Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 68 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2015 18:53 R Muž romant [27981] Re: Mejla82
Mohlo by být, lehce zasolit(pol. lžíce. na 50 litrů).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2015 18:51 Mejla82 – Nemoc/poraneni
Fotka k příspěvku Zdravim ve spolek...Dnes jsem na jednom ocelatovy zpozoroval bily flicek,viz foto.Nechci delat unahlene zavery a proto oslovuji zkusenejsi..
Ryba je malinko laxni a po nasipani krmeni zacla byt dost aktivni.
Pri zjistine flicku byla v akvariu posunuta vetsi dekorace...muze to byt poraneni po boji??

Dekuji vsem za reakci.Mejla
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2015 17:17 R Muž romant [27981] Re: corela
Tak na nějaký problém s vnitříníma parazitama by to skutečně mohlo ukazovat, tomnožné číslo používám záměrně, je jich celá řada. Pokud už ryba hubne a nepřijímá potravu, je to už hodně pokročilý stádium, s největší pravděpodobností již z ryby vycházejí v podobě výkalů i zapouzdřená stádia parazita, což može být problém i do budoucna i pro ostatní zdravé ryby. Postiženou rybu bych odlovil aby dále nedocházelo k zamořování nádrže. Já osobně, když je to stádium už hodně pokročilý takovou rybu už neléčím a posílám na druhej břeh rovnou a je potom otázka co s akváriem, jako celkem, kde postižená ryba pobývala. V podstatě jsou dvě možnosti a to nedělat nic, věnovat zvýšenou péči o hygienu a nasadit vytamíny a minerály, jako podporu imunity pro zdravé ryby(Fishtamin, sera mineral salt) a jako další možný postup se nabízí přeléčení nádrže odpovídajícím léčivem, jako jsou třeba Flagellol, eSHa Hexamita apod. Ovšem je otázka té cílené aplikace a vzhledem k tomu, že velmi nerad doporučuji medikační "preventivní" léčbu, volil bych var. první.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2015 16:52 R Muž romant [27981] Re: Hana
Poslat na druhej břeh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2015 15:16 Hana – Poraďte
Pěkný den,

Dneska jsem si všimla jakehosi zakřivení paviho očka samičky, nedavno porodila mladé. Mám ji ze zverimexu zhruba měsíc, 2. Také nehýbe zadní části jako by byla ochrnutá, celkově se špatně hýbe a leží spíše na dně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2015 12:23 corela – Bílé fleky na skaláře
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Na skaláře se mi objevili bílé fleky, takové asi milimetrové bílé skrvnky. Asi týden byla v pohodě, ale pak přestala žrát a hubne, už i špatně plave. Je nějaká šance na záchranu? Dle příspěvků to asi bude parazit? Asi před měsícem jsme začali krmit mraženým cyklopem a dafmiemi. Akvárko je veliké, výkonný exter. filtr, část vody měním skoro obden. Ostatní ryby jsou OK.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2015 21:08 R Muž romant [27981] Re: Zakuhai
Tak pohybujeme se v rovině doměnek a jak tak o tom píšeš, to že jsou to ryby, třeba z importu a připlavalo to už s nima, udělal bych to tak, že je izoloval, máš-li tu možnost a zkusil léčbu v tom separé a to třeba mnou jemenovaným přípravkem. Věřím, že se vyjádří ještě další diskutující. Teď bych akvo lehce zasolil(pol. lžíce na 50 litrů v rozpuštěném stavu), vyměnil polovinu vody, aplikoval ten solnej roztok a zde moje doporučení končí, držím palce. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2015 20:49 Zakuhai Re: romant
Jsem přesvědčený, že to na rybách bylo už při zakoupení, proto jsem se po tom ani hned nepídil a považoval to jen za specifické zbarvení (přecijen se vyskytují růžné variace). Na jiných rybách to opravdu není, a v podstatě už to mám v akvárku měsíc a nikam se to nerozšiřuje. Je možné, že je to něco, na co jsou jen čichavci náchylní? Lepší foto se mi nedaří pořídit... ty rybky chvíli neposedí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2015 20:03 R Muž romant [27981] Re: Zakuhai
