Co je to za nemoc?
1 19.11.2007 10:02 happy85 Mě se jednu dobu otírali o dno paví očka, během týdne jsem vyměnil několikrát třetinu vody a vyšistil filtr a od té doby nic.. Už je to tak půl roku..
1 18.11.2007 23:36 Tereza Díky za rady a odkazy. Mám molly, ty si teritoria nevytváří. A navíc se otíraly samice. Bojím se, že jde právě o první stádium a tečky se objeví později
Tak já se zeptám takhle: můžu ublížit rybám, když dám do vody ten lék (chtěla bych hned, takže ten co mám), i když se třeba pletu a nezačíná jim krupička? Díky za názory.
1 18.11.2007 22:52 Tereza – Ryby se otírají
Včera jsem začala pozorovat, že se ryby otírají o dekorace a kytky. Občas se jakoby otřesou. Zatím jsem si toho všimla jen u dvou ryb, ale asi mám problém
Jak mám teď co nejrychleji poznat, o co jde? Žábrohlísti? Prosím, prosím, ať to není krupička!!!!!!
Žádná nemá ani jedinou bílou tečku. Žábry ok, chování normální, žerou. Byl by dobrý nápad nasadit hned teď anti-ichtin, když nevím, co to je?
Preventin mi zrovna došel, ale ten by už asi stejně nepomohl, co?
Starší reakce
1 13.11.2007 15:59 iKat – Bílé výkaly
Dobře děkuji, zatím je zkusím krmit patentkami a vločkovým. Potom uvidím
. Ještě jednou děkuji
.
1 13.11.2007 15:44 iKat – bílé výkaly
Všechny ryby jí stejné žrádlo a bílé výkaly mají jenom parmičky čtyřpruhé. Jinak se chovají normálně...
1 13.11.2007 10:45 iKat – Bílé výkaly
Zdravím, abych nezakládala zbytečně nové fórum tak píši sem. U parmiček čtyřpruhých jsem zpozorovala bílé výkaly. Ostatní obyvatelé tetry krvavé a krunýřovec skvrnitý mají normální výkaly. Nejdříve jsem si myslela, že je to z jídla, ale to by snad měly všechny, ne? Jinak krmím mraženým (koretry, patentky) a vločkovým + tablety na dno. Děkuji všem Neonka
.
1 10.11.2007 09:37 Lukáš – Je nemocná?
Ahoj, moje živorodka duhová po porodu: ztmavly ji oči, extrémně zhubla, zarudly ji žábra a nějak zvláštně se pohybuje-kymácí. Je nemocná? Nerad bych, abych ji jednou uviděl plavat břichem nahoru
O mořských akváriích a otravě ryb vápníkem jsem tady ani na těch odkazech nic nenešel ... kde že se to píše?
1 08.11.2007 16:21 rolandmynar Jo,píše
Nevím, jestli vápníkem, ale já mám v mořském akva (teda měl jsem) 15x větší koncentraci Ca než ve sladké vodě. Taky testy, které jsou na obsah Ca ve vodě jsou pro sladkou a slanou vodu dimenzované v úplně jiných hodnotách. Prostudoval jsem veškerou literaturu od pana Dařbijána, což je mimo jiné nejuznávanější u nás odborník na moře a mořskou akvaristiku, ale o otravě Ca jsem nečetl.
1 08.11.2007 15:58 Baru – .-.-.-..-.-.....
Jo,píše
Baru, ten příspěvek s mušlema je opravdu mimo mísu - radí snad někdo začátečníkům, aby si založili
mořské akvárko? Někde se něco píše o otravě mořských ryb vápníkem?
1 08.11.2007 15:41 :-) 1 08.11.2007 15:34 Kocour Je to hněd
1 08.11.2007 15:14 Baru – .-.-,_,.,-m
Ale s tou teplotou je to možný-já takhle omylem uvařila 8 pavích oček a taky dýchali u hladiny.
1 08.11.2007 15:13 Baru – ---.---.:
1 08.11.2007 13:47 procha 1 08.11.2007 09:58 marsz No to je povedené. Mě když vyskočí rybka z akva, tak jen prostě uschne. Ten kocour z toho dělá docela drama hehe.
tomu se říká pech
1 08.11.2007 08:15 shifty21 tomu se mi moc nechce věřit že by ji vylovil...byla to mřenka ta žije u dna a pořád se schovává
A nebo se kocourovi taky líbila tak si jí v akvárko vylovil..
Já bych si domu taky rád dal kočičku ale nedám, protože mám 2 ptáky a 4 akvárka a nechci aby mi to kočka všechno zblajzla.
