Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 209 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.05.2008 19:51 Muž Snofrev [54]
to se pozná při prvním krmení, pokud budou všechny žrát, není se čeho bát
řekl bych, že tak maximálně přišla o pár šupin a ty dorostou
asi už ani není poznat která z nich to byla
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.05.2008 18:42 Lightning563 – Zranění nebo šok?
Dávali jsme rybičky do akvária, pár neonek a dělali jsme to trochu neprofesionálně. Jednu neonku jsme omylem ostře přimáčkli k okraji kbelíku a když se dostala do akvárka, chvíli vrávorala, nejdřív dolu a pak nahoru. Nakonec se sebrala a chovala se jako že nic. Nemohlo by to mít nějaké další následky, nebo to byl jen šok?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.05.2008 20:41 Muž kalahare [11] – Re: jan
ahoj, i s tím můžou v pohodě plavat dlouhé roky. U mě to má jedna neonka, skoro tu žábru nemá, a už jí mám 5 měsíců. A jedna moje parmička čtyřpruhá ji má zas odchlíplou. Bohužel jsem si toho v akvashopu nevšiml. Ale žerou, plavou, rostou, vybarvené jsou... No problema. :) Držim palce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.05.2008 15:46 Muž Yirka [9196] – Re: jan
U některých ryb (viděl jsem to zejména u skalár) je to častá deformace. Ničemu to nevadí, viděl jsem s tím i skaláry XXL, akorát to je trochu nepěkné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.05.2008 14:43 marek
je to asi dôsledok bytky čo? ale vadiť by mu to nemalo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.05.2008 14:27 Bery
Nic, nemělo by mu to až tak vadit, nech ho žít :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.05.2008 11:30 jan – Co s nim?
Samec ramirezovky má jedno žaberní výčko menší a má odkrytou část žáber co snim? :-( :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.05.2008 10:57 Muž chicko [124] – Re: oldkiwinka
Kiwi a je to i u ostatních a jak to má do hloubky, nebo jen to jenom na povrchu? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.05.2008 08:59 Muž Yirka [9196] – Re: Pavel
Zkus to zde. Sám nejlépe provnáš příznaky s diagnózou. www.catfish.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.05.2008 08:23 Muž tempus [3]
vyzerá to na plesen :-O ,sera mycopur by mal pomôcť,ak nezabrala esha 2000,hlavne postupovať podla návodu,prípravky nemiešať ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.05.2008 08:13 Pavel – Fotografie
Fotka k příspěvku A tady je ta fotka...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.05.2008 08:12 Pavel – Identifikace onemocnění
Zdravim všechny, prosím o pomoc s identifikací onemocnění. Rybka je téměř celá jakoby obrostlá kratinkými štětičkami, nejvíce však v okolí tlamky. I oči jsou takto napadeny(jakési chmýří) rybka plave zmateně, trochu kolébavě, je velmi neklidná. Potravu zatím přijímá a nezdá se, že by měla potíže s dýcháním. Pro lepší nápovědu přikládám celkem kvalitní fotku. Snad to někdo pozná. Původně jsem myslel, že se jedá o krupičku, leč 4 denní léčba Esha 2000 + EXIT se minula účinkem a rozsah napadení se zvětšuje. Nemoc se šíří i na další osazenstvo (zatím nízké napadení). Za pomoc předem děkuju.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.05.2008 14:52 Terik3333 – nemoc
to by mohla být stopa od přisání pijavky sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.05.2008 11:19 oldkiwinka – červená skvrna na pancéřníčkovi
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj všem
Tak a taky tu mám problém... Můj corydoras aeneus - pancéřníček zelený, má u ploutve (v kroužku) nějakou červenou skvrnu. Žere normálně, nestraní se ostatním. Co to může být?
Předem všem díky za odpověď

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.04.2008 19:30 Žena Eva_R [365] - Obojživelníci – Re: kuba
Aha, to je možné, testy nedělám. Vodu měním každý týden 30l a filtr taky průběžně čistím... Ale je pravda, že bych teď měla měnit vodu častěji, díky!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.04.2008 19:28 Žena Eva_R [365] - Obojživelníci – Re: Tron
Pijavice - to by podle popisu i mohlo být, ale jen u toho samečka, ostatní mají červená třeba skoro celá bříška nebo jedna tlamku..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.04.2008 19:21 kuba
Jenou jsem to taky měl zrovna na šubrtkach,myslím ,ze je to zvýšeným obsahem No2 ci NO3,zkus vyměnovat každý den tretinu vody a vycisti filtr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.04.2008 19:20 Tron
mohlo by to být tohle podle toho co jsi říkala ale nejsem si jistý, nejsem v tomto oboru moc dlouho skus se podívat rybicky.net/nemoc/cystob-ranchus
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.04.2008 19:19 R Muž Silent [5949] – Re: Eva_R
Výrobky od eSHa bývají dobře snášeny i Ancistrusi. Problém je v krevetkách. Ty bych přelovil. Pro ně může být lék toxický.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.04.2008 19:14 Žena Eva_R [365] - Obojživelníci – Re: ghostik
Díky za rady. Rybičky v karanténě vypadají pořád stejně - ani líp, ale naštěstí ani hůř.. Dneska jsem dala druhou dávku léku. A připadá mi, že v akvárku dvě další parmičky začínají červenat... Co myslíte, mohla bych Eshu2000 dát rovnou do akvárka, neublíží to ancistrusům? Někde jsem četla, že by to měli zvládnout. A taky tam je skupinka drápateček a dvě japonské krevety....
