Ahoj, pomůžete mi prosím identifikovat parazita lezoucího z řitního otvoru Toníka?
Dobrý den, máte info ohledně hubnutí ryb ? čím by to mohla být příčina ? koupil jsem 12 polozobánek s toho mi zmizelo z ničeho nic 7 ks a pak u 2 jsem zjistil ,že plavali schované , ploutve splasklé a hubli pak umřeli a ted mam 3 zatím pohoda papají plavou akorát ta jedna je taková pohubla . A od jiného druhu jsem měl jednu která zhubla ,že byla jak placka divné jedině ,že plavala s ostatními jedla a nic na tom ,že by byla nemocná nebylo jen jak placka a vyboulené oči . Bojím se ,aby náhodou tubera .

Zdravím všechny. Doufala jsem, že na to nedojde, ale už si opravdu nevím rady. 
Dobrý den. Měl bych na Vás dotaz. Mám akvárko 75l a v něm krunýřovce. Jeden krunýřovec má bouly u ploutve. Ze začátku byla malá ale postupně se mu zvětšuje. Místy už je krvavá. Tak se chci zeptat zda má stím někdo skušenost co by to mohlo být. A jak by se to dalo popřípadě léčit. A kdyby to prasklo jsou v ohrožení i ostatní ryby? Akvárium je pravidelně čištěno. Teplota cca 24stupňů. Byl bych velice rád za každou odpověď. Děkuji
Dobrý den, prosím o pomoc při identifikaci nemoci, případně způsobu léčby. Paví očko má nejdříve zvětšené bříško a končí to vždy smrtí. Těhotenství to určitě není. Odhadl jsem to na infekční vodnatelnost i když nemá odstávající šupiny. Nasadil jsem proto bactotabs od fa.Sera, ale nikdy to nepomůže. Díky za každou informaci. Valda

Mohl by mi prosím někdo poradit, co je to za nemoc? Zatím se to objevilo pouze na červených neonkách, mám ještě razbory, na nich ne. Všechny ryby jsou normálně čilé, žravé a plavou jak mají. Měly to dvě a ty už jsou na druhé straně. Dneska jsem vylovil tu co je na fotkách a dále to mají asi ještě dvě, nebo tři neonky. Neumím dohledat, co je to za nemoc, bičíkovec? Jsou to takové puchýře, jakoby vodnaté.

Dobrý den, prosím je to okousané, nebo jde o nějakou nemoc. Mám v akváriu danio pruhované a tečkované. Tečkované (viz fotka) má ocásek krátký a v pořádku. Pruhovaná dania jsou některá s krátkou ocasní ploutvičkou a některá s dlouhou (závoj.forma ?) a právě ta dania co mají dlouhou ploutvičku vypadají takto podobně, jako kdyby jim kousala ta krátkoocasá dania ocásky /a vsimla jsme si, když je pozoruji, že to dělají zejména ta tečkovaná - rozhodně je dost prohání/.
Můžete někdo poradit jestli to je nějaká plíseň a co s tím.Zatím mě napadá jen separovat a nasadit esha 2000...?? Na druhé straně to má taky.Možná trošku větší.

Ahoj, prosim nevíte někdo, co by ji mohlo byt? Tetra prusvitna ma po tele nepravidelne docela velke cerne skvrny. Plave a zere normalne, nestrani se ostatnim, zadna jina ryba to nema, cele to vypada jako pigment... akva bezi bez potizi rok, osazenstvo je jeste tetra kralovska, tetra cisarska, ancistrusi, pancernicci. Ryby se trou, nachazim mlade tetry, anciky i jikry panciku, takze voda by mela byt dobra. Pravda, prusvitnych uz jsou jen 4ks a stare jsou cca 4-5let. Akva 120litru.
Dobry den, mam problem a potrebuji poradit. Akva ma 100 l, NO3 je mezi 0 az 10...CO2 jde z lahve cca 10h dene ( dopchecker je zeleny , ph test 6,5-7), svetlo je pusteno cca 8h denne...v akva jsou jen razborky klinoskvrne a otocinculusi (3ks) . Ty razborky do oranzova jsou v akva uz pres mesic a v pohode. Ty stribrne razbreky jsou kupovane cca 3tydny zpet, doposud byly v pohode. Vcera jsem zniceho nic nasel dve stribrne mrtve, dnes po praci tri mrtve a ted jsem objevil tuto co uz to ma taky za sebou....jedine co jsem zmenil tak jsem zacal prihnojovat 3x za tyden 5ml roztoku Ferox a do dna jsem dodal tycinky Easy Life Hnojící tyčinky Root sticks....ostatni ryby jsou v pohode...jen ty stribrne umiraji jak na bezicim pase....mate nekdo nejakou radu ci poznatek??? Dekuji

Ahojte, vsimol som si ze jeden zo Skalarov ma posledny tyzden nejake divne usta.
Jeden náš sameček neonky má od začátku rozpadlé ploutve. Máme ho 2 měsíce, stav je pořád stejný. Zkoušel jsem ho přeléčit proti bakteriím a plísním a je to stejné. Jinak je aktivní, docela dost se pere, je to asi největší raubíř v akvarku. Žere roste. Ostatní ryby jsou v pořádku včetně dlouho ploutvych Ramirezek a gupek.

Ahojte dnes sem si u jednoho perleťáka všimnul nějakýho výrůstků na tlamce.Žere normálně a v chování sem taky ne pozoroval žádný abnormality.Dík za infoZpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 203807x