Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 194 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Keporkak – Re: xOB
Tak aspoň nějaká dobrá zpráva: 5 bílých a 5 černých kamínku z mého dna v octě nešuměli tak by to mohlo být doufám v pořádku. hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Keporkak – Re: xOB
Díky jdu to zkusit s tím octem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Keporkak – Re: Crash
Děkuji moc za dobrou radu, ten molitanový si dnes pořídím. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xOB – Re: Keporkak
Vzhledem k tomu, ze akvarko jeste nemas zabehnute, bych uvazoval o znovuzalozeni s jinym dnem. To co tam mas obsahuje vapenec (zkus hodit nejakej ten bilej kousek do octa a uvidis) a to neni moc vhodne pro rust rostlin. Nejlepsi je kremicitej pisek 1-4mm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petr2
Mirek7651 napsal: ;-) když dáš akvaregulátor a budeš mít dobrou teplotu vody tak nechápu proč bys musel pěstovat vodu v kýblu ??? ;-)

Co je to za fotku u toho příspěvku? To není ta, co máš v profilu, že ne? Pokud máš ještě něco jiného, pochlub se. Rád bych viděl, jak vypadá hezké akva, do kterého dáváš akvaregulátor. To v profilu je spíše odstrašující.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - suchysvatonovice – Re: Crash
Ty filtry to je neštěstí.Sice vypadá v akva dobře a nezabírá moc místa,ale podle toho taky slouží.Filtračních médií pomálu,v akva horská bystřina..Větší objem filtračních hmot má např.Eheim Aquabal,jdou tam i přidávat košíčky.Já používám čerpací hlavu a 2 l kostku akvacitu a ten akvacit jsem uzavřel do piksly slepené z plastu na míru.Samozřejmě mám v té piksle navrtané dírky.Má to ještě ten efek,že vždycky při čištění filtru v něm je zásoba poschovávaného potěru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Crash – Re: Keporkak - Tvůj filtr není dobrý
Jestli na to úvodním obrázku správně vidím, tak tam máš jako filtr něco takovýho:
www.zverimex-neelix.cz/…

Tyhle filtry sice vypadají designově lépe než klasický molitanový, ale problém je v jejich objemu, ten molitan vevnitř je strašně malý, tzn. málo místa na baktérie, špatná funkce odstraňování dusíku. Navíc strašně rychle honí vodu, což může vést k problémům s řasou. Takže to je další část tvého problému s dusíkem.

Mnohem lepší je klasický molitanový:
www.akva-exo.cz/…
s velkou molitanovou kostkou, což se ti ale asi nebude moc líbit, navíc k němu potřebuješ ještě vzduchovací kompresorek, abys ho poháněl, což dělá rámus (teda jak který).

Já osobně ti nedokážu poradit, zda existuje nějaký lepší a hezčí vnitřní filtr s větším objemem, nemám s tím zkušenosti. Akvárko 45l mám jako karanténu ve sklepě a tam mi ani na desigu ani na hlučnosti nezáleží. Takže snad někdo jiný se zkušenostmi s filtrací středních akvárií ti poradí lepší a hezčí filtr. Každopádně držím palce a nedej se, chybama se člověk učí.

Mimochodem ten tvůj filtr jsem si kdysi dávno taky koupil.

