Co je to za nemoc?
1 03.07.2007 10:28 PHX Ne tak ta kytka je spíš Vallisneria.
1 03.07.2007 10:26 PHX Ano jeden vnitřní filtr nonstop (včetně vzduchování). Filtr čistím tak jednou za 3-4 týdny. Krmím sušenou stravou plus granule pro sumečky. Parmiček mechových mám 6 stejný počet byl parmiček oděs. Doteď spolu všichni žili rok v pohodě. Dost se mi tam poslední dobou rozrostly kytky tuším že Cyperus helferi nebo je jí podobná a mám problém odstraňovat odumřelé listy. Pokoušel jsem se je probrat, ale jsou vzájemně propletené a spojené odénky a když jsem chtěl nějakou vyndat, tak jsem je většinou vytrhnul všechny. :(
1 03.07.2007 09:11 Phx – Zřejmě otrava pls. pomoc
Prosím o radu. Mám 75 litrové akvárko. Mám v něm parmičky mechové, dva sumečky, tři skaláry a parmičky oděsy. Rostlinám se v akvárku docela dost daří a hodně se rozrůstají, ale poslední dobou měla voda mírně žlutou barvu. Rybičky byli celou dobu v pohodě. Vrátil jsem se po víkendu a parmičky oděsi měli jakoby okousané ploutvičky s bílým okrajem. Do rána všechny parmičky oděsy pomřeli. Všechny ostatní rybičky byli v pohodě. (Jen skaláry mají nějaké nafouklé břicho jinak jsou v pohodě). Potom se začal nějak divně chovat sumeček. Neschovával se a plaval dost podivně. Koupil jsem si sadu na měření PH a tvrdosti vody. (Bohužel tam nebyl skoro žádný návod a tak jsem nic nezjistil. PH bylo na nejnižší hranici tuším kolem 6ti, KH také na spodní hranici a GH naopak na horní hranici. Byl to ale nějaký německý výrobek a na normální hodnoty se to má přenásobit 17ti

) Vyměnil jsem zhruba 2/3 vody a nalil regulátor. (Naměřené hodnoty se nezměnili) Sumečci žijí, ale pořád se chovají divně. Ostatní rybičky zatím OK. Jedu zas na víkend pryč a mám strach že po víkendu budu mít akvárko jak Shrek.
Starší reakce
1 27.06.2007 18:39 kittie
1 26.06.2007 23:58 Sidonius – Zlatá rybko
Budete muset mít trpělivost.
Ale neztrácejte čas čekáním - zkuste jej věnovat těm svým svěřencům.
1 26.06.2007 21:36 Golden_fish ahoj, všem děkuju.
1 26.06.2007 13:22 Ondrej Mas tam opravdu jen ty rybicky co mas v seznamu? U me podobnou 'nemoc' zpusobuji krabi - pokazde najdu jen kostricku ancika

, tim chci rict jestli neni problem ze mas v akvu nejakou dravou rybku nebo pekneho racka, bo by jsi si doufam vsimla mrtve ryby driv nez se staci rozlozit...
1 26.06.2007 13:08 Sidonius – Sebevražda
Nespáchaly ty rybky sebevraždu?!
Při pohledu na vaši prezentaci bych tuto možnost nevylučoval...
1 26.06.2007 11:50 :-) Krunýřovci nejčastěji zajdou následkem otravy různými preventivními sajrajty, stabilany řasobijci atd.
No, kdyz ty nemuzes urcit nic konkretniho ani na nic nemas podezreni podle popisu nemoci a jejich priznaku, tezko ti ostatni budou radit podle tveho popisu. Voda je v poradku, priznaky zadne? Bud pak poslat na rozbor (drahe, asi nema cenu), nebo se smirit s tim, ze to bylo "zahadne umirani ryb", Mortea Mysteriosa (nebo tak nejak).
1 26.06.2007 10:56 Golden_fish – jaká je to nemoc
ahoj,
prosím o radu.
Zemřel mi ancik, za tyden druhý. Vždy sem nalezla jen kostru s kousky tkání. Dnes koukám, že to samé se stalo dvěma gupkám. Ještě na sobě mají ´maso´ , ale už sou také ve stádiu rozkladu. Teda vlastně ta druhá už je jen kostra jak tak koukám
Nevíte co je to za němoc?
děkuji za odpověď
Starší reakce
1 05.06.2007 14:44 Digger – A co
se zkusit prokousat třeba tímto odkazem?
www.aquar.cz
Určitě tam najdete víc.A taky vám to poví, na co se máte koukat.
Doporučuji sekci nemoci ryb podle příznaků pro začátek.
Starší reakce
1 01.06.2007 14:36 Verunka Ahoj, mám prolém...mám betu a ta má kolem ploutví takové bílé skvrny...a je taková nehybná...ani nežere...nevíte náhodou co by mu mohlo být...?Měla jsem taky v akváriu keříkovce, tak jestli spíš není dobitá...on na ní občas útočil...děkuji...
Aha, ty mas malinkate a mista moc nazbyt neni :(.
Udelat tam za nim misto pro ryby?
1 31.05.2007 21:30 Joxa – problééééééém
Starší reakce
Starší reakce
1 20.05.2007 22:13
tau [14] *ten anonym jsem byl ja...
no ja je kupoval jako prcky 3-4cm a za 2 mesice maj tak cca 8 samci, 6cm samice. jsou ale fakt docela agresivni.. casem bys je musel stejne premistit.. no ale treba jsi mel mirumilovnejsi hejno

