Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 221 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.08.2007 15:04 Muž Roman [100] - Cichlidy
opepřit a šup s tím do huby ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.08.2007 13:25 Muž Jestr64 [8]
xx: no fakt koukám na to na googlu, díky moc, hned jde do záchodu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.08.2007 12:06 LuXy
:-D :-D :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.08.2007 12:04 slada
jednou jsem viděl nějakej levnej horror..Zloději paměti? nebo Zloději těl..nebo tak nějak a ty vesmírný potvory vypadaly skoro stejně..přisály se na člověka a ovládaly ho..tak bacha.. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.08.2007 10:41 xx
Je to obyčejná pijavice.

www.mageo.cz/…

Tipuji to na Glossiphonia (complanata?).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.08.2007 09:59 Muž hanz [27]
to je zaba zdarma X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.08.2007 23:14 Muž Onďa [32]
Je zajímavé, že takováto témata se vždycky nejvíc rozvíjí. :-D smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.08.2007 23:10 Muž Jestr64 [8]
taky už jsem přemýšlel o pijavici, ale nevím. Jako taky už jsem se tu jednomu smál že má v akva vodního pavouka a ejhle smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.08.2007 22:50 Muž Onďa [32]
Když se dívám od svrchu dolu, tak to vypadá jako nějaká pijavka a když se dívám od spodu nahoru, tak to vypadá jako nějakej pulec se skvrnou na hlavě-a teď babo raď! :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.08.2007 22:21 slada
lidi kde berete ty potvory smich smich jednomu přišla vodovodem vážka a teď další smich smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.08.2007 22:14 Muž Jestr64 [8] – Babo raď :-D
Fotka k příspěvku Tak jestli někdo víte co to je, tak mi to prosím napište. Měl jsem to v akvárku.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.08.2007 22:22 Žena azalka [38] – Čichavec
Díky za rady.
Sůl jsem do vody dala hned potom, co jsem zjistila první zranění na boku. Myslím, že se rve s dalšími dvěma čichavci, které mám asi měsíc a jsou ještě malí. Když jsem je kupovala, vypadali jako samičky, ale teď, jak trochu povyrostli, asi to budou samečci. Časem je dám pryč (někomu), ale teď, když léčím akvárko, tak ještě ne.
Taky se mohl teoreticky zranit při nějakým výskoku o hranu reflektoru, ale to jen dedukuju, protože ve skutečnosti nevím, z čeho přesně to má.
Plíseň jsem ještě nikdy neřešila, takže mě to překvapilo (a zarazilo). Dala jsem nejdřív tu sůl, pak preventin (= meth. modř), 1/4 doporučené dávky Multi-medikal (= meth. modř, malachyt. zeleň, formaldehyd) a pro jistotu pár kapek Anti-mykotinu (=acriflavin).
Bohužel karanténní nádrž má jen 9 l a tenhle čichavec už je dospělec, takže by se tam sotva otočil, proto zůstal ve společné. :-(
PS: To odlovení a vyčištění je zajímavej tip, zkusím to kdyžtak příští týden. Snad zbere. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.08.2007 09:41 Žena darley [12]
S akou rybou ssa tak pobil. má dosť škaredé rany. Môj samček guramy, keď s takto pobil, tak som ho odlovila a rany mu vyčistila vatou namočenou v peroxide. Rany sa za chvíľočku zahojili a rybka bola v pohode.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.08.2007 22:48 Žena ufinka [28] - Asie
to je plíseň na ráně, mohla by pomoct třeba jen sůl, zkus najít v knize či na netu jakou dát koncentraci.. a dej ho do spíš do karantény...ať nelečíš zbytečně všechny ryby v akva...Taky můžeš zkusit dezinfikovat methylénovou modří. Chce to jen čas a bude zas krasavec.
Ty zranění na boku mi přijdou docela nepěkné, zkus zjistit co to opravdu bylo a řešit to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.08.2007 21:39 Žena azalka [38] – Čichavec - co mu je?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, prosím vás o radu. Můj největší čichavec má u žaber asi 2 dny zvláštní výrůstek, kterej při troše fantazie vypadá jako štětka na holení s jemnými chloupky. Je možné, že by šlo o plísní napadený zranění? (Na fotce je to pod tlamkou.)
Na boku těla má ještě jedno větší zranění, způsobený nejspíš potyčkami s ostatními čichavci.
Poradíte mi, o co jde a jak ho mám vyléčit? Díky moc.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.07.2007 08:42 Muž Josee [23]
Stejně dík, asp za pokus! Jinak dnes žádná mrtvolka, tak se to snad už uklidní..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.07.2007 13:34 LuXy
Už aj v tescu predávajú ryby coze smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.07.2007 13:19 All001
Tak to nevím já sem takovíto ryby koupil v Tesku a 3 to odnesly
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.07.2007 11:22 Muž Josee [23]
Z toho cos napsal se akorát občas (docela zřídka) otřou o nějakou rostlinu. Jinak prohýbání, popsané výkaly ani trhané plávání jsem u nich nepozoroval. Jediné čeho jsem si všiml, že se jednomu z těch dvou před časem (zhruba tři týdny) udělalo pár tmavších skvrn na těle přibližně kruhovitého tvaru. Největší měla asi 0,5cm v průměru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.07.2007 10:57 All001
podívej se jak se chovají jaký mají výkaly jestli nitkovité dlouhé jestli se prohýbají v bocích
jestli se otírají o předměty a občas plavou trhaně tak to jsou střevní paraziti a pomůže na to entizol 250mg na 60l
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.07.2007 10:25 Muž Josee [23]
No vodou to asi nebude, ale pro jistotu to zkusím. Snášejí se celkem dobře, pokuď se zrovna nepříblíží k mladým.. No, zbývá mi jen doufat..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.07.2007 10:05 Žena katunka [158]
Cimprlich nejsem...přežila jsem i matlalu, ale když na to obzvlášť poukazuješ ... :-P
Konkrétně ti určitě neporadím...co parametry vody? Preventivně bych určitě část vody vyměnila, ovšem pokud je to mezidruhovou nesnášenlivostí tak nemůžu sloužit...ani jeden tento druh nemám a nevím jak se k sobě chovají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.07.2007 09:52 Muž Josee [23]
Jinak, jsem teď v emocionální přepětí, tak mi snad oba ryby odpustíš, ne? Nebuď taká cimprlich! :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.07.2007 09:50 Muž Josee [23]
no dobře dobře, a k tý nemoci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.07.2007 09:47 Žena katunka [158]
když už tu to i/y zdůrazňuješ...tak:
Oba byly (oba ryby?) hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.07.2007 09:45 Muž Josee [23]
