Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 131 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2012 07:58 Muž radecek [4]
Ahoj vy jste raní ptáčata :) Myslíte ,že je to tím horkem a voda se rychleji kazí ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2012 07:55 R Muž romant [27982] Re: radecek
Vyměnil bych polovinu vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2012 07:54 Muž LiborSprysl [9015] Re: radecek
radecek napsal: Ahoj v předchozí straně jsem psal o naši cihlidce, dnes rano jsem přišel s práce a chudák nemuže pořádně plavat,chvilku je vzhůru bříškem potom je na boku,hlavou dolu,atd.Dal jsem ji vedle,nevím co dál.Mám podezření na měchýř,nevím jak se to dá léčit?!Některé rybky se mi zdají taky divné plavou u hladiny a jakoby hltali vodu.Hladinu čeřím dost tak nevím.Jo a Rostlinku kterou tam mám od začátku která byla v pododě najednou začíná uhnívat a trhat, nevite někdo náhodou co se to děje? Děkuju moc za vaše rady ! Rado
Asi nehltají vodu, ale lapou po vzduchu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2012 07:52 Muž radecek [4] – Prosím o radu!!
Ahoj v předchozí straně jsem psal o naši cihlidce, dnes rano jsem přišel s práce a chudák nemuže pořádně plavat,chvilku je vzhůru bříškem potom je na boku,hlavou dolu,atd.Dal jsem ji vedle,nevím co dál.Mám podezření na měchýř,nevím jak se to dá léčit?!Některé rybky se mi zdají taky divné plavou u hladiny a jakoby hltali vodu.Hladinu čeřím dost tak nevím.Jo a Rostlinku kterou tam mám od začátku která byla v pododě najednou začíná uhnívat a trhat, nevite někdo náhodou co se to děje? Děkuju moc za vaše rady ! Rado
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2012 00:15 Jana – jeste foto samecka
Fotka k příspěvku jeste foto samecka ze vcera, kdy to nemel tak vypoukle.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2012 00:14 Jana – co to je za nemoc?
Fotka k příspěvku Zdravim,

mam nemocne dve betty...

nemoc/nebo nemoce neustupuje/i. naopak u samecka je po vic nez 24 hodinach od zavedeni lecby bactopurem uz po cele jedne zabre. nedokazu urcit, zda to ma vypoukle jako zdurele pod kuzi nebo je na te kuzi prichycena jakoby plisen. nema to bilou barvu. spis zlutosedou.
druha bojovnice taky bez ustupu. je letargicka a polehava na dne. Navic mi taky prijde, ze to ma o jeden ten vred nebo co to je vetsi!

nema nekdo nejakej tip? cokoli, co by to mohlo byt. prijde mi, ze na zadnou lecbu nereaguji a zaroven, ze u obou ty veci vypadaji jinak.

u te holky to ma jasne ohraniceni, a nema zdurelou vlastni kuzi, jen z rostou takove jasne kulate bradavice bilozlute barvy.
z kluka ten to ma natekle, kdyz se na nej podivam zepredu, ma tam viditelne zdureni a je to uz po cele zabre s tim, ze to nema jasne ohraniceni a je to spis tmavy s povlakem.

samecek video:
www.youtube.com/…

jde mi hlavne o samecka... samicka uz je velmi stara a dlouho v duchodu, samecek je mladej a mel by mit jeste dlouhej zivot...

Jsem absolutni laik, ale jestli mi napisete, ze je to lymfocystoza, coz se obavam, ze bude, byla bych rada, kdybyste mi napsali, jak mam akvarium po jejich zabiti vydesifikovat.

