Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 157 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Lucianetta
Tzv. "vynesené" samice to dělají u většiny živorodek...
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Nobody
romant napsal: Osobně si myslím, že u té rybky se ve větší míře rozvinuly střevní paraziti, který se obvykle projeví v momentě zhoršených parametrů vody, protože většina ryb si je neustále tzv. nosí v sobě, ale oni čekají na svojí příležitost.

Zdravím,s prominutím,na toto jste přišel kde?
Kdyby jste měl v sobě např.tasemnici-myslíte,že čeká až se zhorší Vaše životní prostředí nebo strava nebo...?Ne!Parazituje stále a Vy hubnete.Parazité nečekají,na rozdíl od bakterií,virů a pod.na to,až se něco zhorší.
Většina rybek,dokonce i z importů,pokud jsou dobře karanténovány,nemá vnitřní parazity.
 Reagovat na tento příspěvek -2  - R romant Re: Lucianetta
Osobně si myslím, že u té rybky se ve větší míře rozvinuly střevní paraziti, který se obvykle projeví v momentě zhoršených parametrů vody, protože většina ryb si je neustále tzv. nosí v sobě, ale oni čekají na svojí příležitost.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucianetta Re: Tudy
Tak rybka to nepřežila :-( Zajímalo by mě, o co šlo, aby to nechytly i ostatní rybky...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Deathbull
Zatím vždy měli v Hornbachu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - CrashONERe: romant
Dobře, děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: CrashONE
Například tady www.akvarista.cz/… ale dá se to sehnat i v kamenných prodejnách.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: CrashONE
To, že teď nežere bych přisuzoval stresu z přelovení a adaptaci na nový prostředí. 2 dny bych jí nekrmil vůbec a jenom měnil tu vodu s lehkým přidáním toho preventinu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - CrashONERe: Haimdol
Zdravím a děkuju za rady. eSHa 2000 - kde to lze zakoupit?
Rybka je v samostatné nádrži, voda vyměněna a přidán Preventin. Rybka si plave, ovšem potravy se ještě ani nedotkla :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: CrashONE
Podepisuji co napsal romant. Jen bych dodal, že účinnější léčba by bylo nasazení eSHa 2000 který působí proti 18ti nejrozšířenějším kožním chorobám v akváriu a je při tom velmi dobře snášený i citlivými rybami.
Pokud použít ten Preventin, tak v karanténní nádrži, ne ve společenským. Pokud to není možný, tak bych jenom měnil tu vodu. Jak jsem psal, pokud ryby žere a nejeví jiný příznaky, tak by se to mělo zvládnout bez ničeho, jenom s tou vodoléčbou. Chce to se zaměřit na údržbu akvária, odkalování a pravidelný týdenní výměny vody a ryby moc nepřekrmovat, ať se zbytky potravy zbytečně nekazí. Účinná filtrace v akváriu s živorodkami je taktéž dobrým pomocníkem.
Děkuji moc. Vodu vyměním, ovšem na onemocnění plísní mám pouze Preventin, bude tento přípravek stačit?
Podle mě je ta rybka chována ve špatný vodě a to co má na sobě je plíseň, která se u živorodek právě ve špatných vodách objevuje. Pokud ta rybka normálně žere a nejeví jiný známky onemocnění(hubnutí, bělavé výkaly, odstávající šupuny), tak bych nasadil vodoléčbu v podobě intenzivní každodenní výměny vody, klidně polovinu akvárka a přidával bych do vody Acriflavin, což je osvědčený protiplísňvový prostředek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - CrashONE – Mečovka
Fotka k příspěvku Zdravím,
mám nemocnou rybičku a nevím, jaká je to nemoc, nebo jak jí léčit. Určitě se tu tato nemoc už řešila, ale je tu toho opravdu moc. Tak žádám o radu.

Rybka má po svém těle bílé fleky, včerá se rozšířily i pod hlavu.

Přidávám i foto, omlouvám se za kvalitu.

