Co je to za nemoc?
+ prenasa sa to podla vsetkeho aj na panciernickov, lebo aj druhy vyzera na odchod na druhy svet :(
Dakujem, ja uz som si to skusala vyhladavat ale stranka a forum je megavelke... ale skusim este raz v tom vlakne co pises...
Ale mam este jednu otazku:
TEORETICKY: presuniem vsetky tetry, tetry zomru... ak by som chcela dat do akva opat tetry, musim nejak "vyliecit" vodu alebo nieco podobne? Alebo to bez ryb v akva samo zahynie? alebo mam porozmyslat radsej nad inym druhom ryb...?
Dakujem pekne a idem hladat.
0 13.11.2015 13:09 gebelova4 – mečovka vídeňská
Přes noc se na samcově gonopodiu vytvořila jako-by bílá vláknina která je na konci rozčepířená. Jsem v tom začátečník tak že to vidím poprve. Připomíná mi to malou plíseň. Dno odkaluji 1-2krát týdně. Nevíte z čeho a co to je?
Okamžitě pryč souhlas s Urtman
Už jsme to tady měli několikráz, v nějakém vlákně... Už nevím kdo, ale dával k tomu zajímavou studii, nějakého rusa... Můžeš si to dohledat, je to tuším ve vlákně neonka-nemoc...
Ale kdybych to měl shrnout a odpovědět:
a- to nikdo neví, na výzkumu se pracuje, dnes už to má možná i jméno.
b- ano, ale pouze mezi tetrami
c- zatím nelze, pouze můžeš zabránit dalšímu šíření odstraněním nakažených kusů
d- dle mých vlastních zkušeností a pozorování nic moc, za týden bude vyloučena z hejna a za další týden až dva je po ní a objeví se nová nakažená ryba...
Mé osobní doporučení je pryč s nimi, zkoušel jsem to léčit vším co znám a nejsem sám...
Rád by jsem ti napsal něco povzbudivějšího, ale bohužel...
Ahojte, spoznavate toto?
1. Na jednej rybke som našla pri chvoste take cervene bodky... Pred par dnami som to iste nasla na panciernickovi, ktoremu sa zakalilo oko, dala som ho do karanteny ale po par dnoch sa mu to oko tak zhorsilo, ze som cakala, kedy vybuchne, tak som ho rychlo a snad bezbolestne zlikvidovala... teraz som toto iste nasla na jednej tetre...
2. nieco podobne cervene a rozhodne nie normalne ma dalsia tetra na chvoste...
3. Tej neviem ci nieco je, len je proste divne tvarovana, ale to uz strasne dlho..
4. Asi trom tetram za fest zvacsili oci, tejto sa dokonca aj takto zakalili... :( na tejto červene bodky nepozorujem, ale sfarbenie sa jej zmenilo najma v oblasti pod ziabrami, ak je na tej fotke vobec nieco vidiet... :(
VIE NIEKTO:
a) co to je?
b) je to nakazlive?
c) ako to vyliecit?
d) ake su prognozy pre napadnute a aj ine zdrave ryby?
Za vase postrehy vopred velka vdaka...
PS: hodnoty dusicnanov a podobne vecia zial neviem zistit... :(
Velkost akva okolo 120l, tvrdsia voda zo studne, krmene suchym krmivom, nepridavam chemiu, cistenie/vymena vody malo... :(
Věštím, tedy to se jinak nedá, že se bude jednat o nějaké bakteriální nezdoby. Podmínky v první řadě a antibakteriální léčivo v druhé řadě, ale úplně nejdřív se zaregistrovat, zřídit prezentaci, uvést co nejvíce pravdivých údajů o daný nádrži a ruku v ruce s tím vyměnit klidně polovinu vody a bude se vidět, co dále uvidíme.
0 11.11.2015 18:40 . –
Re: . Foto tady.
0 11.11.2015 18:39 . Zdravím, nevěděl by někdo, co je to za nemoc a jak to léčit. Příznaky jsou: bílé skvrny a rozpadlé ploutve.
