Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 58 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2016 13:35 R Muž romant [28001] Re: sikula
Tipoval bych vnitřní parazity a ten povlak na těle nějaký druh nálevníka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2016 13:23 Muž sikula [73] - Raci, krabi, krevetky – nemoc rasbora galaxy
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den všem,
prosím o určení nemoci u mých galaxy rasbor.
Rybky se drží u hladiny, v klidné části nádrže nad sáním filtru, nežerou, zdá se že rychleji dýchají, jsou hubené, ploutve slepené (začíná to ocasní ploutví), někdy na sobě mají šedomodrý povlak (plíseň?)
Ostatní ryby (kardinálky, otíci, gavůnci diamantoví, pancéřníčci) tím netrpí. AQ 1800 litrů, teplota 25°C, pH 7,5 , NO3 10 , NO2 0, voda tvrdá

Předem děkuji za každou reakci.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2016 21:15 Adrenek Re: Wendy2
No u té skaláry to moc zjistit nešlo, každopádně od neděle se jim jakoby rozpadaly ploutvičky. Nebo to ožírala ta dania. V neděli byla beta taky už apatická a polehávala, těch bílých teček jsem si všiml až dnes. Tem daniam se taky začínají třepit ty loutve.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2016 21:14 Adrenek Re: romant
JJ, jen jsem chtěl doložit ty fotky, jestli někoho z vás nenapadne něco jiného. Každopádně zbyly dvě dania a ty už taky nejsou OK, takže pujdou určitě ven taky. Co pak ale s tim akvem? Pořád se bojím že to byla nějaká nemoc, tak nevím jak pak postupovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2016 21:11 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: Adrenek
ta betta vypadá na krupičku, jiná ryba po sobě tečky nemá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.08.2016 20:58 R Muž romant [28001] Re: Adrenek
Psal jsem ti to už včera, o tom zda-li to byl amoniak a nebo dusitany, mohlo by se sáhodlouze polemizovat, osobně bych to viděl na možnou kombinaco obou dvou látek, ale to už teď těžko zjišťovat. Držel bych se těch výměn.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2016 20:51 Adrenek – Hromadný úhyn
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, psal jsem včera, nádrž 60 l, od ledna, vše v pořádku, teď v létě 2 x dovča, ryby chodil krmit kamaráda a potom vždy průser. Minulý tyden ve středu jsem se rozhodl vytáhnout všechny rostlinky, omýt v solné vodě abych se zbavil řas, rovněž omytý kořen, výměna 2/3 vody v nádrži. Dokoupeny tři bllack moly blue, kvůli požírání těch řas. Do soboty jsem nic nepozoroval, v neděli rán všech 6 neonek mrtvých, pak odešly moly. Včera jeden skalár. Do dneška přežíval druhý skalár jedna bojovnice a dvě dania pruhované. Od neděle každý den výměna 1/3 nádrže. Provedeny optovné kontroly No2 a Ph. No2 v normě, Ph - 7.8 ( normáln odstátá vodovodní voda. Dnes už jsem utratil i bojovnici i skalaru, bylo to jen trápení. Nevím co je příčinou, jestli otrava amoniakem, nebo jsem tam zatáhl něco s těmi koupenymi molly. Na skaláře jsem sledoval roztřepené konečky ploutví, nevílm jestli to měly na svědomi ty zebřičky, bojovnice jako by na sobě měla nějaké tečky bílé. Od neděle na několika místech vybledla.Sklaáry celou dobu visely u hladiny, apatické, jen lapaly po vzduchu, bojovnice polehávala po dně. Nejedly. Možná mi někdo objesní příčinu, připojuju foto