To zbarvení pod určitým úhlem by mohlo ukazovat na nějakého toho nálevníka. Tedy ono krupice jsou taktéž nálevník, ale to si nemyslím že tam máš. Podle mého odhadu je to více věcí dohromady a proto jsem radil ten Omnipur. Kdyby to byla krupice, tak neznám případ, kdy se vyskytla jenom na jednom druhu ryb ve společenským akváriu, což neznamená, že to nemůže být pravda, i když tedy nevím, nevím, příjde mě to hodně přitažený.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2015 19:38 Muž Xpe [132] - LoricariidaeRe: Zakuhai
Aha, já jen že neonky mají malé šupinky, tak krupička se dost rychle u nich objeví a velice rychle se obalí a je pak slušný průšvih. Zkus pořídit slušnější foto jestli je to u toho čichavce ta krupička nebo jen plíseň a pak ti lidi víc poradí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2015 19:30 Zakuhai Re: Xpe
Neonky a skaláry jsou naprosto v pořádku, bez jediné skvrnky. Mám podezření, že si to ti čichavci už přitáhli s sebou a na ostatní ryby se to jen nerozšířilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2015 19:18 JoKa Re: Zakuhai
Za mě krupice, ale už solidně rozjetá...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2015 16:41 Muž Xpe [132] - LoricariidaeRe: Zakuhai
Důkladně prohlídni neonky! Mně to připadá na krupičku a hned léčit!Doufám že tu nedělám hysteri ale je to lepší než pozdě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2015 16:39 R Muž romant [27981] Re: Zakuhai
Tipuji to, což zdůrazňuji na napadení nějakým druhem nálevníka a jako vhodné léčivo by se zde nabízel třeba Omnipur, ale ber to jako nástřel a vyčkej názorů dalších diskutujících.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2015 16:26 Zakuhai – Plíseň nebo parazit?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Na čichavcích zlaých se mi objevily a rozšířily bílé tečky, které jsou pod určitým úhlem zbarvené do morda. Pozoruji to už delší dobu a zdá se mi, že se to zhoršuje, váhal jsem, jelikož jsem nevěděl, jestli se nejedná o přirozený vzhled, jelikož to žádné jiné ryby nemají. Nevím jestli se jedná o plíseň nebo nejakou parazitikou nemoc (krupička?). Čichavce mám tři a mají to v různém stádiu, jeden už skoro po celém těle. Jinak se chavají normlálně, plavou po celém akváriu a mají chuť k jídlu. Akvárium má 240 litrů, teplota je 25-27 stupňů a dále jsou v něm neonky a skaláry. Čichavce jsem přivezl cca před měsícem společně se skaláry a akvárko je založeno 3 a půl měsíce. Voda je čistá, hladina bez povlaku, kytky bez řas. Prosím o radu, jsem začátečník a porovnáváním s fotkami nemcí prostě nemůžu přijít na to, co to je.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2015 18:41 Laskonka Re: romant
Jé aha, já to přehlídla, že jsi psal jednorázově....S těma rybkama to nevím jak to teda udělat...to je mám jako usmrtit nebo co? A pořídit nové....Navíc skalára si kluci zamilovali, ach jo....vybírali si ho sami.Jo, já vím, že je to naše chyba, že jsme jim uvěřili a nzjistili si více info sami :-( Jo a ta skála není plast, ale keramika :-D plasty taky nemusím...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2015 18:11 Jindras Re: romant
Asi jo,jen jsem to četl. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2015 18:05 R Muž romant [27981] Re: Jindras
Bohužel, musím znovu reagovat, tedy na to jak snesou živorodky vysoký hodnoty dusičnanů. Možná, někdy před 30ti lety, ale dneska, kdy jsou z živorodek docela citlivky(šlechtění, importy...), už toto neplatí a tazatelka je toho krásným příkladem, jak její živorodky "snesly" ty vyšší hodnoty. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2015 17:39 Jindras Re: michalt
