Co je to za nemoc?
1 04.03.2008 22:14 varinka22 1 04.03.2008 14:20 Duny – Re: varinka22
na tej fotke je fakt aj terčovec a ked máš prispôsobenú vodu pre terčovcovce tak to bude problém..
1 04.03.2008 13:25 dado aj mne to pripada ako krmenie
já myslel, že ten bordel je krmení
Bych rek, ze to jsou samci Maylandia zebra, ale bez zaruky. Rek bych, ze problem je nejakej bordel v nadrzi, taky bez zaruky ;)
1 04.03.2008 10:41 varinka22 – copak je to za tlamičky prosím???
1 03.03.2008 15:38 max dík všem, koupil sem entizol a začal léčbu, snat to klapne
1 03.03.2008 10:37 max a není bičíkovec náhodou na žábrech??
1 03.03.2008 10:13 max – CO to je??
Tohle už asi dva dny visí z mojí ramirézky a od té doby c ose to objevilo tak nežere. Co to je? Vypadá to jako tasemnice
nebo je to prostě jen "hovno"?
Starší reakce
taky bych řek že je to přehnanou čistotou, odkalovat každej den je blbost aspoň takhle ze začátku.. já nechal rybky ze začátku bez odkalení asi 3 týdny aby se vytvořil ten správnej sajrajt a až potom jsem začal každej tejden a nemám problém
A ked odkalujes, nevytahujes nahodou aj vodu? a potom kolko dolievas cerstvej?
1 27.02.2008 16:30 JUMP – Re: TAMY
Nene, neměním vodu každý den, ale 1 x 2-3 dny. Jen odkaluji každý den.
Podla mna to je tym "prehnanym udrziavanim cistoty!.
Proste, ked kazdy den menis vodu, odkalujes tak sa ti poriadne ani bakterie nestihnu vytvorit, ziadna rovnovaha atd a konec koncou tym rybkam stale tu vodu riedis cerstvou.
1 27.02.2008 09:52 JUMP – Re: Sid
Ne to ne, je to samozřejmě jen předpoklad, vzhledem k dennímu odkalování a časté výměně vody. Nikdy jindy ryby neměli takovou péči, jako tyto mecháče. Z toho plyne moje přesvědčení, ovšem potvrzené to nemám.
dusitany bych vyloučil
Proč? Měřil jste je?
Opravdu to vypadá na otravu. Nevím jestli se v tomhle stádiu dá něco zachránit, ale pomoct může přelovení do jiné nádrže s čerstvou odstátou vodou a starou vodu přefiltrovat přes aktivní uhlí. To by mohlo toxiny odstranit.
1 27.02.2008 07:41 JUMP Prosím o radu, pročítám a hledám, ale stále nic. Některé parmičky mechové leží na dně, jen občas se snaží plavat, ale pouze na boku a většinou jen krouživé pohyby a zase lehnou na dno. Jsou v akva 14 dní a byly zcela v pořádku až teď několik z nich najednou. Po dlouhém zkoumání jsem nenašel žádné jiné příznaky. Teplota vody 25°C, tvrdost cca 15° a pH skoro k 8. Pravidelná výměna 1/5 vody 1 x za 2-3 dny, filtrace běží. Vypadají jakoby něčím přiotrávené - ale čím?? dusitany bych vyloučil. Může pomoci změkčení vody a snížení pH ? Pokud by jim tyto hodnoty nevyhovovaly, projevilo by se to až po 14 dnech ? Děkuji za názory
Starší reakce
Jestliže má trochu odstáté šupinky, zejména na hřbetě a bříšku, bude to na 90% vodnatelnost.
1 22.02.2008 01:05 irča – Re: TommySMASH
Krvavé ranky by mohly být způsobeny vodnatelností (vyčteno z malé brožurky od sery).
V žádném případě nechci strašit. Měla jsem jednou rybku, která na vodnatelnost umřela. Neměla však žádné krvavé ranky, ale nafouklé bříško
Pak jsem ještě našla bakteriální nemoc erythrodermatitis, má pomalý průběh a konečné stádium se projevuje krvavými boláky
léčí to serou cyprinopur, ale nemusí to být ono. Mám dost kusé informace, chce to hledat...