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.08.2016 20:50 R Muž romant [28001] Re: Renek
Já bych jenom intenzivně měnil, vodu lehce odraženou(odstátou), teplotu klidně na 28st. a trpělivost.
Edit: Nikoho ničím nekrmit, tak 5 dní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 20:47 Renek Re: romant
Ok, děkuju, budem měnit vodu. Přidat nějaký biofiltr, nebo to nechat jen na té vodě??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 20:41 R Muž afc1886 [15243] Re: Renek
Tak ta voda se dle mě mohla tak zhoupnout,ale ta sůl si myslím,že by neměla rybičkám vadit v menším množství.Ale já bych rostlinky ani kořen v soli nemáčel.A jakápak ostuda tady prezentovat svoje akva.Vždyť ty stránku tu jsou od toho,aby jsi se něco nového dozvěděl a ostatní ti určitě taky rádi poradí.Za chvilku příjde určitě někdo jiný se svým názorem.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.08.2016 20:36 R Muž romant [28001] Re: Renek
Osádku ti likviduje nadlimitní koncentrace škodlivých N látek, tedy jako důsledek těch zásahů, který v akváriu proběhly, takže ono doporučení měnit vodu a to klidně 2x denně je správným a účinným řešením.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 20:22 Renek Re: afc1886
Díky za odpověď, až budu doma zaregistruju se a doložím nějaké foto, ikdyž tohle waterloo prezentovat je ostuda. Myslíš že se ty hodnoty tak dramaticky mohly změnit? V noci vystoupat že to odrovnalo najednou všechny neonky a po výměně vody a proprání filtru to spadlo na normál? Nebylo to zapříčiněné tou solí co jsem v ní koupal ten kořen a rostlinky od té řasy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.08.2016 20:18 R Muž afc1886 [15243] Re: Renek
Já osobně bych nic nedesinfikoval,ale pokračoval v tzv. vodoléčbě.Měnil bych častěji vodu a vidělo by se co dál.Kamarádovi už nesvěřuj krmení,zdravé rybky vydrží dlouho bez jídla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 20:09 Renek Re: afc1886
akva 60 l, staré 3/4 roku, do naší první dovolené v červnu v pohodě, 1 týdně 1/3 vody výměna, rostlinky ryby vše ok. Pak chodil krmit kamarád a potom už jsem se pral se zelenou řasou, měsíc jsem to dával dohromady, pak druhých 14 dní pryč a po návratu, ryby přežrané, apatické, všude hnědá řasa, zas jsem to dával měsíc dohromady, řasa pořád, tak jsem někde načet, že pomůže proplach v soli, tož jsem udělal generální úklid. Myslel jsem na otravu amoniakem, to by vysvětlovalo ten hromadný úhyn všech neonek přes noc. Hned jsem měnil vodu 1 / 3 a večer jak jsem sehnal testy jsem měřil ale to už bylo OK. Nevím jestli by ty hodnoty taky rychle vystoupaly a spadly. Co teď s tím akva? Jak to desinfikovat? Rybky pojdou to je už asi jasné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 19:37 R Muž afc1886 [15243] Re: Renek
Kopání ve dně při vytahování rostlinek,proplach filtru,dokoupené další rybky,to dostaly nitrifikační baktérie celkem na prdel.Jak je akva staré,jaký je filtr,jaká velikost akva?Otázek je moc,lepší by bylo se zde zaregistrovat a vytvořit prezentaci akvária. ahoj
Edit-Fotka celého akva by taky pomohla
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2016 19:20 Renek – otrava nebo nemoc
Ahoj, minulou středu jsem musel přesadit nějaké rostlinky, chytaly pořád nějakou řasu tak jsem je propláchnul ve slabém roztoku soli a nasadil zpět do akvária. v soli jsem proplách i kořeny. Rovněž jsem dokoupil 4 ks molinezek, které řasu okusují. V neděli ráno jsem našel všech 6 neonek mrtvých na dně, ostatní ryby, postupně uhynuly i ty moly. Zbylí 2 skaláři a jedna bojovnice jsou doteď apatické, skaláři přebývají celou dobu u hladiny, bojovnice leží na dně, nepříjímají potravu. Dvě dania pruhované se zdají být v pořádku, jsou živé, jezdí po akvárku ,ale jako všechny zbyle nejedí. Na rybách nic moc vidět není, jen oba skaláři mají jakoby roztřepené boční ploutvičky a dnes ráno jsem si všimnul , že bojovnice má na vršku hlavy a hřbetě bílé fleky, jakoby ztrácela zbarvení. Nevim jestli to je nějaká otrava nebo nemoc. Hned v neděli jsem vyměnil polovinu vody, proplách filtr, měřil jsem pak PH i NO 2 vyšly normálně. Včera rovněž vyměněna polovina vody. Odstátá vodovodní. Jsem smířený že pojdou všechny akorát teď nevím co s akva, jak vydesinfikovat. Písek a kořen vyvařím, akva asi vymýt solí, ale co s rostlinami??? Nevím co bylo příčinou úhynu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2016 23:26 Janča94 – závojnatky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj prosila bych o radu, pestuji závojnatky už asi 6let a nikdy sem se nesetkala s podobnými nemocemi. Na jedné z nich se mi vytvořili okolo hlavy houbovite útvary jakoby nádory, ale jen z jedné strany už to má skoro rok a stále je čilá a pěkně papká nikdo nevi co je muze byt tak nevím zdali je to nějaká vážná nemoc :-( u druhé mi ted behem tří dnů zarudla ocasní ploutev a rybycka se strani od ostatních ale stále papá tak nevím čím to může být. Vodu pravidelne čistím tak z 1/3 jednou týdně, filrt tak po 4-5 dnech, zvlast mají i vzduchovaní netuším čím to může být. Předem děkuji za rady :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2016 07:34 Muž LiborSprysl [9015] Re: Nico
Třeba je to jen špatně vidět...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2016 18:31 Žena Nico [0] Re: LiborSprysl
A může to bejt ten červ, když to není na konci rozvětvený?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2016 12:46 Muž LiborSprysl [9015] Re: Nico
A co toto??? search.seznam.cz/…

