Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 87 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2014 06:02 Muž LiborSprysl [9015] Re: pavelbartek
pavelbartek napsal: Dle mě se jedná o Apistogramma cacatuoides, samec. Kolik jich je v akváriu a jak velikém? Přijde mi, že je umlácený, samečci jsou k sobě dost nesnášenliví... V dnešní době se divím, že se někdo stále přiklání k soli, navíc třeba kuchyňské, jistě bych ji do sladkovodního akva nesypal, rybám tato jistě vadí, vážně ovlivňuje jejich osmoregulační fyziologické procesy v jejich těle.
Tak ono záleží o jakou rybku se jedná...sůl se používala a asi používat bude dál u nás "starců"...v případě jihoamerických malých cichlidek je třeba být výrazně opatrný, neb pochází z vod chemicky téměř neposkvrněných, s nízkým pH i tvrdostí. V případě mnoha živorodek je tomu právě naopak. Viz před pár roky publikovaný článek o rozmnožování BM v mořském akváriu... ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2014 19:05 Muž pavelbartek [288] - CichlidyRe: Mortisha
Dle mě se jedná o Apistogramma cacatuoides, samec. Kolik jich je v akváriu a jak velikém? Přijde mi, že je umlácený, samečci jsou k sobě dost nesnášenliví... V dnešní době se divím, že se někdo stále přiklání k soli, navíc třeba kuchyňské, jistě bych ji do sladkovodního akva nesypal, rybám tato jistě vadí, vážně ovlivňuje jejich osmoregulační fyziologické procesy v jejich těle. pokud jde o onemocnění (z fotky to nepoznám), bylo by dobré určit o jaké onemocnění jde a zahájit správná opatření(léčbu, odstranit příčinu). Preventivně sůl a podobné jistě ne, ani do doby, než se koupí léčiva (tady raději obden měnit větší část vody)Přes víkend tam budeš solit, zítra koupíš léčivo, horší polévka pak není.... Každopádně určit oč jde, dle mě je pomlácený, nebo uhoněný od jiné ryby, je hezky bojovně vybarvený, plíseň nepozoruji, ploutve vypadají celé.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2014 14:59 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Mortisha
Duvodem vypouklych oci a nafouklych ryb je tlak zevnitr, ktery vznika s nejakym vypotkem. A ten zase vznika diky poskozenym vnitrnim organum. No a ty vnitrni organy poskodi nejake bakterie, ktere se do ryby dostaly bud jako nejaka nakaza, ktere ryba nedokaze odolavat, a nebo diky bezne se vyskytujicim bakteriim, ktere ryba neustala v dusledku spatnych podminek, vetsinou dusikatych latek ve vode.

