Co je to za nemoc?

pokut je v mořské vodě zelena řasa je to dobře???
Starší reakce
Podle toho točení se ryby do spirály bych to tipoval na problém nitrifikace s následnou otravu NO2, viz to vyprání filtru pod kohoutkem.

Já bych to tipoval na otravu. Pozorně jsem přečetl problén a vypadá to, že voda se zřejmě náhle zakalila ještě PŘED vypráním filtru. Myslím, že uhynul krab a z rozkládajícího se těla se otrávily i rybky. Mno a teď už se může dít cokoliv, jelikož ve vodě je fšecko možný.

Ale páč jsem začátečník, rady dávat nebudu. Jen bych asi plácal. Ale s tim krabem je to možný, ne?
Starší reakce
me se to taky stalo ale moznosti muzou byt dve: zde jiz zminovana otrava dusikatymi latkami, pak premer NO2,NO3,NH4. druha moznost je, ze pri sberu potravy z hladiny naberou ryby vzduch a ten se jim z tela dostane az po vytraveni.

Duše69 jak si psal,že máš aquel fan 2 plus,no mám také aqual ale fan 1 plus možná by si měl zmenčit ten průtok protože mám FAN 1 na 100l a ten průtok sem musel také zeslabit všichni mi to říkali,že by se mi tvořila řasa ale konkrétně ti neporadím

jakub napsal: rybka mi plave víc na jednu ploutev než na druhou co jí je ??? nechci aby zemřela prosím odpovězte mi
rybka mi plave víc na jednu ploutev než na druhou co jí je ??? nechci aby zemřela
Cti pozorne, je jine osazenstvo nadrze, zadne skalary a zavojnatky

štětičkatá řasa ano konkr hnědá ale zdálo se že ji ožíraj a nerozšiřujese tím to muže bt taky ok pročtu ! Už sem mrtvej zejtra !
Dlouho se se tady neukázala neaktualizoval zítra bude změna !Tohle dobou hodim foto jesi budeš napřímu znovu prokonzultujem a třaba bude nějaká změna zaim dík za rakci zítra !
filtr mám aqael fan 2 500l/h naplno to je špatně ? uhyn jedna tetra před dvěma dny !plynatost dost možná ! akva jede cca rok . Zezačátku uhyn markantní po ustálení asi po 5 měsících v poho až tede tenhle kokrétní problém ale vzpomínám si že se závojnatkama bylo to samy a ty se nakonec tak prapodovně zlomily a uhynuly !
Bohužel sem neměl k dispozici foto osazení akv auž je scela jiné cca 9 teter čtyřpruhých 11 neonek a 2 ancistrusi a cca 12 tybu aniubis velkoslisté rostliny zítra vyfotím a aktualizuju ! Zatim dík za bleskou odpověd ale otrava to snad nebude ještě jednou dík! jo a ty si stim měl už skušenost
Ahoj poslední dva dny mi ryby konkrétně neonky a tetry čtyřpruhé vyplavávají ke dnu a následně bojují stouto silou a plavou kolmo hlavou dolů!! Ale po nesdrech následuje pořád stejný kolběch nahoru a boj o doplavání kednu ,hlavou svisle kednu s po boji zase nahoru .Lépe sem to vysvětlit nemohl !! Máte stímto také nějakou skušenost či nějakou radu na odstranění probému . Poradte je to docele srcervoucí vydět je jak se stále dokola snaží a snaží !Jen bych dodal že bylo čerstvě vyčištěné akva ! jen jesi to stim nesouvisí!
Předem děkuji za pomoc Duše69

Starší reakce
ja nevim,nic zvlastniho jsem nepozorovala.Ja teda zase az tak moc na ne nekoukam,ale jednoho dne jsem si vsimla ze jedna nema oko a za dva dny druha prisla o oko.Baculate nejsou,jenom jedna neonka je jaksi porad jakasi tlusta,ale ta ma oci obe

Jednu bettu jsem separovala a vypada to,ze je tedka v akvarku klid.
Těžko říct, musela bys popsat více svoje akvárium, jestli byly nějaké problémy atd. Nejsou ryby třeba trochu víc baculaté nebo neměly ty oči poněkud vystouplé?
Skalari zustali ale neonky zacali byt rychlejsi.ty tri neonky byli mensi takze to bude asi ten problem.
Co jsi s těma skalárama teda udělal? Jak jsi to vyřešil?

?
Uz je to bez problemu.Byli to skalari a odnesli to jen 3neonky.
a voda je cista to se jen zda
tak proc neonkam chybi oci? mam tam dve betty (samicky), Plata koralova a skvrnita, neonky, krunyrovec skvrnity, perovec cervenobrichy.
to jsem našel ve vzkazu,takže se ani nepodivám

Mě ta voda připadá hodně zakalená.
Edit: A málo světla
mc95161®
a chci komentare a hodnoceni na.....
Bud si jistej ze ode me hodnoceni ani komentar k nadrzi nechces
ja nevim pisu tady ze je to filter na100-160L a ja mam 70L tak ja nevim a ty rastliny j vim potrebuju to pre tetry neonove
Tech rybek tam mas opravdu dost, filtr ma malej objem filtracni hmoty a kytek mas taky poskrovnu
ja bych to videl na otravu
ano aj 5 a v nasem obhode na SR vo vrabloch maju len taketo a v akva je este jeden druh a na misto CO2 nemuze byt hnojivo ? ja mam opslednu davku FLORIL 2000 a ALGIL 2000 spolu a dal som i TETRA PLANT Crypto
Náhradou pokud se Ti líbí je pětipruhá vypadá skoro stejně a jsou kamarádské.
Dokud nebudou mrtvé tak ne.
parmičky čtyřpruhé

Tak to budou skaláři nebo tetry čtyřpruhé.
muzou mi Betty (samicky) okusovat neonky?lepe receno, dvou neonkam chyby oko,je mozny,aby jim to Betta vykousla?
Mě likvidovaly Neonky Skaláry. Vydaly se na lov za soumraku a polykaly je celé.
Vytahuji jen jejich zbytky.Jeste vydrzim co bude zitra rano.
a ste si jistý, že třeba nevyskočili, nebo se nezasekli někde v dekoraci?
Neonky jsem dokupoval nedavno tak jsou jeste mensi.Ale pres den je nikdo nehoni.
Přidat reakci
1 ...... [215] ...... 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 204245x