častý problém importových závojnatek při nedostatečném ošetření po dojezdu do ČR
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2016 12:44 Žena Nico [0] Re: Tojsouvěci
Ta je jakoby barevná ne? Tohle je bílý. Spíš mi přijde, že to jakoby leze zevnitř. Včera se to z ní odlouplo a postupně se vytváří další
E: Koukala jsem podle toho odkazu tady na nemoci, nejvíc je tomu podobnej ten kotevní červ, ale nemá to dva konce. Občas jim dávám mražený krmivo, nějaký ty pakomáří larvy se špenátem, hrozně jim to chutná, nemůže to bejt z toho? Ale, když jim to hodím tak kapu Preventin
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2016 00:34 Muž Tojsouvěci [4061] - Kytky s čudlamaRe: Nico
Škoda,že nemáš detailejnější foto,takhle to připomíná chobotnatku rybí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2016 13:44 Žena Nico [0]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dneska se mi u závojnatky objevilo něco jako červík na její hlavě. Neví někdo co by to mohlo být a co s tím? Jinak se zatim nezdá, že by jí to nějak ovlivňovalo, normálně plave i žere

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2016 23:44 Muž erik [10] – Problém s pncíkmi
Mám taký problém, neviem prečo, ale pancierničky mi pomaly umierajú, doniesol som ich 6 už sú len traja a jeden z ničoho nič dnes začal plávať ako keby nevedel správne ovládať svoje telo, rôzne sa nadnáša a všetci mali tú istú diagnozu, inak ostatné sú čulé a nič im nie je. na pohľad ani tento nevyzerá zle len keď pláva. Nevie niekto čo to môže byť? sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2016 15:30 R Muž romant [28001] Re: josef
Podle mě nějaký bakteriální problém. Vypadá to na hlístice, uvidíme co odpoví další.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2016 06:43 josef – skalár neni v pořádku
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj. Akva mám asi tři měsíce, už jsem lečil krupičku exitem + 2000. Vodu měním jednou za týden, asi 1/4, a dávám optimu. S výměnou zaroven odkaluji dno. Společné s párem skalarů je v akva malé hejno ruzných molly, a dva krunýřovci. Stravu kombinuju. Dávám 3x za den. Jedna rybka je špatná(foto), nevíte prosím čím léčit? A druhé foto je to co nám teď zamořilo nádrž. Nějaké rady? Předem děkuji.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2016 07:43 Muž BuldozerGT86 [45] - Prodám - TlamovceRe: LiborSprysl
Tak si to včéra hodil.... tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2016 20:30 Arci Re: romant
Díky za radu, vodoléčba bylo jediné co mě napadlo, už třetí den měním cca čtvrtinu vody každý den tak v tom budu pokračovat dále :-) , snad se to začne lepšit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2016 16:26 R Muž romant [28001] Re: Arci
Častější výměnou vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2016 12:30 Arci – Ancistrus poškozená ploutev
Zdravím, mám problém s jedním Ancistrusem. Pravděpodobně jsem při koupi přehlédl že má poškozenou přední ploutvičku. Bohužel s postupem času se to nelepší ale viditelně horší (poslední týden se to "zastavilo") nejdříve to bylo jen trochu, pak víc a teď už je vidět i kost polutve (je to ploutev co má v páru hned za hlavou podél těla). Zdá se že tam má i trochu plísně ale tím si nejsem jistý.. Můžete mi prosím poradit jak mu mohu pomoci? Ostatní osazenstvo nádrže je v pořádku (nonky, korálovky, dokonce tu mám i potěr korálovek tak problém s nádrží nebude, no2 měřím a to je v pořádku).. Přidal bych fotku ale nechce se nechat vyfotit uličník hmm .. Předem děkuji za radu.