posilam foto samicky:
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2012 20:18 Muž micz [132] – Zase bakter. infekce....
Tak se stalo to čeho sem se bál...dlouhodobě moc teplá voda v nádrži a zase první tetra napadená bakteriální infekcí naštěstí opravdu v počátku. Takže rozjíždím vodoléčbu. Každý druhý den třicet litrů a asi u toho přes tyhle vedra zůstanu. V bytě máme ta 27 a nárže jsou na 29. Zlatá zima :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2012 13:44 Eva Re: romant
Nu cistim dno jednou tydne, krmim jednou denne, ne vice nez do minuty sni. Sneci zerou rostlinky, uz vypadaji jako cedniky..Mam akva 54L a z 1 sneka je ted cca 20 a ted jsem nasla za rostlinkou zase cca 7 malinkych... A darovat je nemam komu.. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.07.2012 13:23 R Muž romant [27982] Re: Eva
Živočichy z akvária do přírody nee. To je raději někomu daruj na skrmení, to bude prospěšnější. No a jestli se Ti moc přemnožují, tak to oni u Tebe mají dobrý podmínky a hlavně asi dost papáníčka, takže to chce trošku změnit stravovací návyky ryb a ziintenzivnit hygienu dna. Ovšem otázkou je, co je to přemnožený, to je subjektivní dojem. Šneci jsou v akváriu prospěšní a jsou dobrými pomocníky při údržbě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2012 13:01 Eva – snecci
Ahoj, pred nedavnem jsem si omylem do akvaria zanesla takovyho toho pidi snecka a on mi tam nakladl vajicka, ted uz jich mam v akva tolik, ze mi to zere rostlinky a porad se to mnozi.Momentalne jsem je vylovila a chystam se je odnest k rybniku.Preziji tam?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2012 20:31 R Muž romant [27982] Re: radecek
Ten led bych nepoužíval přímo, ale v pet flašce a zapojil bych vzduchování, nebo více čeřil hladinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2012 20:29 Muž radecek [4] – Prosím o radu!!
Ahoj Zdravím všechny:-)
Nevím co se děje,na burze v ostravě jsem si koupil páreček cihlidky kakadú,vše bylo ok ,ale před třema dny najednou začali být u dna,zdá se mi ,že mají lechce pootevřenou tlamičku.Na těle není nic patrné.Nechce se jim moc plavat.To samé mi teď udělala jedna pláta a na druhý den byla mrtvá.Nevím jestli to má vliv, jedna rostlina mi tam uhnívala dnes jsem ji vytáhnul.A zjistil jsem ,že mám vysokou teplotu,cca 30st.Snažím se to nějak stáhnout,nevím jak ale zkouším tam dávat led a tak se mi to povedlo stáhnout na 28-29st.ale víc se mi to nedaří.(vodu jsem taky měnil, ale to nestačilo, zabral ke snížení stupňů trochu až právě ten led..)No, ale ten led, to je teda mazec. Včera mi v tom ledu vznikla taková bublina, díra, do které mi hned vplula jedna gupka a začala se tam klátit, odpadávat, no, podařila se mi odtamtud hned dostat, a byla pak v pohodě, ale pako, no. Co tam leze, zvědavec :-) Ostatní ryby jsou na ten led taky strašně zvědavé :-) Furt by jedly, takže asi myslely, že je to nějaká dobrota. Ony mi jí až z ruk, jak jsou věčně hladové :-)) (a nestrádají, to rozhodně ne :-)) Jsem se rozepsal :-) Předem děkuji za vaše rady! ano Rado
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2012 11:45 Žena Ejdriana [0] Re: romant
jj snažím se... aspoň rok mi žádná potvůrka neumřela a teď tohleto... začalo to fakt po tom, co se pět dnů v kuse svítilo :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.07.2012 17:41 R Muž romant [27982] Re: Andrea
Tak pokud je to stav přetrvávající několik týdnů, tak to bych doporučil šetrné utracení. Jinak výměnou poloviny vody se nedá nic skazit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2012 17:34 Andrea
Fotku je dost těžké pořídit, je už několik týdnů zalezlá v rohu akvária za rostlinama :/ začnu tedy vodoléčbou, stačí jedna třetina nebo rovnou celá polovina?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2012 17:16 R Muž romant [27982] Re: Andrea
V první fázi bych kombinoval dietu s vodoléčbou. Pokud to břicho za den dva nesplaskne, tak je to vážnější a pokud to není samice zaplněná jikrama, tak to nebude nic moc. Určitě by to chtělo fotku, to je vždycky lepší jak sáhodlouhý slohový cvičení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2012 17:01 Andrea – Plíseň
Dobrý den, moje skalára má nafouklé břicho a na zádech má malý bílý chomáček, vypadá to jako plíseň. Jakou léčbu mám prosím nasadit? sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2012 15:58 R Muž romant [27982] Re: Ejdriana
Moje rada bude stále stejná. Pravidelný výměny vody a obecně(pro někoho hnusně) řečeno udržovat dobrý prostředí v akváriu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2012 15:46 Žena Ejdriana [0] Re: Ejdriana
Tak to nepřežila... během 14 je to třetí rybka... první bojivnice (měla nafouklý břicho), pak samec mečovky a teď samice... nevím co s něma je... jestli to způsobilo to, že jsem byla pryč a někdo špelil s osvětlením a to svítilo v kuse 5 dnů... i několik prcků ancistrusů umřelo