Ta ryba to uz tezko rozplave, takze ostatnim zlepsi podminky (lepsi udrzbou) a pokud se to i pak bude opakovat, zacni resit preleceni celeho akvaria.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2014 13:41 R Muž romant [27982] Re: Sid
Tak tedy dodám a to dokonce i čpavku, ale neuvádím to záměrně, vono jsou lidi děsně chytlavý, pohodlný a lenivý a už slyším ty důvody proč neměnit vodu, když to za nás přeci udělá sůl. Beru to jako extrémní, ale účinné řešení kalamitních stavů. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   19.07.2014 13:35 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: romant
Jen dodám, že kromě uvedeného sůl dokáže rybám lépe snášet i nepříznivé podmínky v podobě vyšších koncentrací škodlivých N-látek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.07.2014 12:43 R Muž romant [27982] Re: Pivec
Naopak, sůl v rozumném množství udělá velmi dobrou službu, bude podporovat přirozenou imunitu v podobě tvorby slizu, jenž je přítomen na těle ryb, jako takový ochranný obal a na drobné ranky bude působit jako desinfekce. To spíš by to mohlo vadit rostlinám, ale koncentraci jenž jsem doporučil snáší drtivá většina a to včetně mechů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2014 12:29 Pivec Re: romant
Ahoj díky za radu, jen čistě teoreticky neublíži ta sůl ostatním rybkam??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2014 11:58 Muž georg [112] - AfrikaRe: Mortisha
Co to je průběžná výměna (jak často), kolik je v aq.ryb, jaké druhy a počty. To, co je v té sitce, se v páru nechová, to rybu stresuje. Odkaluje se dno? Jáká je filtrace... je toho hodně, co zapříčiní spuštění kalamity v nádrži. Karanténou mám rozumět, že ryba je v té stejné nádrži, jen v té sítce?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2014 11:49 Mortisha
ano teď je v karanténě proto ta síťka .... vodu měním průběžně ...žádná jiná ryba ani jeho samička však ničím takovým netrpí...Aq 110 L
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2014 11:01 R Muž romant [27982] Re: Mortisha
Vysoký obsah dusíkatých látek ve vodě, okamžité zahájení intenzivních výměn vody a to denně min. 1/3. Bohužel tu rybu už nezachráníš, tedy divil bych se, bude již zasažen plnovej měchýř a to je téměř jistě konečná.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2014 10:59 Muž georg [112] - AfrikaRe: Mortisha
To je snad nějaká větší ryba z malawi/tlamovec, v jak velké nádrži byla? Tipnul bych to na otravu způsobenou špatnou údržbou aq. (voda).Teď ji tam vidím se placatit v nějaké mini sítce...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2014 10:47 Mortisha – Papošek kakadu
Fotka k příspěvku Dobrý den, potřebuju poradit..už dva dny mi rybka padá ke dnu a nechce jíst...od dnešního rána jsem zjistila že má i vypouklé očka...pořád se snaží plavat..jde vidět že je to bojovník.. vždy ale padne ke dnu a to úplně na bok.. prosím poraďte mi... nerada bych o tu rybku přišla...všem moc děkuji za rady
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2014 04:49 R Muž romant [27982] Re: pivec
Osobně bych to tipoval na ten úraz. Vodu bych lehce zasolil(pol. lžíci na 50 litrů) do akva lít roztok a vměnil bych častěji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2014 23:42 pivec Re: pivec
Fotka k příspěvku a ještě jedna fotka . .
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2014 23:40 pivec – Nemoc nebo úraz
Fotka k příspěvku Ahoj, dnes jsem si všiml, že jedna z našich rybek má něco s levým okem, nechci to zdlouhavě popisovat ,nejspíš by se mi to stejně nepovedlo tak radši přikládám pár fotek. Prosím o rady a pomoc o co se jedná a co s tím můžu dělat?!?! Mockrát děkuji
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2014 17:17 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Milan
Tady musim s Romanem dokonale souhlasit, to jsou bakterie jak vysite (co jineho tohle umi, nic jineho mne nenapada?), a je uz celkem fuk jake (pac to takto nezjistime).

A samozrejme, jak bylo uvedeno, tohle se deje v akvariich, kde je neco spatne, at uz jde o nadbytek rozkladajiciho se organickeho odpadu, spatnou filtraci, zanedbavani vymeny vody, ryby oslabene nevhodnymi parametry vody atd.

Pochopitelne bys to mel lecit, a ja bych nevahal, kdyz uz to ma ryba tak dlouho, a pouzil rovnou antibiotika na cele akvarium, tedy presne www.akvarista.cz/… (pozor, to DIRECT v nazvu je dulezite, existuje i baktopur bez direct, coz je neco jineho, sice take funkcni, ale jinak, a ten direct mi prijde (je to i logicke), nema tak spatny vliv na rostliny). Pouzitim si okamzite vyzabijis nitrifikacni bakterie, jakakoli rovnovaha v akvariu bude pryc, a podle zarybneni pak budes vodu menit vyrazne casteji, nez obvykle, abys akvarium znovu nahodil. Tedy pred pouzitim tohoto leciva nevahej filtr totalne vyprat, docista docista, klidne i horkou vodou, co je v nem je pri leceni jen na skodu. Neni vubec od veci si pro znovuzabeh akvaria po leceni poridit www.akvarista.cz/… .

EDIT: Takze jak se divam, pisu jen obsirneji to co Roman, jen mam jiny nazor na tu separe nadrz, ja bych to vzal cele, pac kdyz to bude nejaky horsi sajrajt, bude se Ti to objevovat na rybach cas od casu na nejakem kusu, a tomu bych se ja osobne po ruznych zkusenostech urcite vyhnul.

