Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

NápovědaFórum » Nemoci  

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 209 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek 1  - akita
dělaj to i když nejsou dospělý?maji asi 6cm.....
 Reagovat na tento příspěvek 1  - akita
díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - wladys – Re: akita
Buď je to třecí rituál samce,nebo spolkl vibrátor...... viděl bych to na první možnost. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - langosh – Re: akita
Pokud se jedna "natřásá" před druhou, tak je to OK...
Roman X-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - akita – třesoucíse akara hnědá
ahoj.už delší dobu pozoruju jak se moje akara třese(brní)
kdyby někdo věděl co by to mohlo bejt,tak dejte vědět.díky
 Reagovat na tento příspěvek 1  - aoel – pomoc!
Fotka k příspěvku Potřebuji radu, samička Štikovce

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Romano
Ahoj všem.Potřebuji poradit.Mám již tři roky akvárium a ted my začli umírat čichavci.Mám čichavce modrý jsou na nich skvrny jakoby takový vykousaný.Mají to pomalu až do krve .Ted u toho jednoho je to moc už to má i okolo tlamy ůplně se jakoby rozpadá.Nevíte co stím?Díky moc.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Silent – Re: Kast
Asi tě nepotěším. Pokud si netroufáš to odstranit, tak bude lepší rybku utratit. Je to přecejen potencionální zdroj nákazy. Nevím o žádném léku, který by toto vyléčil bez odstranění zmutovaných buněk. Ale třeba se tu ještě najde někdo, kdo má s touto nemocí zkušenosti.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Kast – Re: fantasta
Něco jako hrozny to začíná dělat, tak to asi bude ono.
Do operace teda fakt nepůjdu :-D
Je to nakažlivý? Že bych ji nechal v klidu dožít, ale nerad bych si odrovnal celý akvárko.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Silent
I když je fotka dost neostrá typoval bych to na Lymfocystózu. Průběh této nemoci nebývá akutní , ani extrémně rychlý. Napadené buňky mohou být až 5mm velké a mohou se spojovat do hroznovitých útvarů. Je to virová infekce. Tyto gigantické buňky se dají odstranit skalpelem, ale pozor pokud prasknou výpotek s viry může způsobit další nákazu. Je třeba postupovat opatrně. Místo se pak desinfikuje roztokem acriflavinu v koncentraci 2mg na 10litrů destilky a to lokálně. Nesmí přijít do očí a žaber. Je to trochu složité. Další, jednoduší řešení je rybu utratit. Protože jsem se sám s touto nemocí zaplať pánbu nesetkal čerpal jsem z článku v akváriu-teráriu od pánů Franka a Boudnýho. A těm plně důvěřuju.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Kast
Fotka k příspěvku Ahoj, už asi měsíc má jedna z mojich teter červenoústých nějaký nádory(viz foto)
Vůbec jí to nevadí, žádná další ryba to zatím nechytla a já vůbec netuším co to je, nevíte někdo co se s tím dá dělat? Dík Karel

Reagovat na tento příspěvek 1  - Lucky005
Jake pripravky by jste pouzili pro lecbu treba EXIT a SERA Costapur nebo Anti-ichtin, mate nekdo osobni zkusenosti? Co zpusobuje tu nemoc?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - nemíček
Podle tý fotky to vypadá jako by ty rybky měly stažený ploutvičky pak by to mohla být Costia necatrix - ichtiobodoza.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Silent – Re: Lucky005
Mám pocit, že na to Nobody trefil. Taky mi to podle popisu připadá na Oodinózu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Lucky005 – Re: Nobody
na poraneni bych to nevidel, protoze ted to maji 2 ryby uplne stejne navic mam v akva ted jeden druh,takze nevim jak by se poranily.Nevim v cem je problem chtel sem mit v akva jen mecovky koupil jsem koncem unora 5ks a postupne uhynuly po jedne, jestli si to donesly z obchodu nevim.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Nobody – Re: Yirka
Na plíseň na celém povrchu rybek bych moc nesázel.Plísně se většinou vyskytují až jako druhotná reakce na předchozí poranění.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Nobody – Re: Lucky005
Tipuji baktérku podle ploutví.Taky možná při rychlosti průběhu - oodinóza.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Yirka – Re: Lucky005
Přesto bych důkladně odkalil (opravdu je tam těch letmých usazenin příliš), doplnil vodu a zaléčil proti plísním, nejraději eSHa 2000. Ale třeba někdo další poradí lépe.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Lucky005 – Re: Yirka
posledni dobou mivam malo rybek takze by se voda nemela tak moc spinit a snazim se odkalovat tak 1/5 jednou tydne.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Yirka – Re: Lucky005
Jak často "uklízíš" v nádrži? Připadne mi tam dost nečisto. Může to být jedna z příčin.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Diego
Podle mě je to plísen.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Lucky005 – potrebuju poradit nemoc
Fotka k příspěvku Tezko rict co je to za nemoc, ma celkem rychly prubeh 3-4 dny.
Ryby maji na sobe jemny bily povlak, viditelny pod urcitym uhlem ke konci polehavaji po dne a nezerou.
Mel jsem 7 ryb, nemoc se projevi u jedne pokousim se lecit, ryba nakonec uhyne, 1-2tydny je klid a pak se to objevi u dalsi se stejnym koncem.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Snofrev
jak radí Sid, Yrka a další v ostatních fórech, přestat krmit, často měnit vodu, doufat v co nejrychlejší namnožení bakterií a zkusit aktivitu zaměřit jen na jedno fórum, proč to rozebírat hned ve třech?
rybky sice budou hladovět, ale u nich to není žádný problém, dospělé vydrží bez jídla dlouhé týdny

