Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 109 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2013 08:17 R Muž romant [27982] Re: michalcod
Stále měnit vodu, je možný že ty ryby jsou tzv. načatý a i když už jsou v lepším prostředí, tak stejně odcházejí, neb ten pobyt v té špatné vodě je nevratně poznamenal. Prostě co se má stát se stane. Třeba někdo příjde s jinou a lepší radou, já za sebe říkám, měnit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2013 08:12 Muž michalcod [13] – postupný úhyn
Zdravím,
problém jsem již popisoval, ale zkráceně...cca po 1 měsíci mi začali všechny živorodky jen tak lehce poplouvat z 90% u hladiny a k větší aktivitě je "donutím" jen při krmení... Nádrž je 60 l Po začátku problému jsem na radu Romanta vyměnil půlku vody a nedával krmit a to 4 dny za sebou opět 1/3 výměna vody každý den. Ze začátku se situace na chvíli zlepšila, ale další dny i po výměně vody se situace nelepší.Od té doby mi již "odešli" 1 mečovka, 3 paví oka, zbytek zatím drží..Jsou tam 3 Platy 1 Mečovka 4 Paví oka 2 Black Molly. Zbytek a to všichni "jikrovití" se chovají zatím úplně normálně. 2 Pestřenci červení, 4 Ancistrusové a 3 Pancéřníčci Albíni. Prostě to "NĚCO" zasahuje jen živorodky.
Co s tím prosím?
P.S.prezentaci si již tento víkend udělám, ale potřebuji poradit co nejdříve.

Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2013 14:08 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Mečovka
Mečovka napsal: Ale poslední dobou bojuji s černou řasou, takže čistit musím ať chci nebo ne!

A to prave muze byt ono. V kazdem akvariu je nejaky organicky odpad, ale kdyz je ho moc, zacnou bujet prave tyhle rasy. No a samozrejme to neprospelo ani rybam, takze ten vetsi duraz na udrzbu je ted velice zadouci ;-) .