EDIT2: Pokud budes lecit celou nadrz, take poradne odkal, a vubec se toho neboj, ono totiz i dno bude po leceni mrtve, takze ze si poskodis jeho nitrifikacni schopnosti, Ti muze byt fuk, ale neni fuk ze ve dne zustane organicky odpad ve vetsim mnozstvi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2014 16:23 Muž SlavekB [168] - ŽivorodkyRe: Milan
No asi by to chtělo trochu prohodit. Čištění filtru 1x za 3 měsíce (i méně často) a odkalení dna 1x za 14 dní :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2014 16:20 Žena Turbínka [2558] Re: Milan
Filtr by se měl čistit jen když se rapidně sníží jeho průtok, tím stylem, že filtrační náplň jemně vymácháme ve vodě z akvária mimo nádrž třeba v kyblíčku. Čištění každých 14 dní je poměrně kontraproduktivní. Vhodnější je rovněž měnit vodu jednou týdně asi tak 1/3. Ohledně odkalování panují různé názory rovněž i postupy třeba dle substrátu dna, já osobně s každou výměnou vody lehce "poluxuji" povrchově dno, žádný hloubkový zásah.
Viděla bych ty problémy ryby spojené s ne zrovna efektní a účinnou údržbou nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2014 16:13 Milan Re: romant
Děkuji všem za vaše názory, co se týká výměny vody v akváriu provádím 1x za 14 dní polovinu nádrže a čištění filtru.S odkalováním dna je to trošku horší tam tak 1x za tři měsíce to je asi málo že? Jinak mám akva 112 litrů PH 7,0 tvrdost 7,5dGH a tento gavůnek je jediný který má tento problém ostatní gavůnci noma problema :-) cca. 15ks.
Předem děkuji za případné další reakce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2014 09:23 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
romant napsal: Pokud se stav nelepší po použití flagellolu, tak entizol nemá smysl.
Ovsem doplnim za predpokladu, ze opravdu vime co lecime. On totiz Entizol dokaze likvidovat prvoky, ale i nektere druhy bakterii, a jsi si opravdu jist, ze ty dva preparaty hubi totez, ze se absolutne prekryvaji? Ja bych byl v tom konstatovani radeji opatrnejsi, uz jen proto, ze informaci pro nas co to potrebujeme popsat jednoduseji, treba o 5-Nitro-1,3-thiazol-2-ylazan, neni vsude zrovna plno.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2014 06:23 R Muž romant [27982] Re: LiborSprysl
Zase ty podmínky. Zase flákaná údržba. Nicméně jenom prostou vodoléčbou se to podle mě nespraví a ten Bactopur bude záhodno použít. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2014 05:59 Muž LiborSprysl [9015] Re: romant
Klasická vředovitost gavúnků vznikající z nedostatečně ošetřené vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2014 20:28 S Muž invalida [3881] Re: Milan
Nemoh by to bejt kapřivec? Já fakt blbě vidím ale....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.07.2014 20:22 R Muž romant [27982] Re: Milan
Podle mě je to nějaké bakteriální onemocnění, takže bych doporučil v separé nádrži léčit Bactoputem direct. Samozřejmě je to všechno o podmínkách v nádrži kde je ryba chována a na toto bych se primárně zaměřil. Údržba, výměny vody, filtrace, odkalování atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2014 20:14 Milan
Fotka k příspěvku Prosím o pomoc, nevíte co má můj gavůnek HERBERAXELRODŮV viz. foto za nemoc?
Takto poškozenou strukturu šupin a jakoby malé krvácející boláky a vředy má již dva měsíce. Co se týká jeho chování tak nevypadá že by mu to nějak vadilo, někdy se mu to trošku zlepší a někdy zhorší.Jako léčivo jsem zkoušel eSHa 2000 moc nepomáhá.
Předem děkuji za diagnostiku nemoci zda může být nakažlivá pro ostatní a případné léčivo které mám použit.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2014 18:56 Žena aa [2] Re: romant
Ok, tak díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2014 18:54 R Muž romant [27982] Re: aa
Třeba k tomu dojít bude muset, ale třeba taky vůbec ne, proto píši o pozorování a používám slovo zatím a tímto to považuji vysvětlené tzv. do bezvědomí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2014 18:52 Žena aa [2] Re: romant
Zatím??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2014 18:33 R Muž romant [27982] Re: aa
