Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2016 00:25 Muž Mislow [305] Re: bacto
Ahoj, nejlepe nechat tam 10 pavich ocek (stejne se budou mnozit), zapomenout na pancernicky a krunyrovce max. 1 ks. (aby se nahodou taky nechteli mnozit ...). Pak by to snad slo. ;-) Rostlinky urcite take. Nebo tam pak nechat pancernicky a zbavit se pavich ocek a krunyrovcu, nechat to pekne ustalit a poohlidnout se po rozumnych rybach k pancikum. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.03.2016 22:58 Muž patamatix [408] Re: bacto
Jestliže mám v 50l akváriu 25 živorodek a přidám dalších deset,tak se nedá čekat nic jiného než úhyn. Vaše akvárium je přerybněné. Za úhyn můžou vysoké dusitany(mnoho ryb. Další věc jakou máte filtraci. V tuto chvíli měnit každý den 1/3 vody. A hodně zredukovat osádku. A začít číst rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
Edit: udělejte tu prezenentaci,lépe se radí-jedna fotka celého avária ukáže víc než 10 vět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 22:44 bacto
akva 50l osazené několika rostlinami Ph-7, gh-9 ,NO2-0,1 nevím co dále popsat spíše se ptejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 22:31 Muž patamatix [408] Re: baletka
Souhlasím,vodoléčbou se nic nezkazí. V tuto chvíli by mne zajímali parametry akvária a vybavení. Jelikož jestli je to jak tuším,tak to bude třeba řešit i změnou osádky,ale to nemohu soudit bez dalších informací.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 22:27 Žena baletka [624] Re: bacto
Ano, těžko radit, ale myslím, že obvyklá rada, jedna z nejlepších, je nic do akva nelít, netrápit ryby praavděpodobně zbytečnou léčbou a prostě jen měnit vodu, klidně denně, pak obden a vidět. Já měla takový útvar na jednom pancéřníčkovi - už hodně dávno - vodoléčbou se to spravilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 22:22 Muž patamatix [408] Re: bacto
Chce to přesnější informace o akváriu,nejlépe prezentaci bez toho těžko radit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 21:45 bacto
Fotka k příspěvku Dobrý večer
obracím se na Vás s prosbou o pomoc protože už nevím co by mohlo zabrat.Do již fungujícího akvária si dcera pořídila další rybičky a jak už tomu bývá i s nemocí.Původní osádka byla 25 oček,4 pancéřníčci a 2 krunýřovci.Dokoupily jsme 10 krásných na oko zdravých oček ale zdánlivě.Po třech dnech se ryby začly chovat divně při bližším prohlédnutí jsme diagnostikovali krupičku a následně jí i léčily Esha Exit ale dva dny na to krupička zmizela a objevila se na rybách plíseň tu jsme se snažily přeléčit Esha 2000 tedy aspoň se domnívám že je to plíseň a ta začla rybky solidně likvidovat a k dnešku je úhyn 20 pavích ok.V panice jsem dojel včera do akvaristiky a koupil ještě
Dajana Acriflavin odkalil polovinu akva odstavil filtr a aplikoval.Dnes po 24 hodinách bez viditelného zlepšení úhyn dalších dvou ryb a už prostě nevím co s tím.Nejde ani tak o ty ryby ale o tu bezmoc kdy dcera sedí každou chvilku u akvária a ptá se kdy už konečně přestanou rybky umírat.
Povedlo se mi solidně vyfotit pancéřníčka kterému se to udělalo na hřbetní ploutvičce.Děkuji za odpovědi.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 21:28 colo Re: romant
Mam zahodit to platené vrecko v ktorom je raraselina alebo ho mam oprat alebo co
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 21:03 R Muž romant [28002] Re: colo
Tak uhlí je správné odstranit a i tu rašelinu, kterou bych už nepoužil, ale po léčbě dal novou dávku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 20:58 colo Re: romant
Vsimol som si to ked som ich vypustil zo sacku ale nevedel som co to je, toto je prva choroba v akvarku odkedy som ho pred 3 mi rokmi kupil Este otazka pouzil som obidve lieciva a vyhodil som uhlie z filtra, mam z neho vyhodit aj raselinu?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 19:38 R Muž romant [28002] Re: colo
Pozor na ty "děkovačky" prodejcům, ono jde taky a to zásadně o podmínky ve tvém akváriu, čímž neříkám, že to jak si myslíš nemohlo být, ale moje zkušenost říká i něco jiného na co upozorňuji. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 18:34 colo Re: NHKG
Dakujem za rady, idem kupit to liecivo a cestou podakujem predavacovi co mi ich predal a uctoval ako botia morleti xl po 5 eur za kus (ajked teda v cene bola aj krupica) :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.03.2016 18:27 Muž NHKG [3901] - HadohlavciRe: colo
Nakažené je všechno! Léčit v nádrži kde jsou, nepřelovovat. Více viz téma jak psal afc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.03.2016 18:27 R Muž romant [28002] Re: colo
Teď už všechny, jinak si to budeš roztahovat dál a dál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 18:25 R Muž afc1886 [15661] Re: colo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 18:25 colo Re: NHKG
ja som myslel ci ich mam vylovit aby boli solo v druhom akvariu, kde zvysim teplotu a budem vzduchovat
Alebo teda ci uz mam ratat s tym ze nakazili aj ostatne ryby a musim liecit uz vsetky ryby
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 18:22 Muž NHKG [3901] - HadohlavciRe: colo
Ne, krupičku je potřeba léčit v akváriu. Zrovna mřenky nádherné na ni docela často trpí. Kup si Eshu exit (ideálně i Eshu 2000) a postupuj podle návodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 18:20 colo Re: Wendy2
dik, ma vyznam ich vybrat z akvaria aby nenekazili ostatne ak uz tam den plavu ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 18:16 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: colo
to vypadá na krupičku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2016 18:12 colo – mrenka nadherna bodky
Fotka k příspěvku Ahoj, neviete co je to za chorobu priniesol som z obchodu 2 mrenky nadherne a maju take biele bodky / flaky vid foto, hornu plutvu maju stale taku scapenu oproti ostatnym kusom
dik

Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2016 22:32 Muž smajdalf [0] Re: romant
Tak bactopur se mi dnes nepodarilo sehnat.zkusim jeste zitra zajit do jednoho zverimexu.nemohli to zpusobit olsove sisky?sbiraly sme je sice ve meste ale ne u hlavni cesty.na jedne sisce v akva je jakoby plisen.myslim ze by to nemelo mit vliv kdyz sem se tu nekde docetl ze se muze objevit i na novych korenech v akva a ancistrusaci si sni poradi.nebo uz vtom zacinam mit bordel spim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2016 06:28 R Muž romant [28002] Re: smajdalf
Pokud je to L. tak léčba neexistuje, pouze utratit postižený ryby. Když si uvědomíme, čeho L. využívá, tak bych to akvo tím Bactopurem direct přeléčil. Pokud to L. není a je to "jenom" ten bakteriální problém, bude ta léčba jasně cílená.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2016 22:43 Muž smajdalf [0] Re: xx
Podle fotek na google tam nejaka podoba je. :-( .s jednou akarou to uz smeklo.celou dobu byla v poradku(bez vad na krase)az dnes zacala polehavat u dna.mrtvolka byla syte zbarvena a vypadala spokojene. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2016 22:27 Muž smajdalf [0] Re: romant
Ja vim ze nepsal.jenom jsem si myslel(myslet znamena h...vedet)jestli by se dal exit na toto vyuzit kdyz se mi vali doma.takze koupit bactopur+neco na obnovu nitrifikace.pokud je to jak pise xx lymfocystóza ma smysl prelecit cele akva nebo staci dodrzovat akvahygienu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2016 19:26 xx Re: smajdalf
Není to spíš lymfocystóza?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2016 18:40 R Muž romant [28002] Re: smajdalf
Nepsal jsem nic o eSha exit. ;-) Nespekuluj. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2016 18:24 Muž smajdalf [0] Re: romant
Lecit budu v akva kde jsou.muze se to prenest i na ostatni ryby(neonky,trnovci,ancistrusi....)?mam doma esha exit.je mozne ze by to pomohlo nebo mam radsi koupit ten bactopur?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2016 17:47 R Muž romant [28002] Re: smajdalf
Bakteriální onemocnění, prvotně dbát na kvalitu vody, tam to obvykle začne. Možná léčba přípravkem Bactopur direct dle návodu, rozhodnutí zda-li v separé a nebo v té nádrži, kde je ten problém je na tobě, pozorně, velmi pozorně nastudovat příbalový leták a když se rozhodneš pro použití ve společným(což bych udělal), tak e připravit na značně načatou nitrifikace, tedy po skončení léčby a účinným způsobem na tento fakt reagovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2016 17:44 Muž smajdalf [0] – pomoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dalsi foto

