Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 63 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2016 21:06 Jirka Re: romant
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak děkuju za info,ti ancitrusi se asi fakt milujou,furt jich přibývá,ale nechce se mi je jen tak spláchnout do haj.lu.Jindřiška to už snad doklepe i poslepu,vodu jsem vždycky doléval jak se odpařovala cca 5l týdně.Ještě přidám fotku akvárka jo...Jinak díky

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.03.2016 15:14 Muž Motýl [145] - CichlidyRe: tralalali
bakteriální onemocnění - čistá voda + antibiotika
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.03.2016 13:18 R Muž afc1886 [15243] Re: tralalali
Jak zavojnatky,tak ampulárie jsou prasátka a nemají v tom objemu co dělat.Tipuji špatná kvalita vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2016 09:17 tralalali – zdravím
Fotka k příspěvku Moc prosím o radu,máme rok závojnatky a ted se jim udělali na hlavě jakoby krvavé odstáté šupinky,normálně plavou a jedí jen se jim to roznáší dál??? díky
Edit-Akva mají 6Ol a filtruju a jsou tam s nimi ampularie

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   22.03.2016 17:33 R Muž romant [28001] Re: Jirka
No, nedivím se, že tvůj dotaz nikdo nechce zvednout. Už je pozdě, řešit její oči, ty už se nezlepší, bude to dílem věkem a dílem pobytem v těch podmínkách jaký tam panují, těch 25 ancáků to je se závojnatkou koktejl přímo smrtící, máš tam vysoký N látky, tedy si dovoluji odhadovat. Nevím jak často a kolik vody měníš, ale řekl bych že to nebude žádná hitparáda. Výměny vody, to je cesta z tiho nejhoršího, ale jakmile začneš s intenzivní vodoléčbou půjdou do kopru ty kryptokoryny, kterým citelně změníš prostředí, ta zasmrádlá a kyselejší voda jim svědčí. Intenzivní odkalení dna, který je pro kvalitu vody taktéž hodně důležité bude opět směřovat proti kryptokorynám. Spíš než radou, jsem se snažil to rozklíčovat a upozornit na možná úskalí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2016 17:25 Muž DaveLister [478] Re: Jirka
To už má docela požehnaný věk, řekl bych. I když Wikipedia tvrdí, že rekord je 42.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2016 17:06 Jirka Re: afc1886
Ahoj,140l filrace fluval 205.Ryba (Jindřiška) je tam sama s cca 25 ancitrusy,kteří se tam namnožili.Jindra je tam už 10let.Byla jako dárek v kbelíku,tak jsem ji dal do toho akvárka.PH jsem naměřil 6.3 Ještě je tam vzduchovací motorek.Rostlina je tam přes půl dna.Mylím že se jmenuje "kryptokorna" nebo tak nějak.Ty bolavé oči se ji postupně zhoršovaly až je teď nejspíš slepá,nereaguje tak přesně jako dřív.Padající kostku patentek vždycky drapla okamžitě,teď ji dlouho hledá po dně.Popřípadě můžu zkusit udělat lepší fotku.Děkuju za případnou radu Jirka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2016 15:30 R Muž afc1886 [15243] Re: Jirka
Jak je velké akvárium,jaká je filtrace a kdo nádrž obývá?09.06.2015 ses ptal na 10 karasu v akváriu,což není dobrá volba.Karas by měl být v jezírku.Napiš co nejvíc,ať se dá co nejlíp poradit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2016 15:04 Jirka – Závojnatka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj,chtěl bych se zeptat jestli nebudete někdo vědět co je to za nemoc.Mám po mamce "zlatou rybku" A ta má na očích nějaký skelný povlak.Na jednom oku má vystouplý asi vřed,myslím že ani nevidí.A jestli to jde léčit? Děkuju Jirka

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2016 15:36 Muž Zip [277] Re: Zip
Takže abych to moje téma uzavřel. Mechovky jsem skoro po 3 týdnech v karanténě přesunul do hlavního AQ, sice stále občas plavou hlavu dolů a do boku, ale asi to je pro ně normální ;-)
Tímto bych chtěl ještě jednou poděkovat romant za podporu a pomoc
palec
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2016 20:45 R Muž romant [28001] Re: RXC90
Normální režim akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2016 20:40 Muž RXC90 [12] Re: romant
tak bohuzel otik je po smrti sad , co mam delat ted? zatim u nikoho jineho nic takoveho nevidim, delal jsem test vody papirkovym testem od JBL 6v1, vim ze na papirky moc nedavate ale nic jineho nemam, a vse je ok az na GH, to je vyssi, muze to byt pricinou smrti? taky nevim jestli eSHu 2000 neovlivnuje ten test.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2016 22:28 TBM Re: TBM
Zde je video s rybkou ...omlouvám se za zvukovou kulisu

