Co je to za nemoc?
No pravě chce to popis nebo tu fotku.nejsme jasnovidci že?
souhlas.
není náhodou těhotná? je dost tlustá co?
Chybý tu.V jakém akvárku je ,kolik dalších ryb vněm žije.jak je stará.možná by neškodilo foto.
0 08.06.2009 19:01 jjj – Podivné chování rybky
čauves,prosim vás co je to s mojí samicí mečovky už dva dny leží břichem na dně a jen hýbe ocasem a je trochu šikmo nakloněná hlavou k hladině.Při krmení normálně jí ale jinak je furt v rohu na dně.dík
Starší reakce
No asi paraziti ... ale bohužel tě moc nepotěším ... ten dlouho nevydrží. Jak to s ním vypadá?
0 31.05.2009 16:01 Pigeon – Co je to za nemoc?
Ahoj. Samička pavího očka porodila dvě malé rybky, jsou v pořádku. Po 14 dnech je znovu hodně tlustá, vypadá to, jakoby měla prasknout. Ale všimnul jsem si červené skrvny na pravé straně břicha. A má velice mírně zježené šupiny ze spodu břicha. Nevíte, co to může být? Občas polehává, jinak plave celkem normálně. Díky za rady!
0 29.05.2009 20:36 kacek – Keříčkovec
Prosím o radu, mám černého keříčkovce a upadly mu dva spodní vousky a na jednom je bílý konec. Je to nemoc?? Co s tím???
0 29.05.2009 17:46 Bara – Uhyn
prosim o radu, mam akvarium asi tyden,rybky od nedele, od vcerejska mi zacala umirat.vcera jedna, dnes jedna, vzdy to zcne tim, ze ryba zacne padat jakoby hlavou dolu a nechava se unaset vodou.sem tam se zahyba,samci zcernal zcasti ocas, jinak telo vybledlo.ted se sem tam zase zahybe a pak umira....
rad sa podelim neni problem
já ho chci!
Je to nezmar, ale navzdory tomu co se traduje, je v běžném akvárku "neškodný" a většinou za čas zmizí.
nebudu delat nove tema tak to soupnu sem objevili se mi v nadrzi tyto tvorove asi je to nezmar ale nejsem si jisty a sou vo vetsim mnozstvy doufam ze to nebude nijak pusobyt na obyvatelou nadrze co vy nato?
Projdi si odkazy výše uvedené,najdeš tam asi otázky na všechno kolem tvého nového akvárka.
0 28.05.2009 19:49 jjjura – Re: teabe
Jak dlouho zaběhnout?
Akvárko jsi nechal zaběhnout,nebo nalil vodu a hned šoupl rybky?? Otravou myslel otravu dusitnany.
0 28.05.2009 19:32 jjjura – Re: prisavnik
Čím otrava?
Chcelo by to foto a nejake blizsie info
Aj ja si myslim, ze je to otrava...
0 28.05.2009 19:23 jjjura – Re: Ninco
Akvarko mám chvilku...Mám tam ještě Bettu a ta už je tam 3 týdny
Jak dlouho mas zalozene akvarko? Jestli lapaly po dechu, tak to vypada na dusitany.
0 28.05.2009 19:10 jjjura – Co to je? :(
Moje poslední 3 ryby(parmička,black molly) umřely tak, že se začaly převalovat a nemohly se otočit břichem dolů...Většinou to začne tak, že začínaji být hodně u hladiny...
Existuje nejaka lecba plynoveho mechyre? Kancik uz cca mesic polehava, teprve pred tydnem se dal chytit, je v karantene, ale stale lezi na boku. Sice normalne zere, ale neplave, jen kdyz ho vylekam.
Teplotu jsem mu zvysil ke 30°
0 28.05.2009 11:06 wobbler – Re: deniska
Zdravim.
Tak, dneska ma opustila nasledovna rybenka. Nasiel som ju este zivu v rohu akvaria pri bublinkach z CO2. Nasledne sa zacala tocit dokolecka na zadnej stene a odpadla na dno. Scena jak z hororu.
Zaroven som si vsinol, ze ma na tele pri oku akoby vykusnutu dieru. To myslim CO2 nesposobilo.
Cize moja otazka znie, vie dakto poradit co sa jej mohlo stat, respektive komu z mojho osadenstva akva mohla prekazat?
Dakujem
0 27.05.2009 14:48 JuraS Co je špatně ?
Především myšlenka, že si koupím pytlík, utrhnu mu rožek, vsypu do hrnku, doliju horkou vodou, zamýchám a bude to mít stejnou chuť jako ta polývka co znám od babičky..prostě instantní a nebo univerzální věci jsou na h...jak ti radili ostatní, nejprve si prolez weby na které upozorňovali, zajdi do knihovny a půjč si pár knížek a studuj a studuj..rybičky se dají vesele rozmnožovat i v kýblu od primalexu..když víš co děláš a jak na to...skočila jsi do toho rovnýma nohama..s řidičákem kde ani nezaschla barva jsi si pořídila houmiho a vyrazila na spanilou jízdu do prahy ve čtvrtek o půl třetí odpoledne....