A ohledne citlivosti ryb, takhle ohnute jsem videl jen Pavi oka v jedne akvaristice. A pak fotky Mecovek, slo to tady uz zacatkem roku 2009, myslim ze bez vyreseni co to je, a ted vlastne totez. U jinych ryb jsem to jeste nevidel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2013 05:28 Muž LiborSprysl [9015] Re: Ališa
Na těch fotkách to mají samice...Je to pravidlo? Pak by to s tou tuberou nemuselo být nijak vařící...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   23.06.2013 00:09 Žena baletka [624] Re: Ališa
I kdyby to, co máš na fotkách bylo mycobacterium (jako že já bych to na něj také viděla), nedramatizovala bych to výměnou celého akvárka. Mně potvrdili mycobacterium v akva veterinárním rozborem u teter. Vypadaly dost podobně tomu, co máš na fotkách, úhyn také postupný. Tetry s příznaky jsem vylovila a utratila. Teď je to cca tři měsíce, možná něco více. Zůstaly čtyři a vesele plavou bez příznaků. Neříkám, že se to nemůže ještě dodatečně projevit, ale kromě teter jsou v akva cichlidky, pancíci, SAE a otíci a kromě teter se u žádné další ryby příznaky neprojevily. V onom ústavu, kde mi ryby testovali, se k případně léčbě a dalšímu zacházení s rybami vyjádřili velmi neurčitě a neochotně, ale nakonec z nich vylezlo, že prostě některé druhy jsou k tomu náchylnější (tetry, živorodky..) a některé méně a ono mycobacterium se vyskytuje v mnoha akváriích, jen záleží, jaké rybám poskytneme podmínky, aby jím neonemocněly (takže něco podobného jako třeba krupička). Na rozdíl od krupičky je ale rybí TBC, jakmile se projeví příznaky, vždy smrtelné. Takže jak psali zkušení akvaristé Romant a spol., výměnou vody a vitamíny nic nezkazíš, čím lepší podmínky jim připravíš, tím méně budou nemocné. Jen bych Ti radila, abys ryby, u kterých zpozoruješ příznaky, ihned izolovala, případně utratila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 23:47 Ališa Re: romant
Tak tady jsem (mečovka), fota jsou tam ve směs stejná co jsem zde dávala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 21:48 R Muž romant [27982] Re: Mečovka
Tak ono by bylo nejlepší se zaregistrovat a založit prezentaci, to se potom bude radit o trochu lépe, když bude z čeho čerpat. ;-) Jinak vodu při výměně je možné nechat tzv. odrazit, spíše za účelem sladění teplot, než za účelem zbavení se chlóru a když se voda natočí přes sprchu, tak jsou obavy z chlóru liché. :-) Pod slovem "čistit", si lze představit spousty věcí, ale rozumnej standart jsou ty popsané výměny vody a odkalování dna dle potřeby. Filtr když čistit, tak ne společně s odkalováním dna a takovým vodítkem stran filtru může být interval nutného čištění a když je velmi krátký(musí se čistiti týdně), tak je filtrace nevyhovující pro daný akvárium, ale to jsou všechno věci, který je dobrý uvést do té zmiňované prezentace. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 21:30 Mečovka
No a co chlor. voda? nechávat odstát? Nebo to není takový zlo? Máti mi nadává že je to tým častým čištěním a chlorovanou vodou. Je pravda, že dřív se tolik nečistilo a bylo to v pohodě. Ale poslední dobou bojuji s černou řasou, takže čistit musím ať chci nebo ne!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 20:48 R Muž romant [27982] Re: Mečovka
Když už je řeč o té podpoře, tak bych rozhodně nepodceňoval pravidelný výměny vody ve standartním týdenním rytmu v min. objemu 1/3 akvária, pestře, ale střídmě krmil a projevil statečnost v tom, že postižený kusy šetrně utratím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 20:29 Mečovka
Tak ta degenerace mě taky napadla...ale jen do té doby když sem tam nějaká ta ryba uhynula. Je pravda že skoro rok? je tam filtr a pískopád z jiného akvárka, které ale nebyly používány mnoho let. Co jsem rozdala mladý rybky, tak nikomu nehynou.

No trochu rybky podpořím, a jinak, děj se vůle boží. Nemám to srdce (ani chuť) to celé likvidovat. Budu doufat v zázrak :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 17:50 R Muž romant [27982] Re: Designer
Tak on ten "větší" kus může bejt tzv. vynesená samice a u nich se to stává že se na sklonku života prostě ohnou. Vzhledem k tomu, že jsou živorodky velmi rychle se množící druhy, tak za ten čas jak je uveden se v akváriu prostřídala už hezká řádka sourozenců a tímto směrem jsem svojí poznámku cílil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 17:29 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Mečovka
Mimo jine, kdyby se to po nejakem case stalo neskodnym, stacilo by akvarko nechat nejaky cas bez ryb. Ale kdyz se doporucuje pri rybi tuberkuloze vsechno zlikvidovat, pak to naznacuje, ze to asi vydrzi dost dlouho. Na webu je o TBC plno materialu, Mycobacterium ma spousty zastupcu a zahledl jsem i u nekterych takovych legraci i neco o 15ti letech, ci projevech az za delsi cas, az jsou prihodne podminky... ale nestudoval jsem to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 17:16 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Mečovka
Do akvarka se nepridavalo vubec nic? Ani treba rostlina? Nebo neco uz pouziteho driv jinde?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 17:15 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
To asi ne, takova degenerace se neprojevi tim, ze se vetsi kus nejak ohne a vychrtne... Jedine snad oslabenim imunity, ale o tom moc nevim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.06.2013 17:10 R Muž romant [27982] Re: Mečovka
Mečovka napsal: ... naposledy kupované mečovky byly i víc než před dvěma lety, od té doby se to tam samo množí a nic nového se nekoupilo...Možná, že v této větě je uschován ten problém, jenž se jmenuje degenerace stávající populace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 17:05 Mečovka
Děkuji za rady. Asi začnu těma vitamínkama a taky sledováním pH. Já si totiž nechci přiznat žádnou TBC...tím pádem začínání s rybkama od znova. Proto jsem se chtěla poradit, zda to nemůže být něco jinčího. Poslední dobou se mi totiž začali množit i ancistrusy, tak mám radost a opravdu se mi nechce rušit celé akvárko :-)
A mimo jiné, naposledy kupované mečovky byly i víc než před dvěma lety, od té doby se to tam samo množí a nic nového se nekoupilo. Takže, je možný projev nemoci po tolika letech?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 14:55 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Mečovka
Zkriveni patere u ryb zpusobuje dle dostupnych informaci:
Camallanus - konecniku rybe trci ruzovi cervici
Sporozoa, Plistophora - neonkova nemoc, ztrata barvy
Mycobacterium - rybi TBC, ryba muze byt vodnatelna, ale muze byt take vyhubla, projevy mohou byt velice ruzne
Ichthyosporidium - nejspis by se po tele objevily vridky a nebo neco jako derova nemoc, vystouple oci