m.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2016 22:26 TBM – Cichlida papouščí nemoc
Zdravím potřebují radu nad zlato :) cichlida papouščí, jedno skřele odstava a jsou vidět zabry vycuhujici ven a skrele je jakoby na okraji průhledné a odhrnute ven, rybka je aktivní,dravá dýchání bych řekl normální...výkaly jsou někdy vlascite a někdy normální. Nevím zda jde o nemoc nebo nějakou degenerativni vadu.... Aq 300l, 2x vnější filtr průtok dokupy 1700l/h rostliny tipu anubias ve větším poctu. Aq funguje rok a pul. Tato rybka to skrele měla vždy větší než druhé ale poslední dobou je opravdu hodně odstate.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2016 16:40 Muž erik [10] Re: romant
Přitopil jsem hněd první den, postupně na 29 stupnu. Výmena vody, posledný pár dny, každý den, včera jsem trocha proplách i filtr, první čast, zbylé jsem nechal. Myslím, že je to lepší. Díky za pomoc. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2016 08:19 R Muž romant [28001] Re: erikva
Tak v první fázi bych přitopil, klidně přes 28st, přidal rostlin, to akvo je čerstváček a máš osádku postavenou na samých špindírech, filtrace není ještě zcela funkční, chce to podporovat častější výměnou vody a nepřehánět to s krmením.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2016 07:15 R Muž romant [28001] Re: Assassin
Dát pryč a sledovat, když budeš zbytek léčit, rozuhodíš si komplet rovnováhu, ale pokud by to mělo pokračovat, nebude zbytí(Bactopur direct).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2016 00:29 Muž Assassin [2] Re: romant
A co myslis, napadene rybky dat humane pryc a zbytek akvaria lecit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2016 00:08 Muž erik [10] Re: Karnal
Áno esha 2000.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2016 00:08 Muž erik [10] Re: romant
A co s tým můžu dělat, nechci o rybku přijít, je moc hezká a nechápu ostatným rybkám nic není, všechny vypadají zdravě. :-(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2016 21:06 R Muž romant [28001] Re: erikva
Podle mě jde o jiný problém, než je doporučováno léčit a to jmnemovitě vnitřní paraziti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2016 21:04 R Muž romant [28001] Re: Assassin
Bkteriální problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2016 21:02 Muž Assassin [2] Re: Karnal
Esha 2000 to asi nebude. To je léčivo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2016 20:57 Žena Karnal [196] Re: erikva
Asi už bych léčila, když se to nelepší výměnou vody, bude třeba větší kalibr. Je to esha 2000?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2016 20:39 Muž Assassin [2]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj všem, nevíte náhodou, co mají mé razborky za nemoc? Vypadá to jak nějaký bílý nádor. Díky všem za pomoc :-(

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2016 22:07 Muž erik [10] Re: Karnal
včera a dnes výmena vody, ale nezlepšilo se, právě naopak, i druhý plutěv je zlepená, mám použít esha, nebo ješte jeden, dva dni počkat. Díky sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2016 19:34 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Amatértom
tak já nevím, ted jsem přišel z práce a koukám jeden otík má z boku dirku v hlavě a ampulárka, kterou mám rok a půl na cucky.. :-O sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2016 09:23 crbnred – malawi - co to je?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zere jak o zavod, chovani normalni. Co to muze byt?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2016 13:05 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: motýlek
je to možný pořád se schovávají za jedním kamenem a kladélka venku, ale pancéřníček je docela obrněnej, pochybuju, že by mu ramka mohla něco udělat. Nicméně už to má za sebou. opět jakoby jen spal(kromě té hlavičky teda
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2016 12:32 Muž motýlek [275] Re: Amatértom
a nemají někde Ramky hnízdo - jikry? ...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2016 10:36 Wena – Rudý flek
Fotka k příspěvku Zdravím. Nevíte co to má na zabrach? Má to jen jedna.
Takové rudé fleky. Dík za odpověď. :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2016 04:47 R Muž romant [28001] Re: RXC90
eSHu 2000 dle návodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2016 21:59 Muž RXC90 [12]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku pred dvema tydny jsme v nedeli koupili na burze 4 Otocinclus Huaorani, 2 Pancéřníček leopardí, 2 Pancéřníček panda, 2 Pancéřníček zlatopasý, dnes bohuzel zustaly uz jen 3 Otocinclusy, 1 panda a 2 zlatopasy :-( .Otocinclusy uz jseme nakoupili v ne uplne dobrem stavu, ocasne ploutve skoro vubec nemely ,vypadalo to jako kdyby jim je neco okousalo, toho jsem si vsiml bohuzel pozde ,pote co byli vypusteni do akva. Ted uz vypadaji pekne, ocasky jim dorustaji, jen zase u jedneho na zadech se objevil bilej flicek viz foto. U uhynulych ryb jsem nic takoveho nespozoroval a tak vubec nevim proc umrely, vymenu vody provadime poctive kazdou stredu a nedeli, nikdo dalsi v akva neni jen vyse zminene a hromada sneku. Pred tydnem jsme daly do akva 3 dubove listy a 3 olsove sisticky ,ale za posledni tyden k zadnemu uhynu nedoslo ,tak to tim asi nebude.Taky jsme zacali dnes hnojit s PMDD hnojivem.
Predem dekuji za pomoc

