Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

NápovědaFórum » Nemoci  

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 136 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek 0  - geminika Re: prasan
Sranduješ? Ja sa ich bojím aj loviť do sieťky. Veď oni sú jak torpéda. Kde by som sa s tým ešte piplala? Ak to nie je nejaká kožná choroba, tak to nechám tak. Aspoň ich budeme vedieť rozlíšiť.Ale dik za radu. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - - – re: geminka
Ak máš na to žalúdok tak šupinu môžeš vybrať pinzetou.Raz dva sa to zahojí ak ešte trocha drží.Je to ale len estetický problém.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: TomasP
Stačí a je to úplně fuk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomasPRe: LiborSprysl
LiborSprysl napsal: Jestli máte na mysli to, co jako skvrna vypadá na rozhraní červené a bílé, tak si myslím, že to tedy od přísavek není. Ta ryba vypadá velmi ve formě, takže bych jí hlídal a uvidí se. Trochu osolte vodu. K te soli je jedno jestli je to morska sul ci obycejna kuchynska ? :) na tu 54l staci lzicka ? diky a pardon ze se tak blbe ptam :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: geminika
Vypadlá šupina "krunýře", měli to moji válečníci ke stáru skoro všichni. Stačí udržovat hygienu podle mne...
Jestli máte na mysli to, co jako skvrna vypadá na rozhraní červené a bílé, tak si myslím, že to tedy od přísavek není. Ta ryba vypadá velmi ve formě, takže bych jí hlídal a uvidí se. Trochu osolte vodu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - geminika Re: geminika
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - geminika
Fotka k příspěvku Tak moji zlatí, myslím, že už lepšia fotka sa mi nepodarí. Dá sa z tohto niečo odhadnúť? Má to už vyše týždňa.

Reagovat na tento příspěvek 0  - TomasP – flek
Fotka k příspěvku bry vecer tak jsem sehnal fotak od rodicu :) nevite tedy jestli je to jiste od tech prisavek ?? lepsi fotka se nepovedla :( je to ta ranka za tou prsni ploutvi

Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: LiborSprysl
Když nemají dostatek prostoru,a to v 54l nemají,tak agresivní jsou.
Stačí si najet do té betí sekce a inspirace je tam přehršel. Rozhodnutí jen na tobě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomasP
dekuji tedy za radu panove a preji prijemny den :)
Vyzkoušejte
A nahodou nejake doporuceni k tem bettakum by nebylo ?? :) tohle bych mel psat asi do jine sekce nez do nemoci co :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomasPRe: jamajcan
s tim je to fakt videl jsem to sam ze je nahaneli ale na nich jsem je prisate nevidel no :) tak to bude asi jen od nich ten flek
 Reagovat na tento příspěvek 1  - LiborSprysl Re: TomasP
Do tak malého akvária fakt dobré nejsou...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: jamajcan
To dělají staré "nerudy", že je štvou ostatní spolubydlící. Ale stejně to hlavně dělají z té své přirozenosti, že by na ploše mohlo být něco k žrádlu. Jinak to není nijak agresívní ryba.
Tak dobra akorat nvm kde je tedy udam ?:) jeste jsem chtel s druhe 56 kterou mam volnou udelat Betta akvarko ze bych tam mel jednoho bettaka a dve samicky a ty prisavky ale to uz je asi uplne nevhodne co ? :)
Nemusely se na nich zrovna vozit,ale mohou je napadat.
No viděl jsem je vozit na rybách, které mají "plochu" těla (skaláry, třeba). Ovšem mečovky jsou dost úzké a v 56 litrech to nebudou asi také žádní přerostlíci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: TomasP
Tuhle práci bych přenechal raději nějakým Ancíkům :) Přísavka je do tak malého akva zcela nevhodná.At už pro její velikost,tak i pro agresivitu vůči ostatním rybám.
Ty prisavky ale krasne cisti sklo :) coz asi neni padny argument at se tam tisni co ?
prisavky dve cca 6cm pak mecovky 5x ty jsou asi 5cm a par pavich ocek
Nepsal jak je má velké.A když to zvládnou na cichlidy,tak proč ne na Mečovku?
Aha,aha...no pak je tam tedy dost těsno. Kolik je dalších ryb a jak velkých?
Tak tam by Přísavky Thajské neměly vůbec být.Dopručil bych je rychle někde udat. rybicky.net/atlasryb/prisavka_thajska
Akva je 56l
Ty malé? coze A na mečovky? coze
Jak máte velké akva?
Ahá, no tak tudy ne...pak to bez fotky nepůjde...
Tak s těmi Přísavkami by to mohlo být BINGO!Rády se zkoušejí přisávat na jiné větší ryby.
No jako castecna vymena vody jednou tydne a odsavani detritu taky tak takze pred 5 dny jak jsem si vsiml i toho fleku
No a ve finále se přijde na to, že je to prosté...Kdy jste naposledy čistil nádrž?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomasP – Re: jamajcan
fotka je problem jelikoz doma nemame fotak :-D dalsi informace jsou to ze jsem tam pridal prisavky thajske asi pred tydnem tak je mozne ze to je odnich ? a ty male myslite ze to muzou taky pak mit kdyby to byli spise ty bakterie nebo cizopasnici ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: geminika
Při pohledu do akvária kde jsou ty ryby bych si tipnul na nějaký zaplísnění třeba po drobném zranění, takže bych, jak je mým dobrým zvykem nejdříve doporučil vodoléčbu a zároveň udělat kvalitnější fotku.
Takhle od pasu to nejde vůbec pálit.Ten,jak říkáš flek ,může mít X příčin.Od bakterií,přes cizopasníky, až po napadení jinou rybou.Takže to chce přidat více informací a úplně nejlíp fotku ,na které je ta rána vidět.
To teda ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomasP – flek
Dobrý den chtěl jsem se zeptat u mečovky se mi objevil pet dni zpet zarudly flek nevite nahodou co s tim ?? ma to zatim jen jedna a nevypada ze by ji to nejak extra trapilo mezitim jeste mela male muzou to mit taky ??? diky za odpoved
To je dobrá mazanice... smich
 Reagovat na tento příspěvek 3  - jamajcanRe: geminika
Určovat to z téhle fotky se neodvážím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - geminika Re: geminika
Fotka k příspěvku Ešte jedna fotka. Nejde to veľmi dobre priblížiť.