jsou to supr ryby. skoda ze jsou tuhy...
1 20.05.2007 18:42 Anonym 6 hrbohlavcu v 70l? ja mam 4 ve 200 a uz hledam nekoho kdo si jeden par veme protoze jsou dost teritorialni..
ja pouzivam ten elektrickej zabijec komaru a nic se nikomu nestalo... mam RAID na takovyty papirovy vlozky do zasuvky...
1 20.05.2007 18:33 oldkiwinka myslíte, že až ten el.odpuzovač komárů budu v létě ve svém pokoji používat, že mi začnou umírat rybky?nemám filtr,jenom vzduchování.filtr. motorek mimo akva a uvnitř hadička s filtrační pěnou, nevím,jak to funguje,zda si to bere vzduch z mistnosti bo co?děkuji za odpovědi.abych se v létě neptala,proč mi umíraj ryby
používáš elektrických odpuzovačů komárů???
1 20.05.2007 18:13 Anonym Akvrium ma 115 litru bylo tam 8 kanciku a 1 vrubozovec. K filtraci tam byly dva interni filtry vsechny papirove mely vycistit 200litr za hodinu plus bublinkova stena dlouha 10cm a 75W topeni na 27°C. V druhem akvarku 70 litru bylo 6 hrbohlavcu africkych. Jeden interni filter papirove 100 litru za hodinu bez topeni 25°C.
O zadnem postriku v blikosti akvarek jsem nezaregistroval. Kysliku tam mely opravdu dostatek.
o ake akvarka sa jedna, kolko litrov a kolko ryb v nich bolo?
1 20.05.2007 10:45 Štěpán Řekl bych že na tvou blbost.
Nebo možná na dlouhodobější výpadek elektřiny v noci, jestli máš vnější filtry a jestli jsi je dlouho nečistil. Ale možná takovouhle katastrofu dokážou způsobit i dobře udržované filtry, nemám s tím zkušenosti...
1 20.05.2007 10:34 Maer – Na co chcipli
Zdravim,
dneska rano kdyz jsem sel krmit tak jsem nasel 2 akvarka zakalena a vsechny ryby brichem nahoru ,az teda na jednu ta umrela asi za 40 minut. Ta posledni ryby umrela v krecich. Co jsem uklizel mrtvoli tak vsechny byly cele neskutecne slizke tohle jsem zazil poprve. Kdyz jsem vysaval nadrz tak jsem sal u dna pomerne velkou vrstvu slyzu. Zemrelo mi 6 hrbohlavcu africkych 1 vrubozobec pavy a 8 kanciku perletovych.
Rekapitulace : krece a mrtve ryby byl hodne slizke
Teplota vody : 27°C a 25°C
Chtěla bych se zeptat, když máte malý prcky ancíků kam je prodáváte, darujete... prostě jak se jich ,,zbavujete" ?
1 17.05.2007 12:56 Krivak
1 17.05.2007 12:20 Tortojs I barvu má normální...
1 17.05.2007 12:19 Tortojs – Copak je s mým Ancíkem???

Ahoj. Poradil by mi někdo copak je měmu ancíkovi? Normálně žere, normálně plave, v noci je aktivní. Proč by mohl mít tak nafouklé břicho?

1 15.05.2007 16:34 Riko77 ale ved jednemu sa dari vyborne skor by som povedal ze ho utlaca ale ten maly vsetko co zozerie hned ypluje tak neviem a mam jemne krmivo
1 14.05.2007 20:00 Riko77 – chory cichavec perletovy
Ahoj mam v akva 2 cichavce jeden do sebe pere vsetko co sa donho vojde a ten druhy nic nezere. Neviem ci su to 2 samce alebo 2 samice alebo nejak inak ,ale zda sa mi ze su to samice.Tomu mensiemu pomaly uz ani nevidno tie pruhy co maju na boku Prosim poradte dakujem
Starší reakce
1 10.05.2007 18:36 lukyn – Kryt
Zakrytý určitě mám kryt

Starší reakce
1 06.05.2007 08:32 KleopatraVIII – Možná se v tom nevyzám ale...
...máš dobře zakrytou nádrž?Já nádrž neměla zakrytou(teď je nová už ze sklem) a vyskočili mi čtyři dospělá paví očka(mamka je pak našla usušená pod stolem,fuj!

1 05.05.2007 23:10 Fennanek Mám jak parmičky tak paví oka a nekoušou se.. zkuste větší počet parmiček.. u osmi kousků se mi všímají jen sami sebe a stejně to moc nestíhají
1 05.05.2007 20:52 hipík parmičky štyřpruhé rády okusují ploutve a paví očka mají dlouhé ploutve určitě to dělají ty parmičky
Přidat reakci
1 ...... [220] ...... 226
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 191519x