Co je to za nemoc?
0 16.09.2008 17:02 Bircky – Re: tereza
Právě jsem hodil skaláru do namraženého ginu s ledem... Mrskla sebou jenom před dopadem, po ponoření byla okamžitě tuhá...
Starší reakce
to věřím , jinak to fotit nejde

ja to ani neumim

noo jo no

fotka je hnusná molla se nezastaví a nezastavíí

ahoj mám dotaz , moje molly majíí uplněsvětléé boky jako by šedomodrééé ... nevíte co to je už to majíí 2 jsou čilééé všiml jsem si toho až dnes.. uplně bílý flek .. díky
0 09.09.2008 22:39 F – Re: Lucky005
Může být infekční vodnatelnos , pokud jsou některé šupiny zježené , tak je to dost pravděpodobné a pro ostatní ryby nebezpečné. V úvahu lze vzít i napadení cizopasnými červy. Léčivo - Tremazol od firmy Serra.

nechci zakladat nevé tema ale asi tak tyden 1 tetra krvava ma takovy tiky je hlavou dolu a pleve asi 1 cm doli a zpět

diky moc
0 09.09.2008 15:09 thunderstorm – Re: Lucianetta
hehe a nenapadlo tě že kdyby náhodou ty rybky uhynuly, že by je spásly krevetky ?

asi 3 pancéřníčci zlatopásí - z 80L akva, krycí sklo tam bylo, 2 pancéřníčci co zůstali, tam byli taky, a ty zmizelé jsem nikde je nenašla (a to jsem to akva měla komplet vypuštěné, bez rostlin, pak bez štěrku)...
a z malého akvárka mi zmizel 1 endlerčí sameček - taky mám ale krycí sklo, a nikde v akva není.
Jestli mi na ty ryby nechodí přítel

, tak si to nedovedu vysvětlit

Jenom jestli neni nekde zalezly a nehlida jikry

0 08.09.2008 13:31 Ivulik1 Tak rybicka na fotce nakonec umrela
Ted me tak napadlo, mohl ji treba prasknout plynovy mechyr? Jak je velky?
Hodne polehavala na dne a tezko plavala a stalo se to z niceho nic. Zadna jina ryba se od ni nenakazila.
0 07.09.2008 22:15 Jooky kto hladá,najde .. ja som moje rybičky našiel na podlahe .. suchučké .. xi xi
0 07.09.2008 18:16 thunderstorm – Re: mckyta
no tak se koukni po koberci a nebo pořádně krm kočku ...

Asi ho něco zbaštilo

0 07.09.2008 16:10 mckyta – Záhadně mizející rybky
0 02.09.2008 11:31 verča – Re: ustavprochore
Díky,určitě to dobře promyslím,zbylo mi tam jedno paví očko,tak mu koupím kamoše,at mu není smutno a oni už si poradí

0 02.09.2008 11:29 verča – Re: bucliik
díky moc za rady,chybama se holt člověk učí

Verčo, až budeš za nějaký týden (pro jistotu) kupovat nové rybičky, dobře vybírej! Myslím, že neonky se zrovna do 40 l akvárka moc nehodí, ani těch pavích ok a mollynek by nemělo být moc. A ancíci taky hodně vyrostou...

filtřík příště nečisti pod vodou z kohoutku, ale ve vodě co jsi odsála z akvária, a jen ho trochu promáchní, nemusí být úplně čistý

aby ti v něm zbyly bakterie co pomáhají akvárkové rovnováze

0 02.09.2008 10:23 verča – Re: bucliik
čistila jsem filtr a rostlinky jsou živé,asi to bude ta otrava,nic jiného mne nenapadá,no co už ted,akvárko jsem vyčistila a uvidím co bude dál59
mě se v tomhle případě nejvíc nabízí otrava N látkami. Nečistila jsi to akvárko před tím? Nebo třeba filtr? Co ty rostlinky, jsou tam(živé)

?
0 01.09.2008 20:27 verča – Re: Horác
funguje dva roky,má 40litrů a voda a vše okolo bylo ok.dokonce jsou to 4 dny co vylezl potěr ancitrusů,z rybek jsem tam měla neonky,paví očka a black moly.nepozorovala jsem ani změnu v chování rybek
Musíš napsat něco víc o akvárku - jak dlouho funguje, objem, parametry vody, ryby, rostliny, používaná technika a chemie atd. atd. atd. ...
0 01.09.2008 20:19 verča – poradí mi někdo?
Ještě včera jsem měla rybičky v pohodě a ráno jsem je všechny našla břichem nahoru,celé akvárko až na ancitrusky a jedno paví očko bylo mrtvé,poradí mi někdo kde se mohla stát chyba?díky
1.
...ryby se mají do akvárka dávat nejdřív po 3 týdnech, ne dnech!!! takhle se ti otráví...
2.
...když dám při zakládání akvárka dostatek rostlinek a počkám ty 3 týdny, mezitím tam nasypu trochu krmiva, pod., je to riziko otravy N-látkami výrazně nižší. pak tam můžu postupně přidávat rybky...
Mezi těmito dvěma informacemi je kvalitativně velký rozdíl.