Omlouvám se špatnou kvalitu fotografie.
Starší reakce
K ostatním ji rozhodně nedávej. Zbylé ryby pečlivě sleduj, jestli neprojeví stejné příznaky.
skus sa vyjadrit k teme, zatial je ryba v kybli a hladam riesenie ako ju vyliecit. Mam v nadrzi dalsie ryby, ktore este ziju a nestoja na jednom mieste bez zivota ako matoha. A otazka bola ze ci je pre nich ohrozenie, alebo sa o nu mam postarat uz teraz.
To snad nemůžeš myslet vážně, chtít ještě živou rybu spláchnout do hajzlu
Pokud ji nemůžeš vyléčit, tak ji radši utrať. Nejrychlejší a nejjednodušší je rychlé přeříznutí páteře za hlavou ostrým nožíkem. Pak si ji už klidně můžeš třeba spláchnout...
Dik za radu, ma zmysel toho cierneho fesaka vracat spat do spolocenskeho akva, a dat mu sancu prezit noc (kedze momentalne bactopur ani nic protibakterialne nemam) alebo mu ukazat zachod a zvysit sance ostatnym?
Bakteriální onemocnění, tipuji na Columnaris. Tady bude nutná léčba účinným antibakteriálním léčivem, jako je třeba Bactopur direct s jeho všema plusama a mínusama. Počkal bych si na názory dalších diskutujících.
0 01.11.2015 20:07 bedo – Nejaky typ plesne, alebo ina dobrota
Starší reakce
eSHu 2000 dle návodu, ale hlavně podmínky.
Jste ve špatném tématu. Tohle není nemoc, ale výsledek vaší péče. Doporučuji si přečíst něco o životních nárocích těchto ryb.
Není nesmrtelná. Už to bude veterán, to přitopení, tedy klidně ke 30 st.(min. teplotu to chce na 25 st.) a přisolení je v richtiku, více měnit vodu, klidně 2x týdně polovinu a přidal bych kousek listu mandlovníku mořského.
0 25.10.2015 11:10 Bettahelp Ahojte!
Bojovnicu mame 1r.
Je v 3l akvariu s filtrom a svetlom.
Tyzden trva je apaticka,nezerie,farba ina vyzera ze ma biele fliaciky,drzi sa na dne a neplave,schovava sa.
Kto by mi pomohol urcit jej diagnozu,som v tom laik.
Len to co som sa docitala o chorobach ryb viem,ale tazko jej urcit presnu diagnozu.
Zatial som jej zvysila teplotu vody s pridanim soli.(bolo mi poradene)
Nechcem aby odisla
Starší reakce
Registraci, prezentaci s co nejvíce údaji a jistě se najde někdo, kdo bude schopen poradit. Za mě radím intenzivnější výměny vody.
1 19.10.2015 19:35 JoKa –
Re: L Co bys doporučoval jako prevenci pro zbylou osádku akvária?
Zainvestuj trochu času a udělej prezentaci akvárka, ať můžeme odhalit chyby...
Ano, rozloučila jsem se s ní. Co bys doporučoval jako prevenci pro zbylou osádku akvária?
0 18.10.2015 21:45 L – nafouklá rybka, nafouklé oči
Zdravím, neonka je nafouklá, má nafouklé o oči, druhá má zase bílé tečky na očích. (Akvárium 110 litrů, osazeno čichavci, neonkami a ancistrusy.) Děkuji za radu.
Starší reakce
0 14.10.2015 19:09 speedy959 Potreboval by som pomôcť. Moja afrika má na očiach v zreničkách biele škrvny. Neviete čo to je? Zdá sa mi že oslepla.
Já jsem nikdy takový problém sice neměl, ale už jsem ty bouličky někde viděl. Jedná se myslím o nějakého parazita. Je, ale možné, že se pletu. Prve jsem to viděl naživo, ale když jsem se toho člověka na to zeptal počase tak mi řekl že akvárium prolil solí a že už zmizeli.
Kdyžtak ať k tomu napíše něco taky někdo zkušenější, než já.
