Co je to za nemoc?
Klidně taky, ale to co vidím z toho mála z nádrže ve mě moc důvěry nevzbuzuje a proto taky píšu co píšu. Samozřejmě že všechno souvisí se vším a hledání posledního slova bude někde uprostřed.
Tady bude také problém v asijském původu a českém skladování...
0 26.12.2014 11:18 martin – Co je to za nemoc?
Starší reakce
Mám vypozorováno, že krupička se většinou objeví napřed na ploutvích a pak přechází na břišní, tedy nejchoulostivější, část těla. Odtud se potom šíří po celém těle.
Díky za doplnění Honzo.
Ty ať si tam klidně jsou(cysty), důležitá je ta účinnost likvidace následných stádií, tedy těch viditelných naším okem a vše je posléze na klasickém zaklínadlu a tím jsou podmínky v daný nádrži.
Není tomu tak, 2000 léčí plísně a exit je přímo na nálevníka jímž je krupička způsobena.
0 21.12.2014 11:06 JoKa –
Re: aa Právě proto se používá ta kombinace. 2000 léčí krupici a exit likviduje její cysty. Aspoň myslím...
Ano, návody jsou pro tebe tím správným čtivem.
Tedy podle navodů oba dva zároveň.
Ale jak to mám nakombinovat? Mám dávat podle návodu oba dva přípravky? Nemám zdvojnásobovat dávku?
Ale jistě, jenom jsem to tentokrát nenapsal, kombinovat tyto dav přípravky, je ku prospěchu věci. Vlákno o krupičce je tohoto kombinovaného doporučení plné.
Já vím, jenže ono to není lehké vůbec tu rybu vidět. Jakmile ji spatřím, hned zdrhne. A co si myslíte o kombinování exitu s 2000?
Bohužel nejsem moudřejší ani z těch, řekněme fotek. Fotek ryb s krupičkoou je na internetu přehršel, takže rozpoznat by jsi to měla a pokud se to bude schodovat, je exit dobrou volbou.
Ty ryby absolutně nejdou vyfotit, bojí se mě a furt zdrhají. O kousek výš jsem dala odkaz na rybu, která má úplně stejnou kůži. Zítra akorát zkusím vyfotit její siluetu, ať vidíte její páteř atd.
Vnitřní paraziti, když už jsou rozjetý a výkaly z ryb jdou světlý až bílý jakoby kouskovaný a takový dutý, tak už ryby nepřijímají potravu. Je o otázka čím krmíš, výkaly mívají barvu podle krmiva. Nicméně vyloučit se nedá nic, ale dej už konečně nějakou pořádnou fotku, až tady nejsme v klubu věštců a třeba se někam posunem.
Je založená asi dva měsíce. Mám 54 l, je bez dna, má topítko, biomolitan s čerpadlem (s regulací), vzduchování, osvětlení, hodně hnědovek křídlatých.
Jak dlouho máš karanténu založenu a jak je vybavena? Mnohdy je použití karantény kontraproduktivní.
0 18.12.2014 19:15 aa [2] Ještě se vrátím k včerejšímu problému. Fotku jsem sice nevyfotila, ale našla jsem fotku ryby, co vypadá úplně stejně jako ta moje, včetně těch zlatavých skvrnek na zadní straně, o kterých jsem byla přesvědčená, že to je od křížení s gold molly nebo tak něco. Ale teď se mi to zdá jako blbost. Tady je ten odkaz:
rybicky.net/fotogalerie.php… A taky jsem si všimla, že se ty ryby čas od času trochu třepou.
Beru.
Tak já to zvýším na 27°C.
Protože při léčbě plísní je dobrý mít teplotu vyšší, ale těch 25 bych považoval za rozumnou mez.
Jakou teplotu máš v té karanténě?
No tak já to zkusím
Ne, protože já nemám doma žádný přípravky, ani tu eSHu, jenom tu sůl a nějaký výluhy a podobný domácí lektvary.
Já se toho taky nebojím, jenom si myslím, že to UV bude zasahovat do počátku nitrifikce(kde tuším problém), což bych považoval za zbytečné a právě toto bych nechal vybouřit a dojet až do konce a podržel bych to výměnama vody. Toliko na vysvětlenou ta moje úvaha o tom načínání bakterií, což bylo jaksi neobratně napsáno, vo tom žádná.
A neměla bych místo té soli zkusit rovnou něco účinnějšího? Třeba esha 2000 by rybám neměla nijak uškodit, ne?
Tady by pomohlo jen změřit NH4/NH3 a NO2... (Už končím.
)
Myslím si, že funguje nedostatečně, neříkám, že nefunguje zcela.
Edit: Diskusi v váma nepovažuji za zbytečnou a hloupou už vůbec ne, i když jsou jedinci, co to nedají.
Nemyslíte, že kdyby nefungovala nitrifikace, že už by žádné ryby nebyly?
EDIT: Dělám hloupost, že se vám do toho pletu. Tak tu UV-lampu nechte běhat jen 3 hodiny denně, ať se něco nepokazí.
Podle toho, jak vypadají ryby tazatele, což svědčí o špatné kvalitě vody, takže je kvalitní nitrifikace třeba.
A jak jste došel k závěru, že nitrifikačních bakterií není dostatek?
Nitrifikační, když jich není moc, nepoužívám UV, moje zkušenost je v tomto ohledu negativní. V dobře jetým aváriu, to zpravidla problém nedělá, tedy podle mého pozorování.
...UV bude lividovat i ty dobrý bakterie, o ketrých to tak nějak celý je, tak proto jenom těch několik hodnin, řekněme 3 denně...
Které dobré bakterie máte na mysli?
Nevím, nejsem věštec, už ta se pouštím na tenkej ledík.
Díky, takže jen měnit 1/3 vody bez odkalováni.
A ty neonky? je to normální?
A pomůže jim to? Já vím, že bez fotky to nejde dobře říct, ale ty ryby se fakt nechcou fotit.
Ano, byl jsi moc čistotnej, ta špína třeba od těch levatek je právě dobrým zdrojem krmení pro nitrifikační bakterie. Kořen potaženej slizem, nic neznamená, to se srovná samo. UV bude lividovat i ty dobrý bakterie, o ketrých to tak nějak celý je, tak proto jenom těch několik hodnin, řekněme 3 denně. Nálevník, má solidní spotřebu kyslíku, takže to prokrvení žaber by se jemu přičítat i mohlo, ale to by musela bejt jak mlíko, což se u tebe neděje. Lokální výskyt nějakeho druhu nálevníka, přímo na rybách vyloučit nelze, ale já bych se k němu tolik neupínal a bral to jako celek o kterej je třeba tou výmenou vody pečovat.
O.K. Předpokládal jsem v karanténě bublifuk, proto ta hladina z mé strany.
Té soli může bejt i klidně pol. lžíce na 30litrů vody, tedy za předpokladu nepřítomnosti rostlin, jinak to asi nedají, bezpečná koncentrace je ta lžíce na 50 litrů.
Přidat reakci
1 ...... [81] ...... 227 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200523x