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.03.2016 15:00 Žena Karnal [196] Re: erikva
Zatím pravděpodobně stačí přitlačit na tu údržbu, těch dvanáct dní bylo nejspíš moc, zvlášť po léčbě krupičky. Osobně bych měnila teď třetinu vody každý den a vidělo by se. Pokud se to bude zhoršovat, nebo se to do pár dní nezlepši, nasadit nějaké šetrné léčivo (třeba esha?).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2016 14:50 Muž erik [10] – Aká je to nemoc?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, prosím o pomoc, dnes jsem si všiml, že samec balon molly má nečo s ploutví a jak kdyby měl něco před hrbetní ploutví. Levou ploutví má jako kdyby slepenou a cělkove plave se stáhnutými ploutvami. Ostatné ryby jsou v pořádku na pohled.

Akvárium je asi měsíc založené, s použitím zabéhlé vody a písku, rostlinky rastou, hodnoty vody jsou v pořádku, nic se nemenilo od začátku, výmena 1/4 vody raz za týden, naposledy 12 dní, nebol čas. :-(

Akvárium asi pred týdnem bolo preléčené na krupičku.

Děkuji za pomoc.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2016 21:24 Muž Amatértom [514] - Cichlidy – panceřníček skvrnitý
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Pěkný večer, mám v akváriu již 14 měsíců panceřníčky skvrnité(měl jsem je zhruba od 2cm). Včera jsem nalezl jednoho z 6 kousků mrtvého. Nejevil žádné známky nemoci, či neduhu, prostě jako kdyby jen odpočíval na dně. Dnes kouknu do akvárka a leží tam takhle na dně další. Vypadá trochu hůře, nejspíš ho chvilku pucovali ostatní rybky. Všiml jsem si, že mána hlavě mezi očima jamku. Mohu ho zachránit ? Dnes jsem měnil třetinu vody(jednou za 5 dnů)+ po výměně přidám tekuté CO2 od rataje. Jsem z toho velmi rozhořčen, jelikož to jsou to mé nejstarší rybičky..

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2016 20:25 Muž Zip [277] – Parmička černopruhá - boulička
Fotka k příspěvku Zdravím, prosím o konzultaci. Dnes jsem zpozoroval na parmičce černopruhé na pravé straně za žábrami bouli, viz. foto. Je to velké asi 5mm do průměru a vysoké asi 1-2 mm. Včera to určitě neměla, není na tom vidět žádný šrám nebo poranění. Hned jsem odlovil (jen do sklenice, karanténu mám plnou nakoupených mechovek), zdálo se mi, že plavala i trochu "divně". Měli jsme 2 parmičky, před týdnem jedna uhynula, na té nebylo den předtím vidět vůbec nic podezřelého :-O Co by to mohlo být? Díky

