Co je to za nemoc?
To bude trošku problém, to je nevyhovující velikost pro tuto rybu. Aktuálně bych nasadil vodoléčbu s přidáním nějakýho protiplísňovýno prostředku, třeba Acriflavin a do budoucna bych tomu pancíkovi hledal novej domov.
Akvárium je 60 l. O lepší foto se pokusím...
Souhlas s Bobem, jenom se pozeptám, jak je velký to akvárko kde ta ryba je?
Může to být odřenina + zaplísnění, nebo nějaká bakterka, ale chtělo by to rozhodně lepší foto
0 27.02.2012 21:29 butthead – Prosím o radu, co to je za nemoc
Dobrý den, pancéřníček má na hřbetě bílý povlak a krvavé skvrny. Poraďte prosím o jakou nemoc se jedná a jak se jí zbavit. Děkuji.
Starší reakce
Nemáte někdo zkušenost s léčivem Tetra Medica Lifeguard?
Poraďte co může být příčinou úmrtí čichavců zakrslých, mám nějakou vypestovanou barevnou formu myslíme v obchodě to pojmenivali "orange".
2 ze 3 už mi pošli, prvního jsem našel již v rozkladu a ruhý usel být těsně po smrti, na těle žádné viditelné znaky po nějakém parazitovi.
Jediné čeho sem si všiml jsou roztřepené hřbetní a snad i břišní ploutve.
A rybky se chovali divně většinou seděli bez hnutí u dna nebo u hladiny a nejevili moc chuť k jídlu.
Jinak krmím vločkami + jednou denně kostka mraženého krmiva, teď zrovna patentky.
Ještě nějaký den zpátky jsem objevil jednu chcíplou mečovku, ale v již v rozkladu, takže netuším co se jí stalo.
Přikládám fotku posleního čichavce co mi zatím přežívá. Snad někdo poradí.Díky
tak už se mi naštěstí vzpamatovali, jen pár drobných rybek který jsem měl spolu se závojnatkami mi pochcípalo
Něco jsem dříve čet o něčem jako dekomprese u lidí, kdy něco podobného bývá u ryb při transportu v pytlích nebo způsobeno napouštěním vody do akva, je to o poměru kyslíku a oxidu kysličníku uhličitého ve vodě. Také tam byl návod na trokaraci(propíchnutí dutou jehlou) těla do míst plynového měchýře a vypuštění tak nadbytečných plynů. Snad tady o tom někdo ví více a poradí
jen jsem vyměnil vodu jako to dělám vždycky a zničeho nic je nahoře
Pravděpodobně se bude jednat o Aerocystitis-zánět plovacího měchýře(plynového měchýře), nemá to s polykáním bublin nic společného
to asi nebude tím že by spolykala vzduchové bubliny
0 19.02.2012 17:01 Pavel – vzduch
zdravim moje závojnatka spolikala vzduch. bubliny a ted se jen stěží potopí ,jde jí nějak pomoc?
\Vypadá to že to bude ono...děkuju. akorát doufam že se s toho dostane
nene tenhle problém mam pouze u skalárek
Zkus pohledat pojem "žábrohlíst", to je podle mě to co Tvoje ryby trápí.
Edit: Pokud se tak chovají i jiný rybky, tak by to může bejt zvýšená koncentrce N látek, zláštěpak NO2 a na to je nejlepší okamžitá výměna 1/3 vody.
0 19.02.2012 13:32 Kepi85 – Skalára
Zdravim... potřeboval bych poradit ze Skálárou... už je to několikátá rybka se stejným problémem : Lape po dechu, rychle hybe hubičkou a má zarudlí žábry... Přededm děkuji za radu
Projeď tohle vlákno. Onemocněnní plynovýho měchýře je tam probíráno několikrát
rybicky.net/forum/9009 . Ve Tvém případě je to o té aklimatizaci a udržení těch studenovodních podmínek. Příště bych ty rybky přemístil na sklonku podzimu, tak aby nedošlo k tak velkýmu teplotnímu skoku.
no dobrá dobrá, 2 se zatím drží
a dozvím se co s tím měchýřem ???