To jo,to je jasný,já jen,že tam má skoro samé živorodky,které těch dusičnanů snesou hodně,ale dusitany ne. Stejně musí vše udělat znovu a rychle.... pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.12.2015 17:35 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Jindras
Rostliny metaboluzují dusičnany mnohem víc než dusitany. S dusitany rostliny samotné moc nepomohou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2015 17:30 Jindras Re: romant
Jj. Rostliny spotřebovávají obojí,myslím,že větší hrozba,jsou dusitany. Dusičnanů -třeba živorodky snesou až 150mg,ale Skalára jen 50mg. pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2015 17:18 R Muž romant [27981] Re: Jindras
Spíš se jedná o dusičnany, než dusitany(to odebírání, spotřebovávání), tedy o finální produkt nitrifikace, která ovšem je načatá a tudíž je zde velmi na místě ta výměna vody, jakožto supl, neb se právě ty neodebrané dusitany můžou hromadit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2015 17:13 Jindras Re: Laskonka
Tu vodu se solí nechat 2 dny,pak hned vyměnit,třeba polovinu akva. Ryby pryč snad všechny živorodky,hodně znečišťují vodu-všeobecně mají špatné trávení.Taky tu skaláru,ta se fakt trápí,je sama a akva rozhodně pro ní není. tady v atlasech si najdeš rostliny i rybky. Z rostlin rychle rostoucí-odebírají dusitany z vody,třeba Ludwigia Repens (můj favorit z rychle rostoucích).ale je jich víc a krásné. Hlavně v atlasech je,co potřebují,jak vyrostou,atd. Ta skalka tam je plastová,že jo. Děs-plasty. Z ryb nějaké Tetry,třeba,jsou skvělé,hravé,hodně vydrží a jsou vděčné.A začít znovu.... a lépe. potlesk A i ta filtrace není dobrá. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2015 17:05 R Muž romant [27981] Re: Laskonka
Včera jsem ti psal, jednorázově, což jsi udělala, tak už z toho nedělej mořský akvo, jenom prostou výměnu. O prospěšnosti soli, tedy v rozumném množství, tak aby to bylo prospěšný a nemělo to negativní vliv na rostliny, je možné si informace dohledat a není to jenom ta zde vzpomenutá podpora slizu, tedy ochranné vrstvy každé ryby, ale i pozitivní návaznost na nitrifikaci, kterou máš, jak jsem zmínil ve svém dnešním prvním příspěvku hodně rozhoupanou a tou výměnou vody, prostředí stabilizuješ(dočasně) a činnost nitrifikace supluješ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2015 16:56 Laskonka
Děkuji ještě jednou vám všem za rady...vypadá to, že opravdu zabrala ta sůl palec Některých rybek se tedy radíte "zbavit"?A jak s tou solí...měnit vodu budu denně 1/3 to už vím, ale ta sůl byla jen jednorázově nebo se to má taky opakovat..kdy? jak často? Taky jsem se chtěla zeptat na rostliny, které doporučíte pořídit...mámě jen dvě řasokoule a anubis, ten jsem rozdělila na tři...Snad jsem ty rostlinky identifikovala dobře podle atlasu :) Vidíte, už začínám studovat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2015 15:54 Jindras Re: Laskonka
Jak už se tu hodněkrát psalo,-nikdy nevěř lidem v akvaristice. Jsou to jen prodejci,nic jiného. Potřebují prodat-ne poradit. Člověk musí mít obrovskou kliku,aby narazil na fundovaného. Nacpou ti tam vše možné,samé chemické kraviny. rozzureny Ptej se tady,tady ti všichni rádi poradí,a než cokoliv koupíš,zeptej se tu. Pokud ta sůl pomohla,není co řešit a je to super. Solí se rybám vytvoří mnohem víc ochraného slizu,a je to i dezinfekce. Držím palce,ať to dobře dopadne!! palec A poslechni,co ti-třeba Romant- říká. Máš moc ryb a špatných,do tvého akva a chce to hlavně rostliny,víc a víc. Pak se vše pomalu srovná. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.12.2015 15:46 R Muž romant [27981] Re: Laskonka