Jiste ze to nemohu rici s nejakou jistotou, ale obaval bych se Mycobacterium, tedy rybi tuberkulozy, nic jineho mi k tomu moc nesedi (i kdyz jako hobby akvarista zdaleka nemohu znat vsechno). Je nakazliva a nejakou dobu to trva, nez se projevi. V kazdem pripade to ryby musely mit v sobe uz drive, jenze se to mohlo projevit klidne az za par mesicu. Napadene ryby je treba izolovat co nejdrive od ostatnich. Lecba pry neni. A pozor, je mozny prenos na cloveka, sice je pry raritou, ale mozny je. Takze bych at je to cokoli radeji velice dbal na hygienu po praci v akvariu a rozhodne si v nem nemachal ruce s jakoukoli rankou. Nekde jsem cetl, ze klidnejsi muze byt akvarista az pul roku po posledni rybe s touhle nakazou, ale jinde se pise i o tom, ze se ma akvarium zrusit, vsechno radne vydezinfikovat, zlikvidovat rostliny, a zacit znovu (pochopitelne se to tyka i ryb, bohuzel).

Protoze si ani zdaleka netroufnu rict, ze je to opravdu rybi TBC, zacal bych tou izolaci ryb. A pokud se skrivi a pak vzdycky padnou, pak bych je asi i rovnou utracel, nac je trapit.

EDIT: Jak pise Romant, podporit vitalitu ryb a udelat jim co nejlepsi podminky. Ryby v dobrych podminkach a dobre (vhodne) krmene si dokazi poradit s ledascim samy, tedy nez se to u nich vubec rozvine.

Preji at tentokrate nemam pravdu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 13:54 R Muž romant [27982] Re: Mečovka
Osobně bych podpořil vitalitu ryb přidáním vitamínů, chce to co nejpestřejší stravu a použít třeba přípravek Fishtamin(ideál je přímo do krmení před podáváním), nebo třeba Activant taktéž od Sery.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 13:32 Mečovka Re: Mečovka
pardon..příznaků né příčin :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 13:28 Mečovka
Fotka k příspěvku Ještě jedno foto. Tato rybka ještě není tak deformovaná, ale myslím že je poznat že něco není v pořádku. A omlouvám se za kvalitu, protože říct rybě aby se vyfotila nejde :)
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 13:23 Mečovka
Fotka k příspěvku Ten stav trvá tak dva týdny, možná i dýl. Začnu pozorovat že se malinkato kroutí (viz. foto, myslím že je to hned na první pohled vidět, která to je). Mečovky se mi mezi sebou množí, dřív sem si myslela že je to jen nějaká asi degenerace, ale minulý týden mi uhynuli 4 rybky, tak to chci řešit.... Ptám se tu, protože věřím, že jsou tu "odborníci" co se v rybkách vyznaj... Je mi jasný že s popsaných příčin nikdo nic nevymyslí, ale já bohužel nikde nenašla fotky s onem., které by se aspoň podobalo...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 08:33 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Designer
Pobavilo mne tam:
"Průběh nemoci může trvat až několik měsíců a končí vždy smrtí ryby."