Aklimatizace musí bejt pomalá
nebylo to rovnou do teplý, dala jsem tam hodně ledu z venku, a pak ho ještě doplňovala. venku by mu zamrzly ploutve do ledu.
A kdyby to byl ten plynový měchýř, tak to je taky moje vina ?
Nevím, jen můj názor, z -8°C do bytu je pořádný rozdíl
hm, takže 3 roky to vydržel a teď to nedal ? škoda, už byl velkej
takže to nemohl být ten měchýř ?
Tu nádrž s rybama dej třeba na studenou chodbu, pokud to jde.
Tohle bude ta příčina
Uvnitř nemůžeš udržet stálou nízkou teplotu vody na kterou byl zvyklý a připravený
když bylo asi -8 a dala jsem je do studený, ještě s ledem, aby to nebylo tak násilný
A kdy jsi ho přemístila zvenku dovnitř?
právě že ve studený, snažím se jim často vodu ubírat a dolívat studenou.
Si mi to vzal z klávesnice....
Záleží v jaké teplotě ho máš doma, je to studenovodní ryba
V jaký teplotě je máš doma? Podle těch příznaků by to mohlo bej onemocnění plynovýho měchýře, což je u těchto ryb vcelku častý, jako další možnost bych si tipnul nesprávný krmení.
0 16.02.2012 21:48 Fidelius – karas, nemoc-smrt
Můžete mi poradit ? Karas, před dvěma dny začal plavat spíše na levém boku (jakoby neměl stabilitu), byl stále více apatický a dnes ráno uhynul. Převážnou část roku je venku, na mrazy jsem ho přemístila domů. Nikdy problém nebyl, až teď. Měla jsem ho 3roky. O vánocích také uhynul jeden. Další 2 dva se zatím drží. Co je za problém ?
Starší reakce
Chudý(á,é,í) - krajový výraz pro hubené - opakem nebývá bohatý, ale tučný, výraz většinou používaný v okolí Bruntálu a dál podél slovenské hranice
Slabikář a číst
očka jsou živorodky
atd atd.
"Šňůrka" je lejno. Krmení po půlhodině si nedovedu představit ... tedy dovedu
. Bude přežraná a proto kálí a kálí a ...
. Uber.
Edit : A chudé znamená asi hubené, že?
0 13.02.2012 15:11 Afim – Paví očko-nemoc
Ahoj, chtěla jsem se zeptat když mám paví očko a ono je strašně chudé je to samička.krmíme pravidelně po půlhodině až hodině v menších dávkách.Ještě dodávám že zatím plave normálně a tahá za sebou i takovou tu šňůrku takže asi vytírací období má teď někdy. Ale nevím, jestli třeba nemá problém s břichem nebo něco takového děkuji.
nečertim beru to s humorem...
Uražená ješitnost Ti moc nenapoví
ale zase si to zapamatuješ ale uznávám že na diplomacii nemám čas
tak se nečerti
a ty trochu taktu...naskle!!!
Sedni čti a použij vlastní hlavu........Svůj čas se Ti vyplatí nejvíc
záleží jak je to akvárko velké
Ne ne to určitě ne bude se snažit aby už neodcházeli ale kamarádovi do akvária...
to už ses s těma rybama rozloučil a vybíráš nový? Přerybnění nemusí být jedinej problém
Ok a je možný mít pohromadě dvě skaláry (pár) a dejme tomu 20 neonek obecných?
Budou nejháklivější?
v pohodě, nejsem žádnej profesionál,jak je možný že to odnášej jenom ty parmičky? takže nemaj dostatek vzduchu jo? díky
sakic napsal: 110 litrů,dvacet neonek, tři ancitrusy, 14 parmiček čtyřpruhých a pět mečovek plus dvě black molly, založené ho mám cca 10 měsíců, každých 14 dní vysaju dno a vyměním polovinu vody.
Najdi si slůvko přerybnění a chyť se za hlavu až si o tom něco přečteš....A nemyslím to zle.
110 litrů,dvacet neonek, tři ancitrusy, 14 parmiček čtyřpruhých a pět mečovek plus dvě black molly, založené ho mám cca 10 měsíců, každých 14 dní vysaju dno a vyměním polovinu vody.
Přidat reakci
1 ...... [144] ...... 227 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200524x