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2016 08:05 Muž LiborSprysl [9015] Re: BuldozerGT86
Vypadá už na dost velkého veterána... zvětšení břišní dutiny se mi jeví nepatřičné... a protože elegansek se chytne každý prd...No určitě jsou to rybky, které patří do druhového akvária, aby se nemusely potýkat s chorobami přišedších...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2016 07:52 Muž BuldozerGT86 [45] - Prodám - Tlamovce
Příspěvek z 14.07.2016 18:07

Elegans furt žije... Oddělil jsem ho do mini akvaria kde dostal topítko které jede na 30C už druhý den. Furt NIC umřít se mu nechce. Je bílej jak stěna. Zajmavé ale bylo, že v ten den co jsem na to přišel, tak jsem našel krevetku která si hodila záda. Když jsem se ji dotknul tak plavala pryč ale byla taková přichcíplá. A do 30 min byla jasná. Nebylo na ni nic zvláštního.

Jinak koupil jsem si endlerky Scarlet. To byla chyba. Jedna spáchala harakiri a další dvě to přestalo bavit. Nebudu kupovat tyhle křížený formy. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2016 07:15 Žena dieu [18] - malawiRe: minn
Za mě mohu doporučit to Tetra Contra Ick, když dodržíš dávkování, krunýřovci vydrží bez jakýchkoliv potíží X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2016 22:47 minn Re: NHKG
Ale teoreticky, když dodržím dávkování, nemmelo by se nic stát, ne? Opravdu bych nerada, aby mi umřel :/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2016 22:39 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: minn
Constapur jsem neměl, ale Esha Exit ancitrusům neškodí a je dostupná v Hornbachu.
Většina těch léčiv je založená na stejné složce (Malachitová zeleň) a ta je pro krunýřovce ve větších koncentracích toxická.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2016 22:23 minn Re: NHKG
Díky moc, zítra někam sběhnu.. dooma mám ten costapur, ale ten by mi ho prý mohl zabít..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.07.2016 22:06 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: minn
Mohla by to být rybicky.net/forum/2223-krupicka
Pokud to je ona, kup si nějaké vhodné léčivo (ideálně Esha exit, případně Costapur, Tetra Contra Ick Konzentrat, Sera med Professional Protazol nebo JBL Punktol ULTRA) a přeléč celou nádrž podle návodu u léčiva. A bacha, některá levná léčiva jsou pro ancitruse škodlivá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.07.2016 22:04 R Muž romant [28001] Re: minn
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2016 22:01 minn – Ancík
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, před chvíli jsem se vrátila domů z víkendového výletu a po prohlédnutí akvária jsem narazila na zvláštní tečky na mém ancíkovi.. jsou takové maličké, bílé a vystouplé.. přidávám fotky, snad je to dobře vidět, bohužel mi to lépe vyfotit neslo.. jiná ryba to na sobě nemá, mohl by mi nekdoo poradit, co to je? Diky

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.07.2016 20:43 Muž Shimamoto [492] Re: Eva26
Infekční vodnatelnost. Závojnatku okamžitě vyndat z akvária a utratit, ostatní ryby pozorně sledovat, zda nemají podobné příznaky - obzvláště příbuzné parmičky.

