Co je to za nemoc?
to se pozná při prvním krmení, pokud budou všechny žrát, není se čeho bát
řekl bych, že tak maximálně přišla o pár šupin a ty dorostou
asi už ani není poznat která z nich to byla
1 05.05.2008 18:42 Lightning563 – Zranění nebo šok?
Dávali jsme rybičky do akvária, pár neonek a dělali jsme to trochu neprofesionálně. Jednu neonku jsme omylem ostře přimáčkli k okraji kbelíku a když se dostala do akvárka, chvíli vrávorala, nejdřív dolu a pak nahoru. Nakonec se sebrala a chovala se jako že nic. Nemohlo by to mít nějaké další následky, nebo to byl jen šok?
ahoj, i s tím můžou v pohodě plavat dlouhé roky. U mě to má jedna neonka, skoro tu žábru nemá, a už jí mám 5 měsíců. A jedna moje parmička čtyřpruhá ji má zas odchlíplou. Bohužel jsem si toho v akvashopu nevšiml. Ale žerou, plavou, rostou, vybarvené jsou... No problema.
Držim palce.
U některých ryb (viděl jsem to zejména u skalár) je to častá deformace. Ničemu to nevadí, viděl jsem s tím i skaláry XXL, akorát to je trochu nepěkné.
1 04.05.2008 14:43 marek je to asi dôsledok bytky čo? ale vadiť by mu to nemalo
Kiwi a je to i u ostatních a jak to má do hloubky, nebo jen to jenom na povrchu?
vyzerá to na plesen
,sera mycopur by mal pomôcť,ak nezabrala esha 2000,hlavne postupovať podla návodu,prípravky nemiešať
1 03.05.2008 08:13 Pavel – Fotografie
A tady je ta fotka...
1 03.05.2008 08:12 Pavel – Identifikace onemocnění
Zdravim všechny, prosím o pomoc s identifikací onemocnění. Rybka je téměř celá jakoby obrostlá kratinkými štětičkami, nejvíce však v okolí tlamky. I oči jsou takto napadeny(jakési chmýří) rybka plave zmateně, trochu kolébavě, je velmi neklidná. Potravu zatím přijímá a nezdá se, že by měla potíže s dýcháním. Pro lepší nápovědu přikládám celkem kvalitní fotku. Snad to někdo pozná. Původně jsem myslel, že se jedá o krupičku, leč 4 denní léčba Esha 2000 + EXIT se minula účinkem a rozsah napadení se zvětšuje. Nemoc se šíří i na další osazenstvo (zatím nízké napadení). Za pomoc předem děkuju.
1 02.05.2008 14:52 Terik3333 – nemoc
to by mohla být stopa od přisání pijavky
1 02.05.2008 11:19 oldkiwinka – červená skvrna na pancéřníčkovi
Ahoj všem
Tak a taky tu mám problém... Můj corydoras aeneus - pancéřníček zelený, má u ploutve (v kroužku) nějakou červenou skvrnu. Žere normálně, nestraní se ostatním. Co to může být?
Předem všem díky za odpověď
Aha, to je možné, testy nedělám. Vodu měním každý týden 30l a filtr taky průběžně čistím... Ale je pravda, že bych teď měla měnit vodu častěji, díky!
Pijavice - to by podle popisu i mohlo být, ale jen u toho samečka, ostatní mají červená třeba skoro celá bříška nebo jedna tlamku..
1 29.04.2008 19:21 kuba Jenou jsem to taky měl zrovna na šubrtkach,myslím ,ze je to zvýšeným obsahem No2 ci NO3,zkus vyměnovat každý den tretinu vody a vycisti filtr
1 29.04.2008 19:20 Tron Výrobky od eSHa bývají dobře snášeny i Ancistrusi. Problém je v krevetkách. Ty bych přelovil. Pro ně může být lék toxický.
Díky za rady. Rybičky v karanténě vypadají pořád stejně - ani líp, ale naštěstí ani hůř.. Dneska jsem dala druhou dávku léku. A připadá mi, že v akvárku dvě další parmičky začínají červenat... Co myslíte, mohla bych Eshu2000 dát rovnou do akvárka, neublíží to ancistrusům? Někde jsem četla, že by to měli zvládnout. A taky tam je skupinka drápateček a dvě japonské krevety....
Dle meho nazoru - nekdo muze mit jiny :
na sul se vykasli. Sul neni lecivo. Mozna ma castecne dezinfekcni ucinky ale predevsi zvysuje tvorbu kozniho sekretu a slizu ryby ktery sam osobne rybu chrani pred plisnemi a cizimi parazity. Proto se treba driv hojne uzivala na krupicku ( sul zvysila tvorbu kozniho sekretu a tim se parazit nemohl uchytit na tele ryby a uhynul ).
Takze radeji bych se zajimal co by to mohlo byt ( bohuzel ja nemam zkusenost ) a sam bych se asi drzel zatim ty Esha 2000 dokud nekdo neporadi neco lepsiho.
0 29.04.2008 06:28 JUMP Zkusil bych sůl a zvýšení teploty k 30°C. Sůl pomáhá na spoustu nemocí a když to nepomůže, tak tím alespoň nic nezkazíš. Ale nekombinovat s léčivy.