1 07.11.2007 23:32 shifty21 – co se mi dnes přihodilo
KOupil jsem si dnes "nádhernou" rybičku... Mřenku nádhernou (neon blue) krásné modré tělo a oranžový ocas... Vydržela mi v akva půl dne
odjel jsem pryč a když jsem se vrátil domů už tu nebyla... nechal jsem pootevřené akvarium a asi vyskočila... Aby toho nebylo málo tak ji sežral kocour. A to jsem z ní měl celý den takovou radost. DOufám že ji někde znova seženu
1 07.11.2007 22:09 Tereza A jakou máš teplotu vody? Když je moc teplá, ryby se dusí.
Starší reakce
nene- to bych neřekla byla tam ještě jedna samice a tahle vypadala fakt blbě, ale i to je možný-do rybí hlafy nevidím :o)) mám radost že je v pořádku
Spíš to byl obranný postoj aby na ni samec nedorážel.
mě tohle dělala samice rájovce když ji samec prudil a naháněl ji k páření.schovala se a když vyplavala tak plavala taky bočně, někdy trhavě dopředu a dozadu-oddělila jsem samce a do dvou dnů to bylo Ok-třeba to dělají nervy-nebo prochladnutí při transportu?
1 04.11.2007 13:16 tereza Když jsme u toho utracení. Nejrychlejší je žiletkou uříznout hlavu, ale na to já tedy žaludek nemám
Někde jsem vyčetla, že je dobrý dát rybku do sklenice s bublinkovou vodou. Rychlá otrava CO2? Udělala jsem to s jednou neonkou a bylo po ní téměř okamžitě (ale byla na tom už hodně bledě, takže by možná umřela i bez toho). Jaké způsoby doporučujete vy?
1 04.11.2007 10:41 raptor ako ma mdat fotku mojich zebrovnikov
1 04.11.2007 10:40 raptor tu so moje zebrovniki
1 04.11.2007 10:33 raptor – zebrovnik valtuv
cafte prosim katuska ci im mam davat jaskine a ti emas smaca b oja mam 1 samiu a to druhe je este male taze neviem coto je
katuška odpovies mi dkaujem a dobre je ked maju filter abo ne
Starší reakce
1 27.10.2007 12:23 Roman [100] - Cichlidy Tak tenhle problém mám několik lez s H.carpintis.Jedná se o nějaké mě neznámé nádory.Kdysi jsem to měl i na vyšetření ve st.veterinární laboratoří na odd. rybí patologie a nebylo zjištěno nic závažného.U mojich ryb se to vyskytně na určitou dobu a potom opět zmizí s tím že se to zase někdy vyskytne.Na plodnost ryb to nemá žádný vliv.Chutná jim pořád stejně, chování taktéž stejné.Zajímavostí je že se to nepřenáší.
Pátral jsem loni po příčinách a možnosti přenosu a nezjistil nic.Akorát na jedné americké stránce jsem zjistil fotky stejného druhu přímo z odchytu a ryby měli i tyto nádory.takže se jedná o nějaký patogen přímo žijící na rybách i v lokalitách nálezu.Nic jim to nedělá, takže se tím nezaobírám.
Pokut Ti rybka bude dělat problémy s chováním, tak klidně písni do vzkazů.
1 26.10.2007 18:48 RAP Pokud reaguje na krmení tak to zase tak strašné není. Když nevíte co mu je, je zbytečné dávat jakékoliv léčiva(multimedikal). Lépe je místo toho použít kuch. sůl. Zkoušel jsem podle fotek něco najít, zatím neúspěšně. Máte v akva jiné cichlidy?
Starší reakce
a jak zjistím množství NO2?
(jezis, pisu to po treti :(, vzdycku jsem to omylem smazal)
Pomoci testu, napriklad
www.aquar.cz v dostani i v kazde akvaristice, ale drazsi, od akva znacek.
Doporucuju alespon ph, celk + uhl. tvrdost, no2, no3 . Nejdriv si neco o tom precti :
www.sweb.cz/… . Zit se da i bez testovani, ale s nim mi to prijde snazsi, vyloucis rychle otravy no2, prilisnou kyselost, ... atd.
1 22.10.2007 09:07 Nemeziss a jak zjistím množství NO2?
1 21.10.2007 23:34 Flash Možno si si niečo priniesla s tým krabom. Ale ešte je tu tá kalná voda. Ak rybky lapali po vzduchu, asi nemali dobré podmienky - zmerať parametra vody.
1 21.10.2007 23:19 Nemeziss mě překvapuje, že umřely vlastně 3 druhy..kdyby jeden..ale takhle?
možná stres z přepravy, mě teď taky odešla rybka a vůbec nevím proč-filtr sem neprala a žádné jiné nic není-jen samec rájovce se večer válel na dně.
Přidat reakci
1 ...... [218] ...... 227 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200523x