Tak těm lidem v akvaristice poraď ty a to ať se naučí lidem radit měnit vodu. Prostě když je problém obdobného rázu, tak na první dobrou začít měnit vodu, kouzlo se skrývá v kvalitě vody, tedy v optimálním množství N látek. Ve tvém akváriu ne zcela dokonale funguje nitrifikace, je tam větší množství producentů odpadních látek, než spotřebitelů a to co se hromadí, tedy když se v dostatečném množství nemění voda, způsobuje ty problémy. Je to i o množství prosperujících rostlin a výkonném, ale hlavně funkčním filtru, tedy ani jedno u tebe není jak by mělo být, rostlin je málo, filtr nestíhá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2015 07:59 Laskonka
Tak jsem byla včera ve zverimexu a Esha2000 u nás není...Radili mi rybu zlikvidovat :( Takže jsem dala jen tu sůl a vyměnila třetinu vody...Dnes ráno koukám a kominík má na sobě asi třetinu těch chomáčků, co měl...no spíš už jen těžkoviditelné zbytečky...To tak zabrala ta sůl??? Je i takový aktivní a hladový....Dnes ještě zajedu do města do akvaristiky a uvidím zda tam ten přípravek budou mít...Taky pilně studuju na internetu a je pravda, že jsme to měli víc nastudovat, než jsme začali..Asi jsme až moc důvěřovali lidem v akvaristice hmm Zatím všem díky za rady a tipy..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2015 15:53 Jindras Re: Laskonka
Hlavně by bylo dobré si nejdříve něco o tom přečíst. Třeba ty živorodky mají špatné trávení,hodně znečišťují vodu,Skalára-pokud přežije se bude trápit-hodně malé akva a je to hejnovitá ryba. Málo rostlin. rybicky.net/clanky/536-zaciname-s-akvaristikou-zakladani-akvaria
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2015 15:48 Laskonka Re: afc1886
takže měnit denně třetinu vody,dát tu sůl a pak tu eshu 2000 a přidat rostlinky
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2015 15:30 R Muž afc1886 [14655] Re: Laskonka
Rozhodně přidat rostlinky,držet se těch výměn vody a skalára bude taky šťastnější jinde.Ten filtr neznám,ale lepší by asi bylo čerpadlo s kostkou bioakvacitu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2015 15:20 Laskonka – Foto z nádrže
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Jé, tak říkáte, že jsme to moc urychlili :-( tak to mě mrzí, já dala na zkušeného akvaristu...i co se týče počtu a druhů ryb...Tak to mě teda štve..no ale co už...teď to musíme nějak zvládnout...Přikládám fotky
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2015 14:43 R Muž romant [27981] Re: Laskonka
Denně měnit min. 1/3 objemu vody a lehce zasolit(pol. lž. na 50 litrů), rozpoustit a nalít roztok do akva, udělat jednorázově a pořídit tu eSHu 2000 a aplikovat dle návodu.
Edit: A abychom se drželi názvu vlákna, tak ta nemoc se jmenuje uspěchaný začáten, nedostatečný záběh nádrže a výsledkem je to zaplísnění. Teplotu klidně kolem 28 st.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2015 14:36 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Laskonka
Acriflavin není léčivo, které by se mělo lít do hlavní nádrže. Pokud nemáš možnost postiženou rybu odlovit do vhodných podmínek a přeléčit tam, doporučuju koupit něco jiného. Třeba Esha 2000 funguje proti většině plísní a je neškodná vůči rybám, rostlinám i bakteriím ve filtru. Samozřejmě cena je vyšší.
Kromě údržby doporučuju zvážit osádku a filtraci. Nevím jaký tam je filtr, ale většina začátečníků má nevhodný filtr s malým obsahem filtrační náplně. Co se týče osádky, pro skaláru je to hrozně malé. Kominíky bych taky do tak malého akvária nedával, ale spíše kvůli tomu, že dost zaneřádí vodu. U Parmičky záleží na druhu... Celkem je tam těch ryb asi moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.12.2015 14:31 R Muž afc1886 [14655] Re: Laskonka
Týden je na zajetí nádrže málo+nevhodná osádka ryb a problém je tady.Chtělo by to prezentaci,ať víme,jaký tam je filtr,jaké rostlinky atd.Fotka by taky pomohla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2015 14:25 Laskonka – Plíseň??
