Co je to za nemoc?
Ano, pokud by se to mělo snahu zaplísnit, jak správně píšeš
, tak je dobrý použít nějaký protiplísňový prostředek, vzhledem k tomu, že to bude probíhat ve společenským akváriu, tak bych volil eSHu 2000 a nebo Acriflavin, ale tam bych byl opatrnější na koncentrace, ne vůči rybám, ale rostlinám.
Ano denně 1/3 a to jemnější dno se lépe udržuje. Třeba to tak není, ale utrpěná zkušenost to napovídá.
0 07.12.2012 18:24 Lutien [12] Aha, díky
Dělám to odsávačkou a musím říct, že mezi těmi kamínky to vysává pěkně. Ale myslíš, že bych měla mít jemnější dno?
A kolik mám děnně měnit? třetinu?
Moc toho nevidím, ale vsadil bych na nedostatečnou hygienu nádrže. Ordinoval bych vodoléčbu(inetenzivní denní výměny vody, několik dní po sobě) a tu vodu bych posléze měnil týdně, ne jednou za 2-3 týdny, jak je uvedeno v prezentaci. To dno je dost hrubozrnný a tu hygienu nádrže Ti bude znesnadňovat a zapadávající bordýlek se tam může ne zcela správně rozkládat, takže ten důraz na výměny vody bych viděl jako prioritní.
0 07.12.2012 18:10 Lutien [12] No určitě mohl, on je takovej, že si nelehá často na něco co je lehce přístupný, spíš se snaží všude nacpat.
Jen se spíš bojím, jesi mu něco není, jsem nezkušená, proto píšu
Jinak mám menší kulaté kameny, ale ancistrusí úkryt je z břidlice, tak leda o ní...
nemohl se o něco zranit? ostrý kámen nebo tak?
Ahoj akvaristi!
Poraďte mi, prosím, mám nemocného ancíka a nevím, co mu je. Zatím jsem měla v akva jenom krupici ale nic jinýho nikdy tak nevím
Pár dní jsem ho viděla vždy jen kousek, když byl někde zalezlej nebo přicuclej, není to rovna typ co se rád vystavuje.
Dneska vylezl a má na sobě jako vykousnutou dírku. Kousla ho nějaká ryba? (mám jednu náladovou parmičku, ale poslední dobou je hodná). Nebo je mu něco horšího? předem upozorňuju, že karanténní nádrž zatím nemám..:(
Díky za info.
A máš tam rostlinky? Ten binec ze dna odkalíš odkalovačem při té částečné výměně vody.
No, to oko je škaredé. Měnit všechnu vodu je špatně. Narušuješ tím biologickou rovnováhum neprospívá to ani rybám, ani rostlinám. Stačí měnit 1/4 2x týdně.. a hlavně NEPŘEKRMOVAT.
No jo, stalo se, to už nenapravíš. Ale řekni mi, proč jsi ho prosím tě chtěla odlovovat? Vždyť jsi chtěla čistit akvárko, ne?
Jestli se mohu vmísit. Já jsem odpůrce veškeré chemie do akvárka, není-li to nezbytně nutné, ale v tomto případě bych asi ten Multimedikal zkousnul a neodrazoval tě od jeho použití. Ale POZOR! Je důležité dávkovat přesně podle návodu. A nebo bych ti doporučil Amazon nebo podobný přípravek. Ten by byl mnohem lepší, protože to je přírodní prostředek, který dodá do vody látky, které jsou v přírodní vodě, v níž bety žijí, a zlepší jí tím imunitu. Pokud takový přípravek nemáš, tak použij ten Multimedikal, aby jsi předešla infekci a zaplísnění, a ten Amazon či podobný přípravek si sežeň na dobu po vyléčení, pokud jej poctivě používáš (a stačí polovina návodem doporučené dávky), tak tím předejdeš nemocem. Ale samozřejmě musíš také poctivě o akvárium pečovat, pravidelnou údržbu nic nenahradí.
denně třetinu vodu po dobu aspoň jednoho týdne. Tipnul bych to spíše na pohmožděninu, takže na tohle asi nějaké léčivo moc nepomůže. Mě doktor taky na obražená žebra doporučoval klid na lůžku.... stejně jsem šel na 35km pochod
Hloupá v čem? Nezakryté akvárko? Mnohdy rybám stačí skulinka, kterou si myslíš, že se neprotáhnou a stejně tě přesvědčí o své šikovnosti. Buď vůbec ráda, že jsi byla u toho vyskočení a že jsi ho hned dala zpět.
Třeba si ho poranil při dopadu... zkus vodoléčbu... Buď se spraví nebo ne.
Stalo se mi u mečovky a za pár dní byla v pohodě co si pamatuju.
Ahoj..mám dotaz. Dnes při čištění akvárka vy vyskočil beťáček a rovnou dolů na koberec. Hned jsem ho vzala a dala do akvarka, ale je chudáček nějakej divnej. Mohlo se mu při pádu něco stát a co teď? Díky za odpovědi
Pokud nezabere vodoléčba, tak by mohlo jít o počínající bakterku a bude možná třeba přikročit k nějakýmu dalšímu léčení, ale nebudeme předbíhat, uvidíš, jaká bude reakce.
Děkuji za radu. Zkusím tedy vodu. Jinak dno odkaluji podle nálady a času, většinou 1x za 14 dní, vodu měním 1/3 pravidelně každý týden. Na tom dně mám zepředu trochu řasu, tak se to zdá zahumusené
Ad sůl - vyměním vodu a nebudu dosolovat. Díky!