1 29.04.2008 00:53 Eva_R [365] - Obojživelníci Ahoj, mám problém
Včera jsem si všimla, že má jedna zlatá parmička krvavě rudou tlamku, víc se otírá a dneska mám v karanténě už tři, mají po těle rudá místa nebo flíčky, jsou celkově vybledlé... Co by to tak mohlo být? Zkouším je léčit Esha 2000, ale asi budou napadené všechny.. Mám jich v akvárku 120l celkem deset, tři starší a sedm mladých, přidány před měsícem. Testy vody nemám, nikdy jsem je nezkoušela. Akvárko je hodně zarostlé. Zkoušela jsem je fotit, na fotkách jsou ty skvrnky světlé, ve skutečnosti jsou jako krvavé. Prosím, znáte to někdo?
Zapomněla jsem napsat, že rybky normálně žerou, i teď v karanténě. Tady je vidět krvavá skvrna u přední ploutve.
Jsou krmené obden mraženýma patentkama, mezitím vločky Sera.
1 26.04.2008 20:01 jirkacichlid Já krmím dravce samozdřejmě také jejich přirozenou potravou a tou jsou rybičky.
Podle mě je to naprosto v pořádku. Kamarádka si taky pěstuje paví očka jako živou potravu pro želvy. Já sti taky pořídila bojovnici, aby mi požírala paví potěr kvůli přemnožení. Stejně by ses toho musel nějakym způsobem zbavit a jak jinak, než jinýmu chovateli jako potrava.. Takový lidi fakt miluju, pokud to nejsou zrovna Buddhisti..
tak takové známé bych se zeptal jestli jí hovězí maso.. jako že většina lidí ho jí a taky to není týrání! pěkná známá!!
Asi nějaká humanistka ne?
Já si myslím, že je to v pořádku....je to příroda. Chovatel piraní musí také občas krmit živou potravou, stejně jako například chovatel hadů - a ten dokonce musí, jinak si toho prý had ani nevšimne.
1 26.04.2008 16:34 lucass – týrání nebo Darwin?
Mám kromě malawi ještě 54ku ve která mám 10 neonek a paví očka. Ty se samozřejmě bleskovou rychlostí rozmnožují. Já si vybírám ty, dle mého mínění, nejlepší kusy a zbytek přelovím do malawi, kde jsou časem sežrány velkými mbunami. Ovšem nedávno jsem byl svojí známou těžce zkritizován, že takovýto postup vůči gupkám je nepřijatelný a div, že na mě rovnou nepodala žalobu. Zajímalo by mě tedy, jak se na tuto záležitost díváte Vy, milí akvaristé?
1 26.04.2008 14:12 aoel – pomoc
Starší reakce
nemá vypoklé oči - jen to jedno s tim hnisem a nemá to tmavej okraj..
Aha, a jsou i nejake jine projevy, nebo jen tohle?
měl sem to už jednou u perlovky červený, beďák prasknul, vytekl a ryba se uzdravila
No, dost mozna to vypada na motolici ocni :(. Nelecitelna, utratit.
1 21.04.2008 19:59 Tron co je to za nemoc?
Mam 4 ramirezky - všecky jsou v pohodě kromě jedné:
1)rybě se zvětší jedno oko skoro na dvojnásobek
2)když je oko dvojnásobné, tak se oběví bílí pupínek, který se zvětšuje až na 4-násobek původní velikosti oka?
Může taky být jen stará. Stářím rybičky hubnou, tmavnou a vypadají trochu "seschle".
1 21.04.2008 08:57 Petr1 – Re: Jiřka
Možná hloupý dotaz, ale netmavne malinko? Není trochu tmavší, než kusy zdravé?
Páteř má rovnou, ploutve v pohodě, plave v hejnu s ostatními a jak už jsem psala, je čilá a žere normálně. Jenže ještě před dvěma týdny takhle vychrtlá nebyla. Možná je to úplná blbost, ale nemůže to být nějaký parazit? Něco jako rybí tasemnice?
1 19.04.2008 15:57 datura [104] pozoruj jí. jestli se bude se stranit ostatních nebo nebude přijímat potravu, nenormálně plavat, zkrátka chovat se nemocně, tak jí utrať, protože by mohlo jít o konečná stadia některých onemocnění. zkontroluj taky, jestli má rovnou páteř, zdravé ploutve a prohlédni, jestli nemá v břišní dutině tmavé ohraničené skvrny.
ale nezapomínej na to, že v každé skupině ryb se vyskytují "slabší kusy"
postarej se o to, aby měla dostatečný přísun potravy, s nějvětší pravděpodobností bude zdravá
ale fotka by se hodila
1 19.04.2008 15:16 marek Moja 1 gupka je tiez taka chuda a kupil som ich spolu zije uz mesiac a nevizera zeby jej nico bolo
Mám v akváriu několik neonek zelených. Jsou koupeny ve stejný den ve stejném obchodě, ale jedna z rybiček je hrozně drobounká a hubená. Je sice čilá a normálně žere, ale vypadá jako kostřička potažená kůží. Nemáte někdo tušení, co jí je?
Starší reakce
1 11.04.2008 15:33 Bulvic Nedávno jsem četl na jednom fóru podobný problém, bylo to vysvětleno tím, že se mohly udělat samici srůsty na pohlavních žlázách. Mohl to být i tento případ...
1 11.04.2008 11:32 cefallu – Re: fantasta
dik za info .)
Přidat reakci
1 ...... [209] ...... 227 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200523x