jo a ještě k i/y - chvíli to beru jako ryby a chvíli jako čichavce..takže asi tak..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.07.2007 09:44 Muž Josee [23]
Teď mě ještě napadlo. Oba byly u korábu, kde mají přes noc své mladé pestřenci. Nebylo by možné, že na ně v noci zaútočili, když se přiblížili a oni chcípli leknutím? Protože jsou silně lakaví..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.07.2007 09:42 Muž Josee [23]
Zdravím. Během dvou dnů mi chcípli dva čichavci perleťoví (samice). Vždy ráno jsem našel jednu chcíplou, aniž by předtím byl nějaký náznak, že je něco špatně.. Už mi zbývá jen pár a jsem zoufalý, že zítra už nebude ani ten. No, asi mi moc neporadíte, když vypadají zdravě, co? Jediné co mě napadá, že před dvěma dny byly (nejspíš) tito dva zavěšení pod hladinou..
Je možné, že jsem si něco přinesl s platami. Od té doby pošeli pacéřníček+2zakrslíci+dánio+2perleťáci. Je něco, co můžu udělat, nebo mám jen sedět a doufat, že už to brzy zkončí? S léčbou zatím nemám žádné zkušenosti..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.07.2007 09:18 PHX
Tak snad zatím dobrý. palec Zatím žádný další úhyn. Dokonce i sumečci se jakž takž vzpamatovali. Jedí a plavou. Jen se pořád nebojí a neschovávají to je divné. Snad to bude OK. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.07.2007 12:27 PHX
OK. Diky zkusim. Nikdy jim tam toho ale nedavam moc. Vetsinou to staci hned zbastit. :-O
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.07.2007 10:30 Žena petrys [107]
zkus krmení střídat např. s mraženýma patentkama, sušený krmení, které rybky nezbaští se rychle kazí a zvyšuje v akva množství dusitanů, každých 14 dní bys měl taky vyměnit 1/3vody za čerstvou, odstátou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.07.2007 10:28 PHX
Ne tak ta kytka je spíš Vallisneria.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.07.2007 10:26 PHX
Ano jeden vnitřní filtr nonstop (včetně vzduchování). Filtr čistím tak jednou za 3-4 týdny. Krmím sušenou stravou plus granule pro sumečky. Parmiček mechových mám 6 stejný počet byl parmiček oděs. Doteď spolu všichni žili rok v pohodě. Dost se mi tam poslední dobou rozrostly kytky tuším že Cyperus helferi nebo je jí podobná a mám problém odstraňovat odumřelé listy. Pokoušel jsem se je probrat, ale jsou vzájemně propletené a spojené odénky a když jsem chtěl nějakou vyndat, tak jsem je většinou vytrhnul všechny. :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.07.2007 10:02 Žena petrys [107]
chce to trochu víc informací o akva, jede filtr non-stop? jak často a čím krmíš? jaká je teplota vody? jak často a kolik vody měníš?
kolik máš těch parmiček mechových? když je jich málo, mají tendenci okusovat ostatní ryby, mělo by jich být 5-6 a více
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.07.2007 09:11 Phx – Zřejmě otrava pls. pomoc
Prosím o radu. Mám 75 litrové akvárko. Mám v něm parmičky mechové, dva sumečky, tři skaláry a parmičky oděsy. Rostlinám se v akvárku docela dost daří a hodně se rozrůstají, ale poslední dobou měla voda mírně žlutou barvu. Rybičky byli celou dobu v pohodě. Vrátil jsem se po víkendu a parmičky oděsi měli jakoby okousané ploutvičky s bílým okrajem. Do rána všechny parmičky oděsy pomřeli. Všechny ostatní rybičky byli v pohodě. (Jen skaláry mají nějaké nafouklé břicho jinak jsou v pohodě). Potom se začal nějak divně chovat sumeček. Neschovával se a plaval dost podivně. Koupil jsem si sadu na měření PH a tvrdosti vody. (Bohužel tam nebyl skoro žádný návod a tak jsem nic nezjistil. PH bylo na nejnižší hranici tuším kolem 6ti, KH také na spodní hranici a GH naopak na horní hranici. Byl to ale nějaký německý výrobek a na normální hodnoty se to má přenásobit 17ti hmm ) Vyměnil jsem zhruba 2/3 vody a nalil regulátor. (Naměřené hodnoty se nezměnili) Sumečci žijí, ale pořád se chovají divně. Ostatní rybičky zatím OK. Jedu zas na víkend pryč a mám strach že po víkendu budu mít akvárko jak Shrek.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.06.2007 18:39 kittie
já bejt tou rybou tak taky chcípnu, vždyť těch ryb tam máš tzrochu moc ne??? ne ne coze coze coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2007 23:58 Sidonius – Zlatá rybko
Budete muset mít trpělivost. ;-)
Ale neztrácejte čas čekáním - zkuste jej věnovat těm svým svěřencům. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2007 22:10 Golden_fish
Sidonius : ráda uvidím Tvoje akva ano palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2007 21:36 Golden_fish
ahoj, všem děkuju.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2007 16:11 Muž Miky [14]
Ahoj otrava vyměň 1/2 vody v akva a zejtra a pozítří 1/3 a to honem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2007 15:57 Muž Roman [100] - Cichlidy
Nejběžnější nemoci se kterými se každý akvarista setká jsou různé plísně,střevní potíže (paraziti-krmiva)a virová a bakteriáln onemocnění (např.tubekuloza).tak bych začal s pozorováním jak radí miro.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2007 13:51 miro03
takto sa určit na čo uhynuli nedá jedine laboratorným rozborom,ale to bi ancistrus nesmel bit v štádiu,ktorý Ty popisuješ,dobre si prehliadni zbylé ryby v akváriu či na nich niečo nevypozoruješ,poprípade napíš čím krmíš. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2007 13:22 Ondrej
Mas tam opravdu jen ty rybicky co mas v seznamu? U me podobnou 'nemoc' zpusobuji krabi - pokazde najdu jen kostricku ancika ;-), tim chci rict jestli neni problem ze mas v akvu nejakou dravou rybku nebo pekneho racka, bo by jsi si doufam vsimla mrtve ryby driv nez se staci rozlozit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2007 13:08 Sidonius – Sebevražda
Nespáchaly ty rybky sebevraždu?!
Při pohledu na vaši prezentaci bych tuto možnost nevylučoval... rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2007 11:50 :-)
Krunýřovci nejčastěji zajdou následkem otravy různými preventivními sajrajty, stabilany řasobijci atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2007 11:26 Muž filipsi [1297]
No, kdyz ty nemuzes urcit nic konkretniho ani na nic nemas podezreni podle popisu nemoci a jejich priznaku, tezko ti ostatni budou radit podle tveho popisu. Voda je v poradku, priznaky zadne? Bud pak poslat na rozbor (drahe, asi nema cenu), nebo se smirit s tim, ze to bylo "zahadne umirani ryb", Mortea Mysteriosa (nebo tak nejak).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2007 10:56 Golden_fish – jaká je to nemoc
ahoj,