Reagovat na tento příspěvek 0  - geminika
Fotka k příspěvku Môj panciernik trinidadský má nejaký biely fľak na chrbte asi týždeň. Čo s tým?

Reagovat na tento příspěvek 0  - tutunaRe: romant
:-) no a jakto že některá ten kroužek má černý a některá takto výrazný?Se mi ulevilo, mi bylo divné že se nic jiného neděje :-)Dík
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: tutuna
Aha, tak takhle ty rybky vypadají normálně, prostě mají takový oči.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tutunaRe: tutuna
tady sem našla další foto na tom de víc vidět jak je to na té molle divné rybicky.net/k/forum/321446.jpg
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tutunaRe: romant
t1.gstatic.com/…
vyfotit se mi to bohužel nedaří, nemám tak dobrý foťák, ale asi takhle...takových fotek je mraky, proto si nejsem jistá co to znamená...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: MichalK
To se mě moc ptáš, nejsem odborník na nemoci, to jak jsi to popsal, jsem u ramiréz a nejen u nich viděl, takže si myslím, že je to opravdu ta pigmentace. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MichalK Re: romant
Dobře, rybka se chová normálně, přijímá potravu, jen jsem po minulé zkušenosti s krupičkou asi hodně přecitlivělý. Snad to bude v pořádku, existuje vůbec nějaká taková nemoc? kdybych eventuelně začínal preventivní léčbu?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: MichalK
Myslel bych si, že se bude jednat o nějaké ty pigmentové tečky, ale můžu se mýlit. Pokud se rybky chovají normálně, přijímají potravu, tak bych je pouze sledoval.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MichalK
Dobrý den, pozoruju i cichlidek ramirezovych (nevě koupené) jakoby úplně hodně jemné tečky (prach) barvy antuky na ploutvích, nevím, zda jde o pigment, nebo nějaké hodně rané stádium nemoci, na fotce to určitě nepůjde vidět, co by to mohlo být?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: tutuna
Nasadil bych vodoléčbu, to by mohla bejt reakce ne zvýšený hodnoty N látek. Denně, či obden měnit min. 1/3 vody v akváriu a omezit výrazně krmení. Filtr nechat dělat svojí práci a do akvária nijak jinak nezasahovat. Samozřejmě že fotka by se hodila, to co píšu to je jenom moje doměnka z nahlédnutí do prezentace, kde jsem již jednu poznámku k možným potenciálním problémům učinil.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [136] ...... 228

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 204471x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148-co-je-to-za-nemoc?od=6751