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.04.2008 06:44 Muž ghostik [81]
Dle meho nazoru - nekdo muze mit jiny :
na sul se vykasli. Sul neni lecivo. Mozna ma castecne dezinfekcni ucinky ale predevsi zvysuje tvorbu kozniho sekretu a slizu ryby ktery sam osobne rybu chrani pred plisnemi a cizimi parazity. Proto se treba driv hojne uzivala na krupicku ( sul zvysila tvorbu kozniho sekretu a tim se parazit nemohl uchytit na tele ryby a uhynul ).
Takze radeji bych se zajimal co by to mohlo byt ( bohuzel ja nemam zkusenost ) a sam bych se asi drzel zatim ty Esha 2000 dokud nekdo neporadi neco lepsiho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2008 06:28 JUMP
Zkusil bych sůl a zvýšení teploty k 30°C. Sůl pomáhá na spoustu nemocí a když to nepomůže, tak tím alespoň nic nezkazíš. Ale nekombinovat s léčivy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.04.2008 00:53 Žena Eva_R [365] - Obojživelníci
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, mám problém :-( Včera jsem si všimla, že má jedna zlatá parmička krvavě rudou tlamku, víc se otírá a dneska mám v karanténě už tři, mají po těle rudá místa nebo flíčky, jsou celkově vybledlé... Co by to tak mohlo být? Zkouším je léčit Esha 2000, ale asi budou napadené všechny.. Mám jich v akvárku 120l celkem deset, tři starší a sedm mladých, přidány před měsícem. Testy vody nemám, nikdy jsem je nezkoušela. Akvárko je hodně zarostlé. Zkoušela jsem je fotit, na fotkách jsou ty skvrnky světlé, ve skutečnosti jsou jako krvavé. Prosím, znáte to někdo?
Zapomněla jsem napsat, že rybky normálně žerou, i teď v karanténě. Tady je vidět krvavá skvrna u přední ploutve.
Jsou krmené obden mraženýma patentkama, mezitím vločky Sera.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.04.2008 20:05 Muž zikyc [79] - Sumci
Krmim čimkloiv co je živé a vejde se rybkám do tlamky, někdy je, ale třeba naporcovat. tak třeba minulej tejden furt otravoval soused a už mám klid smich a rybky plný bříško :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.04.2008 20:01 jirkacichlid
Já krmím dravce samozdřejmě také jejich přirozenou potravou a tou jsou rybičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.04.2008 19:54 Muž MiHl [55] - Cichlidy
a to si mi přítelkyně stěžovala, když jsem chtěl třídit krevetky. Krevetky red cherry, které se najednou objevila některá mláďata (i už větší) naprosto bezbarvá (ostatní jsou plně červení),jsem chtěl nechat akarkám jako baštu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.04.2008 19:04 Žena Danila [4490] - Amerika
Se zeptejte Zikyho, co všechno zkrmil smich to by buddhistce vypadly vošiškáááá smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.04.2008 18:24 Žena Dinamit [68]
Podle mě je to naprosto v pořádku. Kamarádka si taky pěstuje paví očka jako živou potravu pro želvy. Já sti taky pořídila bojovnici, aby mi požírala paví potěr kvůli přemnožení. Stejně by ses toho musel nějakym způsobem zbavit a jak jinak, než jinýmu chovateli jako potrava.. Takový lidi fakt miluju, pokud to nejsou zrovna Buddhisti..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.04.2008 17:00 Muž dajos [10] – Re: lucass
tak takové známé bych se zeptal jestli jí hovězí maso.. jako že většina lidí ho jí a taky to není týrání! pěkná známá!! no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.04.2008 16:53 Žena Jiřka [15]
Já taky občas krmím želvy živou potravou. Jako týrání mi to rozhodně nepřijde. Pro malou rybku je v přírodě přirozené, že ji dřív nebo později někdo sežere. Vůbec bych si s tím nelámala hlavu. Jak řekl Paul, to je příroda.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.04.2008 16:52 panev
potravní řetězec hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.04.2008 16:42 Muž Paul Ramon [17]
Asi nějaká humanistka ne? :-) Já si myslím, že je to v pořádku....je to příroda. Chovatel piraní musí také občas krmit živou potravou, stejně jako například chovatel hadů - a ten dokonce musí, jinak si toho prý had ani nevšimne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.04.2008 16:34 lucass – týrání nebo Darwin?