Ne zatím ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2014 18:30 Žena aa [2]
Tak díky za rady. A myslíte, že je třeba akva vyčistit,promýt savem a znovu napustit?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2014 18:11 R Muž romant [27982] Re: aa
Pokud se stav nelepší po použití flagellolu, tak entizol nemá smysl. Flagellol má lépe vyladěný poměr účinné látky než samotný entizol, který je nejlépe použít do žrádla, aby se efektivně dostal do ogranismu. Osobně bych postižený ryby poslal na druhej břeh, akvo očistitl od léčiv, nejlépe použitím aktivního uhlí, řádně vypláchnul, lehce zasolil a nedělal nic jinýho než běžnou údržbu a ryby sledoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2014 16:10 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: aa
Pak zkus ten Entizol. A lecil bych cele akvarium jak je. Kdyby ses ptala kde ho vzit, pak mas jako zena jednu vyhodu, pac vetsinou jej (aspon si myslim) predepisuje lekar, do jehoz ordinace my chlapi chodime jen v pripadech, kdy je zastupce naseho pohlavi onim lekarem. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2014 15:55 S Muž invalida [3881] Re: aa
Možná bych uvažoval o utracení ryb...Nebo léčbě v karanténě. stydim Abys ochránila zatím "nezasažený jedince". Ale i ty bych preventivně přeléčil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2014 15:45 Žena aa [2]
Díky za rady. Co byste teda na mém místě dělali? Já už nevím, co mám dělat. Snažila jsem se přesně určit diagnózu, ale stejně nevím. Podle příznaků mi nejvíc sedí Spironucleus symphysodonis.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2014 15:06 S Muž invalida [3881] Re: Designer
Mě to myslí málo ale řek bych že peníze jsou až na všech hodnocenejch místech?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2014 15:01 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: invalida
Neni to tak davno, co jsem resil ohledne ryb antibiotika. A jiste, ne kazdemu se takove jejich nasazeni libilo, detaily snad rozebirat nemusim, osveta u nas nejaka funguje. Jenze pak se clovek podiva po webu...
www.aquaticpharmacy.com/…
Zaver radeji cinit nehodlam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2014 14:33 S Muž invalida [3881] Re: Designer
Sice to zní chytře...a co zní chytře bejvá někdy často i kravina ale tady je to vo to mlácení hřebíků přes hlavičku. Naše prabáby měli pár hrstí sušenejch bylin...a vyléčily. A zrovna tak naše náchylná pc generace tak dnešní rybky z naprosto ustálenejch podmínek v moderních odchovnách nevydržej kejkle jaký sme s nima dělali v přednetový éře stydim A oslabená imunita je svině.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   16.07.2014 14:25 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MonterMonty
A doplnim, ze stejne jako u lidi, ani spravna diagnoza a urceni vhodneho leciva, nemusi problem vyresit. Stejne jako my se ucime ruzne nemoci lecit, puvodci nemoci "se uci" nasi lecbe odolavat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2014 14:15 Muž georg [112] - AfrikaRe: aa
Pokud to jsou střevní paraziti, tak jedním z účinných léků je entizol. Ale opravdu záleží na tom, jak píše Designer, jak dlouho je ryba nemocná. V pokročilém stadiu už nepomůže nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   16.07.2014 14:14 S Muž invalida [3881] Re: MonterMonty
Ani ověřenej lék nemusí zabrat vždy..u lidí, u ryb...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   16.07.2014 14:11 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: aa
Vono , nejdůležitější , stejně jako u lidí, je určit správnou diagnózu , a pak správné léčivo , pakli že je tomu jinak , většinou se rybám spíš přitíží
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   16.07.2014 14:10 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: aa
Je tady velka spousta lidi, kteri obcas neco nedokazali vylecit, ackoli si mysleli, ze vi o co jde, a i ze pouzivaji spravnym zpusobem spravna leciva. Proc se stydet, patrim mezi ne, a je nas myslim vetsina (ne-li vsichni), co jsme takto nekdy byli v koncich.