plíseň an rybě nemusí být utně z tohoto akva, je možné, že už byla nemocná u obchodníka, ale jestli teď nemá, dobré podmínky, tak je ve stresu a tím pádem mnohem náchylnější k onemocnění

to že je mimo akva je v pořádku, ale jestliže se už obrací břichem vzhůru, tak asi těžko něco radit, ale určitě je možné vyzkoušet nějaká léčiva
pročíst nemoci, určit terá by to mohla být a zařídit se radama
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Micky – Úhyn rybek v novém akva
Do nového akvárka jsem nasadila tetry, předevčerem mi jedna uhynula a začla plesnivět. Další se mi schovává za filtr...dnes po výměně vody jsem zjistila, že na jedné straně se jí dělá jak kdyby plíseň, odchytla jsem jí mimo akvárko a začla se mi otáčet bříškem nahoru sad Vůbec nevím, čím to může být. :-( nechci přijít o další rybky.Myslíte si, že je to způsobeno nějakou nemocí nebo množstvím NO2 v akvárku? Black molly a tetry žhavý se pohybují po akvárku bez problému, neonky se začly schovávatn pod filtr nebo za rostlinky a neplavou tolik co dřív. Moje první akvárko a takto všechno dopadá :-(
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Micky
:) Nj, píšu jsem poprvé, a tak jsem nečekala, že budou tak rychlé odpovědi :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Snofrev
kouká, že dotaz je ve vícero fórech hmm
JJ všimla jsem si, děkuji ;-)
odpověď máš od Yrky na fóru Hodnoty vody, kde je tebou položený podobný dotaz
Ahoj všichni,
může mi někdo poradit? Mám problém s ancíkama. Před měsícem jsem si zařizovala nové akvárko 63l, přes 14 dní jsem nechávala zaběhnout filtr s rotlinkami a doplňovala bakteriemi na zaběhnutí.Díky testům jsem zjistila, že mám ve vodě nadbytek NO 2.Už jsem několikrát vyměňovala vodu, ve které se žádné NO2 nenachází a přesto ho v akvárku pořád mám. Ancící ztrácí svou původní barvu a z tmavě hnědé mi přechází do béžové, bojím se že mi uhynou. Krmím je 1x denně buď granulema nebo okurkou.
Navíc se mi u přísavek k filtru začal dělat jakejsi rosol, vůbec nevím z čeho by to mohlo být. Bojím se i o další rybky, které v akvárku mám. Jedna rybka (tetra žhavá) mi už uhynula - možná proto, že uvízla za filtrem nebo díky tomu NO2? Když jsem dávaly rybky do akvárka tak bez problému plavaly po celém akva, teď se vetšina drží za rostlinkami u dna...
Poraďte mi co mám dělat
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Lightning563 – Re: Snofrev
díky za radu, máš pravdu, není poznat jaká to byla ;-)
to se pozná při prvním krmení, pokud budou všechny žrát, není se čeho bát
řekl bych, že tak maximálně přišla o pár šupin a ty dorostou
asi už ani není poznat která z nich to byla
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Lightning563 – Zranění nebo šok?
Dávali jsme rybičky do akvária, pár neonek a dělali jsme to trochu neprofesionálně. Jednu neonku jsme omylem ostře přimáčkli k okraji kbelíku a když se dostala do akvárka, chvíli vrávorala, nejdřív dolu a pak nahoru. Nakonec se sebrala a chovala se jako že nic. Nemohlo by to mít nějaké další následky, nebo to byl jen šok?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kalahare – Re: jan
ahoj, i s tím můžou v pohodě plavat dlouhé roky. U mě to má jedna neonka, skoro tu žábru nemá, a už jí mám 5 měsíců. A jedna moje parmička čtyřpruhá ji má zas odchlíplou. Bohužel jsem si toho v akvashopu nevšiml. Ale žerou, plavou, rostou, vybarvené jsou... No problema. :) Držim palce.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Yirka – Re: jan
U některých ryb (viděl jsem to zejména u skalár) je to častá deformace. Ničemu to nevadí, viděl jsem s tím i skaláry XXL, akorát to je trochu nepěkné.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - marek
je to asi dôsledok bytky čo? ale vadiť by mu to nemalo
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Bery
Nic, nemělo by mu to až tak vadit, nech ho žít :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - jan – Co s nim?
Samec ramirezovky má jedno žaberní výčko menší a má odkrytou část žáber co snim? :-( :-(
 Reagovat na tento příspěvek 1  - chicko – Re: oldkiwinka
Kiwi a je to i u ostatních a jak to má do hloubky, nebo jen to jenom na povrchu? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Yirka – Re: Pavel
Zkus to zde. Sám nejlépe provnáš příznaky s diagnózou. www.catfish.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 1  - tempus
vyzerá to na plesen :-O ,sera mycopur by mal pomôcť,ak nezabrala esha 2000,hlavne postupovať podla návodu,prípravky nemiešať ano
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Pavel – Fotografie
Fotka k příspěvku A tady je ta fotka...