On totiz i kazdy chov ryby muze trvat nekolik mesicu (a i dost let), a konci vzdy smrti ryby smich .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 08:29 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
Pri Hexamite muze casem dojit k deformacim, ale neni to rozhodne rychle, spise az ke konci, pokud tak dlouho ryba vubec vydrzi. Takze pokud se ryba takhle ohne behem par malo dni, Hexamitu bych netipoval. Ovsem nevime, jak rychle se to deje.

Z toho co bylo napsano... no je to jako napsat doktorovi, ze mi neni dobre a na kolene mam neco jako bradavici. Co mi na to muze rict?

Kdyz dam tenhle link:
rybicky.net/nemoc/pleistophora-hyphessobryconis
muzu se stejne dobre trefit jako netrefit ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 08:14 R Muž romant [27982] Re: Mečovka
Těch možností bude bezesporu více. Zkus pohledat pojem "křivice", to bych viděl jako jeden z hlavních směrů pátrání. Tak by se dalo uvažovat o nějakém postižení střevním parazitem, možno hledat výraz "hexamita".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 07:44 Muž Yirka [9118] Re: MrAfro
Krupička nevypadá jako plíseň, krupička je opravdu to, co je na fotce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2013 01:11 Mečovka – Nemoc?
Dobrý den, chci se zeptat, zda se tu někdo vyzná v nemocech sladkovodních akv. rybiček (Mečovky). Vždy se jim udělá hrb, zkroutí se tak, že ocas téměř je kolmo, pohubnou a ztratí zdravý vzhled. Prosím o radu nebo aspon diagnostiku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2013 22:34 Muž MrAfro [0] Re: romant
děkuju za rychlou reakci ,ale mě se zdá že ta krupička vypadá spíš jako plíseň a tohle jsou takové výrůstky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2013 22:17 R Muž romant [27982] Re: MrAfro
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2013 22:09 Muž MrAfro [0] – Prosím o radu
Fotka k příspěvku dnes jsem si všiml divného chování ryb - ryby se otírají o předměty v akváriu. Při blížším zkoumání jsem objevil bílé výrůstky viz. foto . Můžete mi prosím někdo poradit co je to za nemoc popřípadě jak se to léčí .
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2013 21:05 R Muž romant [27982] Re: Ryba
3 betty ve 20 litrovým akváriu, to už je samo o sobě dost problém a jestli právě to nebude ta příčina toho úmrtí, prostě byla nežádoucí a byla odstraněna, neměla možnost kam uniknou, kde se schovat, ale neber to jako jasnou diagnózu, jenom taková úvaha.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2013 21:00 Ryba – Náhlé úmrtí
Fotka k příspěvku Ahoj,
Mam 20l akvárium (krevetárium), 3 betty (dneska už jen dvě) a 2 šneky . A když jsem se dnes vrátila domů tak jsem jednu bettu našla na dně sad ... Byla bílá jenom ploutve byly v původní barvě, měla vypouklé oči a dokořán otevřenou tlamku. Z celého akvária byla nejčilejší, byla celá modrá až na hlavu - na hlave měla takové světlé skvrny (hodněkrát jsem ji zkoušela solit ale nic). Měla jsem jí sotva 2 měsíce. Nevíte náhodou co se jí mohlo stát, ráno byla ještě normální... sad Děkuji
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2013 22:10 R Muž romant [27982] Re: VitaMrsta
Pohublá ryba nepřijímající potravu, to nevěstí nic moc dobrýho, jako první mě napadají vnitřní paraziti, ale o tom akváriu nevíme vůbec nic, takže bych doporučil se zaregistrovat, udělat prezenatci, uvést tam co nejvíce údajů, nemocnou rybu vyfotit atd. Prostě ať je z čeho vařit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2013 22:01 VitaMrsta – nemocná sklalára
Zdravim,
potřeboval bych poradit, mám v akváriu dvě skaláry, jedna je v pohodě, čílá, žere, bez problému, ale ta druhá je teď pohublá, nežere a má jakoby pod žábrama zarudlé skvrny. Vodu pravidelně měním, akvárko čistím, všechno kontroluju, starám se o něj.
Poslední dobou mám trošku problém s jednou odolnou řasou, kterej se snažím řešit. Může to nějak souviset? Ostatní ryby jsou v pohodě. V akváriu mám ještě tetry neonové, black moly a gold moly, měčovky, ancistruse.