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2016 14:41 Žena Turbínka [2558] Re: colo
Je to šetrné léčivo. Kapej dokud nebude krupice pryč a potom klidně ještě tři dny pro přeléčení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2016 14:28 colo Re: romant
Ahoj,
lejem tam uz 5ty den o polovicu zvysene davky EXIT aj 2000 (podla navodu by malo stacit 3 dni) ale tie 2 mrenky nadherne maju stale tie 2 bodky
Mam uz liecbu ukoncit alebo liat este dalej ?
Dik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.03.2016 15:42 R Muž romant [28001] Re: Martina
S největší pravděpodobností zaplísnění. Vyhoď ty umělý rostliny, pořiď živý, jako velmi vhodné k betám jsou rostliny plovoucí, tu vodu měň obden, za odraženou, tedy možno den odstátou a vytemperovanou na obdobnou teplotu v akváriu, můžeš při jedná výměně lehounce zasolit(polovinu kávové lžičky) rozpuštěným solným roztokem. Teplotu ne nižší 26st. klidně nějakou dobu držet na 28st.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2016 09:22 Martina – Svetly lem na ploutvich
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobry den,prosim o radu. Mame doma samce betta splendens a pred par dny se mu na ploutvich objevily svetle-pruhledne lemy, nejjasnejsi je na zdani ploutvi a vubec se zda, ze ploutve svetlaji. Mame 12L akvarko, bez filtrace, pravidelne menime vodu. Rybka normalne zere, je akci, stavi si hnizda-v chovani nepozorujeme zadne zmeny, tak nevim, cim to muze byt a chceme mu pomoct, co nejdrive. Poradite prosim? Prikladam foto pro lepsi rozpoznani. Mockrat dekuji.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 21:11 R Muž romant [28001] Re: Sputnik
Dej tomu čas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 21:06 Muž Sputnik [12] - RostlinyRe: romant
Hmm,takze je tu sance ze se to zlepsi?nejaké podpůrné opatření?
Dnes se konečně vyhoupla teplota ke 30°C a rybka se stala aktivni i přijímá potravu a plave s hejnem.
Ještě jsem ale nespozoroval že by kadila.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 14:31 Muž Zip [277] Re: romant
Ano karanténa bylo den předtím bezproblémové AQ ;-)
Romane děkuji za rady a že jste si udělal čas na konzultaci.
Počkám týden na vývoj, pak to sem postnu, třeba se to bude hodit i někomu jinému.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 14:25 R Muž romant [28001] Re: Sputnik
Pokud ten stav i nadále přetrvává a střevo nemá tendenci se stahovat zpět, nezbyde, než to ušetření trápení. Stává se, že se ryba i z obdobného stavu, který je na tvé fotografii dokáže zotavit, tedy u skalárů jsem to několikrát pozoroval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 14:19 Muž Sputnik [12] - RostlinyRe: Tojsouvěci
Dekuji,myslel jsem si ze se jedna o vytahle střívko.Chtel jsem jen vyloucit parazity abych zbytecne nelecil. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 14:10 R Muž romant [28001] Re: Zip
Nevhodná karanténa by to byla, kdyby jsi to akvo den před tím napustil, ale tohle, jak jsem pochopil normálka jelo, takže karanténa jak má být. ;-) Uvidíš, kam se to posune, ale prozatím bych to nechal jak to je ještě min. týden.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 13:54 Muž Zip [277] Re: romant
Přeměřil jsem NO3, odhad něco mezi 5-10mg/l, to by mělo být v pořádku, že? Poslední výměnu vody jsem dělal v pátek, dnes tedy udělám další.

Také mě napadlo, že se tak chovají, že jsou tam úplně sami, to bych jim tam musel někoho přikoupit nebo dát "pokusného králíka" ze společenského.

Je to moje první karanténa, když jsme měli jen jedno AQ tak tam šly rovnou z obchodu a bylo to v pohodě.

Občas tu někdo na rybičkách napíše, že nevhodná karanténa je horší než je dát rovnou do společenského, ale doufám že ta naše je vyhovující.
EDIT: AD plovoučky, včera mě to napadlo, zatím jsem tam dat pár snítek egerie densa, nic jiného u sebe vhodnějšího nemám :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 13:06 R Muž romant [28001] Re: Zip
Tak jasně, vodoléčbou k lepším zítřkům. ;-) Popravdě jsem měl na mysli NO3, oni to mechovky dovedou velmi citlivě vnímat, jako další bych viděl to, že tam jsou samy, byť je to tzv. atlasově doporučovaná velikost akvária, tak společnost dalších spoluobyvatel může sehrát svojí roli. Pokud tam jsou déle než 14 dní, pouvažoval bych o finálním umístění, předpokládám ve společenským akvu.
Edit: Teď čtu, že tam jsou 6 dní, což je na karanténování ještě málo.
Edit2: Na hladinu dej plovoučky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2016 12:58 Muž Zip [277] Re: romant
Děkuji za reakci, teplotu mám 24st., trochu tedy zvednu.NO2 mám 0, dnes raději ještě znovu přeměřeno. Měním každý druhý den 1/3 vody + Aqusafe + samozřejmě byla výměna i před nasazením.
O té klidové poloze jsem právě četl, první 2 dny jsem se tím i uklidňoval,ale po týdnu? :-O

Našel jsem po netu několik dotazů ve forech s hodně podobným problémem, ale bohužel tam nikdo již nereagoval s vysvětlením nebo jak to dopadlo......

Máte nějaké doporučení na další postup? Mám se dále držet vodoléčby a čekat co bude dál?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [63] ...... 227 228

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200523x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148-co-je-to-za-nemoc?od=3101