Předem všem moc děkuji.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: pidalka
Řekl bych že to je následek nevhodné léčby.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy Re: Lucianetta
Mám jednu rybku s podobnými příznaky (SAE). Koupil jsem ji před 8 měsíci a od té doby nevyrostla ani o kousek a je také děsně hubená. Spolu s ní jsem vzal ještě jednu stejně velkou SAE, která je nyní 2x delší a objemnější. Může jít o nějakou poruchu metabolismu nebo vnitřní parazity, ale i když jsem před pár měsíci přeléčil celou nádrž, nic se nezměnilo a další ryby se nenakazily. Také ji nehodlám utratit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucianetta – Divná rybka
U samičky endlerky, které mám v akvárku, si delší dobu všímám, že je jaksi hubenější, než by měla být, většinu času je schovaná, ale pokud krmím, vyplave a přijímá potravu. Nicméně její stav se pořád horší - přestože plave a přijímá potravu, hrozně hubne, jakoby se od bříška scvrkává - má propadlé bříško tak hrozně, že nejvyšší tělo má v oblasti hlavy, bříško nemá skoro žádné. Páteř nemá nijak zkřivenou.

Nemá krupičku, rozpad ploutví, zježené šupiny a ostatní ryby v akvárku jsou všechny v pohodě. Nevíte, čím to může být? Může takhle začít scházet ryba třeba stářím? Pokud je nemocná a už se z toho nevyhrabe, jak ji šetrně zabít? Přiznám se, že jsem o tom uvažovala. Přítel by ji jednoznačně hodil do WC, ale já bych na to neměla žaludek.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pidalka
Fotka k příspěvku Ahoj, můžete někdo, prosím, poradit, co je s naším mečovčím klukem? Před cca 10ti dny jsme objevili krupičku - zvýšili jsme teplotu na 30°C, solili jsme, odnesli to "jen" dva mečovčí dorostenci. Ale už jsme se z toho dostali a teplotu pomalu snižujeme, ale vyskytl se nový problém :-( . Mečovčí sameček plave mírně nahnutý na levou stranu, na hlavičce vlevo má bílý vystouplý flíček... Míň žere, v akváriu se schovával do rostlin, přemístila jsem ho do karantény. Fotka není nic moc, ale tak aspoň něco... Předem díky za rady...

Reagovat na tento příspěvek 0  - Aduš
Ahoj mám problém chovám paví očka a teď už jedna ryba umřela na nějakou chorobu, druhá je na umřití a třetí se to začíná také projevovat
Projevy jsou:Ploutev ryby vůbec nenese tzn. že plavou hlavou vzhůru a ocas tahají dole, plavou jenom u dna ostatní ryby pořád vyhání, za pár dní když to nepřestane tak rapidně zchudnou a potom umřou zatím se to stalo jednou ale druhá ryba je na umřití a ta třetí je strašně podežřela nevíte, čím to je? děkuji mockrát protože tohle byly zrovna moje nejlepší samičky sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavelbartek Re: Masoxik
Pokud tam nebudeš mít kytky a hlavně ty pařezy tak PH nebude tak padat a písku bych hodně ubral.Jinak to já jsem horší hovádko,jak krmím tak to tam hrknu bez servítek,ale dno mám čisté ovšem v daleko menší vrstvě a 1x týdně řádně odkalené,co dopadne na dno tak ryby vysbírají,navíc tam lozí piskořky a tyto pomocníky mám v oblibě.PH upravím jedlou sodou a ve filtrech mám korálovou drť.Další můj důkladný uklízeč(vysavač) je Peřovec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Masoxik Re: pavelbartek
Krmim jednou za den, tak aby to nestacilo dopadnout na dno. (Tetra cichlids granule, Sera cichlids stick, Sera GranuGreen) krmivo obmenuju.
param vody i v prezentaci:
Ph 7.5
T 26°C
celk tvrdost > 10°dGH
Uhl tvrdost 6°-10°dKH
NO2 0.prd mg/l (nelze zmerit)
NO3 < 30mg/l