smich ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Diego – Re: Mirek7651
A proč dávat do akva hned nějakou chemii?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Diego – Re: Keporkak
Ten filtr,jakože molitan,tak tomu trvá min. týden,než se na něm zažnou usazovat bakterie,které tu vodu čistí biologicky (nejlíp) a o to tady jde....Takže s ním bych nic nedělal a jenom čekal.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mirek7651 – BONSAJ DISCUS + KOSTŘÁCI...
Fotka k příspěvku ;-) když dáš akvaregulátor a budeš mít dobrou teplotu vody tak nechápu proč bys musel pěstovat vodu v kýblu ??? ;-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Keporkak – Zprava
Máte pravdu, doufám že se mi to akvárko povede zaběhnout. Ten filtr jste myslel mechanický ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - suchysvatonovice – Re: prikpa
A nebýt tohle fórum tak bychom si já osobně a moje ryby vytrpěli mnohem víc.Ale má to i negativum,protože kdyby tohle nebo podobná fóra nebyla tak jsem s tím už asi seknu a nenacpal bych do toho další peníz... :) Ale pohled na spokojeně fungující akva je tak uklidňující...ale cesta k němu je prostě někdy trnitá jako ke každému úspěchu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Keporkak
Jsi na dobré cestě, dusitanů dobře zaběhlý filtr - dusičnanů rostliny, zpočátku zejména ty rychlerostoucí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Keporkak – Zpráva
Jestli jsem dobře pochopil, tak dusičnanů a dusitanů mě zbavuji právě některé rostlinky ? coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Diego – Re: suchysvatonovice
Souhlasím,každej si něco musí vytrpět...A začátky jsou většinou těžké,ale je pak na tom člověku,jak si s tím poradí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Keporkak – Re: Yirka
Díky moc za ty super odkazy, už je studuji... palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Keporkak – Re: suchysvatonovice
A to odstátí je, že vodu natočím do kbelíku a nechám v klidu přes noc někde stát ? Tato otázka vám může připadat trapná, ale opravdu s tím začínám a chtěl bych poradit. coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - suchysvatonovice – Re: Keporkak
Nevím jestli jsem tak zas zkušený,ale sháním rady kde se dá a taky metoda pokus-omyl vede někdy k výsledkům,když člověk chyby moc neopakuje.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Keporkak
Abys lépe věděl, zkus načíst toto:
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Keporkak – Re: prikpa
Dobrá budu brát z vodovodu a nechávat jí odstatát. Na Aquaregulátor už taky kašlu. Potřeboval jsem poradit od někoho zkušeného a tímto vám všem co mi radíte moc děkuji.
Pozor,voda ze studny nemusí být nutně lepší než ta z kohoutku.A chlór?Toho v dnešní kohoutkové vodě už zdaleka tolik není jako,když jsi se narodil a po pár hodinách odstátí je chlór fuč.
Aha tak to já nevěděl, že se akvarium má nechat zaběhnout 3 týdny bez rybyček. sad Snad těch 1O nějak zachráním a už budu vědět. Rostlinkám to nevadí ty mohu dát již při kompletní výměně vody hned ze začátku ? coze
To bych já nedělal,já ji beru ze studny z jednoho důvodu,je zadarmo,jinak bych jí nebral.Studniční je většinou tvdá,má vysoké Ph atd..Ta z vodovodu bohatě stačí.Hlavně at má podobnou teplotu vodu jako v akva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - suchysvatonovice – Re: prikpa
Já to dělám zrovna tak,ale rozdíl je jestli to děláš ve fungujícím akva nebo v nové nádrži kde není rovnováha ani vzdáleně.Je zbytečné stresovat ryby ještě víc.
To máte pravdu, mi na chatě máme taky stundnu. Takže voda ze stundy bude asi mnohem lepší. Budu se jí snažit nějak dovážet. Aspoň 1 do týdne abych to naředil.
Odstátí přes noc rozhodně stačí,důležité je,aby byla teplota vody podobná jako v akva.Jinak akvaregulátor bych klidně vynechal,nemám na takové věci moc pozitivní názor.Chemii jen v nouzi nejvyšší.V akvaristice ti sice řeknou,že bez toho ti určitě ryby nepřežijou,ale jde jim v naprosté většině o to,aby prodali.A když ryby chcípnou tak tím líp,přijdeš pro nové a je další kšeft.Nezajeté akva nezachrání ani akvaregulátor.
Já tu vodu dávám rovnou do akva přes hadici,takže nějaké odstátí.........Nj,ale mám jí ze studny,takže bez chloru.....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Keporkak – Zpráva
Už jsem si natočil 2 kíble vody, dal jsem do nich regulátor a nechám přes noc odstát. Zitra tu 1/3 vyměním. Myslíte že to odstání přes noc bude stačit ? :-(
Takže nějaké Echinodorusy,většina Hygrophil,pak by mohl ještě být Vallisnerie,Ludwigia repens,anubisy,kryptoryny (pozor,nedoporučují se zároven k valisneriím) a atd.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jurasek – Re: Keporkak
Zkus rybicky.net/atlasrostlin/hledat/ a zadat kriterum růst velmi rychlý, případně rychlý. Z nich vybrat nějaké dostupné v akvaristice.
To samozřejmě sníží obsah škodlivin tím,že je naředíš.Mám podobné začátečnické bitvy za sebou a není to někdy jednoduché napravit,když člověk zpočátku vyrobí nějakou botu.Už jsem měl chvíle kdy jsem to chtěl zabalit-umírající ryby,neklesající hladiny jedů,pak řasy všeho druhu a nakonec z toho vzniklo celkem dobře prosperující akva kde každý měsíc vyhazuju kýbl zeleniny a ryby jsou v pohodě.
Děkuji moc za radu, pokusím se ty tostlinky zítra po škole sehnat v Aquateraxu. potlesk
Děkuji moc za varování jaké rostliny nemám kupovat, ale potřeboval bych poradit jaké mám koupit.
Doslechl jsem se někde, že nejlepší pro začátek jsou nějaké rychlerostoucí ?
Vyzkoušejte
Nějak tak,ale i těmi rostlinkami.
Koupit nebo sehnat od akvaristy nějaké nenáročné kytky,klidně plovoucí-např.růžkatec,egerii.Rostou rychle a téměř všude a hlavně pomáhají z vody odebírat škodlivé dusíkaté látky.
A jak tedy snížím ty dusitany a dusičnany ve vodě ? Tím, že budu každý den odsávat 1/3 z akvaria vodu a doplňovat jej odstátou vodou ? coze
Ty 3 dny je někdy sakra málo,minimálně pak týden....Ted je důležité,zajistit si větší množství roslinek (doporoučuju nenáročných) a nechat akvárko zarůst,snad do té doby rybky přežijí.Pokud nemáte jiné zajeté akva kde by se rybky daly přestěhovat,nevidím jinou možnost.Pokud budete zítra v obchodě kupovat roslinky,tak se velkým obloukem vyhněte těmto. rybicky.net/atlasrostlin/neakvarijni/
Je to pravda uspěchal jsem to, zítra dokoupím nějaký kořen a další rostlinky. Snad to pomuže nebo co by mohlo pomoci prosím sem z toho špatný sad
Spíš než krásné prostředí je to holá plán a ten mix toho ostrého štěrku?Jak bylo psáno je důležité jak dlouho je v akva voda,jak dlouho běží filtr a tak podobně.Jinak je tu spousta příspěvků i články o zakládání akva.Tak mezitím se tu objevila odpověď tak je to jasné.Projdi si fórum a budeš vědět jak na to.Ryby jsou už možná přiotrávené dusitany takže hlídat,popř.vyměňovat denně nebo obden část vody.Pořiď si kapkové testy na dusitany,dusičnany,amoniak.Akva by mělo běžet aspoň 2-3 týdny než do něj přijdou ryby.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Keporkak
Fotka k příspěvku prikpa napsal: Můžu se zeptat kde je to ,,plno rostlinek´´ ?Za jak dlouho po založení se tam ty rybky daly?