Budu vděčnej za jakoukoliv radu

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2013 10:54 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: KarlosS
Jsou to antibiotika, takze samozrejme dojet do konce, at si nevypestujes nejaky odolny kmen buhvi ceho...

Zaplisneni muze byt druhotna zalezitost, proste se ta plisen pustila do te rany. Ono by to bylo desne jednoduche, kdyby ryby mely vzdy jen jednu jasnou nemoc. Jenze jak jsou napadene, oslabene, maji nejakou ranu, ono se rado rychle neco dalsiho prida, cemu jako zdrave snadno odolavaly. Pokud to byly bakterie, ted jsou bud pryc, nebo jsou to poradne odolne potvory a s tim je pak uz tezka pomoc. Takze bakterie ted muzes ze seznamu seskrtnout, protoze i pokud by to ted byly, tezko uz s nimi neco udelas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2013 10:04 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: romant
jasně, zítra končí ten cyklus a tak uvidím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2013 09:13 Muž lojzalojzovic [327] Re: KarlosS
torben sem sehnal v ostravě v hornbachu, mohli by mít i jinde ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2013 09:01 R Muž romant [27982] Re: KarlosS
Já už bych tam ten direct nepral a nechal to jenom na přírodě, prostě buď a nebo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2013 08:47 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: romant
Díky.
Když jsem dokončil první kůru a měnil polovinu vody za čerstvou (odstátou) přidal jsem Amazon (Torben už maj u nás doprodanej). Můžu tedy amazon přidat i když jedu druhou kůru? List mandlovníku a olšovou šištičku přidám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.05.2013 08:35 R Muž romant [27982] Re: KarlosS
Tak potom přírodnejší produkty. Huminy, třísloviny. Olšový šištičky, listy mandlovníku, heřmánek, pampelišky, dubovou kůru, rašelinový výluhy atd. Jako nejjednodušší se nabízí použít nějaký již hotový komerční přípravek, třeba Torben, nebo Amazon.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2013 08:19 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Designer
TAk jedu už druhou kůru Directem a stále se to nezlepšuje. Naopak si myslím, že se ta rána trochu zaplísňuje. Díky za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2013 10:48 Muž bulawaio [92] Re: Kájínek
co přihodit fotku, určitě by tipak někdo mohl dobře poradit, cose týká ploutví tak možná rybicky.net/nemoc/Flexibacter-columnaris nebo jednoduše ty ploutve někdo okusuje...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2013 21:04 Muž Kájínek [0] – nevím si rady
zdravím všechny ze všeho nejvíce bych chtěl poprosit o radu , zničeho nic se mi začalo u ryb hlavně u neonek a odnesl to i sameček mečovky mexický a nějaké paví očka začali mizet ocasní ploutvičky a začala se křivit páteř nevíte jak to mám lečit nebo co je to za nemoc a jak se toho zbavit předem děkuji za jakekoliv info. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   17.05.2013 17:31 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: KarlosS
Tak to uz by spis melo byt na nejakeho zverolekare, ja veci resim jen selskou logikou.

