji moc za radu.Martin
Starší reakce
Čichavec ještě stále žije, ale stav je stejný. Trochu mě překvapilo, že tady nikdo nemá potuchy co se mu mohlo stát?
Zdá se, že mám stejný problém jako TomášB. Vážně někdo neví co to je a jak to vyléčit?
Čichavce jsem raději přesunul do porodničky ať je blíž k hladině. Nevím co mu chudákovi je. Ještě ráno byl v pohodě
http://www.youtube.com/watch?v=UIT--zqviiw
http://www.youtube.com/watch?v=BC3A9ztBi1w
V úterý může být pozdě - vyměňujte část vody i vickrát denně.
0 29.03.2009 15:54 Michal123 – Re: pakozdy
takze:
-vymenil 1/3 vody
-zajtra pobezim do obchodu pre kvety
-v utorok zase vymenim 1/3 vody a trosku na skusku prikrmim
Ja vam obom velmi pekne dakujem- pretoze som cele dni ako na nozoch, pretoze je strasne pozerat sa na ziveho tvora a odratavat mu minuty zivota...este raz velmi pekne dakujem
vymenit 1/3 vody za odstatu (1hodinu). a takto pokracovat kazdy druhy den.
pridanim rastlin sa ti nezlepsi situacia hned. chvilu to potrva. dovtedy budes musiet menit vodu. a hlavne nekrmit prve 2 dni nekrmit. potom krmit velmi malicko - ale iba v pripade ze to zradlo budu zrat.
0 29.03.2009 15:43 Michal123 – Re: Elffka
dakujem ti velmi pekne.
ale este otazka: mam tie gupky zatial evakuovat alebo co urobit aby prezili do zajtra?
Určitě tam dej živé rostliny.Každý filtr ti bude zajišťovat mechanickou filtraci, ale honič vody nezajistí filtraci biologickou.Ta je důležitější
Osvětlení potřebují hlavně rostliny.Vrať gupky do akvaristiky a pořiď si tam krevetky.
0 29.03.2009 15:25 Michal123 – Re: Elffka
ten filter- on aj saje bordel,ale ten prud tam vytvara dost silny v tom akvariu
a ked tam dam zive rastliny,tak sa to vyriesi?
Přidat reakci
1 ...... [192] ...... 227 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200523x