A pokud to s ostatními rybami dobře dopadne, žádnou další závojnatku už nepořizuj!!! Není to ryba vhodná do společnosti tropických rybiček, o velikosti tvého akvária ani nemluvě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.07.2016 20:38 R Muž romant [28001] Re: Eva26
Ušetři jí trápení a pošli jí na druhej břeh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2016 20:23 Eva26 – závojnatka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, potřebuju poradit se svou závojnatkou. Mam ji ve 125 litrech spolu s par neonakma, tetrama, parmičkama, dale se dvemi pancernicky a ancistrusi. Ostatni ryby jsou v naprostém pořádku, vodu měním často. jeden den jsem si všimla že není tak pěkná jako bývala, další den jsem ji našla jak leží bokem na rostlině a jen těžko dýchá, když jsem ji chtěla vyndat okamžitě ožila a chovala se uplně normálně, další den se to opakovalo, dnes se nechává spíš unášet proudem a polehává, šupiny nejsou uplně přilehlé, konec ocasu ztratil barvu a drží se na ní bublinky vzduchu a dnes již nemá zájem o potravu. prosím pomozte. děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.07.2016 18:54 R Muž romant [28001] Re: BuldozerGT86
Jak se chová? Přijímá potravu? Straní se? Jak dlouho tu změnu barvy pozoruješ? Jestli je to chvilkovka, tak třeba tipuju úplně blbě a je jenom v nějakým stresu apod. Počkal bych do zítra a když bude stejnej, tak bych ho dal pryč. ovšem zajímají mě i názory ostatních diskutujících, já nejsem věštec, jenom jsem vyslovil svůj názor, podezření. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2016 18:49 Muž BuldozerGT86 [45] - Prodám - TlamovceRe: romant
Mám tam přes 20 rybiček a nějaké krevetky a jen on je divnej. Teď nevím co? Mám ho odlovit a spláchnout nebo ho nechat bejt a krevetky se šnekama se o něj postaraj?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2016 18:33 R Muž romant [28001] Re: BuldozerGT86
Můj tip jsou vnitřní paraziti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2016 18:07 Muž BuldozerGT86 [45] - Prodám - Tlamovce – Elegans
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Vůbec to nechapu. Je to sameček a je úplně bílý. Jako by me zahlidnul na Vaška. Poradíte mi co mu je? A sorry za ty hrubky. Píšu pres telefon.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2016 16:24 ioopp Re: Yirka
Čekal jsem aspoň nějaký argument, proč v pořádku je zkrmovat nemocné ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2016 15:03 Muž Yirka [9196] Re: ioopp
Já se neurážím a ty važ slova a ta o liskání si nech pro tvé blízké.
Pravdu stejně nemáš. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2016 13:54 ioopp Re: Yirka
Tak hlavně tady nejde o přírodu, ale o umělá prostředí s velice křehkou rovnováhou. To je další blbost něco takové srovnávat, ať už jde o nemoci, nebo cokoliv jiného v akva. Ani nevíš co těm rybám je a jestli je to infekční pro další ryby. Vlastně doporučuješ, podle všeho začátečníkovi, dát nemocnou rybu mezi zdravé. Napadají mě hned dvě nemoci, u kterých by mohlo dojít k přenesení. Bohužel jsem se nad tvou první odpovědí narozdíl od tebe zamyslel. Klidně buď uražený, nebo co, za to jak to píšu, ale nemocné ryby se nezkrmují...zraněné klidně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2016 11:59 Muž Yirka [9196] Re: ioopp
Než začneš doporučovat liskání, tak se trošku zamysli. Jak myslíš, že to chodí v přírodě. Nemocné ryby chodí do nemocnice a pak na hřbitov? Ne stávající se součástí potravního řetězce a je to tak přirozené.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [58] ...... 227 228

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200523x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148-co-je-to-za-nemoc?od=2851