No fakticky tam máte kytek osum a proč, protože acorus není kytka do akva, tato Vám do pár týdný možná měšícu zajde, jedná se totiž o kytku terarijní ale akvaristiky je rády prodávají jako akvarijí, jak jsem řek, mnohdy sami neví co prodávají. Ještě by nebylo špatné doplnit do prezentace osvětlení atd., máte tam taky pár druhů kytek typu L. Palustris, H. Diformis, M. Umbrosum, které jsou docela dost náročné na světlo, a začátečníkům se určitě nedoporučují, při špatných podmínkách a zacházení Vám jistě časem zajdou. S. Subulata je vpohodě, E. Amazonicus tento je taky relativně vpohodě, avšak dorůstá poměrně velkých rozměrů, což asi moc nebude vhodné na vaše akva, E. Subulatus by měl být vpohodě. Ryb tam máte taky docela dost, např. takové paví očka a živorodky obecně docela dost zatěžují vodní systém, což by taky mohl být ve vašem akva problém, obzvláště když ryby podrostou, jistě by vám při tomto počtu ještě nějaká pošla než by všechny vůbec dorostly.
Co se těch kytek týče doporučil bych spíše odolnější kousky, méně náročné na pěstování, avšak vás omezuje velikost akva, mohly by to být např. Echinodory je jich spoustu druhů a né všechny rostou obřích rozměrů, stačí prolistovat zdejší katalog rostlin, pak taky některé druhy Hygrophila a menší Vallisnerky např. torta a taky by se mohly dát použít některé Cryptocoryny, nebo taky anubiasy, ale ty jsou pomalurostoucí ale zato odolné a pěkné. Písek by mohl být vpoho (Tomi je dobrá značka) a ty šůtry snad taky.
0 26.05.2009 21:43 marsz Mmm, máš myslím Denisko nejlepší poměr - mrtvé rybky proti počtu příspěvků. Drž se.
0 26.05.2009 20:22 deniska – Re: beowulfx
děkuju mockrát...mám tam 9 kytek, stačí to?? kdyžtek mrkněte na moji nádrž...mám tam několik fotek, tak mi třeba řeknete, jestli tam není něco od pohledu špatně...
No samozřejmě
NO3 jsou dusičnany alias Nitráty a ty se v akva tvoří např. z nadbytku krmiva, kdy se v akva přiliš namnoží detrit ryb. Je nekolik možností jak hladinu NO3 snížit, a to pravidelně 1x týdně měnit +- 1/4 až 1/3 vody, v případě většího množství ryby s tím spojené odkalování, hlavně taky ryby nepřekrmovat asi chápete proč
, používat dobře strávitelné krmivo , nebo také optimalizovat podmínky pro rostliny, případně zvětšit jejih počet, kdy dobře prosperující rostliny nám pomáhaji hladinu NO3 snižovat, což bude ale v malém, sotva zaběhlém akva asi drobek problém. Jinak nitráty do max. 50 mg/l jsou sice vušší ale neměly by být ještě takový problém aby začaly umírat ryby ale to asi taky záleží na akva, kdy u většího to bude fungovat jinak jak u malého. Jednoduše bych Vám doporučil, pokud bude chtít více rybek, tak si poříďte spíše určitě větší akva, jinak se bude muset spokojit s menším, ale věřtě, že i z malého akva se dá udělat nádherný kus přirody, viz. nádře tady na fóru.
NO3 nejlépe odebírají rychlerostoucí rostliny. Pkud je dobrá zdrojová voda, může také pomoci častější výměna vody.
0 26.05.2009 19:46 deniska – Re: beowulfx
a poradíte mi ještě jak snížit to NO3?? nebo to se ustálý časem...
0 26.05.2009 19:26 beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidy 0 26.05.2009 19:00 V – Re: deniska
Teoreticky ano, ale dobrotu to asi dělat nebude. Na trojku raději tak 50 l a víc. Ttřeba klasických 60×30×30 cm. Ale zase tam k nim můžeš něco přidat. Třeba menší hejno Pandíků...
A už to vidím.Pokiud máš pořád bojovnici pestrou,tak 10-20 litrů pro jeden kus, 30 litrů pro pár.
Přečti si topic o bettách a podle druhu se koukni,jaký je minimální objem v litrech.
0 26.05.2009 18:33 deniska – Re: V
a můžu tam mít ty betty tři?? samce a dvě samičky?? to by jim velikostně mělo stačit ne??
0 26.05.2009 18:25 V deniska napsala: s těmi rybami, které tam zbyli - což jsou dvě paví očka, tři platy a dva black molly...
Tohle všechno máš ve 30 l? A měla jsi toho tam ještě víc? Ty dvě Gupky budiž, ale pro Platy a Molly je to málo. Do třicítky jsi neměla kupovat žádné další rybky a nechat tam jenom tu Bettu. Minimálně do doby, než se něco víc naučíš...
0 26.05.2009 18:24 deniska – Re: gonza
a nevíte co je těm rybám, když mrtvé neplavou bříškem nahoru?? je to nějaká otrava??
Přidat reakci
1 ...... [187] ...... 227 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200525x