Dobrý den, dneska jsem objevil na skaláře nějaké bílé chomáčky. Má je jenom na hlavě..u neonek s touhle nemocí bojuji už déle, však neůspěšně. Používal jsem léčívo Esha2000 a Esha exit..léčivo ale nezabírá. Proto se chci zeptat jestli by tu nebyl někdo zkušený kdo by mi mohl poradit. Budu moc rád za každý názor. Akvarium čistím téměř každý týden, takže o nějaké zanedbání by snad jít nemělo
Zdravím, mám dotaz ohledně kančíka perleťového. Okolo tlamy se mu udělaly bílé fleky. Byl nám doporučen přípravek eSHa 2000, aplikace se provedla dle návodu. Pomalu to začalo mizet a po nějaké době se mu to udělalo znovu. Na to konto nám byl doporučen přípravek mycopur. Postup se taktéž provedl dle návodu a taktéž to začalo mizet a po nějaké době se to opět udělalo. Týká se to pouze dvou kančíků perleťových, ostatní to nemají.

Zdravím, mám dotaz. Mám akvárium už 2 měsíce, ze začátku ponecháno bez odkalování, ať se zaběhne. Pak odkalovano co 10 dní. Při posledním čištění mi z ničeho nic začaly umírat rybičky, až během noci zemřely skoro všechny. Do té doby bez problémů, stalo se to z ničeho nic, bez příznaků. Mám v akváriu i rostliny, ty zhneědly na konci listů nebo i celý list a upadl. Rybičky byly oslizlé takovou bílou vrstvou, ne chomáčky, ale jakoby sliz. Když jsem je vyndávala z akvária mrtvé, už byly zase čisté. Nevím, co s tím, je to mé první akvárium. Měla jsem z něj takovou radost a najednou tohle. Mám vše i vyfocené, viz přiložené foto.
Co by mohlo by byť s neonkou? , dnes som ju kúpila, a ma take kopceky na bruchu, no neviem co jej môže byt
Dobry den,

Dobrý večer, nemáte někdo tušení co by to mohlo být??? Předem díky za odpovědi 

Přesně takhle jsem to léčil, bohužel bez výsledku.
Zdravím,
Ahoj všem, prosím o radu nemohu nikde najít co je to za nemoc a jak ji lecit. Je nutna karantena? Vypadat to jak kdyby mu někdo nožem sedřel šupiny. Má to pouze na jedné straně. Chovani má pořád stejně. Chuť k jídlu také, jen tento šrám.

dobry den moje Molly mela u ritniho otvoru oranzovobilocerveny vacek.

Ahoj,

Na kančíkovi červenookém jsem objevil bouli na boku, z jedné strany je o dost větší. Ryba skoro nežere, je méně aktivní, má zrychlené dýchání a občas se schovává u dna. Akvarium zaběhlé skoro rok, dno, filtry a voda použitá z akvária zaběhlého 5 let. Pravidelná údržba. Ryba stará kolem 7 let. Ostatní ryby v pořádku. Krmím ob den mraženýma patentkama. Teď již týden NE. Mám podezření na nějakého vnitřního parazita. Léčím 2 dny Eshou 2000. Zatím bez zlepšení.Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 203871x