0 31.08.2008 19:36 Judyska Obávám se že ne, jelikož ho měla mamča v práci (měla tam 2 rybičky, ale jedna pak umřela a přežil jen Žofík)
podle mě může, hrozně je vystresuje a pak třeba chytnou nějakou nemoc. mohli by i vyskočit, pokud nemáš krycí sklo/kryt....máš možnost ho vrátit do akva, kde byl původně sám?
0 31.08.2008 19:30 Judyska Ještě bych se chtěla zeptat:
Mám 2 samečky mečovky a jeden byl 1 rok SÁM v akvárku (Žofík), je taky o dost vědší a útočí na toho druhého (Maikyho), který se před ním schovává pod filtr, kam se Žofík nevleze...a tak honí mečovku Berušku, Maiky má trošičku potrhanou hřbetní ploutev. K jediné samičce Dory se chová slušně (Dory je mu stráááááášně podobná), jinak je agresivní. Může Berušce nebo Maikymu vážně ublížit?
tohle mi sedí na ten dusík...

tak ať ti to malování jde

možná by se v akvárku(bez krytu) líbilo křečkovi...nebylo by to lepší?....mohla bys mu nějakou nejedovatou barvou namalovat pozadí(než by ho sežral)

zkus se doma mrknout po nějakém teploměru, pamatuju si, že jsem tam jeden čas měla teploměr, co se používá u malých dětí, když se koupou
pokud není teploměr žádný, testni ponořením lokte (nebo jestli je tu nějaká maminka/tatínek, ať mě opraví). a mixni převařenou a z kohoutku, ať to není úplně studené.
a nelapají po dechu, nemají vykulený oči? čerpám z atlasu nemocí, sama jsem otravu neviděla

asi bych taky vyměnila část vody, přece jen, živorodky jsou prasátka a ublížit jim nemůžeš...teda pokud je neuvaříš teplou vodou nebo nezachladíš studenou-topítko by udrželo stenou teplotu vody

0 31.08.2008 19:12 Judyska paví očka se teď drží ve vrchní části akvárka, ale vypadají zdravě....mají normální barvu a ani "neztrácejí" vědomí.
zcela vyloučit nemůžu (skoro) nic, nicméně když dám při zakládání akvárka dostatek rostlinek a počkám ty 3 týdny, mezitím tam nasypu trochu krmiva, pod., je to riziko otravy N-látkami výrazně nižší. pak tam můžu postupně přidávat rybky, začala bych párem p.oček... ale říkám svůj názor

karanténa se nepoužívá jen pro nemocné rybky, ale i pro rybky, které do akvaristiky nově přišly....nechají je tam nějakou chvíli plavat a pozorují je(teda doufám že to tak dělají), jestli nemají nějakou nemoc....no a nebo můžou být nemocné
těm rybám je k ničemu, ale tobě by se mohl hodit
teploměr stojí pár korun, tak až půjdeš okolo tak si ho pořiď, třeba zjistíš, že mají rybky větší zimu než jsi myslela

malé akvárko hůř udrží teplotu, pokud máte třeba v noci zimu(teď asi ne-ale třeba u nás se v noci netopí(v zimě) a je tam někdy i 17°C)takže topítko je nutnost.
Živorodky už dávno nejsou to co bývaly

-stačilo vzduchování a trs mechu.
0 31.08.2008 19:08 Judyska Moc ti děkuju, jo a v akvaristice měli v jedné nádrži KARANTÉNU.
...ryby se mají do akvárka dávat nejdřív po 3 týdnech, ne dnech!!!...
Tento postup riziko otravy N-látkami nevyloučí. Vhodnější je přidávat rybky postupně nebo jiným způsobem umožnit namnožení nitrifikačních bakterií.
0 31.08.2008 19:04 Judyska Je to nové a malé aqua a já se do zaměřeného obchodu s penězma málokdy dostanu...taťka říkal, že teploměr nepotřebuji, když mám takové malé aqua.
Přidat reakci
1 ...... [200] ...... 227
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 196110x