Co je to za nemoc?
xx: no fakt koukám na to na googlu, díky moc, hned jde do záchodu
1 27.08.2007 12:06 LuXy 1 27.08.2007 10:41 xx Je to obyčejná pijavice.
www.mageo.cz/…
Tipuji to na Glossiphonia (complanata?).
taky už jsem přemýšlel o pijavici, ale nevím. Jako taky už jsem se tu jednomu smál že má v akva vodního pavouka a ejhle
1 26.08.2007 22:21 slada Tak jestli někdo víte co to je, tak mi to prosím napište. Měl jsem to v akvárku.
Starší reakce
Díky za rady.
Sůl jsem do vody dala hned potom, co jsem zjistila první zranění na boku. Myslím, že se rve s dalšími dvěma čichavci, které mám asi měsíc a jsou ještě malí. Když jsem je kupovala, vypadali jako samičky, ale teď, jak trochu povyrostli, asi to budou samečci. Časem je dám pryč (někomu), ale teď, když léčím akvárko, tak ještě ne.
Taky se mohl teoreticky zranit při nějakým výskoku o hranu reflektoru, ale to jen dedukuju, protože ve skutečnosti nevím, z čeho přesně to má.
Plíseň jsem ještě nikdy neřešila, takže mě to překvapilo (a zarazilo). Dala jsem nejdřív tu sůl, pak preventin (= meth. modř), 1/4 doporučené dávky Multi-medikal (= meth. modř, malachyt. zeleň, formaldehyd) a pro jistotu pár kapek Anti-mykotinu (=acriflavin).
Bohužel karanténní nádrž má jen 9 l a tenhle čichavec už je dospělec, takže by se tam sotva otočil, proto zůstal ve společné.
PS: To odlovení a vyčištění je zajímavej tip, zkusím to kdyžtak příští týden. Snad zbere.
Ahoj, prosím vás o radu. Můj největší čichavec má u žaber asi 2 dny zvláštní výrůstek, kterej při troše fantazie vypadá jako štětka na holení s jemnými chloupky. Je možné, že by šlo o plísní napadený zranění? (Na fotce je to pod tlamkou.)
Na boku těla má ještě jedno větší zranění, způsobený nejspíš potyčkami s ostatními čichavci.
Poradíte mi, o co jde a jak ho mám vyléčit? Díky moc.
Starší reakce
1 13.07.2007 13:19 All001 Tak to nevím já sem takovíto ryby koupil v Tesku a 3 to odnesly
1 13.07.2007 10:57 All001 podívej se jak se chovají jaký mají výkaly jestli nitkovité dlouhé jestli se prohýbají v bocích
jestli se otírají o předměty a občas plavou trhaně tak to jsou střevní paraziti a pomůže na to entizol 250mg na 60l
Cimprlich nejsem...přežila jsem i matlalu, ale když na to obzvlášť poukazuješ ...
Konkrétně ti určitě neporadím...co parametry vody? Preventivně bych určitě část vody vyměnila, ovšem pokud je to mezidruhovou nesnášenlivostí tak nemůžu sloužit...ani jeden tento druh nemám a nevím jak se k sobě chovají.
když už tu to i/y zdůrazňuješ...tak:
Oba byly (oba ryby?)
1 13.07.2007 09:42 Josee [23] Zdravím. Během dvou dnů mi chcípli dva čichavci perleťoví (samice). Vždy ráno jsem našel jednu chcíplou, aniž by předtím byl nějaký náznak, že je něco špatně.. Už mi zbývá jen pár a jsem zoufalý, že zítra už nebude ani ten. No, asi mi moc neporadíte, když vypadají zdravě, co? Jediné co mě napadá, že před dvěma dny byly (nejspíš) tito dva zavěšení pod hladinou..
Je možné, že jsem si něco přinesl s platami. Od té doby pošeli pacéřníček+2zakrslíci+dánio+2perleťáci. Je něco, co můžu udělat, nebo mám jen sedět a doufat, že už to brzy zkončí? S léčbou zatím nemám žádné zkušenosti..
Starší reakce
1 03.07.2007 10:28 PHX Ne tak ta kytka je spíš Vallisneria.