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.06.2012 13:48 Eva
Taky se to nasim krunyrovcum stava...kdyz lezi na tmavem kameni, jsou pekne tmavy s puntikama, a kdyz preplavaji na svetly podklad, vypadaji jako plesnivy syr :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   28.06.2012 11:51 yenya Re: radecek
Ona ta změna je rychlá. Když je budeš lovit a budou spíš tmavší, tak je dáš do sklenice a během chvilky jsou světloučký. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2012 11:45 Muž radecek [4] Re: jamajcan
Tak to je supr vědět,taky mám tenhle problém:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   28.06.2012 11:34 jamajcan Re: Davidi
Oni se vždycky snaží přizpůsobit barvě dna,aby byli co nejméně nápadní,takže ti kteří jsou chovaní v nádržích s tmavým dnem jsou více do černa a u světlého dna mají zase tyhle světlejší plochy.Jso to takové jejich mimikry.A jak jsem se díval do Tvé prezentace,tak máš docela světlé dno,tak proto ta barva. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2012 11:15 Davidi Re: jamajcan
Aha, tak to je fajn. Já se bál, aby mu něco nebylo, protože i ten druhý krunýřovec je stejný. Každý je má na fotkách hezky černý s puntíkama a já je mám jak s plísní...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   28.06.2012 11:11 jamajcan Re: Davidi
Je to normální.Přizpůsobují se tím barvě podkladu,na kterém žijí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2012 11:08 Davidi – ???
Fotka k příspěvku Je normální, že má krunýřovec po těle takové světlé skvrny? Nebo je to nějaká nemoc? Zdá se mi, že prospívá dobře.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2012 18:19 Žena Ejdriana [0] Re: romant
oki, děkuuju... pak dám vědět jestli to pomohlo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.06.2012 15:38 R Muž romant [27982] Re: Ejdriana
To může být reakce na zhoršenou vodu. Vyměnil bych polovinu akvária a rybku sledoval, jestli se zlepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2012 15:31 Žena Ejdriana [0] – Splasklá ocasní ploutev
Prosím vás, nevíte někdo co je to za nemoc, když má tu ocasní ploutev pořád splasklou a moc se rybce nechce ani plavat. (mečovka)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 13:30 MíšaV Re: Yirka
je zajímavé, že neonky na sobě neměli tak viditelné změny jako to zbylé paví očko, ale vymřeli jako první. a přitom tetry černé přežily všechny a krupička na nich byla minimálně viditelná, ani se nezměnilo jejich chování, mám asi nějaké odolné jedince. pavímu očku jsem včera udělala lázeň v soli a dnes jsem začala léčit exitem. už vypadá i plave lépe, tak snad to bude co nevidět v pořádku. potlesk
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   26.06.2012 13:28 jamajcan Re: Eva
To vůbec nemusíte ;-) Stydět by se měli ti,kteří to jsou schopni dát k prodeji rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 13:00 Eva
Paneboze ted si pripadam jako kdybych tem rybkam misto prilepseni, aby nezraly porad suchy, spis prihorsovala a davala jim jedy... :-O Ja se polepsiiim!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   26.06.2012 12:30 jamajcan Re: Eva
Ještě k těm nítěnkám.Nítěnky se zamrazují bez předchozího několikadenního pročištění,které je při jejich zkrmovaní takřka nutností,protože se živí kalem a bilogickým odpadem,který obsahuje spoustu různých bakterií,které nezničí ani nízká teplota a i když jsou nítěnky zmražené,tak biologické procesy v nich můžou stále pokračovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 12:20 R Muž Silent [5949] Re: Eva
Nitěnky nemají pevnou schránku jako mají například dafnie nebo larvy hmyzu a tudíž po rozmrazení je z nich velmi rychle se kazící kaše. Navíc bývají nitěnky loveny ve vodách které jsou často znečištěné.
Edit: pozdě :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 12:20 R Muž romant [27982] Re: Eva