Fotka k příspěvku Mám kromě malawi ještě 54ku ve která mám 10 neonek a paví očka. Ty se samozřejmě bleskovou rychlostí rozmnožují. Já si vybírám ty, dle mého mínění, nejlepší kusy a zbytek přelovím do malawi, kde jsou časem sežrány velkými mbunami. Ovšem nedávno jsem byl svojí známou těžce zkritizován, že takovýto postup vůči gupkám je nepřijatelný a div, že na mě rovnou nepodala žalobu. Zajímalo by mě tedy, jak se na tuto záležitost díváte Vy, milí akvaristé? ;-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.04.2008 14:12 aoel – pomoc
Fotka k příspěvku Ahoj, mám problém Tetra červená (asi) je agresivní, má srajdu odhání jiné rybky a má zčervenalou jednu žábru prosím pomoc sad spim

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.04.2008 09:56 Muž Killer [133] - Sumci – Re: Tron
nemá vypoklé oči - jen to jedno s tim hnisem a nemá to tmavej okraj..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.04.2008 21:38 Muž Killer [133] - Sumci – Re: filipsi
jen tohle
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.04.2008 20:31 Muž filipsi [1297] – Re: Killer
Aha, a jsou i nejake jine projevy, nebo jen tohle?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.04.2008 20:05 Muž Killer [133] - Sumci – Re: filipsi
měl sem to už jednou u perlovky červený, beďák prasknul, vytekl a ryba se uzdravila
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.04.2008 20:00 Muž filipsi [1297] – Re: Killer
No, dost mozna to vypada na motolici ocni :(. Nelecitelna, utratit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.04.2008 19:59 Tron
rybicky.net/nemoc/vibrio
podívejse na todle mohlo by to být ono jestli ano tak hodně štěstí při léčení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.04.2008 19:11 Muž Killer [133] - Sumci – nemoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku co je to za nemoc?
Mam 4 ramirezky - všecky jsou v pohodě kromě jedné:
1)rybě se zvětší jedno oko skoro na dvojnásobek
2)když je oko dvojnásobné, tak se oběví bílí pupínek, který se zvětšuje až na 4-násobek původní velikosti oka?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.04.2008 10:42 Muž wayn [79] – Re: Jiřka
Může taky být jen stará. Stářím rybičky hubnou, tmavnou a vypadají trochu "seschle".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.04.2008 08:57 Petr1 – Re: Jiřka
Možná hloupý dotaz, ale netmavne malinko? Není trochu tmavší, než kusy zdravé?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.04.2008 17:46 Žena datura [104]
jo takhle, já myslela, že už sis jí koupila v tomto stavu...
tak to by určitě stálo za to zvýšit pozornost. jo, může to být parazit, může to být v podstatě cokoliv, co jí vysílilo. dost typické je to pro tuberkulózu (to ty rybky skutečně vypadají jako kostřičky potažené kůží) nebo vnitřní zaplísnění, ale to se neodvažuju tvrdit bez fotky. každopádně Mycobacterium nebo Ichtyosporidium jsou silně nakažlivé, takže na to pozor. jestli máš karanténu, neváhej jí použít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.04.2008 16:15 Žena Jiřka [15] – Re: datura
Páteř má rovnou, ploutve v pohodě, plave v hejnu s ostatními a jak už jsem psala, je čilá a žere normálně. Jenže ještě před dvěma týdny takhle vychrtlá nebyla. Možná je to úplná blbost, ale nemůže to být nějaký parazit? Něco jako rybí tasemnice?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.04.2008 15:57 Žena datura [104]
pozoruj jí. jestli se bude se stranit ostatních nebo nebude přijímat potravu, nenormálně plavat, zkrátka chovat se nemocně, tak jí utrať, protože by mohlo jít o konečná stadia některých onemocnění. zkontroluj taky, jestli má rovnou páteř, zdravé ploutve a prohlédni, jestli nemá v břišní dutině tmavé ohraničené skvrny.
ale nezapomínej na to, že v každé skupině ryb se vyskytují "slabší kusy":-) postarej se o to, aby měla dostatečný přísun potravy, s nějvětší pravděpodobností bude zdravá ano
ale fotka by se hodila ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.04.2008 15:16 marek
Moja 1 gupka je tiez taka chuda a kupil som ich spolu zije uz mesiac a nevizera zeby jej nico bolo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.04.2008 15:12 Žena Jiřka [15] – Vchrtlá rybička
Mám v akváriu několik neonek zelených. Jsou koupeny ve stejný den ve stejném obchodě, ale jedna z rybiček je hrozně drobounká a hubená. Je sice čilá a normálně žere, ale vypadá jako kostřička potažená kůží. Nemáte někdo tušení, co jí je?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.04.2008 15:33 Bulvic
Nedávno jsem četl na jednom fóru podobný problém, bylo to vysvětleno tím, že se mohly udělat samici srůsty na pohlavních žlázách. Mohl to být i tento případ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.04.2008 11:32 cefallu – Re: fantasta
dik za info .)
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [209] ...... 227 228

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200523x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148-co-je-to-za-nemoc?od=10401