Fotka k příspěvku Dobrý den, máme asi měsíc založené akvarium, dělali jsme ho pro syny 2,5 a 5 let. Než jsme do něj dali rybky, jelo týden...Máme takový ten set 54l v něm 12 ryb (neonky6,parmičky2,kominíky2,paví očko a skalára), 2 ancitrusy a šneka, nějaké rostlinky.Dnes v noci jsem si všimla, že černý kominík má na sobě bílé chomáčky, drží se spíš nahoře a moc neplave-asi plíseň??....Hned jsem vysála dno a vyměnila 1/3 vody.... Za tu dobu, co jsme synům akvarium pořídili jsme čistili jen jednou.Asi budem muset každý týden, měla jsem za to, že stačí 1x za 14 dní.Koupili jsme Acriflavin..jenže na něm píšou, že vypnout filtr a silně vzduchovat...My máme ale koupený set, kde bylo jen filtrační zařízení a topidlo.Mám tedy koupit ještě vzduchovadlo??? Pak tam píšou, že po aplikaci vyměnit polovinu vody, vyprat filtr a přidat start plus a biofiltr...To jako hned po aplikaci nebo kdy? Prosím poraďte mi přesný postup, nerada bych něco pokazila...Díky moc
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2015 12:36 Jindras Re: NHKG
V poho,díky moc. Hlavně,že to snad nemoc není. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2015 12:28 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Jindras
JJ sory, překlep, myslel jsem půl milimetru...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2015 12:07 R Muž romant [27981] Re: Jindras
Nechal bych jak je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2015 11:59 Jindras Re: romant
Tak to jsem se zasmál smich smich Je jim rok.Takže nemusím teplotu zvyšovat?? Díky moc,oddychl jsem si. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2015 11:55 R Muž romant [27981] Re: Jindras
Beďar, jsou to mlaďoši.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2015 11:50 Jindras Re: romant
Kéž by,snad teda jo. Díky. Ale z té druhé strany,to je ...? Tam modřinu nemá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2015 11:48 Jindras Re: NHKG
Je to možné,někdy se splaší a vyrazej někam... Ale ta na těch druhých fotkách,z druhé strany Akary nemá ty fleky kolem sebe. Půl centimetru? To je 5mm. Myslel jsem,že je krupička mnohem menší! coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2015 11:45 R Muž romant [27981] Re: Jindras
Jsou potlučený, dobrý podmínky to srovnají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2015 11:41 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Jindras
Mi to podle fotek přijde spíše jako mechanické poškození. Ale že by se zrovna akary hnědé porvaly mi moc pravděpodobné nepřijde. Nemohly se poranit při nějakém hromadném úprky když se vyplaší?
Krupička jsou malé. cca půl centimetru malé jasně bílé body, na tu to fakt nevypadá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2015 11:40 Jindras Re: romant
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tady je ta z druhé strany.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2015 11:32 Jindras Re: romant
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku teď jsem objevil na druhé straně druhou,ta není v takovémhle hnědém fleku.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2015 11:17 R Muž romant [27981] Re: Jindras
A co teď čekáš že bude? Dobře víš, že křišťálový koule jsou nedostatkový zboží a nebo jsou neustále v opravě, jako třeba ta moje. ;-) Viděl bych to asi tak, že jedna vlašťovička jaro nedělá, těch možností je povícero, hoď sem fotku a třeba se to vyjasní. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2015 10:57 Jindras – Bílá tečka
Tak jsem to asi zakřikl,na boku Akary se mi objevila bílá tečka. Jen jedna a jen u té jedné. Vím,že takhle to určit asi nejde,ale co by to mohlo být?? Krupička? Dal jsem do vody sůl,2 pol.lžíce a zvyšuju teplotu na 29st. Jiné ryby to nemají. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2015 01:07 Muž Shimamoto [492] Re: Kucas
K žebrovníkovi? Jedině jiný žebrovník - bohužel to není tvor do společenského akvária, je v dospělosti celkem velký (cca 20 cm), malé rybičky (i drápatečky) může sežrat a vyžaduje nevytápěné akvárium vhodné velikosti.

Drápatečky s menšími rybičkami normálně být můžou, ale ne, když zrovna do akvária přidáváš léčiva, dej je na čas jinam. Spíš na delší čas, než se po vyléčení akvárium výměnami vody od chemikálií aspoň trochu pročistí...
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [68] ...... 227

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 197997x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148-co-je-to-za-nemoc?od=3351