asi z toho udelam klasicke malawicko, vyhazu vetsinu rostlin a vsechny koreny. dam tam jen sutraky a pisek.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Lucí23
Za tu prezentaci se omlouvám, vidím tam 2 akvária. Tím zlepšením podmínek se rozumí hlavně pravidelná výměna vody, která je avizována. Vzhledem k tomu, že je to akvárko založený výhradně na živorodkách, tak bude taky velmi záležet na kvalitní filtraci, což jsem nerozluštil o co se jedná.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Lucí23
www.akvarko.info/…
www.akvarijni.cz/…
Jinak, kolegové mají bohužel pravdu, jak s tím šetrným utracením, tak s tím zlepšením podmínek v akváriu. Možná by se hodila prezentace té předmětné nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucí23Re: Bob66
Hm tak to vám moc děkuju za radu, když nevíte tak radši nic nepište...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 Re: Lucí23
Tak to ti nezbude nic jiného než jim zlepšit podmínky X-) Sid má pravdu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucí23Re: Sid
Když mě v aqua za poslední měsíc umřely už dvě mečovky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: Lucí23
Tahle "nemoc" se jmenuje "šetrně mě utrať".
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucí23 – Moje mečovka
Fotka k příspěvku Ještě jedno foto

Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucí23 – Moje mečovka
Fotka k příspěvku Dobrý den nevíte co je to za nemoc?

Já bych to přesto tipoval na stav po nemilé šarvátce.Obměna části vody s odkalením co dva týdny se mi zdá málo.Čím a kolik krmíš?A jaké ty hodnoty považuješ za dobré?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Masoxik
O.K. To je v pohodě, čím špinavější tím lepší. On si sám řekne až bude tzv. jeho čas. Viditelně se sníží průtok vody, tak pokud Ti výkon neklesá, tak bych nechal bejt i ty molitany. Vodu bych zkusil měnit častěji.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Masoxik
neee, :)
filtr tak jednou za mesic properu jen ty vstupni male molitanky. cely filtr jsem jeste necistil.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Masoxik
Ty společně s odkalováním a výměnou vody čistíš i ten filtr?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Masoxik
tento kousek nebyl nikdy utlacovany, byl uplne v pohode.
ikdyby byl ve stresu tak ted je to snim spatne. mohlo by se jednat o bakterialni rozpad?

docetl jsem se ze i rozpad napada kuzi, vytvari se rany s odpadavajicimi suopinami, na rybe se objevuje povlak. Napada to i zabry takze ryba muze tezce dychat .

nedokazu to spravne urcit, je tolik podobnych nemoci. ten rozpad mi prijde nejpiodobnejsi, ale muze to byt i TBC, Flexibacter, Cytophaga atd.
jak to ma clovek poznat???
delam pro ryby vsechno. menim vodu kazde 2 tydny, peclive odkaluju, merim vodu na NO2/3, PH drzim ve spravne hodnote. Snazim se pri cisteni co nejmene poskodit mikrofloru ve filtru i v akva. tak co je sakra spatne. neni to poprve. Za 1/2 roku mi umrelo takto uz 5 ryb. Ted jsem mel 2 mesice pokoj, myslel jsem ze je po vsem. jak je mozne ze kdyz jsem byl dite a o akva se nestaral, tak mi nic neumiralo. ted clovek zna postupy. vi co nesmi nastat. ale kdyz se tim ridi, tak se vsechno sere. sad sad
Bude utlačovaný,je pokousaný,je ve stresu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Masoxik – po dalsim dni zhorseni.
Fotka k příspěvku Ryba je hodne slaba, jen polehava kdyz palve tak pomalu a spatne drzi rovnovahu.