Tady a takto je kazda rada jen strelbou od boku. Ja bych po dvou bezich a zadnem uspechu zkusil uz neco jineho, ale presne to muze byt taky chyba. Ty ryby uz se mohou horsit jen tim, ze uz jsou na tom opravdu spatne, zniceni parazita je nezachrani, protoze napachane skody jsou uz fatalni.

Nemaji Ty ryby nejake dalsi vnejsi/viditelne priznaky? Ona ryba nemusi mit jen jednu nemoc, pri oslabeni se do ni pusti co muze... Pokud mam strelit od boku, zkusil bych Entizol, ktery sice funguje na totez, ale jeho zaber mimo toto prekryti je jeste jiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2014 13:56 Žena aa [2]
Už léčím flagellolem potřetí a zdá se mi, že stav ryb je stále horší. Mám pokračovat?ám na to účinný lék?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2014 09:00 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: aa
Tohle se nemuze napravit nejak rychle, ty ryby maji poskozene vnitrni organy a je otazka, co prezije a co ne. Pokud uz z ryby jdou dlouhe cire vykaly, jde o vystelku strev, ryba prestava zrat, je oslabena, a je otazka, jak rychle se to podchytilo a zda ma ryba vubec sanci se jeste uzdravit.

To ze pozabijis vnitrni parazity je jedna vec, ale priznaky na rybe pak jeste nejaky cas pretrvavaji a ne vsechny ryby v akvariu to preziji, pokud se nezasahlo vcas. Nektere ryby pak maji tu smulu, ze sice preziji, ale uz nikdy nemohou normalne travit, a tak neprijimaji potravu a postupne spotrebovavaji samy sebe. Je to pak desny pohled, jak treba tercovcum ubyvaji ploutve a jak silene hubnou az padnou (tercovec ohledne vnitrnich parazitu muze prezit hodne dlouho i silne poskozeny, proto je zminuji, a je dobre si o vnitrnich parazitech precist prave v tematech o techto rybach).

Lecbu dokonci (pokud jsi tim nemyslela, ze je den uz ukoncena), zopakuj ji, a pak uz to chce jen pockat s tim, ze se budes rybam snazit udelat tak dobre podminky, jak to jen dokazes.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2014 08:49 Žena aa [2]
V mém akvárku se vyskytla zvláštní nemoc. Asi v rozmezí 2 týdnů mi umírají ryby na stejné příznaky (třepou se, nejí, mají zvláštní dlouhé bílé výkaly, jsou skoro pořád na jednom místě a nakonec už většinou ani neleží v normální poloze, ale třeba naklonění nebo břichem vzhůru). bylo mi řečeno, že to jsou asi vnitřní paraziti. Zkusila jsem aplikovat Flagelol a dnes, 1 den po léčbě, nemocný ancistrus leží břichem vzhůru a plata se chová divněji než předtím (už se taky třepe). Nevíte někdo, co to teda je a co s tím mám dělat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2014 22:06 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: MichalK
je to infekce, roman ti to říká správně, ráno už muže být nakažena další ryba, když né všechny. Léčit se to dá antibiotiky, ale prognoza je vždy nejistá a spíše černá. Ovšem v tomto stádiu už není co léčit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2014 21:57 R Muž romant [27982] Re: MichalK
MichalK napsal: A není jiná možnost? Žádné léčiva?Kdo si bude 100% jist čím je ryba sužována, tak snad bude vědět, takže když si počkáš, třeba budeš ráno řešit ryb více. :-O Fakt to neřeš a udělej co musí občas každej akvarista. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2014 21:56 Žena Turbínka [2558] Re: MichalK
Ten její stav dle fotky už zašel opravdu hodně daleko, zvětšená břišní dutina a odstáté šupiny dle mých zkušeností ani sebelepší péče nebo sebevětší driják nezachrání hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2014 21:54 Muž MichalK [16]
A není jiná možnost? Žádné léčiva?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [87] ...... 227

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 198033x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148-co-je-to-za-nemoc?od=4301