Jsou potenciálním nositelem nemocí a po rozmrazení je z nich takový blátíčko. Patenkty jsou daleko čistší a když se s nima správně zachází, tak jsou velmi dobrým krmivem. Tím zacházením mám na mysli nevystavovat je žádným rozmrazovacím cyklům a po rozmražení je před podáváním propláchnout studenou vodou, aby se odplavil ten bordýlek, který po rozmražení vznikne. Samozřejmě, že to co jsem napsal o těch nítěnkách platit nemusí, ale ty zkušenosti, nejen moje takové jsou, tak proto to moje hodnocení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 12:14 Eva
Popřemýšlím o tom a zkusím to upravit..Ješte dotaz na romanta - v cem jsou spatne ty nitenky a jaky je rozdil mezi nimi a patentkami?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 12:08 R Muž Silent [5949] Re: Eva
Tyhle zabudované "krytové" filtry jsou jedny z nejhorších systémů filtrace. Odstavil bych ho a nahradil, tak jak už psal romant, bioakvacitovou kostkou 10x10x20cm a regulovatelným čerpadlem (Atman AT-200 nebo 201). Výhody již také popsal Roman.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 12:03 Eva
Nu jo, ale ten filtr je primo zabudovany v krytu do akvaria..s timhle si moc rady nevim..mam tohle akvarium...http://www.zbozi.cz/?q=pearl+54L
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.06.2012 10:34 Muž Hanzy [31] Re: Eva
No, logicky vzato. Kdyby byla ryba az takhle moc malatna, tak vecer usne u pramene a rano se probudi v mori smich :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   26.06.2012 09:40 R Muž romant [27982] Re: Eva
Mražený nítěnky zahodit hodně daleko, místo nich krmit třeba mraženejma patentkama. Pokud je nutný ten filtr čistit z důvodu, že se ucpává co 14 dní, tak bych ho vyměnil za klasiku v podobě čerpací hlavy a kostky biomolitanu, čímž získáš několikanásobný filtrační objem oproti stávajícímu stavu a nebude Ti nic nasávat.
Edit: Nevím, nejsem ryba. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 09:39 Eva Re: Eva
* myslis
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 09:38 Eva Re: romant
A mysliz, ze kdyz rybka spi, tak neni malatna? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 09:36 Eva Re: Haimdol
Nu nevim, kazdy tyden menim cca 1/3 vody, ph a tvrdost je podle testu v pohode a teplota kolem 24-26°. Akvarium ma 54l, mam tam 8rostlin zakorenenych a par plavajicich. Na dne sterk.Filtr uz jsem psala a osazenstvo - neonky,razborky, beťák a ancistrusové. Krmim stridave vlockove krmivo a mrazene nitenky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 09:30 R Muž Silent [5949] Re: Eva
Příčin může být spousta. Choroba, špatná kvalita vody, nevhodné hodnoty vody, genetická vada ryb. Bez bližší znalosti nádrže těžko posoudit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 09:29 Muž Tomas Enderson [697] - TetryRe: romant
Jo to je pravda ale to lze považovat i za docela rychlou eutanazii.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 09:28 R Muž romant [27982] Re: Eva
V Kolegově příspěvku bych vypíchnul slovo "zdravé". Je-li rybka načatá, tak si jí ten proud dovede přítáhnout a posléze i vtáhnout dovnitř. Ta ryba nemusí být mrtvá, ale je malátná a špatně se pohybující a tím pádem snadnější obětí toho přisávání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 09:27 Eva Re: Haimdol
Tak to tedy nevim, proc uhynuly. V akvariu opravdu nejsou znamky po chorobach.. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 09:26 Muž Tomas Enderson [697] - TetryRe: Eva
V jak velkým akvárku ten filtr máš a jaký má výkon. To by musel výt fakt tobogán aby nacucnul dospělou rybu.

Martin Honzejk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 09:25 R Muž Silent [5949] Re: Eva
Logicky tak reagují na proud který je v blízkosti nasávání a výtoku u filtru. Ta síla ale není taková aby dokázala zdravé ryby uvěznit tak aby uhynuly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 09:22 Eva
Nu ale ja kdyz nekdy ty rybky sleduju, zda se mi kdyz proplouvaji kolem filtru, jako by je to trosku tahalo zpatky.Vzdycky tak trosku couvnou zpet a pak ryhle odplavou pryc..Nevim nu
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [131] ...... 227

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 198033x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148-co-je-to-za-nemoc?od=6501