prosím o radu.

Zemřel mi ancik, za tyden druhý. Vždy sem nalezla jen kostru s kousky tkání. Dnes koukám, že to samé se stalo dvěma gupkám. Ještě na sobě mají ´maso´ , ale už sou také ve stádiu rozkladu. Teda vlastně ta druhá už je jen kostra jak tak koukám sad sad sad

Nevíte co je to za němoc?

děkuji za odpověď

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.06.2007 14:44 Digger – A co
se zkusit prokousat třeba tímto odkazem?
www.aquar.cz

Určitě tam najdete víc.A taky vám to poví, na co se máte koukat.
Doporučuji sekci nemoci ryb podle příznaků pro začátek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.06.2007 14:38 Žena Markii [11]
muže to byt cokoli, ale na konci ploutvi třeba rozpad ploutvi, pozorovat pozorovat nebo vyfotit

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.06.2007 14:36 Verunka
Ahoj, mám prolém...mám betu a ta má kolem ploutví takové bílé skvrny...a je taková nehybná...ani nežere...nevíte náhodou co by mu mohlo být...?Měla jsem taky v akváriu keříkovce, tak jestli spíš není dobitá...on na ní občas útočil...děkuji...
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [221] ...... 227 228

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200522x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148-co-je-to-za-nemoc?od=11001