1 21.02.2008 20:30 TommySMASH z té strany co je focená je napuchlá a jsou tam jakovy krvavé flíčky. má trošku odstouplou kůžičku jakoby prasklou. moc neplave. z druhé strany je uplně normální.
1 21.02.2008 20:29 TommySMASH Ahojky akvaristi... co to může být... co s tím...
Starší reakce
1 17.02.2008 11:58 Lukasolar nevim ale ostatni jsou v pohode
1 17.02.2008 11:44 Lukasolar – pomoc s neonkou
prosim o radu jedna neonka v akvariu je tošku tlusčí a je tokova bleda a ma červeny fličky malinkaty co sni je
Mám 3 žluté platy. Samice je úplně v pořádku, teď měla i mimina, jednomu samci s zkřivila páteř a později druhému samci se udělalo cosi černé v těle. Oba občas připlavou akorát se nažrat, jinak jsou někde zalezlí, nejsou třeba 2 dny vidět. Může to být nádor? Co s tím? Ostatní osazenstvo akvárka je v pořádku. Omlouvám se za fotku.
Na prvni pohled bude problem v akvarku, je jim male.
1 15.02.2008 17:14 Iva T. – Tlamovec-prosba o radu
Dobry den,chtela bych poprosit o radu. Pred par dny jsem si poridila 2 tlamovce,labidochromis caeruleus a saulosi red,oba z celedi cichlidae. Caeruleus neustale utoci na saulosi red a ten se jiz druhy den drzi jen u hladiny a dnes plave jen z boku a chvilemi ve vode jakoby stoji.Nemam vubec poneti v cem spociva problem!Muze mne prosim nekdo poradit?Radeji prikladam i foto.Dekuji
Starší reakce
1 09.02.2008 17:21 MiniMe Zdravim, jsem zacinajici akvarista a u jedne z mych ryb se mi objevila nejaka nemoc viz foto. Prosim muzete mi poradit co stim co to muze byt?
Pripada mi ze se ted strani ostatnim misto toho jak plavala po celem akvariu ted je jen v koute obcas zere a ma tiky.
Muze se to prenes na ostatniryby ?a cim to nejspis bylo zpusobeno ?
Diky za odpoved
Edit: Jinak u na fotce neni videt , ze ji zadni cast ploutve chybi. MYslim si ale ze se o BRP nejedna(ale nevim).
Starší reakce
1 05.02.2008 15:18 ... no možná, že ta teplota byla až moc vysoká...
1 04.02.2008 09:19 Andynka – Re: Mrakoplash
Já vím .. jsou dost velcí ... tento týden bych měla taky dostat velký akvárium. Je mi jasné, že by po delší době v takovém akvárku trpěly
Ta složka bude nejspíš v těch tabletkách,ale asi jim moc nejedou
asi by stalo za uvahu nekomu ty perletaky darovat, protoze v 18ti litrech jim dobre nebude
(ani ancikum)
jemnolisty rostlinky radi ozobavaji
1 04.02.2008 08:54 Andynka – Re: Yirka
Děkuji za identifikaci ... ale za chvíli bude po něm ... ty "mrchy" mu dali co pro to ...
1 04.02.2008 08:51 Yirka – Re: Andynka
Každopádně moji čichavci- a perleťoví obzvlášť rostlinky rádi. Proto by to chtělo nové s nějakými tuhými listy - Anubiasy, Echinodory? Ještě k neidentifikovaným rostlinkám ve Vaší nádrži - je to Myriophyllum matogrossense - Stolístek klasnatý. Hodně zdaru.
1 04.02.2008 08:38 Andynka – Re: Yirka
Je to i moje chyba, zapoměla jsem se zeptat,ale dnes se tam chystám ještě pro nějakou tu kytičku, tak se optám. Ale příjde mi to jako nějaká náhražka za to, co mají z rostlinek. Ale oni do toho jen dobnou a vypustí s tlamky ven ... nevím no
Přidat reakci
1 ...... [212] ...... 227 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200523x