Už bych nedělal nic než tu vodoléčbu a s tou teplotou bych taky nebláznil. Jinak ta koncentrace soli je v pohodě pro akvárko kde jsou i rostliny. Osobně si myslím, že ty rybky jsou ve "starý" vodě a tohle je jejich reakce. Ta fotka může klamat, ale není to dno trošku zahumusený, nechtělo by to odkalit? Na vylepšení podmínek(obecně) je možno použít nějakej rašelinovej výluh, třeba Torben.
Edit: Špatně jsem se díval, té soli je už dost na hraně, hlavně vůči těm rostlinám, bezpečnější koncentrace je ta polévková lžíce na 50 litrů vody.
A zároveň dosolit? Sůl jsem dával včera v poměru 1 zarovnaná lžíce na 30 litrů.
Vyměnil bych min. 1/3 vody a sledoval reakci ryb.
Ahoj všem, prosím o radu. Nedokážu identifikovat co by těmto (pouze tyto dvě cichlidky) rybkám mohlo být. Samec i samice mají "slepené" ploutve. Různě polehávají a plavou tak nějak těkavě...prostě jako by jim nefungovali ploutve. V tomto stavu jsou pár dní. Nemají žádné nenormální zbarvení a ani nic po těle. Pouze ty slepené ploutve. Ostatní ryby - Ramky (více druhů), Parmičky, Sumci - jsou zatím v pořádku.
Nevím co a jak to právě léčit, tak jsem dal zatím jen sůl.
PH7, NO2 - 0, NO3 - 25mg/l, hnojení CO2 jsem dočasně vypnul a dal místo toho vzduchování, zároveň jsem zvednul teplotu na 30/31st.
Prosím o radu. Máme je moc rádi.
Předem děkuji.
Starší reakce
vypadá to na bakterku takže nejúčinější bactopur od sery nemoc už je pěkně rozjetá takže nasadit co nejrychleji
0 30.11.2012 12:44 unikve – Plíseň nebo bakterální rozpad ploutví?
Potřebuju poradit, jak vyléčit tento případ (viz foto). Příznaky: Roztřepené ploutve, tmavé místa na tělě a koncích ploutví, jedno oko zdá se mi opuchlé jako podlitý puchýř. Závojnatku jsme přemístili do kýble, jelikož se do ní již pouštěli ostatní rybky. Jsou to dva dny zpátky. Při zjištění se celkově akvárium pročistilo, aby to nechytli ostatní i když sami nevíme co to je. Nikde jsem o podobné nemoci nic nevyčetla. Máte s tím někdo zkušenost? Ryba se zatím drží, nasadili jsme prozatimně koupel v malachitové zeleni a Anti-oidin. Nekrmím. Zatím žádné zlepšení. Díky za jakoukoliv odpověď.
jj, to já vím, ono bylo přineseno nechtěně s krevetkama, měřilo tak 3mm
, ale teď se chudák trápí
asi bych to sledoval a měnil často vodu taky by mu asi bylo líp v hejnu
Zdravím. Nevíte jestli se může přenést parazit ze šneků na rybky? Mám už asi 2 měsíce v akvárku razborky, pancéřníčka a jedno paví oko. Předevčírem jsem jim přidala spolubydlící 2 Neritiny. A dnes ráno jdu krmit a paví očko se otírá o dno, rostlinky, kořen, prostě co má po ruce. Většinu času plave proti proudu a to něco má bohužel ze druhé strany, ale co jsem si stihla všimnout, tak je to sotva znatelná černá "čárečka", tenká jak vlas a tak necelý mm dlouhá za přední ploutvičkou (těžko říct jestli je těsně za nebo před není to dobře vidět.
Odlovila jsem ho do vedlejší nádržky, ale bojím se, že pokud by to byly žábrohlísti, tak to stejně nepomůže.
Díky za každou reakci.
Podle mě je to plíseň. Zlepšil bych hygienu nádrže, měnil častěji vodu, nepřekrmoval, odkaloval dno dle potřeby.
0 27.11.2012 18:35 Krtek13 – Panceřovníček Kropenatý
ahoj chci se zeptat zda někdo nevíte co to může být u těch fousků...mám 4 kousky ale tyto bílé flíčky má pouze jeden...nevíte zda je to nemoc či co ? děkuji za rady!
Pretože je to to čo ti tu všetci píšeme.Voda,voda a ešte raz voda!
0 25.11.2012 08:54 fiona901 právě že to nevypadá jako vřed,odpadávají mu šupiny a pod nima má krvavý flek
ty fotky nejsou zaostrene. zkus ho vylovit a vyfotit zeshora ve sklenici. jak ta vec vypada jako vred s ruznyma vyrustkama?
Písal som ti v inom vlákne,nebudem sa opakovať.Chalani majú pravdu.Bacha na kvalitu vody!
Pozor na kvalitu vody,toto sa im objavuje pri vysokom NO2.Začína to dierovaním plutiev.Na podobnú záležitosť môže ryba ak sa nezlepšia podmienky chovu uhynúť.A tillecek má pravdu,v žiadnom prípade to nie je ancistrus.Treba dať bacha nech sa do rany nezanesie dáka infekcia,alebo plieseň.Takže preventívne prípravok proti plesni a pod.(pozor na prípravky s obsahom medi-tieto ryby to neznášajú najlepšie)
Poprosím týchto pár komentov presunúť resp.zlúčiť(Téma Co je to za nemoc)
0 24.11.2012 20:48 fiona901 dostal preventin a sul tak už to nemá tak krvavé tak to možná dopadne dobře
No, předně, není to ancistrus, ale spíš krunýřovec velkoploutvý, nebo pardálí, bych tipnul. Ale k tomu, jestli se takhle dokáže odřít, to fakt nevím, ale nevypadá to moc dobře:(
Přidat reakci
1 ...... [120] ...... 227 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200523x