viz foto :-(

Reagovat na tento příspěvek 0  - Masoxik – Prosim o radu s nemoci
Fotka k příspěvku Prosim jste nekdo zchopny poznat o jakou se jedna chorobu?
najednou jsem si vsiml ze se drzi stranou zrychlene dycha. ma po sobe takove belave mista, odstava par supiny. Prikladam foto.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Dawe – bílé žížalky? háďátka?
potřeboval bych poradit jak se jich zbavit, v jednom akvárku kde momentálně nemám ryby se mi zničeho nic objevily stovky takových malých bílých háďátek většinou mají asi 3mm ale některé i 1-2 cm, nevíte co jsou zač? jak se jich zbavit? Jsou nebezpečné pro ryby? Díky moc za odpověď :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lucius – Náhlý úhyn - červený řitní otvor
Hledala jsem zde na foru a nenašla, prosím o pomoc: Dnes mi uhynula parmička černopruhá. Nevím, jak byla stará, dostala jsem ji již velkou. Předevčírem bylo vše vpořádku, chování normální nic jsem nepozorovala. Včera bohužel nevím :(. Neměla jsem čas na pozorování. Dnes ji syn našel mrtvou. Nic na ní nebylo nezvyklé mimo červeného řitního otvoru a mírně nafouklého bříška, ale opravdu jen mírně. Bohužel se mi to nepodařilo dobře nafotit. Jedná se mi o to, zda se nejedná o nějakou nemoc. Pozorovala jsem ostatní rybky a nic neobvyklého jsem neviděla. Krevetky si také žijí svým běžným životem. Nemá prosím někdo zkušenost s krví u řitního otvoru? Děkuji moc.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: mag10
Bude to nevhodným prostředím v němž se snaží přežít. Už se to tady ve vztahu k velikosti Tvého kvária a počtu ryb v něm řešilo a bylo jen otázkou času, kdy k něčemu podobnému dojde. Pokud je budeš i nadále mít v tom akváriu, tak o ně postupně příjdeš a pro ně to bude nehezká pomalá smrt. Čím jim teď můžeš alespoň nějak pomoci je výměnou vody, kterou dělej denně a to polovinu akvária, moc je nekrm, stejně jim krmení moc nepojede a zbytečně se bude kazit voda. Pouvažuj buď o větším akváriu, nebo o změně osádky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mag10 – pestřenec červený
mí pestřenci se hezky zbarvili a pak najednou ztratily barvu a mají ten cerny pruh na boku jako by rozsekany na kusy sem z toho smutny proc takto vypadaji?

:-| :-| diky za odpoved love
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pit30 – uhynulá skalára
dnes mi uhynula skalára bes zjevného poškození akorát od pátku plavala tlamou vzhůru a nebo jen tak ležela na dně dnes plavala vcelku normálně akorát sem tam naražela do předmětů dik za odpověď rád bych věděl co ji mohlo být.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka Re: Tomáš
co je to za ryby? Gupky? chtělo by to vědět něco o akvárku kde jsou
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomáš – Nemoc
Dobrý den mám problém mám rybičky a některé z nich se zkřivyli mají jakože křivou páteř nevím co s tím většinou plavou normálně a tak po 1-2 týdnu začnou plavat u dna potom na boku a potom umřou..nevím si ray dík za pomoc
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka Re: Meraya
ani výmena vody jednou týdně nemusí stačit u tak malého a přerybněného akvárka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Meraya Re: katterinecka
Vodu měním nejméně jednou týdně asi 1/3 (samozřejmě i s odkalováním), filtr mají, voda je téměř čiřá (mírně do oranžova, ale to bude spíš kokosem a kořenem), krmín dvakrát denně malé množství, ráno vločky, večer LON naturmix (všechno to snědí do 5 minut), rostlin je nejspíš málo, ale nemůžu sehnat žádný nízký :-( Původně byly ve 112 akva, ale bez jakékoliv údržby, techniky i rostlin, ryby (mečovky) v něm ani nebyly vidět a to jich tam je asi 60 ne myslím, že teď jsou na tom přecejen o něco líp
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka Re: Meraya
měň čato vodu i ve společném akvárku, co jiného se dá říct na nevhodné podmínky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Meraya – mečovka
Fotka k příspěvku ještě ze spodu

Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [157] ...... 228

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 203812x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148-co-je-to-za-nemoc?od=7801