Co je to za nemoc?
Presne tak, jedná sa o bakterku zavlečenú alebo prejavujúcu sa z dôvodu čerstvej resp. neprepracovanej vody. Odporúčam na začiatok skúsiť z niektorých prípravkov na báze FMC v kombinácii so soľou (1 polievková lyžica na ca 50 l vody).
Pravděpodobně bakteriální rozpad ploutví - důsledek oslabených ryb nebo nepříznivých životních a podmínek nebo obojího...
0 08.10.2008 10:24 FrantaX – Co se to děje?
Poraďte mi prosím co je to za nemoc a co proti ní použít. Parmičkám se rozpadají ploutve (mělo by být trochu vidět na fotce) a už došlo i na první oběti. Za jakoukoliv radu díky
Starší reakce
Třeba se jen přežrala suchého krmení a tak jí to moc nadnáší
.
Starší reakce
Při onemocnění hmyzomorkou rybí se postižená rybka dlouho chová, jako zdravá. Zdrojem nákazy pro ostatní rybky se stává až po uhynutí. Ovšem z fotek této kvality si netroufám hádat, jestli ta neonka je nebo není nemocná nebo dokonce - co ji postihlo...
Já si říkala, jestli v tom někdo nerozpozná nějakou jinou nemoc, protože nehubne, problémy s plaváním nemá a jinak je veselá. Nechtěla bych ji utratit zbytečně. Ale to ostatní asi přijde později, riskovat celý akvárko neonek nebudu, jdu na ni
0 26.09.2008 14:18 xx – Re: bucliik
Starší reakce
0 20.09.2008 19:24 martina – Neomocné neonky
Hezký večer, chtěla bych Vás požádat o radu ohledně neonek obecných. Mám 120 l akvárium, kde mám pancéřníčky, krunýřovce, dania, tetry měděné, black molly a 19 neonek. Původně jsem jich měla 10, dařilo se jim dobře, před cca 4 měsíci měly krupičku, kterou všechny ryby přežily. Chtěla jsem jich dokoupit 10, ale nakonec jich máme jenom 9, protože ta desátá byla omylem jiná rybička - dneska je to 14 dní, od té doby se mi objevila na 2 rybičkách krupička, kterou jsem zaléčila Exitem, včera jsem si všimla, že má jedna neonka sytě bílou tečku na ocasní ploutvičce, druhá má v červené barvě zduřelé místo s bílou tečkou, která vypadá, jako když vystupuje a třetí neonka je hodně hubená, ale při pohledu ze zadu má bříško, jako kuličku. Vůbec teď nevím, jak mám postupovat, můžete mi prosím poradit? Díky M.
0 18.09.2008 23:09 Dandy13 – Re: achyles73
Díky za odpověď.Ona na sobě opravdu nemá bílé fleky-krupičky,ale naopak spíš černé.Chápu,s té fotky to není moc vidět!Na tom odkazu se píše,že přestane jíst atd.Tahle je jinak fakt v pohodě.Nemůže to být třeba že už je stará?Mám ji dost dlouho.Důležité je,že je jinak zdravá.Já jen myslela,jestli to není třeba nějak nakažlivé..Rybám se dlouhodobě,vlastně od začátku daří dobře(musím to zaklepat!),tak mám trochu strach,aby se to nepokazilo.Každopádně děkuji moc za odpovědi a kdyby vás přece někoho něco napadlo,napište mi vzkaz,díky!
0 17.09.2008 22:45 Dandy13 – Re: Mrakoplash
Nemá,jen tahle jedna.A kdyby to byla krupička,co by to znamenalo?A z čeho to je?Mám s touhle něco dělat?Díky.
to bych si skoro tipnul na krupičku. má to víc ryb ?
0 16.09.2008 23:26 Dandy13 – Copak té rybce je?
Dobrý den,může mi někdo poradit,proč má tahle moje Tetra najednou na sobě ty fleky?Má to asi 14dní.Jinak ale plave normálně,žere normálně,je aktivní,prostě jinak se nezměnila.Děkuji!
0 16.09.2008 17:02 Bircky – Re: tereza
Právě jsem hodil skaláru do namraženého ginu s ledem... Mrskla sebou jenom před dopadem, po ponoření byla okamžitě tuhá...
