Co je to za nemoc?
a taky jak akvárko udržuješ, já bych vyměnila část vody a zapojila vzduchování, může to být otrava
Napiš víc. velikost aqva, počet ryb, rostlinstvo, filtr, teplota, PH, vzduchování. co2 atd. Pak se dá něco poradit.
Starší reakce
1 15.09.2007 15:46 šebis mám takový problem mam v akvarku jesetera sibiřského je docela nafouknutý pořad plave s hlavou nad hladinou když přestane plavat zustane ležet na hladině jako by byl plný vzduchu nevím co sním mam dělat prosím poradte za radu moc děkuju
1 13.09.2007 15:02 Sandra – bojovnice
Já bych se chtěla zeptat na něco podobného,mám doma holku bojovnice a všimla jsem si,žese schovává,obrací na bok je pomalá atd. Nevím co s ní je.
Starší reakce
1 09.09.2007 11:07 filo nojo ale mi astacusove to nejak nepapaji
EDIT: raci
me se objevily v kyblicku na okne a prckum Bett chutnaj
1 09.09.2007 10:48 filo – co to je?
palve mi to v akva a fakt netusim co to je. ma to kolem milimetru a pohybuje se to zmatenymi pohyby.
1 07.09.2007 16:07 AmorFati [37] - Amerika Pokud máš jednu samičku Živorodky a jednoho samečka, nemusí to být vůbec nemoc. Sameci jsou pořád nadržení, takže prakticky jakmile samička porodí, je hned znovu oplodněná. K otmu si navíc ještě přidává vlastní schopnost uschovávání spermatických buněk na horší časy uvnitř svého těla... Dvě, někdy tři březosti po sobě a samička vypadá tak, jak popisuješ. Ztráta zabarvení, prohnutá páteř, stažené ploutve, polehávání, nekoordinované plavání. Během pár dní tě opustí. Řešením je, pokud na to máš místo, mít samiček víc, cca 3 - 4 na jednoho samečka, pak se jeho pozornost rozděluje. Pokud na to místo nemáš, samičku mu už nekupuj.
1 07.09.2007 10:04 edie dík,už jsem ji dala zvlášt a solim a topim
.utrácet ji ještě nechcu, protože je docela čilá a žere, jen ta kůže...a to solení nebude to vaditi těm všem "suměčkům"??
1 06.09.2007 20:03 edie navíc jsem si všimla že má šupiny na žábrech zježené a narůžovělé. pár takových okrsků má i navíc na těle.
1 06.09.2007 10:39 edie – problém s veliferou
ahoj, mám páreček velifer a samička je už třetí den nějaká "divná". Sice pořád normálně žerea je čilá, ale plave tak, že se moc "vrtí" do stran a má staženou hřbetní i ocasní ploutevvůbec nevím co s ní je...sameček je (zatím) úplně normální.a taky bych jim chtěla přisolit vodu, ale nevím jestli to nebude vadit ostatním rybám??? mám ještě gupky, mečovky, panceříčka, ancistruse a keříčkovce.Dík za radu
1 03.09.2007 18:25 Lenka teď ho mám v karanténě s eshou 2000 a 28 stupni celsia a vypadá líp, ale v akvaristice mi řekli, že to bude nejspíš zánět měchýře a že stejně chcípne
to s těma parazitama se mi zdá divný - večer je fit a lítá po akvárku jak divej za samičkou a ráno je na umření - to u ryb propukají nemoci tak hrozně rychle?
1 03.09.2007 15:58 ((o-MAILA-o)) – možná...
Poruchy v pohybu ryb
Pohyb ryb je trhavý a často stojí hlavou šikmo vzhůru
Další příznaky
Ryby jsou zpočátku neklidné, lekavé a později pomalé,apatické, snadno se dají odlovit síťkou.
Možný původce
Trypanosoma,Cryptobia, Sanguinicola, Ichthyosporidium,Mycobakterium, Sporozoa
Stanovení Diagnóza
Parazitologické vyšetření krve a orgánů ryb
viz:
www.aquar.cz/… 1 03.09.2007 12:25 Lenka – podivné plavání
včera byl sameček skalárky zcela v pořádku a ráno jsem ho našla zapíchnutého v kytkách, myslela jsem, že se tam zaklínil, ale po vyproštění plave jako omámený, stále to stáčí hlavou kolmo dolů a snaží se vrátit do těch kytek a zaklínit se tam (v šílené ploze hlavou kolmo vzhůru), když jsem ho chtěla odlovit, plaval normálně, ale po ponechání v klidu - opět to úsilí o polohu hlavou kolmo dolů, taky se všelijak zmítá - no, je mi z toho smutno, nechápu, co se do rána stalo - včera byl úplně fit a pokoušel se o tření se samičkou....ostatní ryby jsou zatím ok, takže otravu vylučuju
1 01.09.2007 14:28 athaya tym som cela povedat ze sa aj ta voda v akvaria drca zo strany na stranu.
1 01.09.2007 14:27 athaya nemohlo by ich stresovat hybanie policky z boka na bok? ked sa do nej drgne tak sa par krat pokyve
ale inak je pevna.
taky myslim, zabry jsou dost cervene.
1 01.09.2007 09:57 Štěpán Athaya, měřila jsi někdy dusitany (NO2) v akvárku?
Uplne ukazkovy rozpad ploutvi, je to uz dost hodne. Asi neprezije. Ale zamer se vic na podminky v akva, tohle nastava vetsinou, kdyz neco neni v poradku a neco treba ryby neustale stresuje nebo otravuje
1 01.09.2007 09:36 Sidonius Nic nekapat, rychle utratit. To je konečná...
1 01.09.2007 09:13 athaya ahoj. zase som si dnes vsimla ako plata (samcek) cudne plava.
co to zas ma byt?!
zda sa mi ze sa mu rozpadaju plutvicku. mam zase nakapat tu malachitovu zelen? predvcerom alebo predpredvcerom som ju davala.
ta rybka je stale bud na hladine pri stene alebo na dne akvaria a lezi tam. pridavam aj foto.
1 29.08.2007 20:34 ondra taky se přiklánim k názoru utratit, ty malí jestli se narodí tak budou nakažený a chvilku budou plavat a zemřou.
Jej už naozaj nič nepomôže. Kedysi dávno sa to stalo aj mne a vždy iba keď mali čakať malé. A i keď je to infekčná vodnatenka,myslím že ryba ju chytí v nevhodnej vode(malá údržba,veľa rýb,prípadne a to si myslím najviac pri strese(prudká zmena teploty,alebo niečo iné). Nikdy sa mi žiadna nevyliečila!!! so žiadnymi prípravkami.
1 29.08.2007 16:02 athaya a nepomohla by sol?
1 29.08.2007 11:07 athaya vodu som vymenila a dala ohrievac
1 29.08.2007 09:52 athaya coze!
ale ta rybicka je tehotna
na kolko mam zvysit teplotu v akva?- teraz tam je okolo 27°C mam zvysit? mam ohrivac mozem ho tam dat
1 29.08.2007 08:57 Štěpán Postup správný, v nemocech a léčivech se bohužel nevyznám...
1 29.08.2007 08:52 athaya – prosim pomoc
dobry den! potrebujem pomoc. rano som sa pozerala na rybky a na gupky tak vycnievaju supinky-zrejme to bude odnatelnost ale co s tym?! ihned som ju odlovila do ineho akvaria a do akvaria, karanteny, odchovnicky som dala "malachitovu zelen"
roman: ne díky, už jsem jedl, ale jestli chceš pošlu ti to
Přidat reakci
1 ...... [220] ...... 227 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200523x