Ovsem ta mi ted rika, ze kdyz Ti odejdou postupne vsechny ryby a nebudes ani vedet, co Ti v akvarku zustalo za potvoru, ze obava z antibiotik nebyla uplne to prave, ze uz je Ti to houby platne.

Nektera leciva vypadaji draha, samo ze vim ze lecim ryby za 200 lecivem za velice podobne penize, ze jsem si mohl koupit nove, jenze kdyz se s tim stale patlam a piplam, tak to prece nevzdam kvuli cene, za kterou si mohu dat tak maximalne obed v hospode.

A co vic, kdyz maji ryby uz takovou duveru, ze je musim odstrkovat, kdyz neco delam v akvariu, muzu jim udelat to, ze jim nekoupim lecivo?

A zasoba leciv? Neco mam, ale jen zakladni veci, pro takovouhle specialitu si skocim az ji potrebuju, jako ted.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 17:22 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: KarlosS
Jasně, nebudu nic vymýšlet a půjdu do directu. Ona ta spotřeba na těch 20l není zas tak velká. Díky K.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 17:19 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Designer
Tak to je vyčerpávající. Díky moc. Jen ta cena. V čínských akvaristických šopech také inzerují antibiotika. je to samozřejmě za příznivější cenu než direct. Myslíš, že do budoucna bych si něco do zásoby mohl pořídít? Negativní účinky antibiotik jsou mi známy, proto se do toho nechci pouštět bez fundovaných rad.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 16:56 Muž martin386 [17] - Živorodky
Fotka k příspěvku Jezírko
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 16:54 Muž martin386 [17] - Živorodky – Jezírko
Fotka k příspěvku Tak tady je foto ryby a jezírka.
ze spodu má takové červenou vyrážku, vypadá to jako exém.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   17.05.2013 14:46 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: KarlosS
www.sera.de/…
www.akvarista.cz/…

www.sera.de/…
www.sera.de/…

Ja myslim, ze uz ze zakladniho popisu u SERA je jasne, co je jak dobre. Jinak ten "direct" ani nebarvi vodu a uz jen v tech letacich, na ktere jsem sem dal linky, je videt, co obsahuji. Klasicky nic zvlastniho, co by se bezne nepouzivalo, ale www.theaquariumwiki.com/… mne zaujal, Direct jsou zkratka antibiotika a obycejny jen smes dezinfekci...

Vliv na rostliny je ohledne desinfekci a antibiotik take jasny.

Takze i muj vyber je jasny ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2013 13:37 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Designer
Díky moc,
odlovím ho do zaběhlé dvacítky a poléčím. Mám doma jen Bactopur, ten nestačí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   17.05.2013 13:15 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: KarlosS
Tu ranu neumim na fotce moc posoudit, ale bojim se, ze na tohle uz by eSHa 2000 mohla byt malo. Ona funguje na ledacos, ale musi to byt hodne brzy rozpoznano.

Na tom prvnim obrazku se mi zdaji supiny rozjezene a ta dira, kterou bohuzel taky vidim blbe, by mi napovidala na bakterialni nakazu. Jenze takovahle diagnoza, kdyz to ani nevidim zblizka, to je tezke. Nicmene se ryba schovava (psal jsi, ze je vzadu)...

Kdybych nemel vic informaci, jako ze ted nemam, vymenil bych vodu a pouzil Sera Baktopur Direct. To Direct je dulezite, existuje i bez toho a je to neco jineho. To co doporucuji jsou tablety - 1 na 50l. Je to par dni, co jsem o rybu prisel... mam to lecivo zrovna ted v akvariu taky. A co si pamatuji z pred par malo let, je to lecivo hodne ucinne, tedy za predpokladu, ze se jim leci bakterialni nakaza a opravdu o ni jde.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [109] ...... 227

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 198035x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148-co-je-to-za-nemoc?od=5401