Reagovat na tento příspěvek 1  - Pavel – Identifikace onemocnění
Zdravim všechny, prosím o pomoc s identifikací onemocnění. Rybka je téměř celá jakoby obrostlá kratinkými štětičkami, nejvíce však v okolí tlamky. I oči jsou takto napadeny(jakési chmýří) rybka plave zmateně, trochu kolébavě, je velmi neklidná. Potravu zatím přijímá a nezdá se, že by měla potíže s dýcháním. Pro lepší nápovědu přikládám celkem kvalitní fotku. Snad to někdo pozná. Původně jsem myslel, že se jedá o krupičku, leč 4 denní léčba Esha 2000 + EXIT se minula účinkem a rozsah napadení se zvětšuje. Nemoc se šíří i na další osazenstvo (zatím nízké napadení). Za pomoc předem děkuju.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Terik3333 – nemoc
to by mohla být stopa od přisání pijavky sad
 Reagovat na tento příspěvek 1  - oldkiwinka – červená skvrna na pancéřníčkovi
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj všem
Tak a taky tu mám problém... Můj corydoras aeneus - pancéřníček zelený, má u ploutve (v kroužku) nějakou červenou skvrnu. Žere normálně, nestraní se ostatním. Co to může být?
Předem všem díky za odpověď

Reagovat na tento příspěvek 1  - Eva_R – Re: kuba
Aha, to je možné, testy nedělám. Vodu měním každý týden 30l a filtr taky průběžně čistím... Ale je pravda, že bych teď měla měnit vodu častěji, díky!
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Eva_R – Re: Tron
Pijavice - to by podle popisu i mohlo být, ale jen u toho samečka, ostatní mají červená třeba skoro celá bříška nebo jedna tlamku..
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kuba
Jenou jsem to taky měl zrovna na šubrtkach,myslím ,ze je to zvýšeným obsahem No2 ci NO3,zkus vyměnovat každý den tretinu vody a vycisti filtr
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Tron
mohlo by to být tohle podle toho co jsi říkala ale nejsem si jistý, nejsem v tomto oboru moc dlouho skus se podívat rybicky.net/nemoc/cystob-ranchus
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Silent – Re: Eva_R
Výrobky od eSHa bývají dobře snášeny i Ancistrusi. Problém je v krevetkách. Ty bych přelovil. Pro ně může být lék toxický.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Eva_R – Re: ghostik
Díky za rady. Rybičky v karanténě vypadají pořád stejně - ani líp, ale naštěstí ani hůř.. Dneska jsem dala druhou dávku léku. A připadá mi, že v akvárku dvě další parmičky začínají červenat... Co myslíte, mohla bych Eshu2000 dát rovnou do akvárka, neublíží to ancistrusům? Někde jsem četla, že by to měli zvládnout. A taky tam je skupinka drápateček a dvě japonské krevety....
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [209] ...... 228

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 204398x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148-co-je-to-za-nemoc?od=10401