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2016 17:41 Muž smajdalf [0] – nemoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Chtel bych poprosit o radu.Jedna akara hneda ma slepene ploutve.Dalsi dve akary je zacinaji mit roztrepene a maji nateklou tlamu s nejakym vyrustkem nebo co to je.nikde na foru sem nenasel nic podobneho.dekuji za pomoc

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2016 22:36 R Muž romant [28002] Re: dieu
O.K. beru na vědomí a možná že by stálo za úvahu na to jít trošku z druhýho konce a to, nepřizpůsobovat se rybám, ale přizpůsobit se velikosti stávajícího akvária, tedy tu současnou, jak jem pochopil danajským darem poděděnou osádku poslat do světa a udělat si to po svým a s odpovídajícím osazenstvem a tedy i s potenc. menším procentem problémů. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2016 22:33 Žena dieu [18] - malawiRe: romant
Vodu měním pravidelně, vždy nechám odstát, odkaluji také. Krmivo jsem koupila dle toho co tu radí ostatní sera flora, štěrk (nebo co to vlastně bylo) vyměněn za písek, měřím a hlídám také PH vody. :)
Dnes jsem si přivezla pár rostlinek, zítra razím k řece pro nějaké kameny, ancíkům jako domeček pořízen kokos, vše doposud plastové z akvária bude vyřazeno...bohužel je to také vše o penězích a "blbá dvoustovka" bez filtru je už za šest litrů, takže mi nezbývá, než zatím šetřit. hmm stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2016 21:51 R Muž romant [28002] Re: dieu
Až tu prezentaci uvidím, budu věřit. Teď určitě měň hodně často, tedy několikrát týdně klidně polovinu vody, rozhodně to nepřeháněj s krmením, odkaluj pravidelně dno, to je asi tak všechno co ti můžu v tento moment poradit. ;-) ;-)
Edit: Možná, že kdyby jsi to více popsala v tom prvním příspěvku, tak bych na tebe tak nenastoupil. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2016 21:48 Žena dieu [18] - malawiRe: romant
Bohužel jsem si to akvárium takhle blbě nezaložila, už jsem ho tak dostala, protože se strýc rozvádí a nemá na něj čas...já se to snažím aspoň maličko zpunktovat, než si pořídím větší nádrž, cca 250 l. Původně tam bylo mnohem více ryb, šílené podloží, bez lěčiv a vhodného krmiva.
PS: není to žádná blbá výmluva, ale fakt, proto se tu snažím toho zjistit co nejvíce...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   20.02.2016 21:46 R Muž romant [28002] Re: dieu
Naprosto nevhodná velikost nádrže, kde se ta tvoje osádka prostě neporovná, taky bych si i tipnul na vyšší dusíky, ani jedna ryba do tvýho akvária nepatří a ty se ptáš, čím to může být? No, tebou to je, nečteš, nevíš. hmm Prostě to není akvárium ale stresárium, mírněji už to napsat neumím a je to klasickej obyč. ancák. ;-) rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2016 21:44 Žena dieu [18] - malawiRe: romant
Fotka k příspěvku Z čeho to může být? Ostatní krunýřovci to nemají, jen tento jeden...ještě dodám, že ostatní ryby si jich vůbec nevšímají, mají i svůj kokos, kam se schovávají.
Můžu se ještě prosím zeptat na přesný druh/typ tohoto krunýřovce? stydim

