Nas milacek najednou uplne zmenil sve chovani (drzi se u dna, nechce zrat) a nateklo mu oko, nevim co mam delat, vodu menim kazde 3 dny, bojim se, ze umre pritom ho mam jen 8 mesicu. 

Dokazal by nekdo poradit? Co to muze byt za nemoc? Betta ma slepenou jednu brisni ploutev do rulicky a na ritni ploutvi jsou dalsi sedo bile skvrnky. Po chvili jsem si vsimla i u rasbor slepenych nebo obalenych ploutvi v jakemsi slizu. Jak rasbory tak betta jsou v akva od stredy, tedy 3 dny.
Ahoj, potřebuji poradit s určením nemoci. Přinesl jsem si domů čichavce a paví očka. Čichavec (sameček) má na ploutvích drobné tečky. Jinak je ale aktivní, zajímá se o jídlo i o samičku. Plave normálně a nedrbe se o rostliny. Samička je zatím bez teček. Původně jsem si myslel, že je to krupička. Tu totiž měla paví očka. Po léčbě eSHa 2000 a EXITEM jsou paví očka bez krupičky. Ale na tom čichavcovi jsou stále tečky, které mění barvu podle nasvícení. Nevíte, co by mohlo pomoci?
dobry den moje tetra ohniva ma na boku neco jako plisen aspon teda me se to tak zda pridavam fotky ale nejsou nic moc potvurka chvilku nezustane v klidu chova se normalne ale nechci neco podcenit tak jestli by nekdo vedel budu rad dekuji

Ahoj, nemáte někdo zkušenost s něčím podobným? Mojí nožovce se najednou udělalo něco na krku a vůbec nevím, co by to mohlo být. Najednou přestala žrát a celý den jen postává ve vodním sloupci. Trvá to asi 3 dny a dnes se navíc objevilo to na krku. Přidávám fotky.. nevíte někdo, co s tím? Díky za rady.

Ahoj, potřebuju naléhavě pomoc!!! Udělal jsem velkou chybu a vpustil jsem bez karantény několik ancistrusů (ancistrusové podchází z jedné velmi pěkné pěstírny od jednoho zkušeného chovatele, a tak jsem bohužel ryby nekaranténoval) k mým odchovům Geophágů (asi 3-měsíční vitální rybky). Bohužel ancistrusové nebyli vpořádku. Zprvu jsem myslel jsem, že se jedná o krupici nebo oodinium a že vše poměrně rychle vyléčím. Teď si nejsem jistý, jestli tam nemam bakteriální rozpad ploutví, některé rybky jsou olísalé, některé mají po ploutvích bílé mapky a zdá se mi, že jako by se několika snad i rozpadaly hřbetní ploutve.
dobry den mam problem s rybickou konkretne tetra zhava,ma na brisku jako by vykousnute kus masa nebo nevim jestli nema nejakou nemoc drzi se dal od rybek a rychle dycha nez ostatni,mam akvarium asi 7 tydnu akvarium jsem mel 4 tydny bez ryb jen s rostlinkama takze zabehnute by melo byt osazeni mam tetry zhave 7x,amandy 6x, neonky obecne 7x a pandicky 4x akvarium je 54l rozmery60x30x30 asi pred 2 dny mi odumrela jedna pandicka mela na sobe cervene skvrny merim no2 a no3 vse v norme vodu menim 1x tydne 1/3 filtr jsem zatim pral od zalozeni akvaria jen jednou ve vode z akvaria od umrti pandicky menim vodu jedenkrat denne,vubec si nejak nevim rady tak bych byl rad za kazdou pomoc dekuji moc pridavam fotku rybicky

Po pár dňoch som si na hengelkách všimol nejaké divné plutvy. Akoby boli obalené hrubým bielym slizom. Vždy ale len 1 plutva. Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 203613x