Starší reakce
to věřím , jinak to fotit nejde
ja to ani neumim
noo jo no
fotka je hnusná molla se nezastaví a nezastavíí
ahoj mám dotaz , moje molly majíí uplněsvětléé boky jako by šedomodrééé ... nevíte co to je už to majíí 2 jsou čilééé všiml jsem si toho až dnes.. uplně bílý flek .. díky
0 09.09.2008 22:39 F – Re: Lucky005
Může být infekční vodnatelnos , pokud jsou některé šupiny zježené , tak je to dost pravděpodobné a pro ostatní ryby nebezpečné. V úvahu lze vzít i napadení cizopasnými červy. Léčivo - Tremazol od firmy Serra.
nechci zakladat nevé tema ale asi tak tyden 1 tetra krvava ma takovy tiky je hlavou dolu a pleve asi 1 cm doli a zpět
diky moc
0 09.09.2008 15:09 thunderstorm – Re: Lucianetta
hehe a nenapadlo tě že kdyby náhodou ty rybky uhynuly, že by je spásly krevetky ?
asi 3 pancéřníčci zlatopásí - z 80L akva, krycí sklo tam bylo, 2 pancéřníčci co zůstali, tam byli taky, a ty zmizelé jsem nikde je nenašla (a to jsem to akva měla komplet vypuštěné, bez rostlin, pak bez štěrku)...
a z malého akvárka mi zmizel 1 endlerčí sameček - taky mám ale krycí sklo, a nikde v akva není.
Jestli mi na ty ryby nechodí přítel
, tak si to nedovedu vysvětlit
Jenom jestli neni nekde zalezly a nehlida jikry
0 08.09.2008 13:31 Ivulik1 Tak rybicka na fotce nakonec umrela
Ted me tak napadlo, mohl ji treba prasknout plynovy mechyr? Jak je velky?
Hodne polehavala na dne a tezko plavala a stalo se to z niceho nic. Zadna jina ryba se od ni nenakazila.
0 07.09.2008 22:15 Jooky kto hladá,najde .. ja som moje rybičky našiel na podlahe .. suchučké .. xi xi
0 07.09.2008 18:16 thunderstorm – Re: mckyta
no tak se koukni po koberci a nebo pořádně krm kočku ...
Asi ho něco zbaštilo
0 07.09.2008 16:10 mckyta – Záhadně mizející rybky
0 02.09.2008 11:31 verča – Re: ustavprochore
Díky,určitě to dobře promyslím,zbylo mi tam jedno paví očko,tak mu koupím kamoše,at mu není smutno a oni už si poradí
0 02.09.2008 11:29 verča – Re: bucliik
díky moc za rady,chybama se holt člověk učí
Verčo, až budeš za nějaký týden (pro jistotu) kupovat nové rybičky, dobře vybírej! Myslím, že neonky se zrovna do 40 l akvárka moc nehodí, ani těch pavích ok a mollynek by nemělo být moc. A ancíci taky hodně vyrostou...
filtřík příště nečisti pod vodou z kohoutku, ale ve vodě co jsi odsála z akvária, a jen ho trochu promáchní, nemusí být úplně čistý
aby ti v něm zbyly bakterie co pomáhají akvárkové rovnováze
0 02.09.2008 10:23 verča – Re: bucliik
čistila jsem filtr a rostlinky jsou živé,asi to bude ta otrava,nic jiného mne nenapadá,no co už ted,akvárko jsem vyčistila a uvidím co bude dál59
mě se v tomhle případě nejvíc nabízí otrava N látkami. Nečistila jsi to akvárko před tím? Nebo třeba filtr? Co ty rostlinky, jsou tam(živé)
?
0 01.09.2008 20:27 verča – Re: Horác
funguje dva roky,má 40litrů a voda a vše okolo bylo ok.dokonce jsou to 4 dny co vylezl potěr ancitrusů,z rybek jsem tam měla neonky,paví očka a black moly.nepozorovala jsem ani změnu v chování rybek
Musíš napsat něco víc o akvárku - jak dlouho funguje, objem, parametry vody, ryby, rostliny, používaná technika a chemie atd. atd. atd. ...
Přidat reakci
1 ...... [200] ...... 227 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200523x