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   20.02.2016 21:34 R Muž romant [28002] Re: dieu
Když nebude ve stresu, nebude mít ani ty fleky. ;-)
Edit: To v kolika litrech máš tu osádku, to je masakr, tu prezenatci ani nezveřejňuj, dostaneš pořádnej kouř a nechci tady číst žádný výmluvy, jako že už máš větší a odpovídající nádrž. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2016 21:25 Žena dieu [18] - malawi – Krunýřovec fleky
Fotka k příspěvku Ahoj všem,
přikládám fotku jednoho z mých krunýřovců, má po sobobě takovéhle fleky. Můžete mi prosím poradit, zda je to nemoc a čím ji léčit? Je v akva společně s tlamovcem černoploutvým a kančíkem perleťovým. Nerada bych si takto nakazila ostatní ryby nebo ancíky. Děkuji palec

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2016 20:23 R Muž romant [28002] Re: baletka
Správně, křivice se neléčí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2016 20:21 Žena baletka [624] Re: Crywolfka
Teda to danio co plave na třetí fotce vedle inkriminované ryby, vypadá taky dost bídně. Byla bych pro vícenásobné radikální řešení...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2016 18:30 Žena Crywolfka [0] - Biotopy neřeším, ale hlavně Asie a to co se Líbí :D
Doufám že byla opravdu dost nemocná sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2016 17:29 Pitris Re: romant
Díky moc :-) i když teda netuším z čeho by měli mít stress, do akva hrabu jen v nutnosti a skrýše mají taky :). Nicméně jinak jsou v pohybu pořád, žerou a jsou v pohodě, tak to asi vážně bude stres.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2016 17:28 R Muž romant [28002] Re: Crywolfka
Souhlas s kolegou, druhej břeh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2016 17:26 R Muž afc1886 [15661] Re: Crywolfka
Poslat na druhý břeh,aspoň podle mě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2016 17:23 Žena Crywolfka [0] - Biotopy neřeším, ale hlavně Asie a to co se Líbí :D – Prosím o určení nemoci
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, předevčírem jsme si všimli že jedna z rbek má hodně velké bříško a vypadá to na jikry. Včera to vypadalo jako by jí začali lézt ven.. a dnes to vypadá takto? Máme jí utratit? Jinak se chová normáně. nemohou to mít i ostatní(pokud se jedná o nemoc)...Děkuji sad

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2016 16:48 Muž patamatix [408] Re: Pitris
Jak říka romant,taky my to dělali. Pozoruji to i na jiných rybách,speciálně u mých parmiček černopruhých,ty když se jim něco nelíbí,když se perou,nebo při delším hrabání se v akváriu,tak jim skoro zmizne černý pruh,jak se uklidní tak zase ztmavne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2016 16:42 R Muž romant [28002] Re: Pitris
Tipuji to na stresový zbarvení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2016 15:13 Pitris – Ancistrus
Dobrý den, rád bych se zeptal, zdali někdo neví, proč mi ancistrusi mění barvy. Je to obyč ancistrus a jde o to, že občas téměř úplně vybledne a zesvětlá a po pár dnes zase ztmavne. Druhý už to začíná pomalu dělat taky, ale spíše flekatí. Voda měněná 1x týdně a zbytek rybek je v pohodě. Jedná se o společenské akva a především jsou v něm živorodky a pár teter. Akva staré cca půl roku, veškeré kameny atd byly převařeny a v záběhu bylo kolem 3 týdnů. Děkuji za názory. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.02.2016 15:24 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: adamkuuun
Tvůj problém se jmenuje - nevhodné podmínky - žádná neonka nepatří do 20ti litrového akvária,
nejdříve si o rybách které si chceš pořídit něco načti ,pak jim podle toho zařiď vhodnej bydlákov , opačně je to vždycky katastrofa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2016 13:49 adamkuuun – Tetra neónová
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Viete mi poradiť, čo je s touto neónkou? Rybke sa dnes takto nafúklo bruško, no ja neviem o čo ide. Zdržiava sa pri dne a nezdá sa mi, že by mala vypuklené oči alebo odstávajúce šupiny. S plávaním nemá problém ale čas trávi v rohu akvária. Ide o vodnateľnosť?

EDIT: fotku som nahrával otočenú

Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 227 228

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 202776x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148-co-je-to-za-nemoc?od=3177