Nechal jsem tu vodu 3 dny odstát a přidal jsem tam Aquaregulátor a pak jsem nakoupil tech 1O pavích oček. sad

Můžu se zeptat kde je to ,,plno rostlinek´´ ?Za jak dlouho po založení se tam ty rybky daly?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Keporkak – Mám strach o rybičky
Fotka k příspěvku Mám takový menší problém. Včera jsem nakoupil 10 Pavích oček a pořád se mi drží skoro na hladině sad . Mám 6Ol akvarko, mají pod hladinou nádherné prostředí a plno rostlinek. Bohužel se ani jedna z nich nepotopí ani 10 cm pod hladinu. Když krmím tak občas některá vyrazí do půlky ale hned zase vyjede na hladinu. Z pohledu a čilosti soudím že jsou všechny zdravé tak nevím čím by to mohlo být poraďte prosím sem začátečník. Předem díky Keporkak.
PS: Kdyžtak poradťe prosím, jak upravit faunu v Akvariu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Dixon – Re: kikuška
Tak bude v tom pralese....podla mna je tam,je to tam husto zarastene,niekde tam sa ukryva(podla mna) :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška – Re: Dixon
no...to už jsem se koukala tam není sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dixon
nebude niekde pod kamenom,alebo v nejakom ukryte?za filtrom? :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška – fakt ne!!
Fakt jí vůbec fakt vůbec jí nemůžu najít kde je?nevím ale už dlouho nevím kde je ani na jídlo nevyplavala
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška – Re: Mumínek
jo,tam jsem ji viděla ale pak...zmizla vypadá jako kamínky ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mumínek – Re: kikuška
Tam tomu rostlinstvu v pravé části akvárka. (z našeho pohledu)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška – Re: Mumínek
jo za krycim sklem.A čemu říkaš prales?? :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dixon
aj ja si myslim ze v tom pralese :-)
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [194] ...... 228

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 204169x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148-co-je-to-za-nemoc?od=9651