1 03.07.2007 10:26 PHX Ano jeden vnitřní filtr nonstop (včetně vzduchování). Filtr čistím tak jednou za 3-4 týdny. Krmím sušenou stravou plus granule pro sumečky. Parmiček mechových mám 6 stejný počet byl parmiček oděs. Doteď spolu všichni žili rok v pohodě. Dost se mi tam poslední dobou rozrostly kytky tuším že Cyperus helferi nebo je jí podobná a mám problém odstraňovat odumřelé listy. Pokoušel jsem se je probrat, ale jsou vzájemně propletené a spojené odénky a když jsem chtěl nějakou vyndat, tak jsem je většinou vytrhnul všechny. :(
1 03.07.2007 09:11 Phx – Zřejmě otrava pls. pomoc
Prosím o radu. Mám 75 litrové akvárko. Mám v něm parmičky mechové, dva sumečky, tři skaláry a parmičky oděsy. Rostlinám se v akvárku docela dost daří a hodně se rozrůstají, ale poslední dobou měla voda mírně žlutou barvu. Rybičky byli celou dobu v pohodě. Vrátil jsem se po víkendu a parmičky oděsi měli jakoby okousané ploutvičky s bílým okrajem. Do rána všechny parmičky oděsy pomřeli. Všechny ostatní rybičky byli v pohodě. (Jen skaláry mají nějaké nafouklé břicho jinak jsou v pohodě). Potom se začal nějak divně chovat sumeček. Neschovával se a plaval dost podivně. Koupil jsem si sadu na měření PH a tvrdosti vody. (Bohužel tam nebyl skoro žádný návod a tak jsem nic nezjistil. PH bylo na nejnižší hranici tuším kolem 6ti, KH také na spodní hranici a GH naopak na horní hranici. Byl to ale nějaký německý výrobek a na normální hodnoty se to má přenásobit 17ti
) Vyměnil jsem zhruba 2/3 vody a nalil regulátor. (Naměřené hodnoty se nezměnili) Sumečci žijí, ale pořád se chovají divně. Ostatní rybičky zatím OK. Jedu zas na víkend pryč a mám strach že po víkendu budu mít akvárko jak Shrek.
Starší reakce
1 27.06.2007 18:39 kittie 1 26.06.2007 23:58 Sidonius – Zlatá rybko
Budete muset mít trpělivost.
Ale neztrácejte čas čekáním - zkuste jej věnovat těm svým svěřencům.
1 26.06.2007 21:36 Golden_fish ahoj, všem děkuju.
1 26.06.2007 13:22 Ondrej Mas tam opravdu jen ty rybicky co mas v seznamu? U me podobnou 'nemoc' zpusobuji krabi - pokazde najdu jen kostricku ancika
, tim chci rict jestli neni problem ze mas v akvu nejakou dravou rybku nebo pekneho racka, bo by jsi si doufam vsimla mrtve ryby driv nez se staci rozlozit...
1 26.06.2007 13:08 Sidonius – Sebevražda
Nespáchaly ty rybky sebevraždu?!
Při pohledu na vaši prezentaci bych tuto možnost nevylučoval...
1 26.06.2007 11:50 :-) Krunýřovci nejčastěji zajdou následkem otravy různými preventivními sajrajty, stabilany řasobijci atd.
No, kdyz ty nemuzes urcit nic konkretniho ani na nic nemas podezreni podle popisu nemoci a jejich priznaku, tezko ti ostatni budou radit podle tveho popisu. Voda je v poradku, priznaky zadne? Bud pak poslat na rozbor (drahe, asi nema cenu), nebo se smirit s tim, ze to bylo "zahadne umirani ryb", Mortea Mysteriosa (nebo tak nejak).
1 26.06.2007 10:56 Golden_fish – jaká je to nemoc
ahoj,
prosím o radu.
Zemřel mi ancik, za tyden druhý. Vždy sem nalezla jen kostru s kousky tkání. Dnes koukám, že to samé se stalo dvěma gupkám. Ještě na sobě mají ´maso´ , ale už sou také ve stádiu rozkladu. Teda vlastně ta druhá už je jen kostra jak tak koukám
Nevíte co je to za němoc?
děkuji za odpověď
Starší reakce
1 05.06.2007 14:44 Digger – A co
se zkusit prokousat třeba tímto odkazem?
www.aquar.cz
Určitě tam najdete víc.A taky vám to poví, na co se máte koukat.
Doporučuji sekci nemoci ryb podle příznaků pro začátek.
Starší reakce
1 01.06.2007 14:36 Verunka Ahoj, mám prolém...mám betu a ta má kolem ploutví takové bílé skvrny...a je taková nehybná...ani nežere...nevíte náhodou co by mu mohlo být...?Měla jsem taky v akváriu keříkovce, tak jestli spíš není dobitá...on na ní občas útočil...děkuji...
Přidat reakci
1 ...... [221] ...... 227 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200522x