Super děkuji, myslel jsem si to, ale jistota je jistota... Někdy ani nevěřím, že takhle blázním kvůli rybě za 26 korun
Žádnou nemoc nevidím. Vidím jen pěknou, mladou a zdravou rybu...
Ahoj, jen jsem se chtěl zeptat, jetli ty drobné výstupky nad tlamou u cichlidky nejsou příznakem nějaké nemoci.
Foto zde:
rybicky.net/fotogalerie.php…
Všiml jsem si toho až u prohlížení toho, co jsem nafotil, jinak rybka je jinak čilá, chová se normálně, žere...
Dík, jen je škoda, že se nepíše jak se to svinstvo množí, ale v každém případě jdu lovit
0 09.10.2015 15:59 JoKa –
Re: xx Užitečné, děkuji... Vyplývá mi z toho, že je to běžnými léčivy zatím neléčitelné...
Jo tak to je přesně to, co už jsem nakousl... Měl jsem to na pár neonkách a na léčbu jsem nepřišel, i když jsem se snažil. Řešili jsme i tady na fóru a k ničemu jsme se nedobrali...
Ahoj,
našel jsem na netu fotku neonky s bílým červíkem v průhledné bublině - tato verze se objevuje hlavně na neonkách a nyní i na tetře červenohlavé
Pokud by se o kotevní červy jednalo, tak potom mám dobrou zkušenost se Sera med Professional Argulol.
Kotevní červ se léčí omnipurem a ten nezabral
Mrkni na kotevní červy, ale je to jenom střelba od boku.
Tak tím spíš bych tam nelil bactopur, ale počkal si, jestli někdo náhodou neidentifikuje nemoc přesně a pak se dá najít cílenější a šetrnější léčivo...
Nebo druhá možnost, pokud je nakažená jedna, dvě ryby, tak jí opravdu vyřadit a ušetřit trápení rybě, sobě a ostatním obyvatelům akva. Takhle bych to asi řešil já, ale je to jen můj názor...
To máš pravdu, że baktopur rozhasí celè akvárko. Bohužel rybky mně už mají přečteného a při oddělání skel hned mizí do rostlin a v mých 450 litrech a hodně zarostlém akvárku nepolapitelné.
Není moudré léčit něco, co nevíš co je, něčím co nevíš jestli vůbec zabere, prostě léčba na slepo. Bactopur nepatří mezi nejšetrnější léčiva a rozhasíš si celé akvo...
Nevím sice co to je za nemoc, ale připadá mi to jako to, co jsem měl kdysi na pár neonkách. Nijak se to nešířilo, tak jsem prostě rybu vyřadil a doplnil novýma. Je to ohleduplnější vůči ostatním v akvu...
dík za tip, na pijavice jsem se už díval, ale zaráželo mně, že na rybách nejsou žádné fleky a pijavice dle vyobrazení nejsou tak bílé - ale ještě to můžu protáhnout baktopurem.
mohli by to byt pijavice, pozri se ten odkaz na sera brozurku o chorobach, ktora je uplne hore v tomto topicu...
Ahoj, poslední dobou se mně objevuje u teter krvavých a u neonek bílí červíci.
Nejčastěji jsou na ploutvích ale i pod kůží a u neonek velmi často bývají v průhledné bublince - lečil jsem to omnipurem, ale bez výsledku. Rybám to viditelně nevadí a nechcípají. Červ se časem pustí - vyleze a ryba žije dál.
V atlasech nemocí jsem to nikde nenašel.
Ví někdo co to je a a hlavně čím to léčit?
Dík za každou radu.
Rozpustit v troše vody a nalít roztok do kva. Koncentrace je to bezpečná i pro všechny rostliny, takže by nemělo dojít k žádným následným problémům.
Dělá to na mě dojem, že se někde napasovala a má to pošramocený z toho. Vodoléčba s lehkým zasolením(pol. lžíci na 50 litrů) by si s tím měla poradit.
Přidat reakci
1 ...... [71] ...... 227 228
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200523x